Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Onko vielä ullakolla se papan sotatuliaisina tuoma kranaatti?

Tällaisen kysymyksen herätti minussa UV Katri Ikävalkon kirjoitus 5.10.2010 ”Keräys harvensi reilusti aseita ja räjähteitä ullakkoiden uumeenista”.

” Räjähdekeräys tuotti tulosta Etelä-Karjalassa. Syys-ja lokakuun taitteessa järjestetyn keräyksen ansiosta poliisi sai haltuunsa niin aseita, ammuksia kuin räjähdysaineitakin.

 Keräyksen yhteisjohtajana toiminut komisaario Ari Järveläinen toteaa keräyksen olleen menestys ympäri maakuntaa. Kaikkiaan poliisi kävi hakemassa aseita ja räjähteitä 61 eripaikassa.”

  Keräyksen tulokset :

Patruunoita : 147 kiloa.

Säähkö-, nonel,- aikatulilankanalleja 1220 kappaletta.

Räjähtävää tulilankaa, aikatulilankaa 813 metriä.

Hätäraketteja, ilotulitteita, ruutia 85 kiloa.

Valopistoolin patruunoita, savun sytyttimiä 87 kappaletta.

Savuheitteitä 6 kappaletta.

Kivipommeja 17 kappaletta.Räjähdysainetta 34 kiloa.

Aseita 21 kappale.

Käskranaatteja 2 kappaletta.

Lisäksi kaasusumuttimia , Hiltin patruunoita ja paukkuilmaisimia.

Lähde: Etelä-Karjalan poliisilaitos.

 

Etelä-Karjalan poliisi toteutti keräyksen maakunnassa yhdessä puolustusvoimien kanssa.

 

Näin tavallisena kansalaisena ilman ”räjähteitä ja patruunoita” ihmettelen miksi täytyy säilyttää kotona niin vaarallisia esineitä ja aineita? ja jos vielä ilman lupaa? Täytyy olla aina valppaana, ettei kukaan vahingossa törmää niihin ja käytä väärin? Vai onko sota jättänyt sen pelon, että kaikelta varalta oman pesän puolustukseen pitää ”linnoituksessa” asearsenaali? Ei se yksi pommi ja kraanatti pelasta ketään!

 

Itse sotalapsena muistan sen kauhun, joka oli sodan jälkeen kansassa, koska erilaisia räjähteitä lapset löysivät jostain maastosta ja leikkivät kohtalokkain seurauksiin : monelta meni henki ja monet vammautuivat ikiajoiksi.

 ”- Aseiden ja räjähteiden kerääminen ei päättynyt poliisin kampanjaan. Ari Järveläinen muistuttaa, ettei palauttamisesta koidu jatkossakaan minkänlaisia seuraamuksia, jos yhtäkkiä muistaa ullakon nurkassa löytyvän isoisän sodasta mukanaan tuoman kiväärin..”

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Jeppe (nimimerkki)

Ullakoiden uumenissa pahinta päivää odottavat astalot aiheuttavat äärimmäisen harvoin minkäänlaisia onnettomuuksia. Jokaiselta rehelliseltä suomalaiselta mieheltä olisi suotavaa löytyä jonkinlainen tuliase. Ase on vapauden vakuutus. Aseilla tämä kansa on vapautensa hankkinut, vapauden säilyttänyt ja vapautta ylläpitänyt. Vallassa olevan elitiin pyrkimyksin kansalaisten aseistariisumiseen tulee suhtautua suurella epäilyksellä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

#Jeppe, lainaus> "Ase on vapauden vakuutus. Aseilla tämä kansa on vapautensa hankkinut, vapauden säilyttänyt ja vapautta ylläpitänyt. Vallassa olevan elitiin pyrkimyksin kansalaisten aseistariisumiseen tulee suhtautua suurella epäilyksellä.",

- oletteko sitä mieltä, että nykymaailmassa "pahan päivän sattuessa",
ullakoiden asearsenaali-voimalla olisi vaikutusta koko maan puolustukseen?

Antti K (nimimerkki)

Jepen kanssa samaa mieltä, viranomaisten mielivaltaa vastaan on hyvä olla arsenaalia, onhan heilläkin aseet.

Siis tarvittaessa itsensä ja perheen puolustamiseen.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# Antti K., lainaus > "Jepen kanssa samaa mieltä, viranomaisten mielivaltaa vastaan on hyvä olla arsenaalia, onhan heilläkin aseet",

- Ei varmaankaan ole yllättys, jos sanon,että viranomasten mielivaltaa vastaan taistelee aika moni kansalainen Suomessa ilman asearsenaalia.Eikä kansalaisten asestautuminen siinä auttaisi, niin kuin te väitätte ja aseita on vain poliiseilla eikä muilla viranomaisilla.

Aika "militarisoituneena" tuntuu olevan kansa, jos joka talossa pitäisi olla "itseensä ja perheensä puolustamiseen" valmiiksi jonkinlainen tuliase!

Antti S (nimimerkki)

Patruunat ja räjähteet ovat suhteellisen vaarattomia säilyttää, paitsi tietenkin siinä mielessä, että niiden säilyttämiseen liittyy riski niiden joutumisesta vääriin käsiin. Ne eivät aiheuta pelkällä olemassa olollaan sinänsä suurta riskiä. Tulipalossa ne palavat toki iloisella liekillä, mutta eivät helposti räjähdä. Räjähtämätön ns suutariammus, joka on mahdollisesti kerätty armeijan ampuma-alueelta tai sotatantereelta, on sitä vastoin arvaamaton ja saattaa tärähdyksestä räjähtää. Myös nallit vaativat huolellista käsittelyä. Räjähteitä sai ennen ostaa lähes tulkoon kuka vain kivien räjäyttämiseen tms toimintaan. Nykyään vaaditaan panostajan lupakirja. Ampuma-aseita ja niihin sopivia patruunoita löytyy hyvin useista talouksista, näin etenkin maaseudulla. Maaseudulla on myös yleisesti dieselpolttoainetta ja nitraattipitoista lannoitetta, joista saa suhteellisen pienellä vaivannäöllä itsetehtyä räjähdysainetta. Elämmekö siis vaarallisessa maailmassa?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# Antti S., lainaus > "Elämmekö siis vaarallisessa maailmassa?",

- En ole tietoinen, mitä on esim., "nalle"tai "suutariammus".., mutta mielestäni elämme ainakin varautuneessa maailmassa, jos A.K. mukaan "joka talossa" pitäisi olla se "tuliase" valmiina kaikelta varalta..

Laillisen hallituksen puollustaja (nimimerkki)

Poliisin pitäisi kerätä ylös kaikki niiden viestien IP:t, joissa uhataan esivaltaa aseilla, ja niiden niin rehellisten ja ehdottoman lainkuuliaisten naisten tai miehimysten, jotka katsovat olevansa vasten tahtoaan pakotettuja ostamaan epälaillisia tuliaseita vaikka venäläisiltä trokareilta, jos hallitus ei myönnä heille lupaa automaattiaseisiin.
IP-osoitteiden perusteella nämä henkilöt sitten merkittäisiin niiden henkilöiden rekisteriin, joille ei aselupaa voida antaa ja muutenkin kansalaisluottamuksen menettäneinä olisivat tarkkailun alaisena.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# Laillisen hallituksen puolustaja, lainaus > "Poliisin pitäisi kerätä ylös kaikki niiden viestien IP:t, joissa uhataan esivaltaa aseilla..",

- Poliisit varmaan tietävät omat tehtävänsä ja se ei kuulu blogin ylläpitäjälle. Me vain keskustellaan aiheesta. Kiitos kommenttistanne.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset