Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Talousarvioehdotus 2010 : Lisärahoitusta poliisille sekä Maahanmuuttovirastolle

Sisäasiainministeriö. Tiedote 10.9.2010

Hallituksen vuoden 2011 talousarvioehdotuksessa tavoitteeksi on asetettu, että Suomi on Euroopan turvallisin maa vuoteen 2015 menneessä.Tavoitteeseen pyritään panostamaalla rikoksia ja onnettomuksia ennalta ehkäisevään toimintaan. Maahanmuutossa toteuteetaan aktiivista ja vastuullista politiikkaa.

Hallitus esittää, että poliisille myönnettäisiin lisärahoitusta talousrikostorjuntaa kaksi miljoonaa euroa sekä Suojelupoliisiille 850 000 euroa. Näillä toimenpiteillä pyritään tehostamaan talousrikostutkintaa ja toimeenpanemaan kansallinen terrorismin torjunnan strategia. Yleisen taloustilanteen takia harmaan talouden ja talousrikollisuuden määrä on lisäntynyt. Poliisin toiminnassa korostuu rikollisuuden ennaltaehkäisy.

Rajavartiolaitos keskittyy rikostorjunnassa laittoman maahantulon ja ihmiskaupan torjuntaan. Rajavartiolaitos myös kehittää automaattista rajatarkastustoimintaa. Rajavartiolaitoksen kalustoa uudistetaan suunnitelmallisesti.

Pelastustoimen kehittämisessä painotetaan pelastuslaitosten toiminnallista uudistamista sekä niiden valmiutta suoriutua tehtävistään toimintaympäristön muuttuessa. Pelastustoimen keskeisenä tavoitteena on vähentää onnettomuksia, erityisesti tulipaloja ja palokuolemia. Hätäkeskusuudistus toteutetaan vahvistettujen  linjausten mukaisesti.

Hallitus esittää, että Maahanmuuttoviraston toimintamenoihin lisätään 2,8 miljoonaa euroa turvapaikkaprosessin aiheuttamiin kuluihin. Täällä lisäyksellä Maahanmuuttovirasto voi jatkaa 40 henkilön työsuhdetta määräaikaisesti. Tavoitteena on turvapaikkahakemusten käsittelyn tehostaminen ja näin säästöt vastaanoton kuluissa. Samalla tehostetaan prosessia viranomaisyhteistyöllä. Kotouttamislain uudistaminen viedään loppuun ja maahanmuuttajien kotouttamista  tehostetaan.

Lisätietoja : erityisavustaja Kristiina Kokko, 071 878 8206, eritysavustaja Thomas Bergman, 071 878 8212, talousjohtaja Jukka Aalto, 071 878 8510.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Vieras (nimimerkki)

Joo, hyvä idea, lisää massia kavereille, ja lisää "linnunpönttöjä" tien varteen niin saadaan rahaakin! Poliisit hippien perään, tarkastamaan kukkakaupan asiakkaiden koteja, etteivät aiheuta vesivahinkoja ja pahenna sisäilmaongelmaa, rakentajien ja valvojien, saati asian peittelijöiden tutkinta on aivan turhaa! Suomessa ei ole korruptiota, sehän on maan tapa...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

#Vieras, lainaus > "Suomessa ei ole korruptiota, sehän on maan tapa.."

- onhan sitä, hyvä-virkaveli korruptiota Suomessakin, mutta missä määrin vaikea sanoa..

luuserius (nimimerkki)

Hei Viola! Luin Sarvasmaan blogia ja esitit mielenkiintoisia kysymyksiä.

Me teemme politiikkaa, myymme kirjoja ja kosiskelemme kansaa, mutta luulen ettei Sinulle tulla vastaamaan. Mitä se kertoo meistä suomalaisista, jotka olimme kylmän sodan suuria voittajia.

Kommentoin tänne koska luusereille ei enää puheenvuoroja täällä uudistuneella hienostopalstalla jaella ;)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# luserius, lainaus > " luulen ettei Sinulle tulla vastaamaan.",

- kävin siellä Sarvasmaan blogissa äsken, ei ollut minulle mitään ainakaan vielä.Olisi ollut kohteliasta saada vaikka pari kommenttia. Sehän kertoo, että minut syrjittiin sieltä. En elättänytkään isoja odotuksia kunhan kokeilin. Kirjoitin lisää muutaman pienen kommentin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset