Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Antiikin aikainen kehitysvammalaki sallii pakkokeinot, onko kilpailutus kehitysvammaisten ihmiskauppaa ja vankilamaista miljoonabisnestä?

Suomen kehitysvammahuolto on jumittunut paikoilleen,  EOA Paunion jo 1996 vaatima kehitysvammaisilla käytettyjen pakkokeinojen ja itsemääräämisoikeuden rajoitusten uudelleen säätely  ei etene, Vanhasen molemmat hallitukset ovat tyrineet vammaislakien yhdistämisessä..STM jarruttaa kehitysvammalain muutosta..

Neuvostoliittokin kaatui, mutta Suomen kehitysvammaisten elämää säätelevä kehitysvammaisten erityishuollosta vuonna 1977 säädetty laki on ja pysyy!

Suomi ei voi ratifioida YKn vammaisten ihmisoikeussopimusta, koska kehitysvammaisia koskeva lainsäädäntömme on jo pitkälle vanhentunut.

Suomi, maailman parhaana maana, ei ole pystynyt hoitamaan kehitysvammaisia koskevaa lainsäädäntöä  vammaissopimuksen vaatimalle tasolle.

Yli 30 vuotta vanha laki ja sen pakkokeinopykälä  42§, " erityishuollossa olevaan henkilöön saadaan soveltaa pakkoa vain siinä määrin kuin erityshuollon järjestäminen tai toisen henkilön turvallisuus välttämättä vaatii", antaa avoimen valtakirjan työntekijöille käyttää erilaisia pakkokeinoja ja aina voidaan vedota siihen , että " erityishuollon järjestäminen sitä vaati".Tähän pakkokeinopykälään ei ole edes valitusoikeuttaa, kuten mielenterveyslain alaisissa pakkokeinoissa on.
Suomessa pyörii  miljoonabisnes kehitysvammahuollossa ja kilpailututus  vastaa  ihmiskauppaa kehitysvammaisten kohdalla, laadun ja turvallisuuden valvonta on kehnoa. Kehitysvammaisten palvelukodit sulkevat usein ovensa omaisilta, jolloin sekään valvonta ei toimi.

Pakkokeinojen käyttöä ei kirjata tai kirjaaminen on epätarkkaa ja virheellistä, kuten EOA totesi kertomuksessaan 2009 Eskoon ja Kuusaan laitoksista. Kukaan ei valvoo yksityisten palvelukotien pakkokeinojen ja lääkkeiden käyttöä.

Palvelukodit  luulevat omistavansa ikuisesti heille myydyn kehitysvammaisen ja sitä tukeekin koko kehitysvammahuollon järjestelmä Suomessa.

Omaisilta voidaan riistää kaikki oikeudet määräämäällä virkaedunvalvojat, joilla saattaa olla 300-400 valvottava, joten kehitysvammaiset henkilöt jätetään toimintakeskuksiin oman onnensa nojaan ja omaislta ovet suljetaan..

Kehitysvammainen, autistinen omaiseni asuu nyt vammaisille tarkoitetussa toimintakeskuksessa Imatralla. Yritin siirtää hänet autistisille valmistuneen kuntoutuskeskukseen VillaKareliaan, mutta se ei onnistunut ja minua vastaan nousi koko joukko viranomaisia saadakseen pois minulta edunvalvojuus ja nyt jälkikäteen sanon, että tuhoakseen meidän molempien elämän.

Toimintakeskus tarttui kynsin-hampain kiinni lapsenlapseeni ja sai taakseen poliisit, lääkärit, sos-ja kehitysavammahuollon työntekijät, maistraatin ja vielä keksi minut pahoinpitelijäksi, koska vaara oli jäädä ilman niita rahoja joita poika tuottaa heille..

15 asukkaan toimintakeskus pyörittää miljoonabisnestä, lisäksi asukkaat maksavat oman vuokransa ja ruokansa.
Tämän toimintakeskuksen arkkitektoonisesti avarat puitteet, korkea katto, lasiseinät ja kaunis rantamaisema, eivät ehkä autistisen ihmisen silmissä synnytä sitä esteettistä kokemusta, minkä muut näkevät. Valon ja varjon heijastukset lasiseinissä ja kaikuvat käytävät  voivat aiheuttaa kakofoonisen aistikokemuksen. Autistisen ihmisen asitikokemukset voivat olla hyvinkin poikkeuksellisia. Matala katto ja ahtaat seinät voi ennemminkin tuoda turvallisuutta.

Ja tässä yksityisessä moderni palatsissa, jossa  jokainen asukas olisi kullan arvoinen, rikotaan mielestäni törkeästi asukkaan ja hänen lähinomaisen ihmisoikeukisa, ainakin lapsenlapseni kohdalla, jolta on julmasti riistetty vapaus, oikeus perhesiteisiin, oikeus tavata sukulaisiaan, entisiä ystäviään.Tuntuu, ettei ole  väliä kehitysvammaisen elämästä  ja voinnista kunhan onnistuivat saamaan asukkaan, ja maksaja kunta maksaa, ja rahaa virtaa kassaan...  

Pakostakin joutuu kysymään, millaiset arvot tässä yksityisessä toimintakeskuksessa oikeuttavat tällaisiin ihmisoikeusloukkauksiin kehitysvammaisen asukkaan kohdalla?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Vanhat Tavat (nimimerkki)

Kehitysvammaiset kuten muutkin vajaakuntoiset ovat pienten piirien bisnestä, jossa raha on ainoa joka puhuu! Sama juttu on huosta-bisneksessä, miten voidaankaan lasta pahoinpidellä mielivaltaisesti, miten ihmisoikeudet onkaan helppo riistää! Huosta-bosneksessä rajoittimena toimii se, että täysi-ikäinen pääsee järjestelmän kynsistä, saattaapi huonosti kohdeltuna palata hoitajilleen takaisin antamaan tuota hellää huomaa, mitä laitoksissamme tapahtuu! Vammaisia on totutusti syötetty kemiallista pakkopaitaa, väärin diagnoosein lääkitty, eihän sitä voi päästää näkemään, siivut on hyvien veljien kesken jaettu ja rahasummat jotka liikkuvat näissä bisneksissä ovat järkyttävät!
Virkamiehet asustelevat miljoonataloissaan, kun hoidokit kituvat sisäilmaongelman kynsissä! Mutta kyllä se narun pää vetävän käteen tulee...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

#1Vanhat Tavat ".. Mutta kyllä se narun pää vetävän käteen tulee..",

Kunhan olisi enemmän porukkaa vetämässä sitä narua, että saisimme sen pään näkyviin... Tuntuu, että se narun pää on vahvasti tahallaan sotkettu solmuihiin ja kiinnitetty syvään kallioon..
Kiitos kommentistanne.

Petri Nurminen

Laissa pitäisi olla säädös jonka mukaan alaikäisen ja kehitysvammaisen lähiomaisella, ja lähimmällä omaisella, olisi tapaamisoikeus. Tuo sopimus pitäisi tarvittessa sosiaalitoimessa, tai käräjäoikeudessa, vahvistaa noudatettavaksi. Aivan kuten lasten tapaamissopimukset avioeroissa nykyään.

Viola (nimimerkki)

#1Vanhat Tavat " Kehitysvammaiset kuten muutkin vajakuntoiset ovat pienten piirien bisnestä, jossa raha on ainoa joka puhuu.." :,

tähän voisin sanoa, että kehitysvammahuoltoa pyörittävät suuret ja rikkaat erityshuoltopiirit, jotka todennäköisesti myös hiljaa hyväksyvät sen, ettei kehitysvammalakia muutettaisi, koska he voivat menettää valtaansa..
V.Hn.

Viola (nimimerkki)

#3 Nurminen "..Laissa pitäisi olla säädös...jonka mukaan olisi tapaamisoikeus..tai käräjäoikeudessa..",

28.8.2009 Vantaalla käräjätuomati Timo Heikkinen totesi määrätessään tyttärenpojalleni edunvalvojan, että "..Viola Heistonen, joka R.toimintakeskuksen toiminnanjohtajan (nimi) mukaan EI OLE ENÄÄ TAPAAMISKIELLOSSA tyttärenpokaansa kohtaan, voi tavata O.J-sta riittävän usein ja voi O.J-sen omaisena valvoa, että O.J-sen tahto välittyy aina tarvittaessa viranomaisedunvalvojalle.."
Tuomarin sanat perustuvat siihen, että toiminnanjohtaja ilmoitti istunnossa, että hän oli purkanut tapaamiskiellon jo 3.3.2009...

Nyt tulee kulunneeksi vuosi käräjätuomarin päätöksestä ja yksityisen laitoksen ovet ovat molempiin suuntiin vahvasti suljettu meille lapsenlapseni kanssa.

Käräjäoikeuden päätökset ovat julkisia...
V.Hn.

Pirkko Leskinen

Tämänpäiväisen hesarin mielipidesivulla Timo Karjalainen, mahtoiko olla THL tutkija, pohti tominnallisen idealismin ja taloudellisen realismin suhdetta kehitysvammahuollossa ja moitti tunteisiin vetoavan kehitysvammahuollon toteutuneen lainsäädännössä. Karjalainen vastasi Vaalialan kuntayhtymän johtajan Erkki Paaran kirjoitukseen, jossa tämä kirjoitti kehitysvammahuollon uhkakuvasta, yksityiset suurlaitokset valtaavat alan.
Kumpikin kirjoittaja kirjoittaa työnantajansa laskuun, kenen leipää syöt sen lauluja laulat.

THL ent Stakes näköjään on yksi kivi rattaissa, miksi kehitysvammalakia ei vain saada yhdistetyksi vammaispalvelulakiin. Kehitysvammalaki tuottaa perinteisiä massapalveluja kehitysvammaisille. Vammaispalvelulain mukaan palvelut ovat yksilöllisempiä eli maksavat siis enemmän.
Kuntayhtymien edustaja taas puhuu oman leipänsä puolesta, ei haluta erityishuollon palveluille kilpailijoita, kehitysvammaiset ovat olleet hyvä rahasampo.

Yksityisten palveluiden tuottajien palveluiden laadun ja turvallisuuden valvonta ei toimi Suomessa, alalla on monelaista yrittäjää kuten lastensuojelussakin. Perustamisvaiheessa tarkastetaan seinät ja toimintasuunnitelma, jossa toiminnan tavoite ja henkilökuntarakenne, sen jälkeen kukaan ei tarkasta, mikä on osaamisen taso ja ammattitaito.

# 3 meidän suppea perhekäsityksemme ei miellä aikuisen kehitysvammaisen perheeseen kuuluviksi isovanhempia eikä sisaruksia, vaikka he olisivat ainoat lähisukulaiset, parhaita tulkkeja ja puolestapuhujia ja ainoa linkki vammaisen elämänhistoriaan.

Järjestelmä luottaa orvon kehitysvammaisen kohdalla vain työntekijöiden ja viranomaisedunvalvojan mielipiteisiin ja vammaisen tulkitsemiseen.

Hankalat sukulaiset siivotaan keinolla millä hyvänsä vammaisen lähipiiristä.

Sisaren taistelusta vammaisen pikkusiskon puolesta kirjoittaa blogi sydän paikaltaan

Petri Nurminen

Suomessa olisi paljon kehittämistä monien ryhmien oikeuksissa. Asia on juurikin niin, että esim. avioero voi johtaa siihen, että lapsen suhteet katkeavat toiseen vanhempaan ja hänen vanhempiinsa, eli lapsi menettää samalla puolet isovanhemmistaan. Aikuisten riidat eivät saisi vaikuttaa lapsiin, eivätkä vammaisiin laitoshoidokkeihin, joille ne kontaktit kuitenkin ovat tärkeitä.

Pirkko Leskinen

Syyttömyysolettama on keskeisiä ihmisoikeuksia. Jokaista rikoksesta epäiltyä on pidettävä syyttömä ellei muuta todisteta. Kuka puhdistaa rikoksesta epäillyn maineen syyttämättäjättämispäätöksen jälkeen,
Blogistin kohdalla näyttää, että keksittyä rikosepäilyä käytettiin keppihevosena omaisen poissulkemiseksi vammaisen elämästä.

Alpo Rusi sai valtiolta korvauksia perättömistä epäilyistä ja syytöksistä.

Dreyfussin tapaus osoittaa miten vaikeaa yksilön on yleensäkin saada oikeutta, kun hänen vastassaan on valtio.
Dreyfuss armahdettiin ja palasi armeijaan ja yleni everstiksi. Järjestelmä kuitenkin kosti, tyttärentytär lähetettiin Auschwitziin.

Miten blogisti voisi saada korvausta ja hyvitystä yksityiseltä palvelukeskukselta perättömästä syytöksestä. Kädenojennus ja perheyhteyden palauttaminen ehkä riittäisi, pystyykö palvelukeskus tähän korjausliikkeeseen. Kädenojennuksella mitattaisiin palvelukeskuksen ammatillisuutta ja eettisiä arvoja ja myös vuorisaarnan sanoman ymmärtämistä: sillä millä tuomiolla te tuomitsette, sillä teidät tuomitaan: ja millä mitalla te mittaatte, sillä teidät mitataan, Matteus 7:2

Petsaus (nimimerkki)

Laitan kiertokirjeen menemään joihin voin laittaa.

Ilmassa on selkeää vaalikiimaa, lupaillaan haukutaan toista puoluetta ja heidän tavoitteitaan.

Kerro mikä on sinun tavoitteesi rehellisesti ja lyhyesti

Viola (nimimerkki)

#6 iines "..."THL ent STAKES näköjän on yksi kivi rattaissa, miksi kehitysvammalakia ei vain saada yhdistetyksi vammaispalvelulakiin...kehitysvammaiset ovat olleet hyvä rahasampo..." ,

Ovat "hyvä rahasampo" ja surullisinta on, etteivät kehitysvammaiset välttämättä itse ymmärräkään, että heitä kohdellaan kaltoin tai käytetään hyväksi, tai pidetään kemiaalisissa kahleissa.Eivätkä he pysty pitämään huolta omista oikeuksistaan, joten meidän tehtävä se olisi..

Viola (nimimerkki)

#9 petsaus,

en ymmärrä mistä puhe..kommenttisi taisi tulla erehdyksessä, vai mitä, ei tässä muita puolueita haukuta..

Viola (nimimerkki)

#3
Vaikka käräjätuomari ilmoitti niin kuin kommentissani # 5 kuitenkin virkaedunvalvoja on sitä mieltä, ettei tyttärenpokani tarvitse "omaisensa apua tahtonsa ilmaisemiseen", eli onko sitten mitään väliä tuomarin päätökselle, jos sitä voi noin ohittaa laitoksen johtokunta ja vielä edunvalvojakin...
Mistä ja keneltä sitten oikeuttaa saa kehitysvammaiselle?

Viola (nimimerkki)

#8 iines "..keksittyä rikosepäilyä käytettiin keppihevosena omaisen poissulkemiseksi vammaisen elämästä..":,

ja käytetään vieläkin, koska eihän kukaan oikeastaan seuraa asiani etenemistä, tai maineen puhdistamista, eli vaikka olen saanutkin syttämättäjättämispäätöksen, olen kuitenkin toimintakeskuksen ansiosta
leimattu...
Vammaisten omaisten taakat ovat muutenkin useimmiten raskaita.
Miksi toimittiin ja toimitaan edelleen näin julmasti meidän kohdalla? Miksi lähtivät niin rajuun hyökkäykseen yhden asukkaan isoäitä vastaan? Mitä todellisesti sen takana lienee?..

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

#6 iines " ..hankalat sukulaiset siivotaan keinolla millä hyvänsä vammaisen piiriistaä" :

Miksi ?joudutaan kysymän.
Miksi omainen koetaan vain ikäväksi rasitteeksi? En ole ainoa Suomessa torjuttu omainen kehitysvammaisen läheisyydestä. On lukuisia tapauksia ympäri Suomea.
Koska me omaiset tiedämme, että ihmisarvon loukkaamista ja kiusaamista tapahtuu joka päivä kehitysvammaisten hoidossa. Tarinat kehitysvammaisten hoidossa eivät tulee julkisuuteen, koska puhumattomat kehitysvammaiset ihmiset eivät pysty itse kertomaan kiusaamisestaan tai kaltoinkohtelusta, puhuvien kertomuksilla ei ole todistearvoa.

Omainen leimataan helposti häiriköksi ja häntä aletaan karttaa.Harvat omaiset uskaltavat valittaa, koska pelkäävät aiheellisesti vammaisen tai itsensä kohdistuvaa kostoa.

AVI-lle (ent.lääninhallitus)tehdyt kantelut eivät yleensä johta mihinkään, korkeintaan voi antaa muistutuksen, jos sitäkään..

Valittaneella omaisella ei ole useinkaan muuta mahdollisuutta kuin yrittää ottaa läheisensä pois ko.palvelutalosta, jos se onnistuu ,tai hyväksyä itseensä tai omaiseensa kohdistuneet sanktiot ja eristämisen omaisestaan ja yhteisöstä, johon muut "tyytyväiset" omaiset hyvin mielellään osallistuvat.
Omaisten kesken on hyvin vaikea saada syntymään yhteisrintamaa, koska jokainen pelkää kostoa. Oman omaisen hyvinvointi ostetaan useinkin kehumalla ja puolustamalla palvelukodin toimintaa.
Näin se menee...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

#8 iines "..miten blogisti voi saada korvausta ja hyvitystä yksityiseltä palvelukeskukselta perättömästä syytöksestä."?:

Vastaan, ei mitenkään.
Saatuani syyttämättäjättämispääiöksen tein Etelä-Karjalan poliisilaitokselle tutkintapyynnön, että onko toimintakeskuksen toiminnajohtaja (nimi)syyllistynyt perättömään ilmiantoon ja kunnialoukkaukseen tekemällä minua, Viola Heistosta, vastaan perättömän ilmiannon.
Vastaus tuli nopeasti Lappeenrannan rikoskomissariolta, siteeraan : .."Tässä asiassa ei ole syytä epäillä rikosta. Esitutkintaa ei toimiteta".

Toisin toimittiin kohdallani: poliisi otti toimintakeskuksesta PUHELIMITSE ilmoituksen "pahoinpitelystä" minua vastaan, ja ei käynyt paikan päällä todistamassa, mutta pisti asian vireille, jonka seurauksena roikuin löysässä hirressä rikoksesta epäiltynä 10 kk, kunnes syyttäjä vapautti minut epäilyistä, mutta pahanteko oli jo tehdy ja maineeni pilattu...

Tuskin heihin tepsii Mateus 7:2 " ..sillä millä tuomiolla te tuomitsette, sillä teidät tuomitaan; ja millä mitalla te mittaatte, sillä teidät mitataan"., koska paikallinen hyvä sisar-ja velikorruptio takaa heidän maineen siistinä ja minä olen se syyllinen...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

#1 Vanhat Tavat "..Sama juttu on huosto-bisneksessa, miten voidankaan lasta pahoinpidellä mielivaltaisesti, miten ihmisoikeudet onkaan helppo riistää":

niin, samaa sanon kehitysvammaisista ..miten voidaan kehitysvammaista henkilöä pahoinpidellä mielivaltaisesti ..ja miten ihmisoikeudet onkaan helppo riistää..myös mielivaltaisesti..?

Usein me, aikuiset joudumme taistelemaan omista perus-ja ihmisoikeuksista ja epäokeudenmukaisuutta vastaan ja harvoin voitamme, niin mitäs voimme sanoa huostaanotetuista lapsista tai kehitysvammaisista, jotka ovat puolustuskyvyttömiä mielivaltaa vastaan?

Perusoikeuksien rajoitukset ovat muotoutuneet laitoksissa ja avopalveluyksköissä pitkä-aikaisen käytön kautta tavaksi, jota ei  kyseenalaisteta perusoikeus-näkökulmasta.
Ihmisoikeusrikkomuksia kertakaikkiaan ei haluta nähdä kun kyse on vammaisesta/kehitysvammaisesta ihmisesta, aiheesta vaietaan...

 

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset