Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Puuttuiko USA:n tiedustelu Jäätteenmäen eroon?

"Osallistuiko Yhdysvaltain tiedusteluorganisaatio NSA Anneli Jäätteenmäen savustamiseen pääministerin paikalta 2003? "Näin kovan arvelun heittää ilmoille Yleisradion kokenut ulkomaankirjeenvaihtaja Jarmo Mäkelä kolumnissaan APU-lehdessä 9.9.

 

Mäkelä antaa ymmärtää, että yhdysvaltalaiset tahot olivat toteuttamassa Jäätteenmäen kaatumiseen johtanutta operaatiota. Syynä oli se, että Jäätteenmäki paljasti salaista tietoa, mikä loukkasi amerikkalaisia.

 

Keskisuomalainen siteerasi AVUn kolumnia 14.9 ja oli haastatellut Mäkelää, joka totesi, että hänen kolumninsa täytyy lukea hypoteesina, jonka hän on tehnyt päättelemällä ja keskustelemalla asiaa sivunneiden henkilöiden kanssa.

 

- Josko kirjoittamalla saisi asiasta jotain uutta tietoa esille. Kukaan, joka todella tietää, ei ole kommentoinut minulle vielä kolumnia, Mäkelä sanoi.

 

Jos nyt jälkikäteen osoittautuu, että Jäätteenmäen eron takana olivatkin vielä painavammat syyt kuin puolueitten välinen vaalitaistelu,  niin mahtaako  vaaalirahotustakin suurempia ns "yleisiä tekijöitä"  olla myös Matti Vanhasen eron takana?

Matti Vanhanenhan muistaakseni  itse sanoi, että  ei Nuorisosäätiön avustusasia ollut syynä hänen  eroonsa. 

Eron syistä tietävät tuskin tulevat tänne keskustelemaan?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (65 kommenttia)

Visitor (nimimerkki)

Nyt kyselet jo oikeasti mielenkiintoisia ;-) USA on tiemmä vaatinut politiikoilta, virkamiehiltä yms. jo monen vuoden ajan jonkinlaisia turvaluokituksia joilla rajataan tiedon saantia...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# Visitor,lainaus > "jonkinlaisia turvaluokituksia joilla rajataan tiedon saantia...",
- lieneekö Suomessa meillä maahanmuuttajilla myös jonkinlaisia turvaluokituksia?

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Yhdysvalloissa muodollinen turvaluokittelu on tarpeen, koska ihmiset ovat niin monikansallisia ja korruptoituneita. Yhdysvalloissa ei ole hiljaista tietoa, vaan kaikki on pantava tietokonelle verkkoon varastettavaksi ja kansainvälisille tiedustelumarkkinoille myytäväksi.

NATO:nkin korkea-arvoinen tiedustelu-upseeri on KGB:n yhteistyökumppani. Toisin sanoen on niin, että jos Suomi jakaa maanpuolustustietonsa NATO:n jäsenenä verkkoon, on tuo tieto kohta kansainvälisillä markkinoilla asiakkaiden ostettavaksi.

Kylmänsodan aikana NATO:n tiedot siirtyivät keskimäärin kahdessa viikossa Moskovaan. Nykyään tiedonsiirtomenetelmät ovat voineet kehittyä nopeammiksi.

Yhdysvallat tarkkailee tilannetta, koska sillä on niin monia niin epäluotettavia rauhankumppaneita, joista kuuluisin lienee nyt Osama bin Laden.

On jopa niin, että Yhdysvaltain sotilsasiamies Helsingissä valittaa puolustusvoimien komentajalle kuin Vanha Pravda kaikkea, mitä suomalaiset sotilasjournalistit hieman skeptisesti lukijauskottavuuden säilyttääkseen kirjoittavat (ei nykyinen sotilasasiamies).

Tällä sekä hankitaan Suomessa bad williä että Washington DC:ssä tehopisteitä siitä, miten vasallit pidetään kurissa.

Koska Suomella ei ole riittäviä ilmavoimia eikä varaa kaikkeen riittävään ilmavoimaan ja koska Horneteihin halutaan meri- ja maataisteluominaisuus siksi, ettei Latvialla, Liettualla ja Virolla ole ilmavoimia ja balttilaisen NATO:n meritaistelut Suomelahdella ennen Ruotsin merivoimia ja Yhdysvaltain hyökkäyssukellusveneitä, jäävät Suomen kontolle, pitää Yhdysvaltoja kunnioittaa kuin Venäjän karhua, jotta se ei vain suutu ja jotta Hillary Clinton suostuu tapaamaan Aleksander Stubbin ja Tarja Halosen jo ennen eduskuntavaaleja, jotta SDP saa itsensä kammettua toiseksi sekä ennen vaaleja toitotettua sinipunapropagandaa väsyneiden demareiden innostamiseksi uurnille.

Näin näemme, millaiseksi rähmällään oloksi ja liehakoinniksi enemmistöparlamentarismi muuttaa Suomen ja vain siksi että eurosuursosialidmeokraatit ja parlamentaristiset kiihkokokoomuslaiset turmelivat valtiosäännön pääministerilliseksi makeiluksi. Valtiosäännöllä, keuhkosyövällä ja laadulla on tekijänsä, sanoisi Suomen Tupakka - vai sanoisiko.

Tuo Irakin sodasta kieltäytyminen oli sankarityö, jonka ilmeisesti vuotoineen suunnitteli vanha Zavidovon vuotaja Erkki Tuomioja. Ei Halosen älyllinen kapasiteetti eikä henkinen tarmo riittäisi Lipposen kaatamiseen ulkoasiainministeriön tiedoin presidentinkansliasta.

Martti Manninen on Suomen sotasyyttömyyssankari ja Anneli Jäätteenmäki CIA:lle, Yhdysvalloille vastaan pannessaan on Suomen Jean d'Arc.

Mitenköhän korkeita kunniamerkkejä Yhdysvalloista Pekka Ervastilla on? Hän on Suomen yksi parhaita informaatiosodankäynnin kävijöitä Erkon leiristä. http://fi.wikipedia.org/wiki/Crowleyn_lista

Visitor (nimimerkki)

Hienoa Tapio, odottelinkin jo syvältäluotaavia kommenttejasi ;-)

Vieras (nimimerkki)

Lukekaa miten 1970-luvulla toimitiin: Heikki Urmaksen "Raadolliset toverit ja vallan väärinkäyttäjät kysykää kirjakaupoista ja kirjastoista.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen
Vieras / Kaarina (nimimerkki)

Lopetin juuri em. kirjan lukemisen.Antaapahan ajattelemisen aihetta tulevia
vaalejakin silmälläpitäen ja yleisesti ottaen muutenkin!

Tuula Hölttä

Viola H: "Jos nyt jälkikäteen osoittautuu, että Jäätteenmäen eron takana olivatkin vielä painavammat syyt kuin puolueitten välinen vaalitaistelu, niin mahtaako vaalirahotustakin suurempia ns "yleisiä tekijöitä" olla myös Matti Vanhasen eron takana?"

Alpo Rusin eduskuntavaaliehdokkuus sabotoitiin Stasi-vuodon avulla, Suomen ensimmäisen naispääministerin ero saatiin aikaiseksi Irak-vuodon avulla, jonka jälkeen viriteltiin vielä Itälä-Aho vuotoa ja nyt Matti Vanhasta varjostaa uhka valtakunnanoikeuteen joutumisesta.

Miksi mitkään valtakunnan rajojen ulkopuoliset "yleiset tekijät" haluaisivat sabotoida tällä tavalla Keskustapuoluetta?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Tuula Hölttä
Sitä minäkin ihmettelen!

Petri Krohn

Itse olen ihmetellyt, miten suomalaisilla on kestänyt näin kauan tajuta tämä yhteys. Mahdollisuus, että USA:n tiedustelu oli erinäisten paljastusten takana oli ajusta saakka ilmeinen.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Petri Krohn
Kiitos, tekin olitte samaa mieltä?

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Liittoutumattomuus on ainoa keino rajoittaa Yhdysvaltain suoraa, julista ja julkeaa puuttumista Suomen Saksan ja Venäjän politiikkaan. Jos Ari Korvola ja Yleisradion lippoislaiset toveritoimittajat ovat muullakin asialla kuin sinipunan asialla, on tietenkin tilanne Matti Vanhaseen liittyen huolestuttava.

Tulee mieleen, että oliko remonttimies Ilkka Kanerva Suomen ulkoasiainministerinä ja Etyj:n puheenjohtajan liian YYA-henkinen Yhdysvalloille, jos Yhdysvallat, Israel, Ukraina ja Tšekki valmistelivat Etelä-Ossetian sotaa 7.-11.8.2008 olympiarauhan vuoksi? Yhdysvallathan tarvitsee aina YK:ltä, OAS:ltä tai miltä tahansa kollektiivisen turvallisuuden järjestöltä hyväksynnän hyökkäykselleen.

Miksi Kataisen piti hakea ulkoasiainhallinnon harjoittelija, ruotsalainen Aleksander Stubb, Ilkka Kanervaa seuraavaksi ulkoiasiainministeriksi Bryssselistä, kun kerran ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja, suomlainen Pertti Salolainenkin, joka oli jo toiminut Suomen Lontoon suurlähettiläänä, oli käytettävissä? Kantoiko Kokoomuksen eduskuntaryhmä kaunaa Kansallisen Kokoomuksen entiselle puheenjohtajalle vanhoista asioista vai oliko Ilkka Kanervan poisajaminen kolme viikkoa hänen takinliepeissään riippumalla tilaustyö Stubbin nimittämiseksi ulkoasiainministeriksi - yllätyksenä ja pyytämättä.

Kertoo jotain Suomen jäljellä olevasta itsenäisyydestä ja toimittajien moraalista erityisesti Yleisradiossa, jos Yhdysvallat ensiksi vaihtaa pääministeri Anneli Jäätteenmäen ja sitten ulkoasiainministeri Ilkka Kanervan Erkon ja Yleisradion lipposlaisten toveritoimittajien avulla.

Onko niin, ettei Lauri "Lahtari" Kivinen saa saneerattua lisää sosialidemokraatteja pois Yleisradiosta, koska Yhdysvallat pitää tärkeänä, että Yleisradiossa on myös tunnettuja toveritoimittajia, joita kaikesta lipposlaisuudestaan huolimatta myös työväestö, se jäljellä oleva ja televisiota katsova, uskoo.

Suomessa Yhdysvallat ei ilmeisesti ole vieläkään lopettanut kylmää sotaa, vaan on edelleen poteroissa Pro Karelian tapaan. Tämä näkyy tavasta ylläpitää aseveliakselin komentoketju niin Alma Mediassa, Sanomassa kuin ja nimenomaan Yleisradiossa.

Minusta Ari Korvolan vetoomus Yleisradion puolen vuoden tai vuoden työrauhasta oli säälittävä. Ei suomalainen joukkotiedotusvälineistö tarvitse työrauhaa, vaan liittoutumattomalle Saksaa ja Venäjää ymmärtävälle valtiolle sopivan puhdistuksen Yhdysvaltain koukkuun jääneistä entisistä toimittajaliittolaisista kommunisteista ja toisaalta kollaboraatiokokoomuslaisista, joiden aivoista puuttuu niin kuin vihreidenkin aivoista kykyä nähdä kansaliskokoomuslaista etua internationalististelta hörhöilyltä.

Halosen eristäminen Kimmo Sasin keinoin on mainio tapa luoda pelipöytä parlamentaristiseille vehkeilijöille.

repe (nimimerkki)

Koko media Erkon johdolla oli heti operaatiossa täysillä. Etenkin maikkarin uutisankkurit olivat tosi röyhkeitä esiintyessään. Miten muutaman napamiehen politiikassa lehmänkaupat saisivat aikaan moisen? Yleensä puolueet hajoavat näissä jutuissa tai rintamat rakoilevat. Nyt tietysti Lipponen ja demarit vaativat ja kepu taipui ja kokoomus räkytti toivoen pääsevänsä hallitukseen, mutta silti. Minusta tässä voi hyvinkin olla perää tässä USA:n kytköksessä. Suomalaiset ovat tottuneet olemaan rähmällään ja salaa ollaaan paljon enemmän kuin myönnetäänja juostaan kysymässä kaikkeen ohjeet Bilderbergistä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Täytyykö Suomessa olla koko ajan rähmällään eri suuntiin?

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Puolueetonta maata repivät lauta-aidalta alas puolelleen kaikki osapuolet, joiden keskinäinen vahvuus vaihtelee.

Suomessa YYA-linjan ja länsilinjan välinen arvokeskustelu on alkanut 1721 alkaen, kun Ruotsi hävisi suuren Pohjan sodan (1700-1721) jälkeen suurvalta-asemansa. Tuolloin Ranska alkoi maksaa puoluetukea hattupoliitikoille ("kokoomuslaisille ja oikeistososialidemokraateille") ja Venäjä myssypoliitikoille ("keskustalaisille ja kansallisille sosialidemokraateille").

Suomessa on viimeiset 289 vuotta keskusteltu kulisseissa siitä, kuka on liikaa isänmaanpetturi Ranskaan/Saksaan/Yhdysvaltoihin päin ja kuka on liikaa isänmaanpetturi Venäjään päin.

Paavo Lipponen ylitti tietyn rajan ja häntä epäillään maanpetoksesta eli siitä, että hän liitti Suomen Irakin sotaan miehittäjäksi eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan, ulkoasiainmiisterin ja Tasavallan Presidentin ohitse. Hän myös epäillään myös pyrkimyksestä liittää Suomen sotaan, mistä rikoslaissa määrätään vähintään vuosi ja enintään kymmenen vuotta vankeutta.

Suomessa on kuitenkin niin, ettei yhtenäisyyden vuosi pääministeriä syytetän valtakunnanoikeudessa ilmeisestä, koska SDP on liian suuri puolue.

Suomessa oikeuskoneisto kuului ensin ruotsalaisille, sitten nuorsuomalaisille, joista monesta tuli kokoomuslainen vapaamuurari. 1960-luvultal alkaen sosialidemokraatit ja Demokraattiset lakiemiehet iskivät takaisin, minkä vuoksi meillä on nyt sellainen oikeuskoneisto, että sosialidemokraatit saavat tehdä paljon enemmän rikoksia virkamiehinä kuin kokoomuslaiset tai keskustalaiset.

Tätä rakenetta suojelevat Yleisradion sosialidemokraattiset toveritoimittajat, jotka joko kääntävät julkisuuden sivuraiteille tai vaikenevat.

Suomessa on täysin fasistisen tai kommunistisen valtion rakenne hallinnossa, mitä on pakko sietää, koska konsensuksesta luopuminen johtaisi siihen, että aukoista tunkisivat Ruotsi, Saksa, Venäjä ja Yhdysvallat virusten tapaan sisään paljon tehokkaammin kuin nyt.

Suomi balttilaistuisi itäeurooppalaisten korruptioivaltioiden tasolle, joiden on vaikea ylläpitää länsimaista integriteettiä ja NATO-uskottavuutta.

Se, että Kanerva Etyj:n puheenjohtajan juuri ennen Etelä-Ossetian sotaa vaihdettiin Stubbiin kaipaa pohtimista. Maksoiko joku lehdistölle tai toimittajalle niin paljon, että Johanna Tukiaisen kannatti panna lumipallo vyörymään?

J. Gagarin

Ei ole poissuljettua, että USA on ollut mukana Jäätteenmäen tapauksessa. Sehän olisi aivan ymmärrettävää, kun ottaa huomioon sen asian, jonka johdosta Jäätteenmäki joutui eroamaan. Mutta kyllä erottamisesta päätti Tasavallan Presidentti itse ilmitulleiden tosiasioiden perusteella. Jäätteenmäki oli toiminut vilpillisesti ja jos hän puhui niin totta kuin osasi, niin se ei ollut tarpeeksi totta.

Mitä puolestaan tulee Vanhasen eroon, niin hänen lausumansa siitä, ettei se liity Nuorisoliiton tapaukseen, tulee ottaa varauksella. Kyllä silläkin tapauksella saattaa olla osansa sopassa. Itsehän hän lähinnnä tarkoitti tuon yhteyden kieltämisellä sitä, että hänen eronsa johtuu puhtaasti henkilökohtaisista päätöksistä pitkälti jalkaleikkauksesta. On turha alkaa tähän kysymykseen etsiä muunlaisia salaliittoteorioita.

Tuula Hölttä

J. Gagarin: "erottamisesta päätti Tasavallan Presidentti itse ilmitulleiden tosiasioiden perusteella. Jäätteenmäki oli toiminut vilpillisesti ja jos hän puhui niin totta kuin osasi, niin se ei ollut tarpeeksi totta."

Anneli Jäätteenmäellä oli oppositiojohtajana oikeus saada tiedot, jotka hän sai, mutta "pidemmän kaavan kautta". Tapa, jolla hän tiedot sai, oli asianajaja Matti Wuoren mukaan ns. maan tapa, mikä tarkoittaa sitä, että tätä menettelyä olivat noudattaneet muutkin jo kauan ennen häntä. Oikeus totesi Anneli Jäätteenmäen syyttömäksi [kuten Alpo Rusinkin Stasi-vuotoasiassa] rikokseen, josta häntä syytettiin eli tietojen vuotamiseen iltapäivälehdille.

J. Gagarin

Anneli Jäätteenmäki lausui eduskunnan edessä: "En ole pyytänyt enkä ole saanut". (Liekö sitten tarkoittanut jotain muuta kuin niitä kyseisiä tietoja ...)

Valehtelevia pääministereitä emme tähän maahan tarvitse!

Visitor (nimimerkki)

Entä huonomuistisia ;-)

repe (nimimerkki)

Kaikki poliitikothan tämän tästä valehtelevat.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Oletko hieman yksinkertainen? Ei rehellinen ihmisen voi päästä johtavaan asemaan.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Lipponen liitti Washingtonissa käydessään Suomen Irakin vastaiseen koalitioon, mistä sitten Jäätteenmäki ensi töikseen Suomen pääministerinä irrotti. Lipposen haastattelu Washingtonista on julistettu salaiseksi tai ainakin nauha on kätevästi kadonnut, olihan Lipposen avustaja Jungner YLEssä sen tekemässä. Samoin on kadonnut MTV3:n vastaava uutinen. "Finland is number one".

Suomi ehti antaa koalitiolle muistaakseni hieman päälle miljoona dollaria.

USA:lla ei ole mitään tekemistä Jäätteenmäen eron kannalta, vaan siinä punnittiin kumpi tehdään: Lipponen valtakunnanoikeuteen toimivaltuuksien ylittämisestä tai Jäätteenmäki eroaa. Jälkimmäinen sitten rakennettiin näistä fakseista ja Manninen presidentinkansliasta uhrattiin.

Asia on hieman hidastanut Suomen pääsemistä Irakin jälleenrakennusmarkkinoille.

Suomalaiset äidit saavat kiittää Jäätteenmäkeä, ettei suomalaispoikia tuotu ruumissäkeissä Irakista.

Visitor (nimimerkki)

"Lipposen haastattelu Washingtonista on julistettu salaiseksi tai ainakin nauha on kätevästi kadonnut"

Nettisanomat auttaa...

"1 Washingtonin suurlähetystön salasanoma UM:lle No WASHB-050, 8 s.

Saapunut 11.12.2002 klo 6:00, jaettu 8:00

Asia: Pääministeri Lipposen vierailu Washingtonissa 7.-9.12.2002: Keskustelut presidentti Bushin ja varapresidentti Cheneyn kanssa.
Tapaaminen presidentti Bushin kanssa
Läsnä: Lipponen, presidentti Bush, Colin Powell ja virkamiehiä.
Lipponen onnitteli Yhdysvaltoja siitä, että maa on noussut Suomen ohi ykköseksi Wold Economic Forumin kilpailukykytutkimuksessa.
Presidentti Bush ylisti Suomea hyväksi yhteistyökumppaniksi ja kiitti Suomen hallitusta Irakin tilannetta koskevista kannanotoista ja liittymisestä koalitioon.
Lipponen kertoi tasavallan presidentin ja hallituksen päätoksestä suhtautua myönteisesti Yhdysvaltain pyyntöön olla mukana mahdollisen konfliktin jälkeisen Irakin vakauttamisessa humanitaarisen avun ja rauhanturvatoiminnan kautta.
Presidentti Bush totesi arvostavansa Suomen suhtautumista tilanteeseen ja kiitti päätöksestä.
Lipponen kiitti presidentti Bushia johtajuudesta pyrkimyksissä rakentaa kansainvälistä koalitiota..."

http://www.nettisanomat.com/2003/12/25/irakvuoto.htm

Expat (nimimerkki)

Et kai nyt ihan tosissasi usko, että Suomi olisi ollut lähettämässä Irakiin taistelujoukkoja?

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Suomella ei olisi ollut hyökkäysjoukkoja, yhteensopivia hyökkäysjoukkoja. Sen sijaan Suomen osuus vapaaehtoisten koalitiossa olisi ollut toimia Irakissa miehitysjoukkona, jotta Yhdysvallat olisi voinut uhata Irania tehokkaammin Israelin toivomuksesta. Juutalaistaustatinen Ahmadinejad pystyi huutelemaan Israelille ja Yhdysvalloille enemmän, kun oli tieto, että Yhdysvallat suistuu konkurssiin ja että sen joukot ovat kiinni niin Afganistanissa kuin Irakissakin.

Suomella oli 2002 tarkoituksena myydä Yhdysvaltain asevoimille Amos-kranaatinheitinjärjestelmä, jossa on havaittu nyt vasta julkisemmin pieniä vikoja.

Olisi ollut ehkä mahdollista, että jos Suomi olisi ryhtynyt Yhdysvaltain muiden vasallivaltioiden tapaan miehittäjäksi Irakissa, olisi tullut good williä sen verran, että Amos-kranaatinheitinjärjestelmällä olisi voitu jo 2003 tappaa osana suomalaista rauhanturvajoukkoa irakilaisia Irakissa.

No Amoksessa on vikansa niin kuin 155 K 98:ssa, jolla huijattiin egyptiläiset uskomaan, että sillä voi ampua säällisen tarkasta perävirtausyksiköllä miltei 40 km päähän 30 km:n sijasta ilman, että putki alkaa hajota.

Patrian vika ei ole se, että se korruptoi alalla hyväksyttyjen periaatteiden mukaisesti, vaan se, että se myös joskus valehtelee ja huijaa maksavia ja korruptoituneita asiakkaitaan.

Korruptio ei ole kansainvälisessä kaupassa kuin pieni käteisalennusprosentti. Kaikkein vakavinta on huijata asiakasta tuotteesta, joka saattaa ostajan häpeään ja siis korruptioepäilysten alaiseksi.

Tuula Hölttä

Mr. Conspiracy Intl. :"Jälkimmäinen sitten rakennettiin näistä fakseista ja Manninen presidentinkansliasta uhrattiin."

Ja tässä "rakentelussa" oli mukana myös demareiden Jouni Backman muistilappuineen, jota ensin ei ollut ja sitten kuitenkin oli. Tarvitsemmeko Arkadianmäellä valehtelevia demareita?

Tapio O. Neva (nimimerkki)

"Tarvitsemmeko Arkadianmäellä valehtelevia demareita?"

Tietenkin tarvitsemme valehtelevia sosialidemokraatteja niin kuin valehtelevia keskustalisia ja valehtelevia kokoomuslaisia.

Edustuksellisessa demokratiassa pitää myös rikollisilla olla omat kansanedustajat.

Lyyti (nimimerkki)

Suomalaiset on asiassa pitkään johdettu harhaan. Jutun alku oli Lipposen menettely, hän halusi olla "mukava mies ja suuri johtaja", mihin hänellä ei ollut valtuuksia eikä rahkeitakaan. Tosiasiat on kansalta salattu ja pantu media haukkumaan väärää puuta, Jäätteenmäkeä.

Salatut (ja myös kadonneiksi väitetyt) nauhat tulee julkistaa, sekä YLEn että MTVn hallussa olevat. Jäätteenmäki ei uskaltanut kertoa kaikkea ja alistui, jostakin syystä, syntipukin rooliin. Suomalaisia on jälleen viilattu silmään, mikä on aika helppoa, kun koulut eivät opeta ajattelemaan itsenäisesti ja kriittisesti.

Historian tulisi pian selvittää, mikä oli Lipposen osuus nykyisinkiin ongelmiin. Hyvä oli, ettei häntä valittu EU:n johtaviin toimiin. Eurooppa on liian pieni Hänen suuruudelleen. SDP saa kiittää häntä vaikeuksista, joita ei ratkaista puolueen nykyjohdolla. Tarvittaisiin uudet, tahriintumattomat henkilöt. Taitaa olla vaikea löytää.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Länsi-integraation syventäminen, lännettyminen, edellyttää kansallista perustuslaittomuutta niin Suomessa kuin muissa Euroopan unionin jäsenvaltioissa.

Mitä syvemmälle uppoamme Yhdysvaltain siirtomaasotiin Aasiassa ja EU:n rauhaanpakotteluun Afrikassa, sitä ankarammaksi käy sotasensuuri ja kansalaisten paimentaminen täällä kotirintamalla, koska ei haluta rauhanoppositiota, jota pidetään kovan ytimen politiikan maanpetturuutena.

Kaikkein suoamalaisimmat suomalaiset ovat koko ajan epäilyksen alaisina autonomiatahdosta ja liittoutumattomuudesta.

Kaljupäämerikotka nokkii meidät puhtaaksi!

Jake (nimimerkki)

Suunniteltu savustus, jätteri uskoi toimivansa oikein ottaen kantaa asiaan pääministerin saappaissaan. Johdateltu tekoihinsa, mutta eipä hänelläkään järki enää siinä vaiheessa pelittänyt miettiä puheitansa.

Vieras (nimimerkki)

Jätteenmäki ei ollut tarpeeksi kosher. Vanhasen aikana Suomi on kuuliaisesti toteuttanut määräyksiä.

Vieras (nimimerkki)

Anneli Jäätteenmäen maine pitäisi puhdistaa. Salaisuudet tuskin paljastuvat Tarja Halosen kauden aikana. Annelin tapaisia suoraselkäisiä ja rohkeita naisia Suomi tarvitsee.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Ei Anneli Jäätteenmäki tai Martti Manninen tarvitse maineensa puhdistamista, ei ainakaan transatlanttisessa Suomessa. He eivät nimittäin ole mitään mainettaan edes Lipposen toisen hirmuhallituksen aikana menettäneetkään.

Anneli Jäätteenmäki ja Martti Manninen ovat verrattavissa Risto Rytiin ja Edvin Linkomieheen.

Vieras / Kaarina (nimimerkki)

Luin juuri Heikki Urmaksen uuden kirjan. Antaa ajattelemisen aihetta, tulevia vaalejakin silmälläpitäen.

Riverman (nimimerkki)

Jäätteenmäki pelasti itsensä uhraamalla puoluetoverinsa presidentin kansliasta. Hän painosti Mannisen ensin lähettämään itselleen kopion salaiseksi luokitellusta paperista ja kiisti sittemmin pyytäneensä Mannista sen tekemään. Näyttö oikeudessa ei riittänyt kun sana oli sanaa vastaan. Jäätteenmäki menetti pääministeriyden. Keskustalaiseen tyyliin puolueen kukkahattutädit ja muut uskovaiset äänestivät hänet jatkamaan politiikassa. Seuraavaksi Anneli Jäätteenmäki valitaan keskustan presidenttiehdokkaaksi ja hänestä tulee presidentti Halosen jälkeen. Demareiden ja muidenkin puolueiden junttilauma avustaa vaalissa antamalla äänensä Jäätteenmäelle.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

"Keskustalaiseen tyyliin puolueen kukkahattutädit ja muut uskovaiset äänestivät hänet jatkamaan politiikassa."

Muistelen, että leskisläiset sosialidemokraatit äänestivät sotarikollisen Väinö Tannerin uudelleen puheenjohtajakseen. Kansan käsi on karttuisa.

äänestäjä (nimimerkki)

On ilman muuta selvää, että suurvallat/ oligarkiat aina ohjailevat tapahtumia pienmaissa omissa intresseissä. Vanhanenkaan ei sopinut amerikkalaisille tiedustelupalveluille/ Bilderbergeille, koska hän ei ollut tarpeeksi Nato-kiimainen. Ei kai Soroskaan turhaan käynyt Suomessa vähän ennen eduskuntavaaleja, sitten oli se vaalirahasotku, Nato-puolue kokoomus on yhtäkkiä noussut nyt suurimmaksi puolueeksi, vaikka Naton kannatus ei ole juuri lisääntynyt Suomessa.

Eikä muuten kannata luottaa gallupeihin ja vaalituloksiin, koska ne ovat erittäin helposti manipuloitavissa. Aiheesta oli todella hyvä ohjelma USA:n vaaleista.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Katainen ja Stubb ovat luotettavia Yhdysvaltain kannalta, koska Katainen haki Stubbin Brysselistä Etyj:n puheenjohtajaksi ennen Etelä-Ossetian sotaa. Kataisen anteeksipyyntely Moskovassa on vain suuren luokan hämäystä. Ei hän ole remonttimies niin kuin professori Virmavirta ja Ilkka Kanerva.

eras (nimimerkki)

Muistan vain yhden uutislähetyksen heti vaalien jälkeen,kun irakilaiset
diplomaatit karkotettiin Suomesta,
Petri Sarvamaa raportoi Amerikasta,en muista mitä oli täällä sanottu
syyksi heidän karkotukselleen,mutta hän kuitenkin kumosi tiedon ja kertoi,
että määräys karkotuksille oli annettu Pentagonista.
Arvi Lindillä meni aivan jauhot kurkkuun ja raportti keskeytettiin,eikä siihen
sen koommin ole palattu.
Niin,että kyllä Lipponnen jotain oli Bush tyhmemmän kanssa sopinut.
Kyllä tämä nykyinenkin operaatio kokoomuksen viiropäiden kanssa varmaan
jotenkin kosketaa Amerikkaa,Se tarvitsee lisää maksajia loputtomiiin sotiinsa
kun vie vapautta erinäisille kansoille
Anneli Jäätteenmäkeä arvostan suuresti,päästiinpä diktaattori Lipposesta
Kokoomuksen kolmen kopla on varmaan saanut vaalirahaa Amerikan tiedustelu-
palvelulta,jotta veisivät Suomen Natoon,kyllä se päällimmäisenä agendalla
tuntuu olevan.
Viimeksi vielä esitellään halventavia lausuntoja naapurista,että saataisiin
jotain hämmennystä ja Venäjä alkaisi uhitella

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Yhdysvalloissa Fullbright -stipendillä opiskellut Lipponen on ollut melkoinen Yhdysvaltain etäispääte SDP:ssä, jonka sorsalaisuudesta Yhdysvallat huolestui 1970-luvulla tai jo oikeastaan 1960-luvun lopun jälkeen.

SDP:n kansainvälisten asioiden sihteeri Paavo Lipponen ja Jaakko Blomberg kirjoittivat neuvostohenkisen tulkinnan 1971 YYA-sopimuksesta, jolla he itse asiassa julistautuivat punikkisosialidemokraateiksi pälkäneläisten ja sundqvistilaisten hämäämiseksi. Toisin sanoen vetämällä vasemmistolaisuudessa överiksi hämättiin suurta joukkoa sosialidemokraatteja uskomaan, että kyseessä ovat työväenliikkeen miehet.

Tosiasiassa Lipponen osallistui niin vahvasti yhteistyöhön Ruotsin kanssa, että kun Ruotsin puolustusvoimien salainen ja epävirallinen sekä siis perustuslaiton tiedustelupalvelu Informationsbyrå alkoi SDP:n kautta kutoa verkkoaan Suomen vastaisen vakoilun lisäksi myös Neuvostoliiton vastaiselle vakoilulle, hermostui ensiksi Neuvostoliitto ja sitten Kekkonen, minkä vuoksi Sorsan oli säilöttävä valtuutensa ylittänyt Lipponen naftaliiinin puolueen ulkopuolelle ulkopoliittiseen instituuttiin.

Tämä oli vuosikymmeniä vakiokeskustelun aihe mm. Ruotsin kommunistisessa puolueessa, jossa hieman ihmeteltiin SDP:nkin touhuja. On vain jotenkin kummalista, ettei Alma Media, Sanoma tai Yleisradion sosialidemokraattiset toveritoimittajat ole vielä ehtineet kylmänsodan raportoinneissa tähän asti.

Puhutaan vain tutkijoiden ja upseereiden tiedusteluyhteistyöstä, mutta ei kerrota sitä peliä, mitä KGB ja CIA kävivät tuttuun 1950-luvun tapaan SDP:llä.

SDP ja Kokoomus ovat vielä nykyäänkin oikeamielisistä suomalaismielisistä huolimatta Yhdysvaltain tapa purra Suomea niskaan, kun tarvitaan vasalleja lippua heiluttamaan jonkin älyttömän siirtomaasodan vuoksi diplomaattisilla forumeilla.

Suomi ei ole juurikaan muuttunut toukokuusta 1941, kun alettiin värvätä vapaaehtoisia Waffen-SS:ään, jotta Himmler olisi voinut osoittaa operaatio Barbarossan yleislänsieurooppalaisena rauhaanpakottamistoimena.

joonathan (nimimerkki)

Lipponenhan oppi tavan jo nuorisosäätiössä jossa CIA tuki demareiden nuoritosäätiötä koko 50 - 60 luvun melko runsaskätisesti. Vastapainoksi itäsaksan tukemille vasemmistolaisia pioneereja. Niiden kautta tuli paljon asioita joko vuodatettavaksi tai kerrottavaksi muuten.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Mistä muista maista Yhdysvallat määräsi Irakin ulkoasiainhallinnon poistettavaksi? Mitkä muut maat noudattivat Yhdysvaltain määräystä?

Suomella on vähemmän itsenäisyyttä kuin toisen maailmansodan aikana, jolloin se ylläpiti diplomaattsuhteet Yhdysvaltoihin.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Venäläistarina I

http://wap.iltasanomat.fi/news/?&id=2253277

- Hän (Bush nuorempi) ei ole missään tapauksessa tyhmä. Putiniin verrattuna hän oli aika rento ja huumorintajuinen.

---------------

Itälä ei ole missään tapauksessa tyhmä. Niinistöön verattuna hän on enintään keskinkertainen.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Jaahas, että Lipponen on USA:n agentti ja masinoi Jäätteenmäki-jutun?

Kyösti Romppanen

Inkerinmaalta kotoisin oleva 1990 Suomeen muuttanut ihminen masinoi todellisen agenttitarinan. Liekö saanut koulutuksensa Stalinin pioneeri koulussa? Ymmärrän ettei hän sitä keksinyt, mutta tuo Mäkelän ufo tarinat julkisuuteen. Taitaa siis uskoa niihin?

Markku Laaksonen

Severodvinsk, NL/Venäjän Pohjoisen laivaston, kruuujalokivien kotipesä, olennaiseen kannattaa keskittyä.

Käyttäjän petrisarvamaa kuva
Petri Sarvamaa

"Keskisuomalainen siteerasi AVUn kolumnia 14.9 ja oli haastatellut Mäkelää, joka totesi, että hänen kolumninsa täytyy lukea hypoteesina, jonka hän on tehnyt päättelemällä ja keskustelemalla asiaa sivunneiden henkilöiden kanssa."

Juuri niin, hypoteesina. Ettei Anneli päädy samaan seuraan Roswellin humanoidin ja Lee Harvey Oswaldin kanssa... Mietin vain, mitkä arvostamani kollegan, Jarmo Mäkelän motiivit ovat olleet, kun hän on kirjoituksen laatinut.

repe (nimimerkki)

Ahaa, Sarvamaa uskoo Oswaldin yksinsyyllisyyteen ja siis yksinäisen hullun selitykseen, Warrenin komisioon ym?

Vaiko näyttelee uskovansa?

Tosiasiassa monet asiat tässä maailmassa on pääteltävä, koska kulissien takaa ei paljastu asioita. Ufo on huono päätelmä, koska vielä ei ole koskaan ufomiehiä tavattu. Todennäköisempiä asioita saa kuyllä pääteltyä, jkos on elämänkokemusta. Sitten vielä ovat erikseen ne, jotka kertovat päättelyistään ja pohdiskelevat ääneen ja ne, jotka pitävät mölyt mahassa.

Mielestäni on hyvä pohdiskella erinäisiä asioita. Samalla saa puhuttua asioista, jotka ovat olemassa, vaikka ei kohdalle osuisikaan.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Petri Sarvamaa,lainaus > " Mietin vain, mitkä arvostamani kollegan, Jarmo Mäkelän motiivit ovat olleet, kun hän on kirjoituksen laatinut",

- kiinnitin huomiota kirjoitukseen ja yritin ymmärtää, mutten päässyt perille, joten halusin saada keskustelun, jonka sain, mutten siitäkään paljon "viisaammaksi" tullut..

Vieras (nimimerkki)

Oli miten oli, mutta Suomi on nyt kyllä niin suomettunut länteen, että hirvittää.
Ennen Suomen hallituksen piti nauttia Moskovan luottamusta, nykyään sen pitää nauttia Washigtonin luottamusta.

Hannu Juurmaa

No huh haukaa että Suomeen liitetään jotain typeria salaliitto teoriota jotka kuuluvat Jenkkilään. Jääteenmäki mokasi itse asiansa, mitä Keskustan sisäiseen valtataisteluun tulee sitä on puolueessa jatkuvasti.

Puistotie (nimimerkki)

Saddam on jo saatu onneksi pois. Putin on rikollinen ja "seuraava".
Nato ei osallistunut julman pyövelin Saddamin kiinniottoon. Pahin
mahdollinen terroristi ihmiskunnalle on kansanmurhaaja Mr. Putin,
jonka toimintaa tarkasti maailma seuraa. Yhdysvallat ja Suomi ovat
sama asia. Parlamentarismi hävittää rikollisen Putinin miehityksen.
Suomi kuuluu vapauteen. Stalinisimi ja putinismi tulevat häviämään.

joonathan (nimimerkki)

Putinin terrorismi on lapsenkengissä USA:n suorittamaan terrorismiin verrattuna.

Tuovi Lievemaa (nimimerkki)

Hukkuuko asian ydin taas epä-älylliseen ja epäolenaiseen puoluepolitiikkaan? Kommenteista voisi päätellä, että meillä on liikaa niitä, jotka pelaavat isänmaan etuja vastaan, jotkut sitä itse edes tiedostamatta?

Mitä menetimme Jäättenmäen eron myötä? Ensimmäisen naispääministerin (tappio Suomen naisille, jotka vuosisatoja ovat tehneet töitä miesten rinnalla, tasa-arvoisina).
Terävä-älyisen ja rohkean poliitikon, johon verrattuna Vanhanen osoittautui jees-mieheksi. Mikä taho tästä on voinut hyötyä, ei ainakaan Suomi ja Suomen kansa.
Anneli käveli suoraan tiedusteluansaan, mutta mikä taho sen viritti?

Miksi meitä ei huolestuta enempää se , että tätä maata ohjaillaan "jostain" Suomen etuja vastaan, ja MEDIA on tässä auliina apulaisena.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kiitos keskustelijat Tuula Hölttä, Gagarin ja Tapio O. Neva (Teidän kommenttinne tulivat viipeellä?) ja te muut.
Sain paljon lisävalaistusta ihailemani Suomen ensimmäisen naispääministerin "kivittämisen" syistä?, ehkä historia vielä paljastaa todelliset syyt?

Selvennykseksi vielä, siteerasin vain Mäkelän esittämää hypoteesia!

Kyösti Romppanen, en ollut suomalaisena luotettava pioneerikoulukseen entisessä kotimaassani.

Pohtija (nimimerkki)

Poliittiset toimittajat ja muut pohdiskelijat miettivät mikä syy esti oikeuskansleri Jonkkaa antamasta muistutusta Vanhaselle, näinhän hän teki Lipposen Itävalta boikotin jälkeen.
Tutkivat journalistit odottavat, että Niinistökin saa jonkun kantelun seurauksena Jonkalta saman kohtelun kuin Vanhanen. Näin Niinistöskin ylle jää epäilyksen verho.
Väitetään myös, että demareilla on tarkoitus marssittaa Jonkka presidenttipeliin omana ehdokkaanaan. Kansan haukkoessa henkeä se antaa "sovussa" äänensä demariehdokkaalle ja niin demarien pressavalta jatkuu.
Virkaan istumispuheessa demaripressa korostaa sitä kuinka on välttämätöntä, että presidentin valtaoikeuksia lisätään jottei likaantunut ja korruptoitunut puoluevalta tee Suomesta epäluotettavaa.
Ja niin pressanvalta kasvaa Koiviston aikaiselle tasolle.
M.O.T.

Liisa5553 (nimimerkki)
Tulossa (nimimerkki)

Anneli Jäätteenmäki oli Paavo Lipposen ajojahdin kohteena. Venäläiset
häiritsevät kaikkialla maailmassa rauhanprosesseja. Tämän vuoksi emme
tule antamaan mitään toimintaedellytyksiä Putinin tehtävälle hajottaa
maailma. Joukkohaudat mätänevät stalinistien vastustajia. Valehteleva
Putin on helppo hoitaa. Räksyttävä Anneli Jäätteenmäki on ikävä narina.
On jaloa vapauttaa kansat. Saddam (viikset joihin luotetaan) on poissa.
Maailma on kutistunut ja meillä kaikilla on sama päämäärä tuhota rikos.
Kansainväliset järjestöt kokevat kuten juutalaisetkin vainoa pahuudessa.

Ei salaliittoja, inhimillistä typeryyttä ja ahneuttaas (nimimerkki)

Eikö kukaan muista uutiskuvaa, Ylen 20.30, tuosta Lipposen vierailusta Valkoisessa talossa? Iso mies vapisi portailla ja tiedotti että Suomi on mukana koalitiossa, Bush hymyili vierellä. Rumsfeldhän oli aikaisemmin heiluttanut käsiään televisiossa ja kertonut että liittoutumassa, joka tulisi hyökäämään Irakiin oli niinku 60-80 valtiota.

Kun Lipponen saapui vierailulle, kirjoitettiin hänelle puhe, jossa retoriikkaan oli piilotettu sanat, joilla Bushin hallinto, tiukkojen kysymysten vastaantullessa, voisi merkata Suomen päänehaksi koalitiokimppuun. Saattaa olla jopa ettei Paavo ihan tiennyt mitä tuli luvattua ja oli siksi Annelille niin ärtynyt vaalitaiston aikana.

Ja Anneli taisi haluta liikaa ensimmäseksi naispääministeriksi, kun päätyi todistelemaan, kiertokautta ja diplomaattista etikettiä rikkoen. Bushin hallinto ei muuten varmasti pitänyt vasikoinnista ja antoi sen yhtä varmasti tulla tarpeellisten henkilöiden tietoon.

Harmi ettei Anneli näyttänyt noita uutispätkiä, sillä se olisi ollut kansallekin sivistävää, oppia hieman lukemaan poliittista argumentaatiota.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Maahanmuuttajana ei ole ollut helppoa perehtyä uuden kotimaan historiaan ja politiikkaan, joten olen saanut paljon uutta tietoutta, jota tässä suodattelen nyt.

Itsekin "kivittämistä" Suomessa kokevana tunnen solidaarisuutta Anneli Jäätteenmäkeä ja muitakin maailmassa "kivityksen" uhreiksi joutuneita naisia kohtaan.

P:S Markku Laaksoselle :
Severodvinsk kaupungista itselläni ovat kauniit muistot. Oletteko te käyneet siellä? Se on nyt kuulemma "avoin" kaupunki

Tuovi Lievemaa (nimimerkki)

Viola, blogisi on kuin kukka Uuden Suomen tunkiolla. Kirjoitat tärkeistä asioista. Kiitos!

Jos Jäätteenmäen eroon on sekaantunut USA:n tiedustelu, miten sen on annettu toimia täällä? Pääministeriäkään ei suojata...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Tuovi Lievemaa,

Kiitos kauniista kommenttistasi! Vaikea sanoa, kuka ketään suojaa vai ei suojaa kukaan ketään, jos tuo siis pitää paikkaansa, että Jäätteenmäelle kävi noin...

Tuovi Lievemaa (nimimerkki)

Ja mitä salaliittoihin tulee, näillä US:n blogisivuilla on pyörinyt jo pitkän aikaa miesporukka, joka on lähinnä viestitellyt toisilleen. Muut kommentoijat eivät voi käsittää niitä viestejä. US:n ei pitäisi sallia tällaista. Olen pahoillani, että sinunkin blogisi on ollut tällaisen juonittelun alustana.

Ryhdyin siksi kirjoittamaan omalla nimelläni, halusin erottua näistä miehistä. Peittoon jäävät vain ne olosuhteet, joissa minua on peloteltu ja manipuloitu.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Tuovi Lievemaa,

mielestäni juonittelun alustana voivat olla monen muunkin kirjoittajan blogit, jos keskusteluun osallistujat haluavat "juonitella" keskenään..

Omalla nimella kirjoittaminen onkin toivottua.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset