Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Suomalainen ei kaihda mitään, kun pää pitää sekoittaa,

kirjoittaa Tomi Oravainen Uutisvuoksessa 3.8.2010.

Muualla Euroopassa ei edelleenkään uskota, että Pohjolassa ryypätään tappavaa metanoliakin.

Oikeuslääketieteen laitoksen laboratorion museokaapin nuhruisten muovipullojen rivi alkaa tolusta. Rivi päättyy vanhaan metallipönttöön, jossa oli sylärin jäähdytysnestettä. Kaikista pulloista joku on ryypännyt, kerran.

- Mikä tahansa aine, joka on pullossa, niin jonain päivänä joku Suomessa juo sitä, ironisoi oikeuskemian professori Erkki Vuori.

Reilu 6000 vainajaa tutkitaan Helsingissä oikeuskemiallisesti, jolloin halutaan selvittää voiko kuoleman syynä olla myrkytys tai mitä lääkkeitä vainaaja käytti.1200 vainaajan kohdalla paljastuu myrkytys, usein alkoholi. Vuoren mukaan se on mukana noin puolessa lääkemyrkytyksessakin...

Oikeuslääketieteen laitosta johtava Vuori on työskennellyt oikeuskemian parissa yli 30 vuotta. Hän ei edelleenkään käsitä suomalaisten taipumusta sekoittaa päätään kaikkia elämänlakeja uhmaten.

- Eihän ihminen hyppää kuiluunkaan yli, jos ei tiedä varmasti pääsevänsä toiselle puolelle. Yhteiskunnalta vaaditaan, ettei mihinkään päätökseen saa liittyä mitään riskejä, mutta omassa elämässä ihmiset ovat valmiita tekemään kummallisia valintoja...

- On huolestuttava, että lääkkeiden huumekäyttö on meillä voimakkaasti lisääntynyt. Kodeiini,tramadoli,buprenofiini, metadoni, oksikodoni, fentanyyli ovat myös aineita, joita lääkärit kirjoittavat lääkkeiksi. Näitä aineita käytettäessä huumeina yliannostuksen riski on suuri.

-Heroiinia pitää olla näkyvä kasa, jotta se vaikuttaa, mutta fentanyyliä vain pieni häivähdys.

Vuoren mukaan kuolemien lisäksi lääkkeiden huumekäyttö mustaa myös hyvien lääkkeiden maineen..

Muuten leppoisa Vuori tiukkeneekin heti, kun kysytään häneltä kantaansa kanabiksen laillistamiskeskusteluun.

- Meillä on ongelmia tarpeeksi muutenkin. En näe sen laillistamisessa mitään hyvä.-STT " ,

nämä sitaatit siis UV kirjoituksesta.

Miksi niin monenkin suomalaisen ainoa vaihtoehto on sekoittaa pää, vaikka maailma ja yhteiskuntaamme on "pullollaan" kaikenlaista työntekoa ja harrastuksia yksin, tai kavereitten, tai perheensä kanssa?

Olemmeko me, jokainen meistä tai kaikki yhdessä niin huono tukijoukko toisillemme että annamme jonkun kärventyä kemialiseen myrkkyyn, sen sijaan, että huomaisimme sen tuskan ja hädän ja tulisimme ennaltaehkäisevästi auttamaan hädässä olevaa samankaltaista ihmistä kun me kaikki. Vai olemmeko me kaikki samankaltaisia..?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Alkkis (nimimerkki)

Emme ole kaikki samanlaisia.
Minä esimerkiksi käytän liikaa alkoholia, tälläkin viikolla joka ainoa ilta. Eikä mitään iltakaljoja, vaan ihan kunnon kännit. Töissä käyn toki siitä huolimatta. Monella ei tällainen elämäntapa juolahda edes mieleen. On vaan noin yleensä ottaen mukavampaa olla kännissä kuin selvinpäin, siinä syy.

Viola (nimimerkki)

#1 "On vaan noin yleensä ottaen mukavampaa olla kännissä kuin selvinpäin, siinä syy":

Kertoisitteko mitä vikaa siinä selvinpäin olemissa on ?

Qbert (nimimerkki)

Totta joo. Noita alkoholinkorvikkeita ja lääkkeitä varmaan paljon käytetään hinnan vuoksi, eli ei olisi tarpeeksi usein rahaa viinaan, vaikkei sekään kallista nykysuomessa kai ole? Mutta köyhän vaan on niin vaikea keksiä sitä tekemistä. kun ei ole rahaa mennä minnekään. koittakaapa viisastelijat elää 400 eurolla kuukausi ilman omaa autoa ja polkupyörää. Ja huom. lähtökohdaksi se, että jääkaappi tyhjäksi ja pakasteisiin ei kosketa. tänään 400 egee kouraan niin mitä on kuukauden kuluttua jäljellä - siis painosta, ja onko käyty monissakin huvituksissa.

joku varmaan kirjoittaa blogin, että "hyvin onnistui".

joku lapsiperhe varmaan kirjoittaa kanssa. kesälomareissut ja muutkin sit!

aikooko blogisti itse kokeilla?

Alkkis (nimimerkki)

Selvinpäin olemisessa on sellainen vika että ainakin minulla tekee mieli viinaa koko ajan.

Viola (nimimerkki)

#3 Qbert "aikooko blogisti itse kokeilla?"

Blogistin ei tarvitse mennä kokeilemaan, blogistin täytyy pärjätä juuri niillä noin 400e kuukaudessa, hän ei omista autoa eikä polkupyörää ja pakastinta ei kosketa..ja jääkaappikin joskus tyhänä.., joten ymmärrän täysin mistä puhutte.

Lähtökohta kohdallani on se, että olen muuttanut vaikeimmistakin olosuhteista, eli pakko oli pärjätä inkeriläisenä entisessä kotimaassani Neuvostoliitossa, joten oppinut "ei lannistumaan" vaan etsimään elämän korkeimpiakin arvoja kuin raha, eli etsin täälläkin ja yritän taistella ihmisten oikeuksien ja ihmisarvon puolesta..myös köyhyyttä ja muita epäkohtia vastaan hyvinvointivaltiossa Suomessa. Goglatessa voitte löytää enemmän tietoa blogin kirjoittajasta.
Kauniit kiitokset teille kommentistanne!

Viola (nimimerkki)

#4 "tekee mieli viinaa koko ajan"

Se on mielestäni vaarallista !
En pyri neuvojaksi vaan toivon teille löytää elämäniloa selvinpäin olemisesta! Kiitos kommentistanne.

Gagarin (nimimerkki)

Joskus 70-luvulla näin helsinkiläisen puiston penkillä istuskelevan kaksi puliukkoa, jotka suodattivat tuulilasinpesunestettä kaataen sitä patonkipalan läpi ja pitäen kuppia palan alapuolella. Ilmeisesti joku oli neuvonut, että denaturointiaineet saa näin suodatettua. Ei siinä mitään, mutta sitten näin, kun he ryypyn päälle haukkasivat siitä patongista särpimeksi.

Viola (nimimerkki)

# 7 Gagarin ..helsinkiläisen puistopenkillä...:

Tämä kuvailemasi, vaikkakin 70-luvulta, tilanne onkin sitä hyvinvointivaltion mitalin toista pimeämpää puolta nykypäivänäkin!, johon yhteiskunta yrittää sulkea silmäänsä...mutta mielestäni tuloksetta!
Totuus ei palaa tulessakaan! Ei mielestäni kakilla menee niin hyvin Suomessa kuin maailmaalle yritetään kertoa! Kiitos kommentistanne!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset