Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Koulut alkoivat! Kuinka monta maahanmuuttajaa mahtuu koulupenkille?

5.2.2008 HS.otsikolla " Helsingin koululaisista lähes neljännes on taustaltaan maahanmuuttaja 2020" Juha Merimaa kirjoitti :

" ..Nyt Helsingin peruskouluissa noin 11 prosenttia on ulkomaalaistaustaisia, vuonna 2002 heidän osuutensa  oli vasta kuusi prosenttia.

Muutokseen on kaksi syytä: suomea ja ruotsia puhuvien oppilaiden määrän vähentyminen ikäluokkien pienentyessä sekä ulkomaalaistaustaisten oppilaiden määrän kasvu. Ennusteen mukaan nopeimmin kasvaa somalia ja muita Afrikan kieliä puhuvien oppilaiden määrä.Toinen vielä pieni, mutta kasvava joukko ovat kurdinkieliset oppilaat. Myös venäjää puhuvien oppilaiden määrä kasvaa edelleen...

Helsingin kaupungin tietokeskuksen tutkija Pekka Vuori  ennustaa, että jo vuonna 2015 Helsingissä on kouluja, joissa ulkomaalaistaustaisten oppilaiden osuus ylittää 50 prosenttia.

-Kaupungille nämä oppilaat tulevat keskimääräistä kallimmiksi. Suomea puhuva oppilas maksaa keskimäärin 7 000 euroa vuodessa, maahanmuuttajataustaisen oppilaan kustannus on noin 10 500 euroa. Kokeimpien kustannuksien syynä on suomen kielen opiskeluun ja kotoutumiseen tarkoitettu valmistava opetus, suomi toisena kielenä -opetus sekä maahanmuuttajataustaisille oppilaille tarjottava oman äidinkielen opetus. Myös oppilaan oman uskonnon opetus lisää kustannuksia. 

On vaikea arvioida maahanmuuttajataustaisten oppilaiden määrän kasvua, kertoo Katri Kuukka Helsingin opetusvirastosta.

-Esimerkiksi perheenyhdistämispäätösten myötä samalle alueelle voi tulla äkisti lisää oppilaita..."

Vilkaisemme  "Sanoma-lehtiviikko 4-8.2.2008" samalta HS-sivulta ennusteita: " 7-15 vuotiaiden määrä Helsingissä 2000-2006 ja ennuste 2007-2025" muuta kuin suomea ja ruotsia puhuvien määrä kasvaa.. suomea ja ruotsia puhuvien määrä oli huipulla noin 50 000 vuosina 2003-2005, alhaisiin se tulee olemaan noin 30 000 vuosiina 2010-2025." Lisätietoa Hs.fi/sanomalehtiviikko. "

Ei varmaankaan lukumäärät ole paljon vuodelta 2008 muuttuneet. Siis, ulkomaalaistaustaisten oppilaiden määrä on kovassa nousussa. Periaatteessa se on hyvä, että oppilaiden lukumäärä kasvaa, mutta eikös pitäisi huolestua siitä, että suomea ja ruotsia puhuvien oppilaiden määrä vähenee? Mielestäni se kertoo ongelmasta, ettei suomessa synny "omia" tulevia oppilaita, joten täytynee iloita siitä, että väkiluku ehkä kasvaa ulkomaalaisten "voimien" avulla! Vai miten se olisi tulkittavissa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

JST (nimimerkki)

Nuokin tilastot tukevat sitä että pakkoruotsin on aika poistua, ja jopa niin että Helsingin seutu etukenossa!

Viola (nimimerkki)

#1 IST :

itse ajoin takaa tässä ajatusta, että synnytys on pieni Suomessa, että mistä tulisi lisää suomen-ruotsinkielisiä oppilaita, ettemme olisi jäämässä näin kuvallisesti "vähemmistöön"...

Erland Salo (nimimerkki)

Kantasuomalaisten suomen ja suomenruotsin puhujien syntyvyyttä ei voi suuresti kohottaa millään keinolla.

Mutta lapsia tulee kouluun muulla tavalla. Esimerkiksi oleskeluluvan saanut Somaliasta tullut pakolainen hakee perheenyhdistämistä. Somaliasta saapuu veronmaksajien rahoilla lentokoneella vaikkapa 18 henkeä. He saavat heti heille kuuluvat etuudet. Kouluun menee perheestä vaikkapa 14 lasta. Saamiesi lukujen perusteella kustannukset ovat 14x10 500 euroa eli 14x3 500 euroa enemmän kuin kantasuomalaisten. Näin jatkuu monta vuotta.
Nyt hakemuksia on niin paljon, että tulijoitakin on tosi paljon.

Helsingin Vuosaari on paikka, jonne somalit hyvin mielellään muuttavat. Pääseväthän he "omiensa" yhteisöön, joka on heille hyvin tärkeää. Suhtaudun erittäin skeptisesti ennustuksiin siitä milloin maahanmuuttajien osuus esim. koulussa ylittää puolet. Se tapahtuu ennenkuin ennustajat ennättävät aivastaa. Jo nyt tuon esimerkkikaupunginosan vuokra-asunnoissa asuvat kantasuomalaiset muuttavat pois ja tilalle tulee lähinnä somaleita, joilla on paljon lapsia. Tämä kehitys kiihdyttää itse itseään.

Muuten syrjähyppy: Suomen kuntiin on perustettu vastaanottopisteitä ja kerrottu asukasilloissa, että ne tuottavat kunnalle pelkästään tuloja. Valtio maksaa kaiken ja oleskeluluvan saatuaan asukkaat lähtevät suuriin keskuksiin.

Hieman on erilaisia vaikeuksia ollut, kun lähes kaikki ovat nuorehkoja miehiä. He ovat oudossa ympäristössä ja hormoonit hyrräävät. Päähän siitä menee sekaisin, kun kaikki on erilaista kuin kotona. Tytöt ovat eriuskoisina ja paljastavissa vaatteissa useiden mielestä ns huonoja naisia. Kansalliset näkemykset ovat johtaneet myös tappeluihin.

pirkko leskinen (nimimerkki)

Peruskoululain mukaan uskonnonopetus kuuluu opetussuunitelman mukaisiin oppiaineisiin, siitähän ei evakelisluterialainen kirkko helpolla luovu.
Mielestäni uskonnonopetus olisi luontevasti kunkin uskontokunnan oma tehtävä jäsenistölleen.

 

Kiitos! Olen samaa mieltä.VH.

Janne G Pirinen (nimimerkki)

#3 "oleskeluluvan saanut Somaliasta tullut pakolainen hakee perheenyhdistämistä. Somaliasta saapuu veronmaksajien rahoilla lentokoneella vaikkapa 18 henkeä. He saavat heti heille kuuluvat etuudet"

Oho. Kuinka monta tällaista 18 hengen tapausta tiedät?

pertti heinonen (nimimerkki)

Kiinnostaisi tietää mikä on sinun oma näkemyksesi tästä Suomen mamu-politiikasta ja ennenkaikkea turvapaikkaturismista joka syö jo ennestään velkarahalla elävän valtiomme potentiaalia.
Miljardin kehitysapu ja saman verran maan sisäisenä kulunkina mamu/pakolais sopeutuksena vuosittain on pirunmoinen summa rahaa.
Kun tosiasia on, ettemme tarvitse ainakaan helpotusta työvoimapulaan. Ainut mitä tarvitsemme on TYÖPAIKAT!

Viola (nimimerkki)

#6 Pertti Heinonen " Kiinnostaisi tietää mikä sinun oma näkemyksesi tästä Suomen mamupolitiikasta ja ennenkaikkea turvapaikkaturismista...?:

Näkemykseni on, että Suomi noudattaisi niitä kansainvälisiä sopimuksia, joita noudattavat myös muut EU_maat : Maastrichtin, Shhengenin ja Dublinin..Kaikki EU-maat ovat allekirjoittaneet Genevan pakolaissopimuksen lisäpöytäkirjoineen, mikä tarkoittaa sitä, että kukin maa on sitoutunut itsenäisesti tutkimaan, täyttääkö turvapaikkaa hakeva henkilö pakolaissopumuksen ehdot..., joten jos Suomen viranomaiset näkevät sen, että täyttää, ja myöntävät turvapaikan, niin turhaan on lähteää haukkumaan maassa asuvaa ihmistä, että se elää veronmaksajien kustannuksella..

Muuten Suomi oli tiukentanut ulkomaalaispolitiikkaa jo vuonna 1993, vaikka Suomeen oli siihen asti saapunut äärimmäisen vähän turvapaikkahakijoita verrattuna muihin läntisen Eurooppamaihin..

Esim. Saksa vastaanottaa 48% kaikista Eurooppaan tulevista turvapaikkahakijoista. Heistä noin 10%:lle myönnetään turvapaikka..

Suomi poikkea selvästi Länsi-Euroopan yleisestä tasosta, sillä se vastaanottaa vain 0,3% kaikista hakijoista ja antaa vain 2%:lle heistä turvapaikan.

Olen kyllä sitä mieltä, että käsittely prosessit pitäisi lyhentää, mutta jos sen perässä viranomaiset myöntävät kaikille hakijoille ns. toissijaisen vaihtoehdon, eli oleskeluluvan, niin mitä sille voi tavallinen kansalainen..
Ei muutenkaan tavallisen kansalaisen mielipidettä kuulla tässä maassa..

En kannusta myös sitä, että kaikille vastaanottokeskuksissa turvapaikkaa hakijoille myönnetään automaattisesti toimeentulutukea rahallisesti...Riittää se, mitä ehdottavat Perussuomalaiset Manifestissaan..." Turvapaikanhakijoille tulisi kustantaa ruoka, asuminen ja välttämättömät terveydenhoito-sekä vaatekustannukset mutta ei muuta"..

Mielestäni täällä voi tulla toimeen vastaanottokeskuksissa! Lieneekö jokaisen suomalaisen elämässä turvattu nämä elintärkeät alueet? Luulempa ettei ole! Pitkäaikaisairaat, köyhät, monet maahanmuuttajat..., joilla ei ole joskus varaa lääkärissä käynteihiin, ruoka-ja vaikkapa lääkeostoksiin!
Vilkaiskaan leipäjonoihiin vaikkapa Helsingissä ja sen esikaupungeissa, eli valmis ilmainen ruoka olisi tarpeen vaikkapa yksinhuoltajille lapsiperheille, työttömille, toimeentulotuessa asuville, jos sitä onnistuuisi saamaan...

Viola (nimimerkki)

#3 Erland Salo "Kantasuomalaisten suomen ja suomerutsinpuhujien syntyvyyttä ei voi suuresti kohottaa millään keinolla" :

Mielestäni voi ...Parantamalla ensisijaisesti lapsiperheiden asemaa ja myös synnytysvalmennusta. Olihan entinen pääministerikin innostanut naisia synnyttämään..
Jotta väestö uusiutuisi pitkällä aikavälillä kokonaishedelmällisyysluku tulisi olla 2,1 jos luku on alle niin väestön määrä vähenee..

Pienessä blogissani 29.7.2010 "Synnytysvalmennus nettiin ja lääkkeillä synnyttämään" tuli hieman kirjoitettu millaisia vaikeuksia synnyttäjille on tullut esille, josta myös on Kätilöliitto huolestunut..

http://viovio.blogit.uusisuomi.fi/2010/07/29/synnytysvalmennus-nettiin-lääkkeillä-synnyttämään/#comments

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset