Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Sananvapaus voitti

Kirjoitti Perussuomalainen 10/2010 lehdessä Alpo Ylitalo (PS), kaupungin valtuutettu, Kokkola.

sitaatteja siitä : " TaxMec KY:n toimitusjohtaja Liisa Mariopori sai potkut Lapin lääninveroviraston toimistopäällikön tehtävästä hoidettuan virkaa kymmenen vuotta. Hän julkaisi kirjan "Verottaja tappolinjalla". Täällä hän sai viranomaiset närkästymään niin, että Raahen käräjäoikeus määräsi kirjan tuhottavaksi. Siinä hän analysoi esimieskokemuksiinsa perustuen verotarkastajien työtä.  Tuomittiinko totuuden julkaiseminen? EIT määräsi Suomen valtion kolmetoista vuotta jatkuneen oikeustaistelun päätteeksi mittaviin korvauksiin Mariaporille...".

Siis, täällä kertaa oikeus voitti! ja hyvää niin, mutta haluan sanoa, ettei Mariapori ole ainoa uhri Suomen viranomaisten ja tuomioistuimien edessä.

Ylempänä mainitussa Perussuomalainen-lehdessä on palsta, jossa käsitellään joitain niistä rikoksista, joilla Suomi-neito on Brysselin herroja vastaan rikkonut.:  "Suomi tuomiolla" : EU-jäsenyytensä aikana Suomea vastaan on nostettu yli tuhat virallista huomautusta, josta kanteisiin asti on tähän mennessä johtanut puolisen sata". 

Mariaporin tapauksessa ihmiseltä on viety 13 vuotta hänen elämästään!

"..Yksi väärä päätös voi tuhota ihmisen elämän ja usein myös hänen lähipiiriään. Kuitenkin yhä useammin päätöksiä tekevät ovat etääntyneitä siitä todellisuutesta ja niistä seurauksista, joita virheellinen päätöksen teko aiheuttaa, sanoo EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen erässä EOK:n viestinnässä. 

- EOK:n ..mukaan viranomaisten piittamattomuuden perus-ja ihmisoikeuksia kohtaan..Lakia soveltavilta virkamiehiltä puuttuu lähes kokonaan sellainen päättelyä ja päätöksen tekoa koskeva koulutus, jolla päätöksen teon yleisiä virhetaipumuksia voidaan vähentää. Tosiasiassa suomalaista viranomaispäätöksentekoa leimaa ammattitaidottomuus.. Suomalaisen oikeuskäytännön mukaan lain rikkomisesta on yleensä joitakin seurauksia..viranomaisten virheet ja väärinkäytökset eivät johtu niiden tekijöiden suhteen mihinkään tuntuviin seurauksiin..", sanoo Juntunen.

Tätä paremmin ei voi sanoa, allekirjoitan itsekin nuo sanat, koska taistelen paraikaa suomalaista virkajärjelstelmää vastaan, joka on vienyt perättömin perustein kehitysvammaiselta autistiselta lapsenlapseltani ja minulta jo lähes kaksi vuotta elämästämme ja vahingoittanut minua hengisesti ja ruumillisestikin. Lapsenlastani pidetään vankiina minulta yksityisessä toimintakeskuksessa ja ei anna edes näkyviin. En tiedä millaisessa kunnossa on orvoksi jäänyt tyttärenpokani ?

Tällaisella henkisellä kidutuksella usko oikeusvaltioon Suomeen on hiipiämässä hämärään peittoon...

Hyvä, että joku kerrankin voitti taistelun näitä käsittömän pitkiä oikeusprosesseja vastan, niin kuin Liisa Mariapori! Kauniit onnittelut hänelle!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

siviilitarkkailija (nimimerkki)

KKO:n halu napata lainsäädäntövalta itselleen on vaikea suitsia mikäli poliitikkomme ovat yhtä selkärangattomia kuin mitä kolmen suurimman puolueen poliitikot ovat.

Eurooppalaisessa ihmisoikeusjärjestelmässä sananvapaus on loukkaamaton oikeus.

KKO:n, myös suomen perustuslain vastainen, sananvapaustulkinta on se että sananvapaus nimenomaisesti ovat loukattavissa olevia heikkoja lain suojaamia oikeuksia.

Koska meiltä puutuu niin sananvapauden kuin perusoikeuksien kunnioitusta valvovat KKO:n tuomarit, näitä loukkauksia tehtaillaan jatkuvasti. Tärkeämpää on havaita KKO:n tuomarivirkoja täytettäessä hakijoiden sitoutuminen korporatiiviseen sopimusoikeusjuridiikkaan. Eli KKO:n tuomarit ovat perusoikeuksista piittaamattomia yritysjurdiikan tuntijoita jotka varmistavat korporatiivisen (minusta kommunistisen) edunvalvonnan kansalaisten perusoikeuksien kustannuksella.

Onnea EIT voittajalle, vaan kuinka saataisiin KKO:n henkilöt vaihdettua?

Inex (nimimerkki)

Hieno homma, mutta 13 vuotta. Sairasta!

ämpee (nimimerkki)

Lapsiin ja lastensuojeluun liittyvä viranomaisvalta Suomessa on kuin julkisrahoitteinen mafia joka väistyy aina vaitiolovelvollisuutensa taakse kun se syystä tai toisesta heille sopii.

Tälle koneistolle tarvittaisiin ulkopuolinen tarkkailu-elin, jolle kärsimästään vääryydestä voisi valittaa, ja joka todella ryhtyisi toimenpiteisiin valituksen saatuaan, ja jolla todella olisi myös valtaa toimeenpanna toimenpiteitä.

Nykyisen mafiakoneiston "työ"rauha on liian suojattu, joten he tekevät käytännössä mitä huvittaa, ja jälki on kuin sosiopaatin suorittamaa.
Kokemusta on.

Isovanhempien asema lastenlapsiensa suhteen on "ei asemaa", ja tätä muistetaan tuoda esille käytännön esimerkein, kuten vaikka epäsosiaalisuutta lisäämällä isovanhempien suuntaan.
Lapsen oikeuksiin kuuluu oikeus sukulaisiinsa, oikeus läheisiin ihmissuhteisiin, mutta käytännössä vain juhlapuheissa.

Viola (nimimerkki)

#1 siviilitarkkailija "..kuinka saataisin KKO-henkilöt vaihdettua?" .

Mielestäni pitäisi vaihtaa koko virkamieskoneisto ruohonjuurentasolta asti, koska juuri sieltä alkaa se epäoikeudenmukaisuus ja saattaa jatkua KKO:n asti, koska mielestäni yksikään virkamies ja tuomari ei lähde kumoaaman edellisen päätöstä, ettei ehkä paljastuisi sen virheellinnen päätös asiasta...Näin olen kokenut, vaikka vielä emme ole KKO:n asti päässeet ja en tiedä riittääkö elämääni siihen?
Virkamiehiin ei tepsi minkänlaiset lait ja säännöt pykälineen, koska he eivät tai aika harvoin joutuvat vastuuseen, niin kuin Liisa Mariaporin tapauksessa.

http://viovio.uusisuomi.fi/2010/06/30/vastaako-vir...

Viola (nimimerkki)

#2 Ineks ." Hieno homma, mutta 13 vuotta. Sairasta!":

"Sairasta" taitaa olla yhteiskuntaamme, jos antaa vaikka tässäkin Mariaporin tapauksessakin piinata ihmistä13 vuotta taistelulla epäoikeudenmukaisuutta vastaan. Tämä tapaus saattaa olla jäävuoren huippu, joka voitti ja tuli näkyviin, muut ovat vedenpinnan alla ja moni jääkin sinne, koska yksilö on voimaton taistelemaan lopuun asti omista ihmisoikeuksistaan järjestelmää vastaan...

Liisa Marioporin tapauksessa hänen kirjoittama kirja " Verottaja tappolinjalla" oli määrätty Raahen käräjäoikeuden päätöksellä tuhottavaksi! Siis, tämä sivistynessä valtiossa, ei keskiajan inkvisitiokaudella!

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Paljonko tuli rahallista korvausta?

Tietenkään mikään ei riitä korvaamaan tätä "vääryyttä" ja ansioiden ja maineen turhaa tahraamista.

Osa virkamiehistä osoittautuu yllättävän pikkusieluisiksi.

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Niin...virkamieskunnan vaihto ei ole mahdollinen mutta virkamiehen henkilökohtainen vastuulainsäädäntö ja henkilökohtaisen uran katkeaminen ovat keinoja joilla virkamiesten vastuuta voidaan täsmentää.

Suomessahan virkamiesten irtisanomiset ja erottamiset ovat käytännössä mahdottomia mikä on luonut tilanteen jossa valtiovarainministeriön virkamies voi haastaa kansalaisia tietoisesti ja piittaamatta oikeuteen ja varastaan kansalaisilta rahaa ja hävitä oikeudessa toistuvasti juttunsa ilman että tästä on mitään seurauksia ko virkamiehelle.

JA nyt sananvapauteen...

Sananvapausasiassa ratkaisuvalta on KKO:lla joka on linnoittautunut alempien sananvapautta rajoittavien lakien taakse piittaamatta perustuslain sananvapautta määrittelevästä vapaasta tulkinnasta.

Eli KKO voi itse päättää mitä lakia se tulkitsee. Tulkitseeko se sananvapautta rajoittavaa vai sitä suojaavaa perustuslakia. Tämä on tilanne kahden ristiriitaisen lain kohdalla. Nykyinen KKO tulkitsee sananvapautta rajoittavaa lakia yli perustuslain ja euroopan ihmisoikeussopimuksen mukaisen sananvapausmääritelmän. Mikä on väärin ja osoitus KKO:n tuomareiden ammattitaidottomuudesta.

Kari Uotin Blogista ote (nimimerkki)

Oikeus on rikos

Korkein oikeus toimii kuin teini etsiessään suuntaa ihmisoikeusviidakossa. Presidentti Pauliine Koskelo on Jane, joka vielä etsii Tarzaniaan, joka ottaisi naisensa ja veisi tämän puun latvaan omaan pesäänsä, mistä kaiken näkee selvemmin. Toivoisin Tarzanin löytyvän pikapuoliin.

Korkein oikeus on aktiivisesti päivittänyt suomalaista ihmisoikeuskäsitystä lähemmäksi eurooppalaisuutta. Syksyllä uusi aika näytti koittavan, kun suomalainen inkvisitiomenettely lopetettiin korkeimman oikeuden päätöksellä KKO 2009:80. Tämän jälkeen ketään ei enää voinut rangaistuksen uhalla pakottaa todistamaan itseään vastaan. Suomi tutustutettiin ihmisoikeussopimuksen takaamaan oikeuteen.

Imperiumin vastaisku tuli pian. Arsenalin maksamat asiamiehet ostivat professori Matti Tolvaselta oikeudellisen asiantuntijalausunnon, jonka mukaan oikeus on rikos.
Tolvanen kirjoitti lappuun, että ihmisoikeussopimuksen takaaman oikeuden käyttäminen täyttää rikoksen tunnusmerkistön, mutta teko voidaan jättää rankaisematta anteeksiantoperiaatteen perusteella, jos oikeus näkee sen kohtuulliseksi.

Suomessa on siis rikosoikeuden professori, joka sanoo oikeuden olevan rikos, täyttävän rikoksen tunnusmerkistön. Tämä kertoo suomalaisen tutkijakunnnan ymmärryksen syvyydestä, se on pohjalla. Tolvanen on entinen poliisi, joka päättää ensin, että on rikos, syyllinen pitää enää löytää.

Tällä nyt ei olisi ollut muuten merkitystä, mutta korkein oikeus lähti mukaan tähän järjettömyyteen ratkaisullaan KKO 2010:41, jossa se totesi, että oikeuden käyttäminen täyttää rikoksen tunnusmerkistön, oikeus on rikos! Tämän korkein oikeus teki täysistunnossa, siis kaikkien neuvosten voimalla.

Tämä on järkyttävä esimerkki ymmärryksen kapeudesta suomalaisessa oikeuskulttuurissa. Hyvät herrat, oikeus ei ole rikos. Ainoastaan tohtorin koulutuksen hankkinut juristi voi olla tätä ymmärtämättä, niin ja korkein oikeus.

Tämä vie taas Eurooppaan, mistä Euroopan ihmisoikeustuomioistuin aikanaan tulee kertomaan meidän korkeimmalle oikeudelle, että oikeus ei ole rikos, oikeuden käyttäminen ei ole rikollista. Oikeuden käyttäminen ei tarkoita rikoksen tunnusmerkistön täyttymistä, vaikka jälleen yksi maksettu tohtori on saatu niin sanomaan.

Viola (nimimerkki)

#3 ämpee: " Lapsiin ja lastensuojeluun liittyvä viranomaisvalta Suomessa on kuin julkisrahoitteinen mafia.." :

sama kuvio, jonka toitte esille kommentissanne pätee myös Suomen kehitysvammhuollossa, jossa liikkuvat isot rahat ja kehitysvammainen on itse välikappalle, jonka elämä ja terveydentila useimmiten ei merkitse mitään, kunhan tuottaa rahaa palveluntuottajalle..
Kunta sijoittaa halvempaan paikkaan, vaikka saattaa olla, ettei se ole sopiva kehitysvammaiselle ihmiselle..

# 3 "..nykyisen mafiakoneiston "työ rauha" on liian suojattu , joten he tekevät käytännössä mitä huvittaa ja jälki on kuin sosiopaatin suorittama. Kokemusta on":
On itsellänikin kokemusta kehitysvammaisen lapsenlapseni nykyisen sijoituspaikan kohdalla. On sanottu, ettei minulla ole edes oikeutta astua hedän yksityiselle pihalle häiritsemään heitä..

#3 : "Lapsen oikeuksiin kuuluu oikeuus sukulaisiinsa,oikeus läheisiin ihmissuhteisiin, mutta käytännössä vain juhlapuheissa." :
niin se on, mutteihän se ketään viranomaisia liikuta, kun voi toimia vastoin kakkia lakeja ja sääntöjä ja ei ole vaaraa joutua vastuuseen siitä..

Kippari (nimimerkki)

Esität Viola aika kovia syytöksiä viranomaisia kohtaan lapsenlapsesi kohteluun liittyen. Väität että lapsenlastasi pidetään vankina yksityisessä toimintakeskuksessa.
Olisitko Viola valmis siihen, että viranomaiset kertoisivat tapauksesi kaikki yksityiskohdat julkisuuteen puolustaakseen omia päätöksiään?
Nythän on niin, että laki estää viranomaisia kertomasta tämäntyyppisiä asioita julkisesti.

Matti Vuorio (nimimerkki)

Kuinka estettäisiin KUSTA lorahtamasta sekaan ?!

Viola (nimimerkki)

#6 Marko Lilja : Paljonko tuli rahallista korvausta ? ".

"-EIT määräsi Suomen valtion korvaamaan Mariaporille aineellisesta kärsimyksestä ja hengisestä vahingosta yhteensä lähes 50 000 euroa. Liisa Mariopori aikoo hakea tuomion purkua oikeudenkayntiprossesseista. Hän on joutunut maksamaan oikeudenkäyntikuluja ja vahinkokorvauksia 60 000 e.
Nyt ensikertaa Suomen oikeuslaitos joutuu purkamaan tuomion..".

Lähde Promerit.net sivulta > 21.7.2010 Verkkolehti otsikolla "Suuri voitto vapaudelle".Tässä todiste oikeuslaitoksen mädännäisyydestä".
Olin kommenttoinut kirjoitusta.
Viola/ Viola Heistonen.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Hieno homma ja hyvä Viola, ko kirjotit plokin aihheesta!

Ja kaikkea hyvvää sulle ja tsemppiä omhiin projekteihisti! t. Hilkka Violalle!

Viola (nimimerkki)

#10 Kippari :..Olisitko Viola valmis siihen että viranomaiset kertoisivat tapauksesi kaikki yksityiskohdat julkisuudeen puolustakseen omia päätöksiä?":

Ehdottomasti olisin valmis! Eihän viranomaisia estä mikään laki ja vaitiolovelvollisuus kertomaan minun toiminnasta heitä vastaan.

Heidi Tuominen

Hieno bloggaus! Vaikka itse keskityn lasten oikeuksiin suomessa, niin olen huomannut, että täällä nyt aletaan polkemaan ihan kenen vain oikeuksia! Vammaiset, vanhukset, miehet, naiset. Jo päiväkodeissa on liian suuria ryhmiä ja kaikki vääryydet alkaa jo siellä ja loppuu sitten sinne vanhainkotiin!
Lottovoitto ei ole enää syntyä Suomeen vaan on lottovoitto, jos ei jossain vaiheessa törmää henk. koht. näihin rikkomuksiin!
Toisaalta suurin osa ihmisistä antaa vain asian olla, jos törmääkin, eipä tuosta hyödytä taistella! Onneksi on heitä, kuten sinä Viola, jotka eivät suostu vaikenemaan!!!
Onnea omaankin taistoosi!

Viola (nimimerkki)

#13 :
Hei, Hilkka! Hymysi piristää aina! Sie olet hyvä ja toivotat aina hyvää! Kiitos!

Viola (nimimerkki)

# 15 Heidi Tuominen : "..Vaikka itse keskityn lasten oikeuksiin.." :

vanhukset, vammaiset/kehitysvammaiset ovat useimmiten myös niin kun lapsia, esim. autistinen lapsenlapseni on aikuisikäinen, mutta lääkärin todistuksen mukaan hän on kehitysiältään ehkä 6-8 vuotias. Äitini on 97 vuotias ja hän "elää" lapsuuden kodissa muistelmissaan ja on minulle niin kuin rakas lapsi, joten samoilla linjoilla ollaan!
Kiitos kannustuksestasi.

Heidi Tuominen

Viola: itse olen työskennellyt myös vammaisten parissa ja aivan pakko sanoa, että olet oikeassa!

Viola (nimimerkki)

#7 "Virkamieskunnan vaihto ei ole mahdollinen, mutta virkamiehen henkilökohtainen vastuulainsäädäntö ja henkilökohtaisen uran katkeminen ovat keinoja,, joilla virkamiesten vastuu voidaan täsmentää.":

Virkmieskunnan vaihtoa ehdotin symbolisesti, eihän se ole mahdollista, mutta miten saada virkamiesten vastuu täsmentämän lainsäädännöllä?

Heillähän on jo vastuu:
Suomen Perustulaki 11.6.1999/731. Luku 10.§ 118 " Vastuu virkatoimista" :

" Virkamies vastaa virkatoimiensa lainmukaisuudesta. Hän on myös vastuussa sellaisesta monijäsenisen toimielimen päätöksistä, joita hän on toimielimen jäsenenä kannattanut. Esittelijä on vastuussa siitä, mitä hänen esittelystään on päätetty, jollei hän ole jättänyt päätökseen eriäviä mielipideittään.

Jokaisella, joka on kärsinyt oikeudenloukkauksen tai vahinkoa virkamiehen tai muun julkista tehtävää hoitavan henkilön lain vastaisen toimenpiteen tai laiminnlyönnin vuoksi, on oikeus vaatia tämän tuomitsemista rangaistukseen sekä vahingokorvausta julkisyhteisöltä taikka virkamieheltä tai muulta julkista tehtävää hoitavalta sen mukaan kuin lailla tarkemmin säädetään.
Tässä tarkoitettua syyteoikeutta ei kuitenkaan ole, jos syyte on Perustuslain mukaan käsiteltävä valtakunnan oikeudessa", näin määrää Perustuslaki.,

mutta olen huomannut, etteivät itse virkamiehet tiedä tästä 118§ pykälästä mitään, puhumattakaan meikäläisistä, ennen kuin virkamiesten toiminta kansalaista vastaan alkaa kiristyä niin, että pakko etsiä lakin pykäliä, muttei sekän paljon auta...

evgenia (nimimerkki)

Kiitos, Viola, että otat rohkeasti kantaa tavallisten ihmisten oikeuksien puolesta ja viranomaisten rikkomuksia vastaan.

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Lakia jonka rikkomisesta ei ole (joko teknisesti tai käytännössä) olemassa rangaistuksia on laki jota ei tarvitse noudattaa...

vrt.

Kepuli kans.ed.Kalli ja laki vaalirahoituksesta.

------------------------

Parlamentaariseen järjestelmään kuuluu se että ministeri vastaa ministeriönsä virkamiesten toimien lainmukaisuudesta mutta ministerien matalan koulutustason ja vielä pienemmän ymmärryksen johdosta ministeriöiden virkamiesten on ollut pakko ryhtyä vastaamaan selkärangattoman ja lisäksi tyhmän ministerin edesottamuksista.

Eli poliitikkomme koostuvat päättämistä vihaavista ihmisistä jotka tekevät kaikkensa välttääkseen päätösten tekemistä koska tehdyt päätökset haittaavat joskus poliittista tulevaisuutta. Tästä seuraa päättämättömyyttä ja suoranaista viranomaisten pakottamista päätösten tekemiseen kun poliitikko ei halua kantaa vastuuta. Toisaalta viranomaiset joutuvat mahdottomiin tilanteisiin kuten ajateltaessa vaikkapa työvoimaviranomaisia ollessaan työssä työministeri sinnemäen alaisuudessa tämän yrittäessä tehdä turkistarhaajista työttömiä. Eli virkamiehen eli työvoimaviranomaisen työ, työttömyyden poistaminen, on lähestulkoon mielipuolista poliittisen sekopään alaisuudessa.

--------------------------------------------

Viola (nimimerkki)

#21 siviilitarkkailija : " Lakia, jonka rikkomisesta ei ole ( joko teknisesti tai käytännössä) olemassa rangaistuksia on laki, jota ei tarvitse noudattaa " :

jos asia on niin, niin ketä varten ja mitä varten laki on olemassa. Onko se nimeltään lumelaki?

# "virkamiesten on ollut pakko ryhtyä vastaamaan selkärangattoman ministerin ja lisäksi tyhmän ministerin edesottamuksista " :

ei muuta vaihtoehtoa kun ministeriä vaihtamaan..Miten muuten hän on päässyt sinne, jos on niin tyhmä?

# " tästä seuraa päättämättömyyttä ja suoranaista viranomaisten pakottamista päätösten tekemiseen kun poliittikko ei halua kantaa vastuuta" :

Eli viranomaisten tehtävä on "suojella" tyhmää ministeriä ja ottaa myös vastuu poliitikon "tekemisistä"..eli viranomainen on sitten se syntipukki, jos asiat menee pieleen ministeriltä ja poiliitikoilta!?

Viola (nimimerkki)

#20 evgenia :
Miten voi olla hiljaa jos Suomessa mielestäni räikeästi loukataan heikoimpien ja puolustuskyvyttömien kansalaisten ihmisoikeuksia kehitysvammaisten/vammaisten ja vanhusten. Tiedän mistä puhun, olen perehtynyt 20 vuoden aikana kehitysvammaisten kansalaisten sosiaaliseen asemaan ja nähnyt varjopuolen heidän hoidossaan.Kehitysvammaiset ja erityisesti autistiset puhumattomat ovat helppoja uhreja väärinkäytöksiin niin kaltoin kohtelulle kuin lääkkeitten väärinkäytölle...
Vanhusten elämään palvelukeskuksissa olen tutustunut myös iäkkään äitini kautta. Maahanmuuttajien asemaan olen tutustunut inkeriläisenä paluumuuttajana ja joutunut myös taistelemaan omista ihmisoikeuksista, niin kuin paraikaa yritän saada yhteyttä edesmenneen tyttärenpokaani, joka on eristetty minusta perättömiin perustein...

Viola (nimimerkki)

#8 Kari Uotin Blogi " Oikeus ja rikos ".
entä missä laahaa.. "Rikos ja rangaistus?"..

# "Pauliine Koskelo..." :
Sitaatti Antti-Pekka Pietilän kolumnista (HS.31.10.2009) " Vaaralliset suhteet on pantava kuriin" : Yhteiskuntapoliitikon ja tuomarin yhdistelmä lienee vaarallisin parisuhde. Korkeimman oikeuden presidentti on sitä mieltä, ettei vääriä tuomioita voi purkaa, koska väärin perustein vahingonkorvauksia saaneet voisivat joutua palauttamaan rahat.
Presidentti Tarja Halonen palkitsi tämän tuomaripresidentin itsenäisyyspäivän korkeimmalla kunniamerkillä Suomen Valkoisen Ruusun suurristillä.."

Miten voi korkeimman oikeuden presidentti lausua noin? Kuitenkin nyt Liisa Mariaporin tapauksessa EIT mielestäni ojensi hieman Korkeimman oikeuden Presidenttiä vahingonkorvauksia ajatelleen..?

siviilitarkkailija (nimimerkki)

[lainaus]ei muuta vaihtoehtoa kun ministeriä vaihtamaan..Miten muuten hän on päässyt sinne, jos on niin tyhmä?[/lainaus]

Kun pääministerinä on taulapää mies jonka ainoa kiinnostuksen kohde on seksi, niin hallitusneuvotteluissa käy helposti niin että nuori ja seksuaalista vetovoimaa käyttävä nainen menestyy. Ja kun hallitusneuvottelut tehdään kansanedustajavaalin perusteella, niin tällöin poliittiset voimasuhteet muuttuvat väistämättä henkilökohtaisia ominaisuuksia tärkeämmiksi.

Näin voi mm avoimesti työttömyyttä luovasta ja sellaiseen pyrkivästä tulla työministeri.

Lakien tarkoitus on aikapäiviä sitten muuttunut kansalaisten palvelemisesta yhteiskunnan virkakoneiston suojeluksi. Eli Lakeja säädetään liikaa, ne kirjoitetaan ja tärkeämmin, tulkitaan, puolueellisesti ja siten että joskus jopa juristi ei saa selvää lain tulkinnan perusteluista.

Lakimme kirjoitetaan muinaisen latinalaisen ja käännetyn sanajärjestyksen mukaan siten kuin ne on aina kirjoitettu. Lakiemme kirjoittamisessa ei edes oteta huomioon tavallisia ihmisiä koska heille niitä ei kirjoiteta. Ne kirjoitetaan akateemista koulutusta saaneille ja tästä seuraa se että lait kirjoitetaan pitkäveteisesti, huonosti ja usein täysin sekavasti. Koska lain kirjoittamisen yhteydessä käydään monasti kissanhännänvetoa yhdestä sanamuodosta jonka perusteella voidaan tavoitella tolkutonta taloudellista hyötyä jonkun toisen kustannuksella jos sanamuoto hyväksytään sellaisena.

Eli keskimääräiset kansanedustajamme joiden pitäisi lainlaadintatyössään edustaa kansaa, edustavat jotain ihan muuta. Siksi lakimme oikeasti joudutaan puoliväkisin jyräämään jonkun isomman ja järkevämmän lakiorganisaation taholta joilla lainlaadinnassa on määrän lisäksi enemmän järkeä.

Viola (nimimerkki)

#25
.."..käy helposti niin, että nuori ja seksuaalista vetovoimaa käyttävä nainen menestyy":

sehän on ilmiö, joka tunnetaan ympärikautta kansakunnan historiassa ja näkyy päältäpäin, mutta kun sen vaikutus/tulos ei ole todistettavissa, niin vaikka kaikki tiedävät sen, kuitenkin se on "julkinen salaisuus"..

# ".. joskus jopa juristi ei saa selvää lain tulkinnan perusteluista..ne kirjoitetaan akateemista koulutusta saaneille ja tästä seuraa se, että lait kirjoitetaan pitkäveteisesti, huonosti ja usein täysin sekavasti.." :

Mitä sanoisitte tästä Suomen kehitysvammaisten elämää säätelevä 30 vuotta vanhan lain pykälän 42§ sisäällöstä : " Erityishuollossa olevaan henkilöön saadaan soveltaa pakkoa vain siinä määrin kuin erityshuollon järjestäminen tai toisen henkilön turvallisuus välttämättä vaatii".
Kehitysvammalakiin perustuvista pakkokeinojen käytöstä ei ole edes valitusoikeutta!
# " ..keskimääräiset kansanedustajamme joiden pitäisi lainlaadintatyössään edustaa kansaa edustavat jotain ihan muuta." :

kuitenkin kansanedustajat valitsee kansa ja uskoo, että he käy ajamaan tavallisten kansalaisten asioitakin! Onko sitten vallan turmeleva vaikutus niin voimakas,ettei enää kukaan muista mitä varten heidät valittiin sinne Arkadian mäelle ja mitä he ovat sinisilmäisille veljille ja sisarilleen luvanneet!?

Viola (nimimerkki)

#1 " KKO:n halu napata lainsäädäntönvalta itselleen on vaikea suitsia.." :
Olen sen verran etäinen KKO:sta, etten en ymmärrä miten se käytännössä voisi tapahtua? KKO on toimivaltainen valitusluvan myöntämisissä koskevissa asioissa..

# "Eurooppalaisessa ihmisoikeusjärjestelmässä sananvapaus on loukkaamaton oikeus":
Suomi on EU-maa, niin eikös pitäisi olla samanlainen suhtautuminen sananvapauuteen? Pitäisikö EU:n ojentaa meidät olla loukkaamasta sananvapauttaa maassamme? Niinhän se tapahtui Liisa Mariaporin tapauksessa, mutteivät rivikansalaiset pysty tuollaiseen taisteluun EIT-in
asti pelkästään taloudellisista syistakin..Mistä löytää siihen 60 000 euroa kun köyhyyden rajan alapuoleella elää satoja tuhansia kansalaisia...

Viola (nimimerkki)

#8 "...Arsenalin maksamat asiamiehet ostivat professori Matti Tolvaselta okeudellisen asiantuntija lausunnon, jonka mukaan Oikeus on rikos.., Suomessa on siis rikosoikeuden professori, joka sanoo Okeuden olevan rikos, täyttävän rikoksen tuunnusmerkistön..
Täällä nyt ei olisi ollut muuten merkitystä, mutta Korkein oikeus lähti mukaan...Tämä vie taas Eurooppaan.." :

Kylläpä EIT:ssa tulee varmaan ihmettelemistä..ei muuta voi sanoa tässä.

Viola (nimimerkki)

#25 " lakien tarkoitus on arkipäiviä muuttunut kansalaisten palvelemisesta yhteiskunnan virkakoneiston suojeluksi.." :

niin tuntuu olevan ja useimmiten turhaa viitatta taistelussa virkakoneiston kanssa erilaisiin sääntöihiin ja lakipykäliin, koska eivät he joudu vastuuseen niitten rikkomisesta. Viranomaisten epäoikeudenmukaisuus ja välinpitämättömyys turhauttaa kansalaisia, joitten perus-ja ihmisoikeuksia loukataan ja oikeaa oikeutta on vaikea saada..On kokemusta!

Viola (nimimerkki)

# Kiitän kaikkia keskusteluun osallistujia!
Viola Heistonen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset