Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Ministeri Holmlund edustaa Suomea YK:n turvallisuusneuvoston Naiset, rauha ja turvallisuus-juhlaistunnossa

 

25.10.2010

 Sisäasiainministeriö. Tiedotteet.

Sisäasiainministeri Anne Holmlund vierailee New Yorkissa 25.-28. lokakuuta. Ministeri Holmlund pitää Suomen puheenvuoron YK:n turvallisuusneuvoston Naiset, rauha ja turvallisuus -juhlaistunnossa tiistaina 26. lokakuuta.

Ministeri Holmlund tapaa matkansa aikana YK:n apulaispääsihteeri Asha-Rose Migiron ja tasa-arvokysymysten alipääsihteeri Michelle Bacheletin. Lisäksi ministeri keskustelee YK:n terrorismin vastaisen toiminnan keskeisten toimijoiden kanssa.

YK:n Naiset, rauha ja turvallisuus -päätöslauselma 1325 täyttää kymmenen vuotta. Suomi on ollut aktiivisesti mukana päätöslauselman valmistelussa ja sen täytäntöönpanossa. Päätöslauselma asetti ensimmäistä kertaa tasa-arvokysymykset turvallisuusneuvoston agendalle. Päätöslauselmassa tarkasteltiin naisten oikeuksia ja osallistumista rauhan ja turvallisuuden näkökulmasta. Päätöslauselma velvoittaa naisten ja tyttöjen perusoikeuksien kunnioittamiseen konfliktien yhteydessä sekä vahvistamaa naisten roolia ja osallistumista konfliktien ehkäisyyn, rauhanturvaamiseen ja rahanrakentamiseen.

Suomi on tehnyt vuonna 2008 oman kansallisen toimintaohjelmansa päätöslauselman toimeenpanoa varten. Suomi on muun muassa voimakkaasti panostanut naisten määrän lisäämiseen kriisinhallintaoperaatioissa. Siviilikriisinhallinnassa naisten osuus operaatioissa olevista suomalaisista asiantuntijoista on yli 30 prosenttia. Tämä on tulosta johdonmukaisesta naisten koulutuksesta ja rekrytoinnista tehtäviin, josta vastaa sisäministeriön alainen Kriisinhallintakeskus Kuopiossa. Kaikille rauhanturvaamisoperaatioihin lähteville on juuri valmistunut ihmisoikeuskäsikirja, joka opastaa operaatioissa työskenteleviä tasa-arvo- ja ihmisoikeuskysymyksiin.

Suomi antaa myös moninaista tukea naisten aseman vahvistamiselle kehitysmaiden poliittisissa prosesseissa, konfliktinestossa ja rauhanvälityksessä. Esimerkiksi Keniassa on käynnissä Suomen tukemana Kenian oman 1325 -ohjelman kehittäminen.

Lisätietoja: valtiosihteeri Antti Pelttari, sisäasiainministeriö, 071 878 8202, lähetystöneuvos Heli Kanerva (1325-päätöslauselma), ulkoasiainministeriö, 09 160 55357, koulutuskoordinaattori Antti Häikiö (siviilikriisinhallinta), sisäasiainministeriö, 071 878 8262 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Suomi ei noudata itse YK:n päätelauselmia eikä YK:n julistuksia.

Suomalaisten virkamiesten kustannus YK:ssa on 100:0,15 eli se tarkoittaa, että olemme maksamme jokaisesta sanasta 666,7 kertaa sen minkä saamme sieltä.

Suomi ei noudata ILO:n julistusta vapaasta työvoiman järjestäytymisoikeudesta vaan sallii ammattillisesti järjestäytyneiden yhdistysten tukea suoraan poliittisia puolueita tai ehdokkaita.

Suomen ei pidä missään tapauksessa päästä/joutua/hankkiutua/olla osallinen tms. YK:n turvaneuvoston jäsenyyteen - ennen kuin itse noudattaa niitä sääntöjä, julistuksia, sitoumuksia ja periaatteita jotka on allekirjoittanut.

Mielestäni valtiovaltojen "rasvaaminen" poronspermalla Suomen äänestäjiksi (vrt. Mongolian presidentin pyyntö ääntä vastaan) ja muut ihmeelliset kuviot ------> Suomi on joutunut typeryksien johdosta ihmeelliseen pyörteeseen missä sen johto luulee saavansa jotakin mutta ei ymmärrä olevansa pelkkää toisten kusetuksen kohdetta.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

#Mr.Conspiracy Intl.,lainaus> "Suomi ei noudata itse YK:n päätelauselmia eikä YK:n julistuksia.",

- Suomi ei pysty ratifioimaan YK:n yleissopimusta.
YK:sa oli 13 12.2006 hyväksytty historiallinen vammaisten oikeuksia koskeva yleissopimus, jonka Suomi allekirjoitti 30.3.2007.

Sopimuksen kansallinen ratifiointi (lopullinen voimaan saattaminen) edellyttää kansallisen lainsäädännön tarkistamista ja saattamista sopimuksen edellyttämälle tasolle.

Suomi ei pysty ratifioimaan YK:n vammaisten oikeuksia koskevaa sopimusta, koska lainsäädäntö ei ole ajantasainen. Pykälä 42§ antaa vammaishuollossa työskenteleville avoimen valtakirjan käyttää pakkokeinoja ja ei vastaa Perustuslakia.

Vammaisten henkilöiden kotikunnan ja asuinpaikan vaihtoa rajoittavat säännökset ovat yksi merkittävin este, miksi YK:n vammaissopimusta ei ollut voitu aikaisemmin ratifioida Suomessa.

YK:n lisäpöytäkirjassa edellytetään myös kansallisen valvontaelimen perustamista, joka myös puuttuu Suomelta.

On häpeällistä, ettei Suomi ole pystynyt tähän asti ratifioimaan YK:n vammaisten oikeuksia koskevaa sopimusta!

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

En voi nyt tähän tilanteeseen varmistaa mainitsemiasi sopimusten puutteita, mutta esitit juuri sen saman ongelman, minkä minäkin!

Monissa asioissa on puutteita! (Itse olisin valmis sanomaan niitä Haagin tasolla ihmisoikeusrikoksiksi)

Tosiasiahan on, että Suomi ei noudata YK:n päätöslauselmia, julistuksia tai edes suosituksia.

Vaikka nimimerkkini "Mr. Conspiracy Intl." olisikin jotenkin erikoinen, niin silti toivon kaikkia paljastuksia, kuten olet tehnyt, julkisuuteen.

Olet antanut arvokasta tietoa. Mitään en lupaa.

********************
Todellinen isänmaallinen suomalainen ei halua Suomen jäsenyyttä YK:n turvallisuusneuvostossa.

"Meitä houkutellaan paskan vastuuseen"

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# Mr. Conspiracy Intl, lainaus > "Mitään en lupaa.",

- Lupaaminen vaatikin sitten toimimaan lupauksen mukaan. Te ette lupaa mitään, mutta kansanedustajat lupasivat!, siirrän tänne kokonaisen tekstin, jonka yritin saada paikalliseen lehteen, mutteivät sallineet. Siitä tekstistä osa on ylempänä kommentissani.

Kansanedustajat lupasivat nyt!

Kehutysvammaisten omaisten ryhmä eripuolelta Suomea kävi 27.5.2010 luovuttamassa Vetoomuksen kansanedustajille kehitysvammaisten ihmisoikeuksien puolesta.

Läsnä olivat Inkeri Kerola (Kesk.), Sirpa Asko-Seljavaara, Arja Karhuvaara, Eero Akan-Penttilä. Petri Salo (Kok.), Satu Taiveaho(Sdp),Tarja Tallgvist(Sdp), Heli Järvinen(Vihr.), Merjä Kyllönen (Vasem.) ja Pentti Oinosen (PS)avustaja.

Vaatimuksemme olivat, että Eduskunnan on hyväksyttävä jo tämän hallituksen aikana vammaislakien yhteensovittaminen. Vuonna 1977 kehitysvammaisten erityishuollosta annettu laki on purettava ja pakkokeinopykälä 42§ säädetty pakkokeinojen käytöstä uudelleen määriteltävä.

Yhdistyneissä Kansakunnissa oli 13.12.2006 hyväksytty historiallinen vammaisten oikeuksia koskeva yleissopimus, jonka Suomi allekirjoitti 30.3.2007. Sopimuksen kansallinen ratifiointi (lopullinen voimaan saattaminen)edellyttää kansallisen lainsäädännön tarkistamista ja saattamista sopimuksen edellyttämälle tasolle.

Suomi ei pysty ratifioimaan YK vammaisten oikeuksia koskevaa sopimusta , koska itsemääräämisoikeuksien rajoittamista koskeva lainsäädäntö ei ole ajantasainen.

Pykälä 42§ antaa vammaishuollossa työskenteville avoimen valtakirjan käyttää pakkokeinoja ja ei vastaa Perustuslakia!

Vammaisten henkilöiden kotikunnan ja asuinpakan vaihtoa rajoittavat säännökset ovat yksi merkittävin este, miksi YK:n vammaissopimusta ei ollut voitu aikaisenmmin ratifioida Suomessa.

YK:n lisäpöytäkirjassa edellytetään myös kansallisen valvontaelimen perustamista, joka myös puuttuu Suomelta.

On häpeälliatä, ettei Suomi ole pystynyt tähän asti ratifioimaanm YK:n vammaisten oikeuksia koskevaa sopimusta!

Kansanedustajat ovat nyt luvanneet äänestäjien edessä että pakkokeinot pitää saada uudelleen säädeltyä. Kotikuntalaki tulee ennen juhannusta eduskuntaan ”Olette tärkeällä asialla” oli kaikkien viesti.

Me olemme siis, oikealla asialla ja oikeaan aikaan, nyt pitää toimia, vaatia ja vahtia!

Seurataan tilannetta ja palataan asialle syksyllä.

Omaisten ryhmän puolesta,

Viola Heistonen

Vieras (nimimerkki)

YK:n vammaisten oikeuksia koskevan sopimuksen ratifiointi ei tunnu kiinnostavan ulkoministeriötä ja Stubbia. Stm on jo iät ja ajat tuhrannut aikaa kehitysvammaisten itsemääräämisoikeuden rajoituksia koskevan lain valmistelussa. Omaisryhmät ravaavat eduskunnassa ja ministeriöissä, kansanedustajat ovat tehneet useita kyselyitä vammaissopimuksen ratfioinnista.
Mitään ei tapahdu. Ministerit ja presidentti kyllä esiintyvät YK:ssa, jos siitä saa jotain meriittiä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset