Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Kehitysvammainen ei saanut tavata 97v isomummoaan, edunvalvoja kielsi.

"Vammainen halua asua kuten muutkin" otsikolla kirjoittivat tänään HS mielipidesivulla Kehitysvammaliitosta Susanna Hintasala, Markku Niemelä Etevasta ja Markku Virkamäki Kehitysvammaisten Palvelusäätiöstä.

Siteeraan edelleen heidän kirjoitustaan :"Onko Suomella varaa uusiin laitoksiin ja hyvinvopintipalvelukeskuksiin? Näennäisestä tehokkuudestaan huolimatta suuret keskittymät tuottavat paljon hallinnollisia kustannuksia järjestelmän ylläpitämisestä. Syntyy eristäviä toimintakulttuureja, jotka heikentävät yksilön toimintakykyä ja syrjäyttävät tavallisesta elämästä. Ihmisten sosiaaliset suhteet katkeavat ja omatoimisuus kärsii.

Kehitysvammaiset ihmiset ja heidän perheensä eivät halua näitä uusia laitoksia. Vammaisia ihmisiä ei saa pakottaa mihinkään erityisiin asumisjärjestelyihin. Kehitysvammaiset ihmiset haluavat elää kuten muutkin ihmiset tavallisissa asunnoissa muitten ihmisten keskellä." 

Kokemuksieni mukaan yksityiset yhdistykset ja yhteisöt ovat haistaneet bisneksen, 16 asukkaan laitos pyörittää yli miljoonan budjettiä. Yksityisen laitosten valvonta ontuu pahan kerran...

Oma yksityinen taisteluni yksityistä laitosta vastaan kehitysvammaisen omaiseni tapaamisten puolesta vain kiristyy..

Eilen äitini, 97v isomummo "heitettiin ulos"  kun hän yritti pyörätuolissa taksikuskin työntämänä tulla tapaamaan yksityseen laitokseen kehitysvammaista lapsenlapsenlastaan, jota hän kaipaa kovasti. Äitini hoiti lapsenlapsenlastaan paljon tämän ollessa pieni Neuvostoliitossa ja oli tietysti hyvin pahoillaan tapahtuneesta. Vammainen omaisemme ehkä näki isomummonsa (Babuljan) ulos käännyttämisen. Mitä mahtoili puhumaton vammainen ajatella. Syyksi selitettiin edunvalvojan kielto, joka ulottuu nyt ei vain minuun isoäitiin, ystäviin vaan myös vanhaan isomummoon.

Mitä laitos halua peitellä?

Olen saanut nyt pienen kansanlikkeen tuekseni tässä toivottomassa taistelussa kehitysvammahuollon järjestelmää vastaan.Tukijat myös leimataan, kuten sai Olli Rehn kokea taistellessaan ystävänsä Alpo Rusin puolesta valtiota vastaan. Siinä taistelussa oikeus voitti.

Tavallisen kansalaisen taistelu oikeuksien puolesta on paljon kovempaa kuin useammat tietävät!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Mie vaan (nimimerkki)

Tässä maassa kukaan ei ole kiinnostunut pienen ihmisen asiasta. Ei ainakaan karpon ja hänen karvalakkinsa jälkeen ;)

Jatka taistelua. Oikeus voittaa kyllä. Eikö tuosta edunvalvojasta voi valittaa minnekään? Kuka hän on? Miten me muut voisimme auttaa?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

#1 Mie vaan.." ...Oikeus voittaa kyllä.." :,

kiitos näistä sanoista! Siinä toivossa yritetään vielä elää...Mikä salainen mahti on yhteiskunnassa, että antaa näin julmasti toimia joitakin ja erityisesti heikoimpia ja haavoittuvampia kansalaisia kohtaan?

Se "Karpolla on asiaa" oli hyvä ohjelma ja varmaan auttoi montakin hädässä olevaa ihmisparkaa! Löytyisikö uusi Karppo jostain päin Suomea ja tulisi puolustamaan ihan vapaehtoisesti puolustyskyvyttömiä kehitysvammaisia ja vanhuksia tässä maailman parhaassa maassa?

Pirkko Leskinen

Nyt ovat siis Suomen kehitysvammahuollon huiput puuttuneet kehitysvammaisten ihmisoikeuksiin yksityisten perustamissa uusissa laitoksissa, jotka ovat valtaamassa alaa Suomessa. Tärkeä toteamus, että kehitysvammaisen eristämien tällaiseen laitokseen syrjäyttää hänet tavallisesta elämästä ja katkoo ihmisten sosiaalisia suhteita. Ei kehitysvammaiset halua seurustella vain toisten kehitysvammaisten kanssa, ei kehitysvammaisen viiteryhmä ole pelkästään toiset kehitysvammaiset. He eivät ole vain yhteisöjen ulkopuolinen joukko.
Tärkeä huomio, että kehitysvammaiset eivätkä heiden perheensä halua näitä uusia laitoksia.

Haloo kunnat, kuunnelkaa omaisia ja kehitysvammaisia ennenkuin sijoitatte kehitysvammaisia kuntalaisia näihin laitoksiin.

Blogistin lapsenlapsen eristäminen kaikista sukuun kuuluvista, nyt jopa 97 v isomummosta on pöyristyttävää, näin on katkottu vammaisen sosiaaliset suhteet perheeseen.

Maistraattienhan tulisi valvoa edunvalvojien toimintaa, jollei kunta välitä valvoa ostamiensa palveluiden tasoa,
Siitä kuinka lepsua maistraattien valvonta on, kertoo Koneen suvun jäsenen kaapanneen juristin valvonta edunvalvojana . Paikallinen maistraatti ei ollut huomannut, että juristi oli pistänyt taskuihinsa alaikäisen päämiehen rahat asunnon myynnistä. Miten oikeusministeriö valvoo maistraatteja, kun edunvalvojat ovat siirtyneet valtiolle vuosi sitten.

heidi (nimimerkki)

Siis kielto koskee kaikkia jotka haluavat tavata tämän lapsenlapsesi? Koskeeko kielto myös esimerkiksi jotakuta joka voisi tarkastaa lapsenlapsesi kunnon? Voisitko saada vaikka puolueettoman lääkärin tarkastamaan että hänellä on kaikki kunnossa? Mietittää vain, jos noin hanakasti kielletään tapaamiset, niin onko kaikki lapsenlapsellasi kunnossa...
En halua pelotella, äläkä ihmeessä lue tätä kommenttia siinä mielessä, mutta kiellon laajentuminen voi merkitä sitä, ettei lapsenlapsesi kuntoa haluta ulkopuolisille näyttää. Onko sinulla mitään mahdollisuuksia saada lastenlastasi koskevia lääkärin todistuksia vaikka lakimiehen välityksellä? Tai jos edes lakimiehesi saisi nähdä nämä paperit.
Kuinka avoin laitos on? Eli onko siellä käynyt jonkin sortin yleistä tarkastajaa? Siis ihan yleisesti katselisi onko laitoksen toiminnassa mitään vilunkia tms...
Jaksamisia vielä kerran! Sinun on nyt varmasti vaikea kuvitella, että kaikki muuttuu joskus vielä hyväksi, mutta koita uskoa siihen!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# iinekselle :
Olette niin oikeassa kommentissanne!

Ei kehitysvammainen useimmiten osaa itsenäisesti edes seurustella tai keskustella toisen kehitysvammaisen kanssa ja jos vielä sattuu olemaan puhevammainen autistinen väärässä paikassa, niin kuin tyttärenpokani... ja perhe-ja sosiaaliset suhteet revitään julmalla kädella heiltä pois!

On todella paha mieli, ettei eilen 97 vuotias äitini päässyt edes tervehtimään poikaa, vaikka olivat jo sisätiloissa, ja poika kuulemma olisi ollut näkyvissä. Hoitohenkilökunnan mukaan täytyy olla virallinen lupa edunvalvojalta!?

Onko yksityinen vammaisille tarkoitettu toimintakeskus ja virkaedunvalvoja tehneet äidilleni lähestymiskiellon lapsenlapsenlasta kohtaan?
Tätä vähintään kummastelet!
Puhumattakaan vammaisen ja vanhuksen ihmisoikeusloukkauksista!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

#4 Heidille :

Toimintakeskus väittää ja virkaedunvalvoja vahvistaa, ettei poka halua tavata minua, mutten ole itse päässyt kysymään ja ei kukaan tuttavapiiristä ulkopuolinenkaan ole saanut lähestyä ja kysyä häneltä mielipidettä.

Viimeistään kun olen nähnyt hänet 22.11.2009, niin hän antoi minulle ymmrtää, että haluaisi tulla luokseni.

Jos todellakin hän ei halua enää tavata minua ja ketään muita ystäviä ja tuttavia, niin huolestuttaa kovasti hänen terveydentilaa, koska meillä on ollut niin pitkä ja hyvä elämä yhdessä, että joko hän on nyt niin taantunut, ettei enää muista mitään, tai hänet on manipuloidu, tai jotain todella outoa, ettei elävää ihmistä näytetä mummolle ja isomummolle, kun orvoksi hän on jäänyt vanhemmiltaan.
Olen ollut edunvalvojanakin siihen asti kun hän oli sijoitettu tuohon yksityiseen vammaisille tarkoitetuun tomintakeskukseen, joka teki kaiken saadakseen minulta sen edunvalvojuuden pois.

Petri Nurminen

"Hoitohenkilökunnan mukaan täytyy olla virallinen lupa edunvalvojalta!?"
Minä henkilökohtaisesti en hyväksyisi tuollaista postaskaa lainkaan!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

#7 Nurmiselle :,

en minäkään hyväksy, mutta mitä tekisit?

Mennä rynnäköllä toimintakeskukseen? he kutsuvat poliisit paikalle, että häiritsemme ja poliisit pitävät heidän puolta, koska se on yksityinen laitos. Kerran jo yritys päättyi siihen. Luulenkin, että nyt heillä on suunniteltu saada poliisit kolme kertaa paikalle ja hakea minulle sitten kotirauhan rikkomisesta lähestymiskieltoa, kun muuten se ei onnistunut...
Mitä tämän asian takana lienee?..jospa saisimme päivänvaloon!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

#4 Heidi " Mietittää vain, jos noin hanakasti kielletään tapaamiset, niin onko kaikki lapsenlapsellasi kunnossa?" :

Jospa tietäisin?
Toimintakeskus vakuuttaa maksavalle kunnalle, edunvalvojalle, että pojalla ei ole hätää ja hänellä menee hyvin, joten minun pitäisi jättää heidät rauhaan..,
jota kovasti ihmettelen.Miksi minä en voi nähdä, jos pojalla menee hyvin ja vaikka menisi huonostikin, niin miksi en voi nähdä häntä ja olla tukemassa?
Ja miksi eilen edes äidilleni! eivät näyttäneet poikaa?..

Petri Nurminen

#8 No minä kun olen toiminnan mies joka pelaa eikä pelkää, niin...

Hankkisin ne toimintakeskuksen ja kaupungin väliset sopimukset. Onko lapsi alle 18-vuotias, siinä tapauksessa tekisin lastensuojeluilmoituksen ja epäilisin siinä mm., että laitos rajoittaa lapsen oikeutta tavata sukulaisiaan ja tuttaviaan.

Niin ikään tekisin poliisille rikosilmoituksen: joko virkavallan anastus tai ylittäminen. Jos edunvalvoja on antanut tapaamiskiellon niin virkavallan ylittäminen, ja jos ei ole antanut niin hoitohenkilökunta syylllistynyt virkavallan anastukseen.

Tuollaisia minä ensi alkuun... koska tilanne on jo ihan lukossa, jos siis olen oikein ymmärtänyt. Eli turha neuvotella laitoksen henkilökunnan kanssa ennen kuin huomaavat, että vastapuolella on panoksia kyllä.

Jos päädyt pyytämään nuo toimintakeskuksen ja kaupungin väliset sopimukset, etkä niitä kunnalta saa, niin voin luvata, että minä saan.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

#10 Nurminen,

tilanne on todella "lukossa", niin kuin kirjoitat.

Kun toimintakeskus sai "hoidettu" perättömällä ilmiannolla minulta edunvalvojuuden pois, niin yksikään taho ei noteraa enää minua mitenkään liittyvään lapsenlapseni elämään.Ei edes edunvalvoja ja maksava kunta.
En ole pyytänyt papereita, joista mainitset, mutta kokeilen.
Kiitos neuvoistasi, jotenkin rohkaiset minua vielä taistoon!..
Lapsenlapseni on aikuisikäinen puhumaton kehitysvammainen, mutta lääkärin lausunnon mukaan älykkyydeltään noin 6-8 vuotias, joten..miten katsotaan..

Poliisille tehdyt tutkintapyynnöt koskien toimintakeskuksen toimintaa minua kohtaan palasivat pian takaisiin, että "..tässä asiasa ei ole syytä epäillä rikosta.esitutkintaa ei toimiteta".
Omalla kohdallani poliisi toimi toisin..pisti minut pahoinpitelyepäilyksi pelkästään puhelinsoiton perustella toimintakeskukselta..?!

Erland Salo (nimimerkki)

# 0

Yle ykkösen useat ohjelmat ja Ajankohtainen kakkonen voisivat tehdä asiasta jutun. Maikkarista en tiedä.

Oletko kirjoittanut loogisesti etenevän katsauksen kaikesta siitä, mitä on tapahtunut? Sen lienet tehnytkin. Täydennä sitä. Esimerkiksi kirjalliset pyyntösi eri viranomaisille ja rikosilmoituksesi sekä vastaukset niihin ovat hyvää aineistoa.

Katso netistä eri ohjelmien vastaavat ja lähetä heille sähköpostia. Eiköhän sieltä ihan sinun oma Karposi löydy.

Tuo 97-mamman käännyttäminen oli todella törkeää. Ei kai hänen tapaamisestaan olisi potilaalle ainakaan mitään haittaa ollut. Lisäksi on ajateltava myös vanhuksen kannalta.

Mie vaan (nimimerkki)

Tässähän tuli päivän aikana jo monia hyviä vinkkejä. Nurmisen kehoittamat paperit kannattaa hankkia ja ehdottomasti olen sitä mieltä että kannattaa ottaa yhteyttä erilaisiin ajankohtaisohjelmiin. He kyllä hoitavat taustatyöt, ja kirjoittavat varmasti aiheesta, mikäli näkevät sen tarpeelliseksi.

Mitä tulee tuohon "edunvalvojan" sanomisiin, ettei lapsenlapsenne halua tavata Teitä, on silkkaa potaskaa. Jos "lapsi" on 6-8 vuotiaan tasolla, ei hänen sanomisillaan pitäisi olla mitään merkitystä tälläisessä asiassa. Sen takia hänellä on edunvalvojakin. Jos edunvalvoja hoitaisi hommansa, olisi varmaan kaikkien edun mukaista, että "lapsi" saa tavata ystäviä ja sukulaisiaan.

Nyt vaan yhteyttä joka paikkaan. Usarin lukijoiden tuki on varmasti käytettävissä, joten jos tulee kysymyksiä tai ongelmia, niin kirjoita niistä. Yhdessä meissä on voimaa!

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Viola isoäidille tsemppiä ja voimia ja aurinkoista mieltä ja kiitos, kun jaksat puhua tästä asiastasi tääläki. Ja totuudellisuuden voi jokainen haistaa. tämä on jäävuoren huippu. Etiikka on kovin heikkoa meän systeemeillä ja virkamiehillä. mutta met voitama. Sano, jos voin jotenki auttaa sinua. Vaikka en voikaan täältä korvesta lähteä minnekkään Imatralle, mutta uskon sinun asiaasti ja uskon asian nousevan yhä useampien tietoisuutteen ja tilanne alkaa aueta ja auttaa monia muitaki. Väärin mikä väärin ja net väärintekijät väsyvät ja luovuttavat ja toivottavasti nopeasti. Toivottavasti en kirjoittanut huonosti, aamukiireissäni näin plokisti ja piti tuki ilmoittaa! Voi hyvin ja äitisi myös!

Hilkka Laronia Oulusta

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

#12 Erland Salo, lainaus : "Tuo 97-mamman käännyttäminen oli todella törkeää. Ei kai hänen tapaamisestaan olisi potilaalle ainakaan mitään haittaa ollut. Lisäksi on ajateltava myös vanhuksen kannalta."

Ei varmaan kukaan ajatellut "vanhuksen kannalta"!Eivät olisi silloin tehneet noin, jos olisivat ajatelleet!
Äitini elämään on mahtunut todellakin kaikenlaista, olen kirjoittanut kolme pientä blogiakin, mutta tällaista törkeyttä on vaikea edes ymmärtää!, eli mitä "vaaraa" he ovat nähneet pyörätuolissa liikkuvassa äidissäni, joka halusi vain nähdä lapsenlapsenlastaan hänen "kodissaan"? Mitä siellä suljettujen ovien takana tapahtuu?
Vai onko tämä pelkkää kiusaamista, ja piinaamista, ja ilkeyttä meitä Venäjältä...siis,Neuvostoliitosta maahanmuttajia kohtaan?
Todella julmaa peliä!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

#13 Mie vaan, lainaus > "..Nyt vaan yhteyttä joka paikkaan..Yhdessä meissä on voimaa" :,

kiitos vinkeistä ja kannustuksesta, on jo yritetty moneen paikkaan, ja yritetään vielä! Aiheesta toimittajien kirjoituksia on ollut muutama Iltalehdessa, Vantaan Sanomissa (lapsenlapseni on vantaalainen) ja Uutisvuoksessa..

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

#12 Erland Salo, lainaus > "Yle ykkösen useat ohjelmat ja Ajankohtainen kakkonen voisivat tehdä asiasta jutun. Maikkarista en tiedä ":,

olemme yrittäneet, muttei taita kovin kiinnostaa kehitysvammaisten asiat, myös MOT-in otettu yhteyttä, mutta siellä oli äsken kehitysvammaisista, joten ei sopinut vielä täällä hetkellä ohjelmaan..

On myös loogisesti kirjoitettu asiasta ja kerätty papereita ja oltu yhteydessä kaikkiin mahdollisiin viranomaisiin, muttei mikään ole auttanut vielä , että tapaamiset lapsenlapseni kanssa olisivat mahdollisia..
Ekös ole kummallista nykypäiväisessä Suomessa?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# 14
Hilkka, hei!
Olet oikeassa, että "tämä on jäävuoren huippu" kehitysvammahuollossa, jonne olen joutunut, kunhan jaksaisin pysyä siinä "huipulla", aika "liukasta" se on, mutta teidän bloggistien avulla yritän pysyä pinnalla!
Kiitos ko kerkisit kirjoittaa miulle ja hyvvää päivänjatkoa!
Onko siell" Oulun seuduilla aina noin aurinkoista kuin sie itsekin!?

Petri Nurminen

#11 "Poliisille tehdyt tutkintapyynnöt koskien toimintakeskuksen toimintaa minua kohtaan palasivat pian takaisiin, että ”..tässä asiasa ei ole syytä epäillä rikosta.esitutkintaa ei toimiteta”."

Tuo on niin tuttua juttua silloin kun juttuun on sekaantunut viranomaisia. Suosittelisin kuitenkin vielä tuotakin reittiä yrittämään. Ensiksi ehkä yhteys edunvalvojaan keskustelemaan mahdollisuudesta tavata poikaa (nauhuri laukussa). Sitten tapaamiseen...

Jos sitten poliisi päättää, ettei tutki niin ko. päätös syyttäjälle syyteharkintapyynnön tekemiseksi. Eikä mahdollisuudet tuohon lopu :)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

#19
Lainaus >" Tuo on niin tuttua juttua kun asiaan on sekaantunut viranomaisia":

Viranomaisethan koko maata hallitsevat ja meitä kansalaisia pitävät "kurissa"ja "opettavat", kiitos, otan talteen nuo suositukset, kokeillaan vielä erireittejä..

Tuollahan.., muutaman sadan metrin päässä.., määenalla, tuo moderni palatsi on, kauniissa maisemissa Im-n järven tuntumassa, jossa lapsenlastani suljettujen ovien takana pitetään..!? ja isoäitiä kidutetaan, mutta eniten huoli on pojasta. Mikä tarkoitus lienee toimintakeskuksella..?

"..Oi, ihmiset toistanne ymmärtäkää, niin ette niin kovat oisi!
Jos murtuis yks, muut tukena ois.
Oi, ihmiset toistanne suvaitkaa, niin suuri, suuri on maa!.."
Eino Leino. Aurinkolaulu.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# Hei, hyvät US-blogistit, moni kyseli teistä miten voisitte autta.

Kiitos kovasti.Pieni tukiryhmämme on avannut netissä adressin, jossa on jo yli 200 allekirjoitusta, joka oli luovutettu ennen kesälomia kansandustajille ja Vantaan valtuustolle, joka teki myös oman aloitteen. Tietoa löytyy :

http://www.adressit.com/kehitysvammaisen-maahanmuuttajan-ja-hänen-isoäitinsä-tapaamisrajoite-palautettava

Vantaan Sanomissa artikkeli " Kehitysvammainen mies eristetty isoäidistään".

http://www.vantaansanomat.fi/Yhteiso/keskustelupal...

Olen perustanut myös facebookissa Ryhmän lapsenlapseni puolesta.

Aikomus on saada lisää allekirjoituksia ja palata asian tiimoilta taas kansanedustajien eteen ja Vantaan valtustoon.

Toivoisin, että allekirjoitatte adressin.Kiitos etukäteen!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset