Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

"Jumalan pieni köyhä". Kuka hän?

Franciscus Assissialainen, josta Wikipedia ja nettisivut kertovat seuraavaa :

Giovanni Francesco di Bernardone (1181 tai 1182-3 lokakuuta 1226) perusti franssiskaanisen veljeskunnan. Paavi Gregorius 1X julisti hänet pyhimykseksi. Hän oli kangaskauppian poka italialaisesta Assisin pikku kaupungista.

Nuorena hän haaveili trubaduurin ja runoilijan urasta,  ja nautti mukavasta elämästä. Kokemukset sota kentillä sekä vakava sairaus käänsivät Francisckon ajatukset  Hän ryhtyi saarnaamaan ja sai mukaan muita. Köyhille elämänsä omistanut munkki auttoi muiden hyljeksimiä leprasairaita  ja kulki kerjäläisenä lähiseudulla. Vain kaksi vuotta kuoleman jälkeen hänet julisettiin pyhimykseksi. 

Franciscus laati ystävilleen absoluuttista sekä  henkilökohtaista että yhteisollistä köyhyyttä edellyttävät säännöt, jonka ytimessä oli kolme Uuden testamentin  kohtaa :

- Jeesus sanoi hänelle: "Jos tahdot olla täydellinen, niin menee ja myy kaiken, mitä sinulla on, ja anna rahat köyhille. Silloin sinulle on aarre taivaissa. Tule sitten ja seuraa minua. (Matt.19:21)"

- Ja sanoi heille :" Älkää ottako matkalle mukaanne mitään - ei sauvaa, ei laukkua, ei leipää eikä rahaa. Älkää ottako toista paitakaan ( Luuk.9:3)

- Jeesus sanoi opetuslapsilleen :" Jos joku tahtoo kulkea minun jäljessäni, hän kieltäköön itsensä, ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua (Matt.16:24) " 

Näinkö Franciscus Assissialainen yritti ratkaista vai katkaista köyhyyden, joka kuitenkin laahaa vuosisatoja ihmiskunnan peräsää!

Miltä nykypäivän valossa tuntuvat nämä Francisckuksen säännöt?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

‏جهاد‎ (nimimerkki)
Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Suomessa on nyt miljoona, pari Jumalan pientä köyhää. Hyvä, että heidät muistaa joku muukin kuin Jumala.

Fransiskaanit ovat satoja vuosia vaurastuttaneet ... katolista kirkkoa. Sinne en näissä asioissa suuntaisi toiveita.

Demarit ovat ottaneet vahvasti ja yhä uudelleen oppositiopolitiikassaan esille köyhien asian. Samaa olen tehnyt minäkin, myös täällä US:ssa. Yhä uudelleen olen tehnyt sen ja saanut siten vastaanottaa kokoomuslaisten, perussuomalaisten, äärivasemmistolaisten ja joskus vihreidenkin syljeksintää ja pilkkaa, nimelleni merkittyjä minua yksityishenkilöä mustaavia kymmeniä blogikirjoituksia ja satoja minua yksityishenkilöä mustaavia kommentteja. Itselleni en tästä Kristuksen seuraamisesta ja vähimpien palvelemisesta mitään toivo enkä pyydä, mutta kutsumuksen on minulle antanut joku muu kuin minä itse, ja sitä täytän niin kauan kuin elän.

Viola (nimimerkki)

# 1 .
Kiitos video kommenttistasi.
Siis, sivistynyt ihminen>toiselle ihmiselle tuollaista tekee täällä maapallolla? Onko tullut liian ahdasta olla sopusoinnussa?

Viola (nimimerkki)

#2 Katriina Kajannes : .." olen saanut.. siten vastaanottoa kokoomuslaisten, perussuomalaisten, äärivasemmistolaisten ja joskus vihreidenkin syljeksintää ja pilkkaa.."

Olen lukenut blogejanne ja seurannut keskustelujakin kommentteineen,
niin valitettavasti se on, että jotkut menevät helposti toisiaan solvaamaan..vaikka pitäisi ymmärtää erilaisia vastakkaita mielipideittäkin kunnioittavasti...
Etten syvemmälle menisi kommentoimaan asiaa lainaan Eino Leinon Aurinko Laulusta : ..Oi ihmiset toistanne ymmärtäkää! Niin suuru, suuri on maan!..

pirkko leskinen (nimimerkki)

"Köyhät teillä on aina keskuudessanne...." Mikään ei ole muuttunut 2000 vuodessa.
Ent pääministeri kehoitti kulkemaan kerjäläisten ohi antamatta mitään, löytyykö uudelta päämisteriltä enempää samarialaisuutta?

Saskia (nimimerkki)

Voi olla , että kirjoittajan blogi oli naiivi.

Mutta vastineesi oli raivoisa.

Kajannes osaa tietenkin kirjoittaa halutessaan. Mutta hän on niin täynnä turhautumia ja vihaa, että teksti vakuuttaa vain asianosaisia.Katkeruus ja turhautumat eivät tekstiä jalosta.

Olisi hienoa saada lukea blogejasi, jos SD-painotus vähenisi ja muu osio vahvistuisi.

Vallankin, kun valitsemasi väylä on pullollaan kirjoittajia, jotka paheksuvat vaikkapa " bsykolokeja" .

Viola (nimimerkki)

#1,#2, #5, 6# :

Nykyköyhyydestä olin kirjoittanut blogissani

http://viovio.blogit.uusisuomi.fi/2010/05/06/koyhy... ,

jotenkin tämä Franciscus tuli mieleeni, koska joskus olin lukenut hänestä ja laitoin pienen blogin. Ei sen ajan köyhyyttää voi rinnastaa nykypäivän köyhyyteen materialisessa mieleessä, koska nykypäiväinen köyhä olisi Fransiscuksen aikakaudessa ollut rikas. Tarkoitin tätä. Jotenkin halusin tuoda esille ne Fransicuksen periaatteet.

En ole eduskuntavaaliehdokkaana, joten kirjoittelen kevyempiä ja eriaiheisia blogeja.
Kauniit kiitokset teille kommentistanne!

vieras (nimimerkki)

Sen kerron, että Fransiscus ja hänen aurinkolaulunsa on ollut tärkeitä.
Köyhät teillä ovat aina keskuudessanne, sanoo Raamattu. Ehkä paikkansapitävästi. - Onko yhteiskunta rakentunut ihan muuhun suuntaan?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

8# vieras " Onko yhteiskunta rakentunut ihan muuhun suuntaan? ":
Ei tietenkään! Muokkasin edellisen vastaukseni selkeäämmäksi.

" ..Fransisiscus saarnasi puheillaan ja teoillaan nöyrää ja Kristuksen köyhyyttä korostavaa uskoa. Hänen kiertelevä elämänsä piti hänet loitolla virallisista totuuksista ja teki hänestä myöhemmin eläinten ja kauppiaiden suojeluspyhimyksen. Fransiscuksen lähes panteistinen luontosuhde on kirjattu hänen Aurinkonlauluunsa, joka tunnetaan myös nimellä Luotujen ylistys. Aurinkolaulu sisäältyy luterilaisen virsikirjaan virtenä 455 " Luodut, te Herraa kiittäkää!..", netistä poimittua tietoa. Kiitos kommentistanne!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset