Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Ministeri Thors : Uudessa kotouttamislaissa huomioidaan haavoittuvassa asemassa olevat naiset erityisryhmänä.

30.09.2010

 Sisäasiainministeriön tiedote.

Maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors kertoo, että valmisteilla olevassa kotouttamislain uudistuksessa on huomioitu haavoittuvassa asemassa olevat naiset erityisryhmänä. – Lain lähtökohtana on, että kotouttamispalveluita tarjottaisiin jatkossa kaikille maahanmuuttajille. Tämä palvelee haavoittuvien maahanmuuttajaryhmien, kuten vaikeassa asemassa olevien naisten, kotoutumista Suomeen, ministeri totesi tänään puhuessaan naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämisseminaarissa Helsingissä.  

Ministeri Thors korostaa, että hyvä kotouttaminen ennaltaehkäisee osaltaan perhe- ja lähisuhdeväkivaltaa.

– Olemme tunnistanee lain valmistelussa sen, että väkivaltaa kokeneiden maahanmuuttajanaisten ja heidän lastensa kotoutumisen tukemiseen tarvitaan erityistoimia. Kuntien laatimissa kotouttamisohjelmissa tulisi omana kohtanaan ottaa tämä asia esille, ministeri sanoi.  

Kotouttamislain uudistuksessa on korostettu koko perheen näkökulmaa kotoutumiseen. – Jos yhteiskunta ja kodin ulkopuolinen elämä jää maahanmuuttajaäidille vieraaksi, hän ei pysty tukemaan lastensa kasvua ja kotoutumista. Lisäämällä tietoisuutta naisten oikeuksista ja velvollisuuksista ennaltaehkäistään ongelmien kasautumista ja kärjistymistä pahimmillaan väkivallaksi, ministeri painotti.  

Ministeri Thorsin mukaan maahanmuuttajaryhmissä voi olla väkivallan muotoja, jotka ovat kantasuomalaisille vieraita. – Tällaisia ovat esimerkiksi kunniaväkivalta ja pakkoavioliitot. Näistä ei ole saatavilla keskitettyjä viranomaistietoja, mutta ilmiötä on kuitenkin tunnistettu yhteiskunnassamme. Tarvitaankin hyvää viranomaisten, järjestöjen ja maahanmuuttajien yhteistyötä näiden väkivallan muotojen ennaltaehkäisemiseen. Tästä meillä onkin jo useita hyviä esimerkkejä, ministeri totesi.  

Ministeri Thorsin koko puhe on saatavilla verkkosivulta: www.intermin.fi/puheet

Lisätietoja: erityisavustaja Thomas Bergman, 071 878 8212

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Mielestäni on hyvä, että kotouttamislaissa otetaan huomioon haavoittuvassa asemassa olevat naiset ja sen pitäisi parantaa myös maahanmuuttajien lasten ja koko perheen hyvinvointia.

Vieras (nimimerkki)

Maahanmuuttajaperheiden, joissa on vammainen lapsi pitäisi saada erityistä tukea. Entisessä kotimaassa lapsen vammaisuus on voinut olla häpeällistä ja perhe on yksin vastannut vammaisen hoidosta.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Vieras,lainaus > "Maahanmuuttajaperheiden, joissa on vammainen lapsi pitäisi saada erityistä tukea".

- niinhän se olisi oikein, ottaa huomioon maahanmuuttajaperhe, jossa on vammainen lapsi, vaikka äiti ei olisikaan erityisasemassa.

apris28 (nimimerkki)

Valitettavasti taas kerran nämä humanistit puuttuvat muualta tulleiden perheiden hyvinvointiin. Mikä ihme siinä on ettei yritetä edes toimia perustuslain mukaisesti oman kansan hyväksi. Meillä on kantaväestön kohdalla paljon tehtävissä hyvinvoinnin eteen. Nuoriso on melkeinpä hylätty. Vanhusten ja vakavasti sairaiden tilaan ei ole kiinnitetty tarpeeksi huomiota.

Rikollisuus kasvaa jne. Totuus lienee; Sitä saa mitä tilaa. Täytyyhän näillä humanisteilla olla tiedossa missä esiintyy kunniamurhia. Ei niitä voida estää millään kotoutustempuilla. Ne lähtevät syvältä harjoitetusta uskonnollisesta vakaumuksesta. On turhaa yrittää muuttaa kekenkään vakaumusta suomalaista kulttuuria vastaavaksi.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Sirpa Abdallah, lainaus > "Valitettavasti taas kerran nämä humanistit puuttuvat muualta tulleiden perheiden hyvinvointiin",

- muualta tulleet perheet ei tulee humanistien luvalla vaan virallinen Suomi ottaa heidät suojaan.
Eikös ole niin, että "..Jokainen ihminen on laulun arvoinen"?

S.A., lainaus > "Mikä ihme siinä on ettei yritetä edes toimia perustuslain mukaisesti oman kansan hyväksiKyllä humanistit puuttuvat myös",

- kyllä "humanistit" puuttuvat epäkohtiin myös kantaväestön kohdalla, mutta nyt kirjoituksen aiheena on maahanmuuttajia koskeva kotouttamislaki.

apris28 (nimimerkki)

Olen sitä mieltä kuten jo aiemmin esitin, ettei minkäänlainen kotouttamislaki pysty estämään niitä kunniamurhia eikä pakkoavioliittoja. Kummatkin ovat syvällä uskonnossa kiinni olevia "rituaaleja".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset