Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Ruotsin työministerikaan ei ole teräsmies...

taistellessaan kolmen lapsen huoltajuudestaan..

"Ruotsin työministeri Sven Otto Littorin ilmoitti keskiviikkona eroavansa tehtävistään" kirjoittaa otsikolla Uusi Suomi 5.7.2010.

Siteeraan " Eron syy Littorin mukaan pitkittynyt huoltajuuskiista. Littorin on kiistellyt kolmen lapsen huoltajuudesta ex-vaimonsa kanssa jo kaksi vuotta.Pariskunta erosi viisi vuotta sitten.

Tiistaina Littori osallistui jälleen käräjäoikeuden istuntoon.

-nyt kun on käynyt selväksi, että kiistat entisen vaimoni kanssa jatkuvat, on selvä, etten jaksa enää. En ole teräsmies, sanoi Littorin...

-lapseni ovat minulle tärkeimpiä kuin työ, ura tai mikään muu".,

näin siis Ruotsissa...periksi antoi jopa ministeri huoltajuuskiistassa! Ei jaksanut enää..

Kuinka moni meistä täällä Suomessa joutuu taistelemaan oikeutta etsimässä huoltajuuskiistoissa näissä hirvittävissä loputtomiin pitkitttyneissä oikeusprosesseissa ja kuinka moni joutuu kärsimään siitä, ettei "jaksanut enää", kun joutui antamaan periksi!?

Itse taistelen vääryyttää ja valhetta vastaan tyttärenpoikani kehitysvammaisen puhumattoman autistisen puolesta, hänen oikeudesta tavata hänen isoäitiään, molemmat vanhemmat ovat kuolleet.

Kyse ei ole edes huostaan otetusta vaan mielivaltaisesti toimivan vammaisten laitoksen toiminnasta meidät erotettiin valheellisin perustein ja perättömän ilmiannon seurauksena 12.1.2009.

Käräjäoikeus poisti 28.8.2009 minulta edunvalvojuuden, mutta tuomari Käräjäoikeuden ratkausussa kertoo :"..että Viola Heistosen ja R-n toimintakeskuksen johdon keskinäinen luottamus on vakavasti rikkoutunut, osittain kummankin osapuolen tekemistä toimenpiteistä johtuen. Tässä tilanteessa täysin ulkopuolinen henkilö on paras vaihtoehto edustamaan O:J-n päätettäessä hänen hoidostaan...

..Tätä vastaan taas puhuu se, että Viola Heistonen, joka R:toimintakeskuksen toiminnanjohtajan (nimi) mukaan ei ole enää  tapaamiskiellossa tyttärenpoikaansa kohtaan, voi tavata O:J-sta riittävän usein ja voi O:J-n omaisena valvoa, että O:J-n tahto välittyy aina tarvittaessa viranomaisedunvalvojalle.."

Sinänsä päätös oli "hyvä" ja ainakin toivoa antava  tapaamisiin.., vaikka edunvalvojuuden veivätkin, mutta turhaan iloitsin!

Viimeistään olen tavannut tyttärenpoikaani 22.11.2009! Siitä asti ovet yksityisessä modernissa vammaisten laitoksessa ovat suljettuna molemmille!? eikä anna pyynnöstäni huolimatta mitään kirjallista päätöstä syystä siihen!..näin vain toimitaan.

Jos edes "teräsmies" ei jaksa, niin pitäisikö minun ola  "teräsmummo"...ja jaksaa... 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

pirkko leskinen (nimimerkki)

Lasten huoltajuusriidoissa vanhempien motiivit voi hyvin ymmärtää, koska molemmilla vanhemmilla on tunneside lapsiin ja ehkä ollut myös keskinäinen tunneside. Lapsen vieraannuuttamisella ja tapaamisten estämisellä toisen vanhemman kanssa kostetaan ja nöyryytetään toista vanhempaa, kuitenkin lapsi on suurin kärsijä

Kehitysvammaisten palvelukotien asettamat tapaamisrajoitteet tai tapaamiskiellot omaisille tai vammaisen täydellinen eristäminen omaisistaan ei voine perustua kostolle tai omaisen nöyryyttämiselle, vaikka nytkin suurin kärisijä on vammainen ihminen.
Omaisilla on vahva tunneside vammaiseen perheenjäseneen, mutta jos ammattilaiset ja työntekijät vahvalla tunteella sitoutuvat vammaisiin asiakkaisiin, tilanne alkaa olla jo sairas.
Onko sitten tärkein motiivi näihin perheen ja vammaisen välisen yhteydenpidon vaikeuttamiseen vallanhalu ja vallankäyttö. Hakeutuuko kehitysvammaisten hoitotyöhön tietyn persoonallisuuden omaavia henkilöitä.
Ylisen ja Lehtimäen insuliinisurmien yhteydessä heräteltiin keskustelua työntekijöiden moraalista, mutta se vaimennettiin nopeasti. Muutaman ikävän tapauksen johdosta ei saanut tehdä yleistyksiä. Yksikin vammaisen murha on kuitenkin liikaa.
Pidetäänkö hoitotyötä edelleen kutsumusammattina, ja työntekijöiden etiikkaa loukkaamattomana,ei voida tunnustaa, että alalla on hyviä työntekijöitä ja huonoja työntekijöitä, joitakin kerrassaan kelvottomia.

Viola (nimimerkki)

#1 "..."omaisilla on vahva tunneside vammaiseen perheenjäseneen, mutta jos ammattilaiset ja työntekijät vahvalla tunteella sitoutuvat vammaisiin asiakkaisiin, tilanne alkaa olla jo sairas." :

tuskin he sitoutuvat tunteella asiakkaisiin, he "sitoutuvat tunteella" siihen, että asiakas tuottaa heille rahaa, joten siitä luopuminen onkin vaikeata jos vielä laitos sattuu olemaan isossa velassa ja ei ole täyttynyt asiakailta...

Omaiset voisivat olla voimavara kvm-sten hoitotyössä, olen ihmetellytkin kuinka vaikea on toteuttaa suomalaisessa palvelukulttuurissa ammattilaisten ja omasten välistä tasa-arvoista yhteistyötä.

Erityiseti olen ammattilaisten puolelta kokenut maahanmuuttajana syrjintää ja halveksuntaa puolustaessani kehitysvammaisen omaiseni ihmisoikeuksia.Kehitysvammahuollossa omainen koetaan vain ikäväksi rasitteeksi. Omaisia on jopa usutettu toistensa kimppuun...

Omaisverkosto olisi tärkeä voimavara moniammattilisessa yhteistyössä. Omaiset tuntevat läheisensä elämäntavat, arvomaailman ja kultturitaustansa..

Viola (nimimerkki)

#
8.7.2010 Uusi Suomi kirjoittaa :

" Aftonbladet :
"Työministerin eron taustalla rikossyytös".
..väitetty rikos olisi tapahtunut Tukholmassa syksyllä 2006 ennen kuin Littorinista tuli ministeri..Aftonbladet vakuttaa tutkineensa syytöksen ja todennensa, että se on uskottava...Väitetty rikos ei liity hänen perheeseensä tai läheisinsä.."

Voisiko pelkästä rikoksen epäilystä jo lähteää eroamaan virasta? Entä jos syyttäjä vapauttaakin epäilyistä?..näin tuli vain mieleen.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Ilkka Kanerva ei tehnyt rikosta Johanna Tukiaiseen liittyen. Silti hänen oli lähdettävä.

Viola (nimimerkki)

#4 Tapio O.Neva :

Ei tehnytkään rikosta, joutui lähtemään median painostuksen alla!
Eikös ole ollut eduskunnassa henkilöitä tai jossain korkeassa virassa, joita epäiltiin rikokseta ja kävivät käräjissäkin, mutta pysyivät paikallaan..Se riippuu varmaan siitä, kuinka vahva ihminen on henkisesti..

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset