Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Oleskelulupiin biometriset tunnisteet ensi vuonna.

Sisäasiainministeriön tiedote 01.07.2010 :

Hallitus esittää ulkomaalaslain ja siihen liittyvien muuttamista siten, että biometriset oleskelulupakortit voidaan ottaa käyttöön kesällä 2011. Hallitus päätti lakiesityksen sisällöstä tänään ja tasavallan presidentin on tarkoitus antaa se eduskunnalle 16.7. Barometristen oleskelulupakorttien käyttöönotto perustuu EU-asetukseen, joka edellyttää biometrisiä tunnisteita oleskelulupiin.

Oleskelulupakortin sirulle sisällytettäisiin biometrisinä tunnisteina kasvokuva ja kaksi sormenjälkikuvaa.Kaikilta oleskelulupaa hakevilta otettaisiin jatkossa hakemusta jätettäessä sormenjäljet. Sormenjäljet talletettaisiin  ulkomaalaisrekisteriin. Sormenjälkitietoja  voisi käyttää oleskeluluvan aitouden toteamiseksi ja henkillöllisyyden todentamiseksi. Poliisi voisi lisäksi käyttää sormenjälkitietoja, jos se olisi välttämätöntä luonnononnettomuuden, suuronnettomuuden tai muunkatastrofin tai rikoksen kohteeksi joutuneen uhrin tunnistamiseksi.

Biometristen oleskelulupakorttien käyttöönotolla pyritään estämään oleskelulupiin liittyviä värinkäytöksiä luomalla nykyistä luotettavampi yhteys oleskeluluvan ja sen haltijan välille.

Suomessa on otettu passin, muukalaispassin ja pakolaisen matkustusasiakirjan hakijalta sormenjäljet kesäkuusta 2009 alkaen. Oleskelulupia varten otettavien biometristen tunnisteiden osalta noudatetaan pääosin samoja kuin passeissa.

Lisätietoja: lainsäädäntöneuvos Henri Hielo, 071 878 86 14, erityisavustaja Thomas Bergman.071 878 8212.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Viola (nimimerkki)

#0 :

Tietenkin on pakko noudattaa EU:asetuksia, mutta lieneekö ollut niin paljon värinkäytöksiä, että koko saapuvalle joukolle nyt biometriset tunnisteen?

Eli kaikilta hakevilta jo otetaan, entä jos hän ei saakaan oleskelulupaa tai jatkolupaa, niin turhaa tulee tehty työtä ja kenelle ne henkilökohtaiset biometriset tunnisteet sitten kuuluvat? Jäävätkö ne Suomeen? vai viekö kielteisen päätöksen saanut hakija ne mukaan..?

baabaa parasit (nimimerkki)

woi woi, enkö nyt voikaan hakea tänne käymään jotain viipurilaista harjanmyyjäbaabushkaa ja hakea sille kansaneläkettä josta maksaisin sitten parikymppiä masettia?? onse niin väärin. voisiko kristillinen liitto jotenkin kumota tämän lain?

Viola (nimimerkki)

# 2 baabaa parasit :

ilman muuta harjanmyyjäbaabuskasta otetaan biometriset tunnisteet, jossa sitten sormenjäljet ja valokuva, joten tämä "bisnes" on suljettu pois!

Miksi pyytää kristillistä liittoa kumoamaan? Tehän voitte itse ottaa yhteyttä sisäasiainministeriöön ja kertoa kantaanne. Puhelinnumero on tiedossa ja Suomen Perustuslain §12 mukaan jokaisella kansalaisella on sananvapaus.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset