Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Opetusministeri Virkkunen vieraili Etelä-Karjalassa

UV 11.9.2010 Mari Pajari otsikolla : "Matkailukoulutus nojaa Rauhaan ", sitaatteja siitä :

" Matkailuinvestoinnit Rauhaan ja Ukonniemeen pitävät alan koulutuksen Imatralla. Opetusministeri Henna Virkkusen (kok.) mielestä alueen elinkeinoelämä tarvitsee lähelleen paikan, josta työvoima henkilöstötarpeisiin koulutetaan.

 - Odotukset alueen matkailun suhteen ovat suuret ja koulutuksen toivotaan osaltaan vastaavan tarvetta, Virkkunen täsmentää.

Lappeenrannassa perjantaina vieraillut Virkkunen pitää kuitenkin selvänä, että opiskelijamäärien on Imatralla oltava kohdallaan. Koulutuksen vetovoimaa on hänen mielestä kasvatettava.

 - Viime kevänähän hakijamäärät  olivat jo lisääntyneet. Nuoret ymmärtävät matkailualan potentiaalin alueella, Virkkunen arvioi.

Imatran   matkailuyksikön kohtalon hetket koettiin viime kevänä, kun opetusministeriö päätti Saimaan ammattikorkeakoulun rahoituksesta. Tuolloin Virkkunen sai alueelta vieraakseen niin pontevan lähetystön, että elinkeinoelämän tarve kirkastui kerrasta...

Virkkunen ei ole luopunut ammattikorkeakoulujen määrän supistustavoitteesta. Vuoteen 2020 mennessä 25 ammattikorkeakoulusta pitäisi olla jäljellä 18..

- Pienen piirin yhteistyö ei kuitenkaa vielä riitä. Virkkusen mukaan Mikkelin ja Kymenlaakson ammattikorkeakoulujen luoma yhteiskuvio voisi olla Etelä-Karjalasta päin seuraava suunta".

 Täällä Etelä-Kajalassa ihan katukuvassakin näkyy kuinka alue vetää tänne turisteja..ja lehdistöstä voi lukea, että esimerkiksi  turistien määrä kasvoi 45% viime kesään verrattuna. Ulkomaalaisten turistien määrä kasvoi 51%, joista 61% oli venäläisiä. Toiseksi eniten oli saksalaisia(11%). Lappeenrannan lentokentän kautta..matkustajien määrä nousi vuoteen verrattuna 364 prosenttia.Lentoyhteyksien parantaminen on lisännyt myös hollantilaisten kiinnostusta Lappeenrannan aluetta kohtaan.( Vartti 8.9.2010 Matias Lövberg).

Tax free-kaupan kasvuu jatkuu. Reilusti yli puolet Suomen tax free-myynnistä tehdään Heslsingissä ja Lappeenrannassa, joiden jälkeen Imatra on kolmanneksi vilkkain kaupankäyntipaikka..Kylpylän asiakkaista jo 60% Venäjältä.. ( UV 10.9.2010 Mari Pajari).

Näin siis vilkastuu matkailu näillä kaakkoiskulmilla kun kovat kasvutavoitteetkin on asetettu. 

Suomella on ainutlaatuinen asema Venäjän naapurina kehittää matkailua Etelä-Karjalassa, koska kuitenkin suurempi osa matkustajista tulee Venäjältä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

iiris (nimimerkki)

Opetusministeri Virkkunen vieraili Lappeenrannassa. Ottiko hän kantaa Itä-Suomen hakemukseen saada ottaa venäjä pakkoruotsin tilalle kouluissa? Venäjän saaminen pakkoruotsin vaihtoehdoksi kouluissa olisi elintärkeää alueen talouden kehittymisen kannalta.

Tässä linkki viime viikolla tv:ssä olleeseen pakkoruotsi-keskusteluun.
http://areena.yle.fi/video/1266360

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# iiris, lainaus > " Ottiko hän kantaa Itä-Suomen hakemukseen saada ottaa venäjä pakkoruotsin tilalle kouluissa ",

- en ole tietoinen, yritän huomenna kysellä. Ei anakaan lehdistössä ole mitään siihen viittaavaa. Olisihan se tärkeä täällä rajaseudulla hallita venäjänkieltä, koska kontaktit venäläisiin ovat jatkuvassa kasvussa.

Tänäänkin 12.9., Uutisvuoksessa on Harri Manskisen kirjoitus, jossa Kylpylän kehittämisestä ja matkailusta : " Matkailu on tulevaisuutta. Imatran seutu ja Etelä-Karjala ovat laajemminkin perinteisiä teollisuusseutuja. Teollisuuden rakennemuutos vie työtä ja toimeentuloa, ja sen rinnalla matkailun odotetaan nyt nousevan entistä vahvemmaksi elinkeinoksi".

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# iiris, lainaus > "..Ottiko hän kantaa Itä-Suomen hakemukseen saada ottaa venäjä pakkoruotsin tilalle kouluissa",

- Kuka on tehnyt hakemuksen, niin voi varmaan pyytää vastausta.

iiris (nimimerkki)

Käsittääkseni Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntaviranomaiset tekivät yhteisen hakemuksen. Voi olla, että hakemuksen laatijoina oli muitakin aluehallinnon elimiä.

Vieras (nimimerkki)

Onkohan mietitty venäjänkielisen matkailulinjan perustamista, opiskelijoita varmasti löytyisi venäjänkielisten maahanmuuttajien keskuudesta Etelä-Karjalassa

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# Vieras, lainaus> " Onkohan mietitty venäjänkielisen matkailulinjan perustamista..",

- Periaatteessa täällä on jo yksityisiä venäjänkielisiä matkatoimistoja, ainakin tiedän yhden Imatralla, jotka toimivat. Lehdistötietojen mukaan ministeri Virkkusen vierailussa puhuttinkin matkakouluksesta, muttei mainita venäjänkielestä mitään. Varmaan sekin aika koittaa, koska asiat kehittyvät sinne päin..

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset