Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Ministeri Thors:Perheeyhdistymissäännöksiä on tiukennettu

Sisäasiainministeriö.

30.8.2010

Maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thorsin mukaan Suomi on tiukentanut perheenyhdistämissäännöksiä. Muutokset tulivat voimaan elokuun alussa.-Kasvattilasten tulee olla ollut tosiasiallisessa huoltosuhteessa perheen kokoajaan ennen tämän tuloa Suomeen. Täällä pyritään varmistamaan se, että nämä kasvattilapset ovat todellisessa perheenjäsenen asemassa, ministeri totea.

Samassa lakiuutistuksessa muutettiin alaikäiselle perhesiteen perusteella myönnettävän olesleluluvan ehtoja siten, että luvan myöntäminen alaikäiselle on mahdollista yleensä vain, kun lapsi on alaikäinen sinä päivänä, jolloin oleskelulupahakemus ratkaistaan.

Biometrisissä oleskelulupakorteissa annettiin hallituksen esitys kesäkuussa. -Täällä pyritään estämään väärinkäytöksiä, kun oleskeluluvan haltija pystytään paremmin yhdistämään oleskelulupaan, miniteri Thors painottaa.

Julkisuudessa esille nostettujen somalialaisten perheenyhdistämishakemusten tilanteesta ministeri Thors on hyvin selvillä. -Somalialaisten osalta on todettava , että vuonna 2009 somalialaisten tekemistä oleskelulupahakemuksistaan hylättiin 43 prosenttia, ministeri sano.

Somalian väliaikaishallitus myöntää kansalaisilleen biometrisen tunnisteen sisältäviä e-passeja. Sisäasiainministeriö aikoo ehdotta ulkoasiainministeriölle, että tämä e-passi hyväksyttäisiin Suomessa maahantuloon hyväksyttäväksi matkustusasiakirjaksi. Tätä e-passia käytettäisiin jatkossa somalialaisten henkilöllisyyden todentamiseksi oleskelulupahakemuksen yhteydessä.

Ministeri Thors ymmärtää Maahanmuuttoviraston huolen resurssien riittävyydestä.-Maahanmuuttovirasto on saanut kehysneuvottelussa lupauksen, että määräaikaisia työsuhteita hakemusruuhkan purkamiseksi voidaan jatkaa. Perheenyhdistämisten osalta taas pyritään tehostamaan menettelyä yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa, jotta käsittelyajat eivät venysi. Tarkka prosessi vie aikaa, mutta estää väärinkäytöksiä, ministeri Thors sanoo.

Lisätietoja erityisavustaja,

Thomas Bergman. 071 878 8212 

P:S Eikai tämä ole vanhentunutta tietoa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän ansjout kuva
Anssi Joutsenlahti

Kannatan dna-testin käyttöä heti lähtijän kotimaassa, ei tule turhia perheiden yhdistämisiä.

JK (nimimerkki)

Vedätystä. Somalian väliaikaishallinnolla ei ole mitään valmiuksia jakaa luotettavia biopasseja. Muutamalla dollarilla saa noissa maissa lahjottua virkamiehen antamaan haluttu passi. Sitten biopassilla serkun kaima muuttuukin omaksi lapseksi ja sama ihmiskauppa jatkuu. Näyttää pahasti että Suomen hallitus ja virkamies eliitti ovat sotkeutuneet tähän juttuun täysin tietoisesti ja suomalaisia pyritään tietoisesti johtamaan harhaan. Valitettavasti meillä on pahoin korruptoitunut valtiojohto joka pyrkii vahingoittamaan maata tarkoituksellisesti.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# Hei, kävin korjaamassa virheen, koskien e-passia. kiitos kommentistanne.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

#1Anssi Joutsenlahti, lainaus > " Kannatan dna-testin käyttöä heti lähtijän kotimaassa, ei tule turhia perheiden yhdistämisiä".

- olen sama mieltä, että jo lähtömaassa pitäisi olla hankittu luotettavat dokumentit, jotka kelpaa Suomellekin. Lieneekö somaleilla ollut jo nuo e-passit? Tiedotteessa sanotaan, että .."Somalian väliaikainen hallitus myöntää kansalaisilleen biometrisen tunnisteen sisältäviä e-passeja", tästä voi ymmärtää, että somaleilla ovat nuo passit,mutta Suomen ulkoasiainministeriö ei ole hyväksynyt niitä matkustusasiakirjaksi...?

S A (nimimerkki)

Thorsin tänään esille tuoma muutos lakiin koskee vasta niitä hakemuksia jotka on jätetty ennen 1.8. Eihän tuosta siis ole tässä hakemusruuhkassa mitään apua, jollei noita uusia säännöksiä kuitenkin jo käytännössä sovelleta kaikkiin vireillä oleviin.

Kyllä Thorsin vastaavana ministerinä on tullut toimia jo huomattavasti aiemmin ja siten ettei mitään ruuhkaa olisi ehtinyt kertyä. Biopassilla ei ole mitään merkitystä kasvattilasten kohdalla. Sopii vain kysyä miksi Suomessa asuva olisi jättänyt kasvattilapsen Somaliaan ?
Herättää varmaankin monia kysymyksiä. Vai kuinka ? Tähän voi kysyä myös Thorsilta kantaa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

#2 JK, lainaus > "..Näyttää pahasti että Suomen hallitus ja virkamies eliitti ovat sotkeutuneet tähän juttuun täysin tietoisesti ja suomalaisia pyritään tietoisesti johtamaan harhaan ",

- ei kuulosta hyvältä!, mutta mitä hyötyä olisi Suomen hallituksella ja virkamies elitilla sotkeutua tähän juttuun täysin tietoisesti, pidemminkin hallitus on mielestäni ajautunut tähän, mutta kenen syystä?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

#5. S A lainaus > " Tähän voi kysyä myös Thorsilta kantaa.",

- kantaahan voi aina kysyä ja Reijo Tossavaisella on jo valmisteella jotain suurempaa tapahtumaa, mutta kun sain tämän tiedotteen, niin pistin näkyviin, että jospa siitä olisi apua asian keskustelussa ja eteenpäin viemisessäkin.

S A (nimimerkki)

Miksi muuten ylipäätään näitä kasvattilapsia on ruvennut ilmaantumaan hakemuksiin yhä enemmän kun verrataan aiempia vuosia ? Eihän kantasuomalaisetkaan voi lepsuin perustein saada perheeneen kasvattilasta vain ilmoittamalla että kyllä tuo kuuluu perheeseen. Olemmeko jo nyt lain edessä toisen luokan kansalaisia ?

Vielä, miksi ruuhkahakemuksissa n. 70 % on nuoria tyttölapsia ?

Viola Heistonen (nimimerkki)

#8 S A lainaus > "Eihän kantasuomalaisetkaan voi lepsuin perustein saada perheeseen kasvattilasta..",

-tulikin mieleeni, että Suomessa on lapsettomia, jotka haluavat adoptoida lapsen ulkomaailta, niin tietääkseni he joutuvat todella taistelemaan molempien maiden burokraatia vastaan ja odottamaan jopa pari-kolme vuottakin, että saisivat haluamansa lapsen..
Jos Suomi joutuu hyväksymään niin helposti kasvattilapset somalilaisen perheeseen, niin pitäisi helpottaa myös niitten kantasuomalaisten perheitä "yhdistämään"se adoptoidu lapsi...näin menisi tasavertaisesti.
Nämä on kaikki kuvitelmat, mutta aikamoinen sotku on asiassa, josta herääkin nuo esittämäsi kysymykset...

Viola Heistonen (nimimerkki)

#2 J K lainaus> "..Somalian väliaikaishallinnolla ei ole mitään valmiuksia jakaa luotettavia biopasseja. Muutamalla dollarilla saa noissa maissa lahjottua virkamiehen antamaan haluttu passi.."

- saa varmankin.
Niin mikä keino sitten mielestäsi on pysäyttää somaliaalto pohjoiseen? Näillä näkymiin somalikansa on siirtymässä omalta synnyinmanterelta pohjoismaihin ...ehkä 100 vuoden kuluttua täysipainoisesti..

Viola Heistonen (nimimerkki)

#
Jos ketä kiinnostaa, niin hieman tilastotietoja somalilaisista hakijoista :

turvapaikanhakijat vuosittain :
2006 - 92
2007 - 82
2008 - 1181
2009 - 1180
tammi-heinäkuu 2010 - 318
tammi-heinäkuu 2009 - 770
Somalialaisten turvapaikkapäätökset :
myönteiset :
2006 - 184
2007 - 232
2008 - 148
2009 - 548
2010 tammi-heinäkuu - 454
Ruotsissa on tänä vuonna ollut somalialaisia hakijoita 3860
------------------------------------------------------------------------------------------

Somalialaiset oleskeluluvanhakijat
2006 - 569
2007 - 1255
2008 - 1252
2009 - 2267
2010 - tammi-heinäkuu - 2393
Myönteiset päätökset :
2006 - 257
2007 - 523
2008 - 563
2009 - 534
2010 tammi-heinäkuu - 263

Lähde ja tarkemmat tiedot: Maahanmuuttovirasto www.migri.fi

Viola Heistonen (nimimerkki)

# Turvapaikanhakijat Pohjoismaissa 2009

Suomi - 5988
Ruotsi - 24194
Norja - 17226
Tanska - 3855

Lähde : maahanmuuttovirasto ja Pohjoismaiset maahanmuuttoviranomaiset.

- Suosituimmat maat näkyvät olevan Ruotsi ja Norja.

Edelliset #11 tilastotiedot ja nämä poimittu sisäasiainministeriön tiedotteesta 30.8.2010 liitteessä olleet pdf-muodossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset