Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Ministeri Thors vierailee Kreikassa 20-21. syyskuuta

Sisäministeriö. Tiedotteet 17.9.2010

 - Maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors vierailee Kreikassa 20-21. syyskuukta 2010

Ministeri Thors tapaa matkansa aikana Kreikan sisäministeriön Glannis Ragkousiksen ja kansalaisten suojelun ministerin Christos Papoutsisin. Keskustelujen aiheena ovat maahanmuuttopolitiikka, laiton maahanmuutto ja turvapaikanhakijoiden tilanne maassa. Ministeri Thors vierailee myös vastaanottokeskuksessa.

Ministeri Thors tapaa myös valtiovarainministerin George Papakonstantinun ja keskustelee talouskriisista. Tapaamisessa Eurooppa-asioista vastaavan varaministerin Mariliza Xenoyiannokopouloun kanssa aiheena on Kreikan EU-politiikka.

Kreikasta haki viime vuonna turvapaikkaa noin 20 000 henkilöä. Kreikan hallitus on lähtenyt kehittämään maahanmuuttopolitiikkaa erityisesti turvapaikkapolitiikan, kotouttamisen ja rajavalvonnan tehostamisen osalta.

Lisätietoja erityisavustaja Thomas Bergman, 071 878 8212."

 

 Aikamoinen tehtävä on mielestäni  langennut ministeri Thorsille! Toivottavasti yhteistyö Kreikan kanssa maahanmuuttopolitiikassa parantaa molempien maiden turvapaikanhakijoiden tilannetta ja vähentää laitonta maahanmuuttoa.

Ja muutenkin Kreikan kanssa täytyy olla hyvässä yhteisymmärryksessä..että Suomi saisi joskus lainatut rahat takaisiin, koska kuulemma, Kreikka on jo viisi kertaa laiminlyönnyt velkansa..No onhan niitä velkoja laiminlyöty useimmissa maissa.. 

Toivotamme ministeri Thorsille hyvää ja turvallista matkaa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

S A (nimimerkki)

Jaa, että on Thors menemässä Kreikkaan maahanmuuttokysymuksiä selvittämään. Mahdollostahan on että hän käy kertomassa Kreikan velkaiselle valtiolle Suomesta löytyvän vielä vapaita paikkoja ennenkaikkea rahaa. Velkaahan Suomi vielä saanee jonkin aikaa. Entäs sitten kun Suomenkin velkahanat tukkeutuvat, eikä tuohon menne enää kauankaan. Valtionvarainministeriö on aamulla ilmoittanut syvän huolensa päättömään velkataakan lisäykseen tämän hallituksen aikana.

Humanitaarinen maahanmuuttokin pyörii velkarahalla, eikä suinkaan pienellä sellaisella. Mitähän muuta oppia Thors luulee saavansa tuolta matkalta ?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# S A, lainaus > " Mitähän muuta oppia Thors luulee saavansa tuolta matkalta?",

- ehkä sen takana on ajatus luoda EU:n maaahanmuutto - ja turvapaikkapolitiikalle yhteiset säännöt.. Aamulehden 17.7.2010 Galup:n mukaan enemmistö (peräti 73%..)kannataa yhteistä maahanmuutopilitiikkaa, jos yhteen lasketaan "sama mieltä" ja "joksenkin samaa mieltä..

Enemmistö, eli 59 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että Kreikan ja euroalueen talouskriisi osoittaa, että EU:n on tiukennettava sääntöjä ja kehitettävä yhteistä talouspolitiikkaansa enemmän liittovaltiomalliseksi..

Vieras (nimimerkki)

Mitäs se Thors siellä Kreikassa häärää kun pitäs olla täällä
Suomessa somaleita paapomassa.
Menee huolenpito hukkaan.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# Vieras,lainaus > " Mitäs se Thors siellä Kreikassa häärää...",

- Pitäähän tietää miten muissa EU-maissa menee, kokemuksen jakaminen saattaa parantaa työn laatua Suomessakin..

Vieras (nimimerkki)

# S A , lainaus > "Velkaahan Suomi vielä saanee jonkin aikaa. Entäs sitten kun Suomenkin velkahanat tukkeutuvat, eikä tuohon menne enää kauankaan. Valtionvarainministeriö on aamulla ilmoittanut syvän huolensa päättömään velkataakan lisäykseen tämän hallituksen aikana.",

- Eihän velanottamishanat tukkeuutu koskaan, itse velan ottaminen ei ole vaikeata,kunhan on antaja-pankki, mutta velanmaksaminen takaisiin saattaa tuoda hieman hankaluksia, jos esim.,"taskun pohjalla" ei ole enää mitään.Joten Valtiovarainministeriö ei ole turhaan huolestunut, koska hän varmasti tietää kuinka paljon "valtion taskussa" on rahaa ja ymmärtää, että sekin päivä koittaa kun velka täytyy maksaa takaisiin..

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# Vieras, lainaus > " Mitäs se Thors siellä Kreikassa häärää.."?

- lisään tähän: Yle.fi Uutiset 3.9., "Suomalaiset vahtivat laittomia maahantulijoita Kreikassa..suomalaiset rajavalvojat osallistuvat Kreikan rajavalvontaan..", eli se on sitä EU-maitten kanssa yhteistyötä, joten Suomen maahanmuutto-ja eurooppaministerille onkin siellä tärkeä tehtävä, tarkistaa mm.miten suomalaiset rajavalvojat siellä pärjää.

JLin (nimimerkki)

Sinuna suhtautuisin Viola vähintäänkin varauksin niihin Thorsin pulinoihin. Pidätkös itseäsi mamuna vaiko suomalaisena. OK, kysyjä vastaa, Thors pitää mamuna, minä suomalaisena, siitä tämä Thorsin mielistely ja minun suoratuli. 1800 luvun lopulla Venäjän vallan aikaan Suomen ruotsalaisväestö jakautui kahtia fennomaaneihin ja svekomaaneihin, suomalaismielisiin toisinajatelijoihin ja ruotsalaismielisiin aatelisiin. Fennomaanit painoivat paperille suomalaisen ikivanhan kulttuurin ja sulautuivat sitä myöten suomalaiseen valtaväestöön. Svekomaanit eivät sulautuneet, nykyään yrittävät omia fennomaanien kunnian itselleen, niinkuin Stubb Huvudstadbldetissa. Svekomaanit eivät vähääkään kunnioita itsenäistä Suomea, venäläiset kunnioittavat, Talvisota ja Jatkosota. Suomen svekomaani hallitus haluaa myydä Suomen EU:n takapihaksi pilkkahintaan valtionvelan vastineeksi. Mitä jos Venäjää kiinostaa etupiha ja maksavat paremman hinnan? Koko homma perustuu lopulta svekomaani Erkon median russofobi aivopesuun, jos se pettää, silloin pettää kaikki muukin. Ja loppuun eikä muuta kuin terveisiä täältä Lappeenrannan suunniltakin.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# ILin,

en mielistelee Thorsille enkä "tulita" toista suomalaista! Kiitos!
Sain hieman tutustua fennomaaneihin ja svekomaaneihiin..!
Eikä muuta kuin terveisiä Imatralta!

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Kuulostaa todella "helppoheikki/tekaistua asiaa"-reissulta koko Thorsin Kreikan matka.

Mitä hän sieltä luulee saavansa irti, tai mitä annettavaa hänellä Kreikalle on näissä kysymyksissä?

Luuleeko kirjoittaja, että tuo hömppäreissu edesauttaisi jotenkin Kreikan halukkuutta/kykyä maksaa Suomen osuus velasta pois?

Turha luulo, niitä rahoja emme enää koskaan tule näkemään, ellemme sitten itse joudu pulaan ja saamamiehiksi.

terv. Eeva

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Hei, Eeva,

en tietenkään uskonut, että ministeri Thorsin vierailu Kreikkaan olisi jotenkin vaikuttanut Suomen lainattujen rahojen saantiin pois ja muutenkin, niin kuin kirjoitat, koko tuo matka tuntui olevan "tekaistulla" jostain syystä.
Olisi hyvä, jos kansa saisi tietää millaisia tuloksia on saavutettu.

iiris (nimimerkki)

Thors ei aja suomenkielisten asioita missään asiassa. Se on ihan yks ja hailee, missä Thors matkustelee. Thorsin tekemisistä ei tähänkään mennessä ole seurannut mitään hyvää Suomelle. Ihan päinvastoin.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

iiris,

miksi ihmessä Suomessa on sellaisia ministereita, joitten "..tekemisistä ei tähänkään mennessä ole seurannut mitään hyvää Suomelle!?, niin kuin sinä kirjoitat.

Stidi (nimimerkki)

No näinhän se taitaa olla, voisiko kyseeseen tulla kaikkien aikojen huonoin ministeri ikinä, mitäs olette mieltä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Stadille :

saisimme asiasta käsityksen, jos esittäisimme kansalle kysymyksen : " Kuka olisi kaikkien aikojen paras tai huonoin Suomen ministeri"?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset