Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Jäävätkö venäläiset työttömäksi venäläisen nimen takia?

 Voisiko nimetön työnhaku avata työpaikkoja venäläisille ja muille maahanmuuttajille?  

Niin ainakin ehdottaa vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet ja on sitä mieltä että se vähentäisi syrjintää.Työhakemusten käsittely nimettömänä voisi vähentää tilanteita, joissa potentiaalinen hakija ei saa kutsua haastatteluun ennakkoluulojen takia. Esimerkiksi venäjänkielisten keskuudessa yleisiä ovat kokemukset siitä, ettei tapaamisia tipu venäläisen nimen takia. 

Nimettömän työnhakuun voitaisiin aluksi velvoittaa esimerkiksi julkiset työpaikat ja julkista tukea saavat järjestöt. 

- Tällainen kokeilu voisi avata tien henkilökohtaiseen tapaamiseen työnantajan kanssa ja siten edistää työllistymistä, Biaudet sanoo.

Vähemmistövaltuutetun selvityksen mukaan venäläiset kohtaavat ennakkoluuloja erityisesti rekrutoinnissa. Moni joutuu tyytymään epävakaaseen työsuhteeseen ja työhön, joka ei vastaa omaa koulutusta. 

- Harva meistä ylipäätään työllistyy omaa alaa vastaavalle alalle, sanoo toiminnanjohtaja Petr  Potchinchtchikov Suomen venäjänkielisten yhdistysten liitosta Farosta.

Työttömys on venäjänkielisten keskuudessa yleisempää kuin ulkomaalaisilla keskimäärin, vaikka suuri osaa heistä on korkeasti koulutettuja ja puhuu hyvin suomea. Viime vuonna venäläisistä työttöminä oli lähes kolmannes.- STT

 

 Nyt jo tilastojen mukaan Suomessa on 52 000 venäjänkielistä asukasta, joten mielestäni hyvää työvoimaa menee hukkaan. Niitten joukossa on  30 000 Inkerin suomalaista paluumuuttajaa, joten varmaan kielitaitoakin löytyisi. Kunhan löytyisi työnantaja.

Jäävätkö venäläiset todellakin työttömäksi venäläisen nimen takia ja lähtisivätkö työnantajat ottamaan työhaastatteluun nimettömiä työnhakijoita? 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (65 kommenttia)

Käyttäjän kangaro kuva
Ros-Britt Kangas

Mistä minulle on tullut se ajatus että Suomessa olevat venäläiset ovat hyviä työntekijöitä? Ehkä, vain olen kuvitellut kuulleeni semmoista, tai sitten olenkin olllut tekemisessä fiksujen työnantajien kanssa?

Markus Lehtipuu

Tyhmä kysymys: jos venäläiset ovat Suomessa työttömiä, mistä he saavat pidennyksen oleskelulupaansa?

Eikö oleskeluluvan edellytys ole jonkinlainen peruste oleskelulle, avioliitto tai työpaikka?

Jos kumpikaan ehto ei täyty, mitä nämä venäläiset tekevät SUomessa?

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Suomenvenäläiset ovat 1600-luvulla Moskova suuriruhtinakuntaan ja 1700-luvun Venäjän keisarikuntaan muuttaneita luterilaisia savolaisia, joita kutsutaan Venäjällä suomalaisiksi ja Suomess inkeriläisiksi.

Suomessa ei siis ole venäläisiä, vaan entisiä venäjänsuomalaisia, nykyisiä suomenvenäläisiä.

T L

Suomalaiset lähinnä pakenivat Venäjälle Kustaa Vaasan aloittaman pakkoluterilaistamisen takia.

Suomenvenäläiset, veäjänsuomalaiset, suomenruotsalaiset ja ruotsinsuomalaiset jne on sekoittavia käsitteitä ja niistä pitäisi luopua.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# Tapio O.Neva, lainaus> " Suomenvenäläiset ovat 1600-luvulla Moskova suuriruhtinakuntaan ja 1700-luvun Venäjän keisarikuntaan muuttaneita luterilaisia savolaisia, joita kutsutaan Venäjällä suomalaisiksi ja Suomess inkeriläisiksi",

- niin kutsutaan "Venäjällä suomalaisiksi ja Suomessa inkeriläisiksi", mutteivät nämä ole Suomen venäläisiä vaan ns.venäjänkielisiä Suomessa..

#T.O.N., lainaus > "Suomessa ei siis ole venäläisiä, vaan entisiä venäjänsuomalaisia, nykyisiä suomenvenäläisiä.",

- tässä olette ihan hakoteillä! Näitä entisiä venäjänsuomalaisia/savolaisia on noin 30 000 ja muut ( 52 000-30 000)= 22 000 venäläisiä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# Markus Lehtipuu, lainaus> "Tyhmä kysymys: jos venäläiset ovat Suomessa työttömiä, mistä he saavat pidennyksen oleskelulupaansa?",

- Jos ovat saaneet pysyvän oleskeluluvan ja vieläpä kansalaisuuden tai ovat naimisissa suomalaisen kanssa, niin eihän ole lakia joka poistaisi maasta sen takia, että ovat jääneet työttömiksi.

Markus Lehtipuu

Millä perusteella venäläisille on annettu pysyviä oleskelulupia?

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Venäläinen nimi kannattaa suomalaistaa. Näin tekivät monet emigrantit 1920-luvulla ja 1930-luvulla. 1930-luvulla myös ruotsalaisnimiä suomalaistettiin.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# Tapio O.Neva, lainaus > " Venäläinen nimi kannattaa suomalaistaa..",

- monet ovat tehneetkin niin. Neuvostoliitossa monet inkeriläiset aikoinaan venäläistivät nimeensä, nyt Suomeen saapuessa piti etsiä takaisiin suomalaiset juuret ja sukunimi.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Neuvostoliitossa myös monet juutalaiset venäläistivät saksanjuutalaisen sukunimensä. Neuvostoliitossa, esimerkiksi Ukrainan sosialistisessa neuvostotasavallassa, valvottiin sitä, ettei filologisia tiedekuntia lukuunottamatta juutalaisia pääse liikaa yliopistoon. Esimerkiksi Kiovassa juutalaisväestön todellinen määrä oli noin 15%. Tätä porukkaa ei haluttu laskea kriittiseksi massaksi suuriin tuotantolaitoksiin eikä oikeustieteiden kandidaatteina virkamiehiksi hallintoon.

T L

Suomalaistetut ruotsalaiset nimet on lähinnä pakkoruotsalaistettujen nimien takaisin muuttamista suomalaisiksi. Tämä alkoi jo 1800-luvulla. Vielä on monta sukunimeä takaisin suomentamatta.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# Tuomas Lavonen, lainaus > "Vielä on monta sukunimeä takaisin suomentamatta.",

- onhan se kummallista, että ihmisen täytyy vaihtaa sukunimi, että tulisi hyväksytyksi toisten joukkoon. Näköjään siinä ei ole väliä ihmisen identiteetistä, kunhan sukunimi olisi sopiva.

T L

Nii, onhan se kumma että suomalaisten piti muuttaa sukunimensä ruotsalaiseksi jos halusi virkamieheksi 1800-luvulla.

"Leinon isä oli urallaan edetäkseen muuttanut Lönnbohmiksi suomenkielisen sukunimensä Mustonen." (Wikipedia)

S A (nimimerkki)

Onhan se merkillistä ettei koulutettu, kielitaidon omaava pääse edes haastatteluun oman nimensä perusteella. Työnantajilla lienee turhia ennakkoluuloja esimerkiksi kielitaidon suhteen. Niin tai sitten voi olla jopa ennakkoluuloja yritysvakoiluun liittyen. Mene ja tiedä.

Yksi toimiva vaihtoehto on käytettävissä ja se nimen muuttaminen vastaamaan suomalaisperäistä nimeä. Kuinka moni sitten on valmis tälläiseen toimenpiteeseen, onkin jo toinen juttu.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Suojelupoliisi ei kykene tarkistamaan suomenvenäläisen taustoja Venäjän federaatiosta. Suojelupoliisi tarjoaa liiallisia turvallisuusselvityksiä kunnille ja teollisuusyrityksille tuhansin. Samaan aikaan Nokia lahjoittaa osaamisensa Kiinaan.

Emme me voi mitään sille ilmapiirille, jonka Alma Media, Sanoma ja Yleisradio, Nokia, EK ja EVA maahan luovat.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# Tapio O:Neva, lainaus> " Suojelupoliisi ei kykene tarkistamaan suomenvenäläisen taustoja Venäjän federaatiosta.",

- ei kykene Venäjän federaatiossa eikä todennäköisesti myös muissa maissakaan,joten jotuvatko kaikki maahanmuuttaneet ja etenkin Venäjältä epäilyksen kohteeksi?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# S A , lainaus > " Onhan se merkillistä ettei koulutettu, kielitaidon omaava pääse edes haastatteluun oman nimensä perusteella",

- ainakin tämä mielipide elää vahvasti venäläisten/venäjänkielisten joukossa.

S A, lainaus > " Yksi toimiva vaihtoehto on käytettävissä ja se nimen muuttaminen vastaamaan suomalaisperäistä nimeä. Kuinka moni sitten on valmis tälläiseen toimenpiteeseen, onkin jo toinen juttu.",

- ei jokainen haluakaan vaihtaa sukunimeä. Onhan Suomessa säilynyt Venäjältä muuttaneiden rikkaitten emigranttien sukunimet sukupolvesta toiseen. Jokaisella perheellä on oma historia ja sukunimen vaihto saattaa katkaista "sukupuun oksia"..

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# S A, lainaus > " Työnantajilla lienee turhia ennakkoluuloja esimerkiksi kielitaidon suhteen. Niin tai sitten voi olla jopa ennakkoluuloja yritysvakoiluun liittyen. Mene ja tiedä.",

- Luuletteko, että jokaista Venäjältä muuttanutta voisi epäillä yritysvakoilusta? Onko kaikki Venäjältä muuttaneet niin epäluotettavia?

Harri Rautiainen

"Onko kaikki Venäjältä muuttaneet niin epäluotettavia?"

Ei tarvita kuin yksi mätä omena korissa, niin kohta koko korillinen alkaa lemuamaan.
Työnantaja tietenkin haluaa palkata parhaan mahdollisen kandidaatin. Toisaalta, kuten tiedetään, virheellinen rekrytointi voi tulla yritykselle erittäin kalliiksi. Viisas työnantaja arvioi myös riskejään.

Jos vedetään johtopäätös, että venäläisillä on huono maine Suomessa, niin herää kysymys:
Mitä venäläiset voisivat tehdä parantaakseen mainettaan?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# Ros-Brit Kangas, lainaus > "Mistä minulle on tullut se ajatus että Suomessa olevat venäläiset ovat hyviä työntekijöitä?",

- Ettekö hyväksy sitä ajatusta?

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Tätä ajatusta ei Suomessa vielä yleisesti hyväksytä. Toinen ongelma on se, ettei yritykissä suomenvenäläiselle helposti anneta ylemmän toimihenkilön valtuuksia tehtäväänsä, vaan hän on edeleen usein naisassistentti, jolla ei ole oikeutta kertoa esimiehelleen hänen tekemistä mokista asioidessaan venäjänvenäläisten kanssa. Tästä ongelmasta kärsii moni suomalainen vientiprojekti yrityksissä, joissa ei ole idänviennin vanhaa kokemusta.

Violalle suosittelen Suomen entisen apulaissotilasasiamiehen, evl evp Esa Seppäsen kirjaa: Venäjä, vanha tuttu, vaan niin vieras. Kirja on kirjastoissa.

http://www.google.fi/search?q=Esa+Sepp%C3%A4nen&ie...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# Tapio O.Neva, lainaus> "Tästä ongelmasta kärsii moni suomalainen vientiprojekti yrityksissä, joissa ei ole idänviennin vanhaa kokemusta.",
- se on mielestäni valitettavaa ja asiantuntemusta löytyisi varmaankin venäjänkielisten joukosta.

Tapio O.Neva, lainaus > "Violalle suosittelen Suomen entisen apulaissotilasasiamiehen, evl evp Esa Seppäsen kirjaa: Venäjä, vanha tuttu, vaan niin vieras. Kirja on kirjastoissa.",
-kiitos, haen kirjan.
Haen myös näissä keskustuluissa parempaa Venäjän tuntemusta Suomesta päin, koska olen tuntenut vain Neuvostoliiton, joten näkemyksissäni voi heijastua hieman "neuvostoliittolaisuutta" vieläkin, vaikka asun Suomessa jo 20 vuotta.

Käyttäjän kangaro kuva
Ros-Britt Kangas

Enhän minä sanoin etten hyväksy! Mistä näin tulkitsit?Päin vastoin ihmettelen onko sitten todella niin ettei töitä venäläisyyden takia kuitenkaan saa. Kysyn siis, onko työn saamattomuus ongelma? Jos on suurempi ongelma kun suomalaisella, niin sitten on asennekysymys, johon sitten pitää tarttua, mutta ensin haluaisin tietää ongelman laajudesta tai olemmassaolosta.

J. Gagarin

En osaa kuvitella, että venäläistä työhön hakijaa syrjittäisiin nimen perusteella. Suomessa on kautta aikojen asunut ihmisiä, joilla on venäläinen sukunimi.

Työnantaja valitsee avoimelle paikalle henkilön, jonka hän harkitsee pystyvän suorittamaan kyseisen työtehtävän mahdollisimman tuloksekkaasti. Näin varsinkin yksityisellä puolella. Julkisella puolellahan ei siitä tuloksellisuudesta kukaan piittaa.

Siksi on järjetöntä ajatella, että yksityisellä puolella työnantajat sortaisivat tai syrjisivät jotakuta etnistä ryhmää, ikähaarukkaa tai sukupuolta. Työnantajan ainoa murhe on se, kuka sen homman parhaiten hoitaa.

Tietysti voitaisiin mennä yksi askel pitemmälle: miksei saman tien vaadita venäläiskiintiöitä työpaikoille? Esimerkiksi pörssiyhtiöiden hallituksiin...

On järjestöntä laatia moista lakia työhön rekrytoinnista vain venäläisten intressien takia. Vähitellen on pakko todeta: Missä Venäjä -siellä ongelma!

Tapio O. Neva (nimimerkki)

En osaa kuvitella tilanetta, jossa suomenvenäläistä tai suomalaista, joka on ylioppilaskirjoituksissa suorittanut venäjän kielen, ei syrjittäisi. Itseni piti kerran hankkia poliittiset takuut porvarillisuudestani mutkan kautta. Sen jälkeen kun nämä oli hankittu, ei ongelmia.

J. Gagarin

Höh! Minäkin kirjoitin Venäjän (tosin lyhyenä kielenä) YO:ssa ja suoritin kauppiksessa vielä liikevenäjän kurssin, mutta ei ole eteen tullut moista tilannetta.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Höh! Minäkin kirjoitin Venäjän (tosin lyhyenä kielenä) YO:ssa ja suoritin kauppiksessa vielä liikevenäjän kurssin, mutta ei ole eteen tullut moista tilannetta.

=> No oletko ollut missään valtion tai teollisuuden tehtävissä, jossa uskollisuudella Suomen tasavallalle olisi ollut merkitystä?

J. Gagarin

Uskollisuudella työnantajalle on tietysti enemmän merkitystä kansainvälisellä areenalla kuin uskollisuudella Suomen tasavallalle, mutta aiemmassa kommentissasihan et suinkaan rajannut sitä toimialuetta, jossa venäjän kielen taidosta olisi haittaa, niin suppeaksi, että se olisi käsittänyt vain armeijan tai diplomtian kentän. Tosin molemmissa niissäkin, ja varsinkin niissä, on venäjän kielen taito ehdottoman hyvä asia.

Tulikivenkatku (nimimerkki)

Pitäisikö ensin työllistä ihan syntyperäiset suomalaiset pitkäaikaistyöttömät?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# Tulikivenkatku, lainaus> " Pitäisikö ensin työllistä ihan syntyperäiset suomalaiset pitkäaikaistyöttömät?",

-sehän sopisi kaikille jos onnistuisi. Olisiko teillä siihen ratkausu?

Tulikivenkatku (nimimerkki)

Ratkaisua ei haluta, koska ulkomaalaisille työntekijöille ei yritysten tarvitse maksaa niin korkeaa palkkaa kuin sääntöjen mukaan kuuluisi.

FIN Rahastot kannattaa (nimimerkki)

Meidän tulee työllistää ensisijaisesti venäläiset hävitetyllä Venäjällä. Työtävieroksuvia alkoholisteja on lähes mahdotonta
työllistää. Eteläiset kansat tekevät siellä työtä vainottuina.
Moskovassa saa maisterin paperit ostamalla väärennöksen. Tämä
luo epäluottamusta. Sama henkilö tulee kymmeniä kertoja tänne
eri henkilöllisyyksillä. Myös rahanpesu, johon liittyy tontti-
kauppa, ja käynti ostoksilla voidaan osoittaa olevan sirkusta.
Kaikki on keinotekoisesti pystyssä. Putinin marionettiteatteri.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# FIN rahastot kannattaa, lainaus > " Kaikki on keinotekoisesti pystyssä. Putinin marionettiteatteri.",

- En puutu Venäjän työllistämisongelmiin, josta kirjoitatte kommentissanne, mutta haluan kysyä: onko mielestänne Putinin marionettiteatteri laittomasti tunkeutunut Suomen "näyttämölle" rahanpesuineen, tonntikauppa ostoksineen..?

Pertti Sakari (nimimerkki)

Venäläisethän voivat vaihtaa nimensä suomlaiseksi tai ruotsalaiseksi. Esim. elokuvamies Valentin Vaali teki näin, ja monet aikaisemmat Suomen venäläiset ovat tehneet näin. Ruotsissa on monta maanhanmuuttajaa, jotka ovar ruotsalaistaneet nimensä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# Pertti Sakari, lainaus> "Venäläisethän voivat vaihtaa nimensä suomlaiseksi tai ruotsalaiseksi.",

- sen ovat monet jo hoksanneet ja se varmaan antaisi enemmän turvaa kuin pyrkiä työhaastatteluun nimettömänä. Kielitaito siinäkin voisi pettää.

J. Gagarin

Kaikkihan me tiedämme, etä oikea nimesi on Violina Geistonova!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Katselin vanhoja blogeja ja huomasin, että olin muuttunut Violina Geistonovaksi!
Pakko vastata, vaikka ehkä J.Gagarin on avaruudessa lennolla eikä vastaukseni tavoita,ja sitä paitsi hänenkin sukunimi taisi muuttua nyt Kuikaksi.Vai erehdyinkö?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Markus Lehtipuu, lainaus > "Millä perusteella venäläisille on annettu pysyviä oleskelulupia?",

- en ole se viranomainen, joka myöntää oleskelu- ja työlupia niin venäläisille kuin muillekin maahanmuuttajille.
Pysyvä työ-ja oleskelulupa on vahva perusta olla Suomessa työttömänäkin.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Maahanmuuttajat ja myös Venäläiset saadaan karsittu, asettamalla pätevyys vaatimukset.
Ei sukunimi siihen vaikuta.

J. Gagarin

Niin, kaikki maahanmuuttajathan ovat epäpätevämpiä kuin suomalaiset - varsinki jostain Flanderin alueelta tunkeutuneet...

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Flanderin alue on EU:ssa
EU:n kannalta sieltä tuleva on EU kansalainen joten minkä tahansa EU:n alueelta hankittu pätevyys kelpaa myös EU suomessa.

Tosin suomessa voidaan myös työllistää ilman riittävä pätevyyttä, kunhan on sopiva, esimerkiksi tasa-arvovaltuutettu Eeva Biaudet.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# Freddy,lainaus; > "Maahanmuuttajat ja myös Venäläiset saadaan karsittu, asettamalla pätevyys vaatimukset.",

-helppohan se on tehdä. Mutta jos ajatella tilannetta, että lieneekö pyrkimys mennä työnantajan eteen ja kasvokkain olla nimetön, jotenkin olisi epämielyttävä tilanne, ettei työnhakija kerro edes nimeään!? Onnistusiko se käytännössä?

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Eeva Biaudet käyttää retoriikassa hyväksi Venäläiset, ongelma taitaa olla pikemmin Abdulan ja Fatiman nimisten, hän ei vain poliittisen korrektiuden takia kehdannut sanoa suoraan.

Fin rahastot kannattaa (nimimerkki)

Putinin marionettiteatterilla tarkoitetaan Putinin lähipiiriä.
Siihen voidaan laajemmin lukea nukkehallitsijat ympärillä jne.
Saksa, Yhdysvallat ja Suomi ovat korkean teknologian ja osaa-
misen maita, yhdessä Suomen ja muiden vapaiden maiden kanssa.

Rikollista rahanpesua tutkitaan ja tiedonvaihtomme on vilkasta.
Seurataan venäläisten liikkeitä satelliiteilla, vakoilulla ja
ottamalla esimerkiksi sormenjäljet. Herra näkee kaiken siellä.
Kiina toimii kansainvälisen yhteisön puolella,"venäjä" hajoaa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# Fin rahastot kannataa, lainaus> " Rikollista rahanpesua tutkitaan ja tiedonvaihtomme on vilkasta.
Seurataan venäläisten liikkeitä satelliiteilla, vakoilulla ja
ottamalla esimerkiksi sormenjäljet. Herra näkee kaiken siellä.",

- aikamoinen tilanne! Tuntuu ihan uhkaukselta, että seurataan "venäläisten liikkeitä" noin tiivisti! Nyt oikeastaan puhutaan blogissa venäläisten/venäjänkielisten työttömyydestä ja siihen liittyvistä epäluuloista, mutta keskustelussa tulee voimakkaasti esille epäluottamuus.Se on mielestäni vahvempi sana.
Kyllä Herra näkee kaiken sieltä!

Ulkopoliittinen instituutti (nimimerkki)

Miksi venäläisiä pitäisi työllistää. Eikö juuri heistä haluta eroon.
Venäläiset tekevät maailman eniten rikoksia. Kun rikoksia tapahtuu
pitäisi aina kertoa, puhuiko rikollinen venäjää. Esim. Virossa on
riesana sinne tulleet venäläiset. Suomen pitää suhtautua torjuvasti
putinisteihin, mutta pienellä varauksella voisi länsimielisiä ottaa
töihin kokeeksi. Venäläisillä ei ole kotimaata, vaan ovat hylättyjä
kiertolaisia. Venäjä on edelleen miehitettynä, mutta onneksi kaupan.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# Ulkopolittiinen instoituutti, lainaus> " Miksi venäläisiä pitäisi työllistää.",

- koska venäläiset asuvat Suomessa muitten kansalaisten kesken ja varmaankin haluaisivat tehdä työtä niin kuin moni muukin työttömäksi jäänyt!
Venäjänkielisiä on jo noin 52 000 ja he ovat Suomen suurin ja nopeimmin kasvava maahanmuuttajaryhmä.Pitäisi olla selvä, että ryhmän ammattilinen osaaminen olisi merkittävä voimavara Suomelle.

En ota kantaa Venäjän ja Viron sisäisiin asioihiin, ne ei liity blogin aiheeseen.

Ulkopoliittinen instituutti (nimimerkki)

"Maahanmuuttajat ja myös Venäläiset saadaan karsittu, asettamalla pätevyys vaatimukset."

Ei sukunimi siihen vaikuta.

Venäjältä on loputtomat jonot pois vapauteen. Meidän on pakko päästää
sieltä vähän väkeä, mutta ei pakko työllistää tietenkään. Väärennetyt
asiakirjat ovat enempi pääsääntö, kuin poikkeus. Kun on katsottu läpi
sormien esim. tonttikauppaa täällä, se on kääntäen Venäjän hajoamista.
Saksasta venäläiset ovat ostaneet asuntoja. Putin on erittäin vihattu.

Pätevyysvaatimukset ovat suuria lännessä. Siivojinakin he ovat olleet
täysin kelvottomia ja heidän jäljiltään huoneet haisivat. Näin se on.
Varovainen pitää olla. Venäläiset ryöstivät omaisuudet raiskaten, yhä
väärentävät historian. Ensisijaisesti länsimainen ihminen siis kelpaa.

Pitää olla näyttö, että tuomitsevat rikolliset ja rakentavat länttä.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Romanialaiset ovat valmiiksi päteviä, EU kansalaisuus takaa sen.
Vai onko tässä ristiriita?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# Fredy,lainaus> "Vai onko tässä ristiriita?",
-taitaa olla hieman ristiriitaa!

Karu Kera

Saksassa nähdään venäjänkieli ja venäläiset positiivisesti, ainakin yritysjohtajien vaimoina:

Berliinin Hotelli Adlonin johtajan tavoin monilla saksalaisilla yritysjohtajilla on venäläinen vaimo, joka antaa helpomman yhteyden venäläiseen asiakaskuntaan sosiaalisten siteiden ja kielen kautta. Venäjälle vientiä harjoittavan yrityksen kannattaakin palkata johtajakseen henkilö, jonka vaimo on venäläinen eli henkilö, joka tuntee sekä kielen että kulttuurin. Näin ollen venäläinen vaimo CV:ssä edesauttaa työpaikan saantia saksalaisissa vientiyrityksissä. Sama pätee varmaan myös muihin Euroopan valtioihin, joilla on Saksan tavoin paljon vientiä Venäjälle.

Suomessa ei ole välttämättä herätty vielä tähän venäläisten kanssa tehtävään sosiaaliseen verkostumiseen eikä nähdä heidän potentiaalista hyötyään idänkaupan edistämiseksi. Isiltä, isoisiltä ja isonisänisältä peritty ryssäviha istuu syvässä monissa suomalaisissa. Tämä ryssäviha kohdistui myös Karjalasta saapuneisiin pakolaisiin vuoden 1944 jälkeen. Karjalaiset olivat vuosikymmenien ajan ryssiä suomalaisten silmissä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# Kai Keskumäki, lainaus> " Venäjälle vientiä harjoittavan yrityksen kannattaakin palkata johtajakseen henkilö, jonka vaimo on venäläinen eli henkilö, joka tuntee sekä kielen että kulttuurin..
Suomessa ei ole välttämättä herätty vielä tähän venäläisten kanssa tehtävään sosiaaliseen verkostumiseen eikä nähdä heidän potentiaalista hyötyään idänkaupan edistämiseksi. Isiltä, isoisiltä ja isonisänisältä peritty ryssäviha istuu syvässä monissa suomalaisissa..",

- niin se taitaa olla tai oikeastaan mielestäni, valitettavasti on!

Harri Rautiainen

Suomalainen liikkeenjohtaja nai venäläisen (Venäjältä tulleen) naisen. Hänen toinen avioliittonsa sujui hyvin, kunnes yhtenä aammuna oli suojelupoliisi ovella: "Rouvalla on 24 tuntia aikaa poistua maasta."
Kyseinen aviomies oli Venäjää kovasti kiinnostavan liiketoiminta-alueen tunnettu asiantuntija.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

#Harri Rautiainen,

- tällaiset yksittäiset tapaukset leimaa kaikki muutkin Venäjältä muuttaneita ja lisäävät ennakkoluuloja. Niin se valitettavasti on!

Harri Rautiainen

Viola,
niinhän se valitettavasti on. Mutta työnantajilla, jotka tietävät tapauksen, on jotain konkreettista edessään kun venäläinen hakee töitä. En sano, että se on oikein.

Pyhitetty olkoon Sinun Nimesi (nimimerkki)

Kyllä kaikilla tulee olla nimi esillä.

Nimi voidaan vaihtaa täysin laillisesti, mutta siitä on meillä dokumentit.

Jos ne eivät esitä meille vedenpitäviä hyväksyttäviä todisteita
taidoistaan? Olipas hyvät paperit, mutta edellisellä oli ihan samat.
Nimetön olisi omituinen. Töissä tulevat ahkerat ja osaavat esille.

On liian suuri riski palkata venäläinen? Entäpä jo se jääkin ja
toimii Suomen miehittämiseksi kuten kylmä Kalle, se Venäjän johtaja.

Millä tarkistaa, ettei tule homofiilis työpaikalle ja joudu vaikeuksiin. Kahvipöydässä puhutaan perheistä ja lapsista.

Venäläinen vakoojana on tyypillistä, mutta käytännössä kuitenkin
on aika tavalla kyvytön, mutta Venäjän lähetystössä on rikollisia.

Mitä työtä tarjota, kun Venäjä ei ole oikeusvaltio?

Mitä työtä venäläinen voi tehdä Suomessa, jos ei todellisuudessa
tule kuin varastamaan tai voileipäpöytiin.

Kerää pullot ja soittaa nauhalta musiikkia.

Yli 90 % venäläisistä näkee nälkää ja kärsivät.

Tutkimuksen mukaan puolet ns. leipäjonostata on venäjää puhuvia.

Lappeenrantaan saapuvat turistit tuovat rahaa, mutta joutuvat
palaamaan sinne takaisin. Voisiko lähteä siitä, että hankkisi
ensin Suomen kansalaisuuden. Sormenjäljet tulisi myös ottaa.

Taitavat venäläiset kyllä erotetaan akanoista ja loikkaavat meille
lännen kultamaille. Öljyrahoilla pyöritämme Venäjällä jääkiekkoa ym. propagandaa. Kaikki on täysin päinvastoin kuin moni luulisi.

Kyllä se hajoaa!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# Pyhitetty olkoon Sinun Nimesi!, lainaus> "On liian suuri riski palkata venäläinen? Entäpä jo se jääkin ja toimii Suomen miehittämiseksi..";

- läpinäkyvää russofobiaa. Pyhitetty olkoon Teidänkin Nimenne!

J. Gagarin

On muuten aika erikoista, että samaan aikaan kun vaaditaan nettikeskusteluun määräystä esiintyä vain omalla nimellä, niin esitetään nimettömyyttä työpaikkahakuun.

Kukapa muuten edes voisi estää hakijaa laittamasta omaa nimeään papereihin näkyviin? Kuinkahan ne kaikki CV:t, todistukset ja muut suositukset saisi retusoitua niin, ettei nimi näy, jne ... Jos taas nimettömyys olisi vapaehtoista, niin ne nimetömät sitten vain heitettäisiin roskiin, kun hakemuksia aletaan karsia.

On se kumma, että vaikka Suomessa ei vielä ole tämän enempää venäläisiä, niin he pystyvät jo aiheuttamaan vaikeuksia vähän joka suunnalla ja kaikilla mahdollisislla tavoilla. Ymmärtäkäämme eestiläisiä veljiämme heidän kovassa urakassaan saada maansa takaisin sivistyskansojen joukkoon.

T L

"On se kumma, että vaikka Suomessa ei vielä ole tämän enempää venäläisiä, niin he pystyvät jo aiheuttamaan vaikeuksia vähän joka suunnalla ja kaikilla mahdollisislla tavoilla. Ymmärtäkäämme eestiläisiä veljiämme heidän kovassa urakassaan saada maansa takaisin sivistyskansojen joukkoon."

Selvää vihamielistä Venäjä vastaista propagandaa.

Nimettömät työhakemukset ei poista rasismia.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# Tuomas Lavonen, lainaus> " Selvää vihamielistä Venäjä vastaista propagandaa.",

- niin se on.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# J.Gagarin, lainaus> "On muuten aika erikoista, että samaan aikaan kun vaaditaan nettikeskusteluun määräystä esiintyä vain omalla nimellä, niin esitetään nimettömyyttä työpaikkahakuun.",

- luulen ettei se onnistu ollenkaan!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# J.Gagarin , lainaus> " Kaikkihan me tiedämme, etä oikea nimesi on Violina Geistonova";

- tulikin paha paikka.Valehdella en voi, koska isoäitini sanoi ja 97vuotias äitini sanoo, että valehteleminen on syntiä!

Olin Suomeen saapuessa kuitenkin Jakonen, koska isäni sukunimi oli se.Äitini on Heistonen, joten kannan nyt äitini toivomuksesta hänen ja hänen isän sukunimeä, koska se on hieman erikoinen. Suomessa tätä sukunimeä tulee vastaan harvoin ja äitini halua, että isoisän suuresta perhestä ( 9 lasta ja ottopoika), joka on hajonnut ympäri Venäjää olisi "tietoa" sukunimen kautta myös Suomessa.

Muuten Violina oli vähän aikaa nimimerkkinä, joten olette hyvin perillä. Keksittyä sukunimeä Geistonova ei varmaankaan löydy koko Venäjältä, koska se ei kuulosta venäläiseltä sukunimeltä.

J. Gagarin

Selvennettäköön nyt sen verran, että pilailustani huolimatta en luokittele sinua enkä muitakaan aitoja inkeriläisiä venäläiseksi.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

J.Gagarin,
- kiitos ja hyvää syksyä. Muuten, hyvää lentoa!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset