Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Turvapaikkaa hakevien EU-kansalaisten oikeutta vastaanoton palveluihin rajoitetaan.

Sisäministeriön tiedote 23.06.2010.

Turvapaikkaa hakevien EU-kansalaisten oikeutta vastaanoton palveluihin rajoitetaan. Turvapaikkaa hakeva EU-maan kansalainen saa jatkossa olla vastaanottokeskuksessa vain siihen saakka, kun hän saa tiedoksi Maahanmuuttoviraston kielteisen päätöksen  Hallitus esitti lakimuutoksen vahvistamista tänään ja tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa laki huomenna ( 24.6.2010).

Poliisi ja maahanmuuttovirasto ovat tehostaneet toimintaansa niin, että kielteiset päätökset EU-kansalaisille  annetaan muutamassa päivässä. Lakimuutos tarkoittaa käytännössä sitä, ettei turvapaikkaa hakevat EU-kansalaiset ovat vastanottokeskuksissa hyvin lyhyen ajan .Turvapaikkahakijalle myönnettävä alennettua toimeentulotukea saa vain niiltä päiviltä, kun on vastaanottokeskuksessa.

Lakimuutos astuu voimaan 1.heinäkuuta 2010.

Muutoksen taustalla ovat EU-maiden kansalaisten lisääntyneet turvapaikkahakemukset. Suomi pitää EU-maita turvallisina alkuperämaina ja ratkaisee EU-kansalaisten jättämät turvapaikkahakemukset nopeutetussa menettelyssä.

Liätietoja: ylitarkastaja Sanna Sutter, 071 878 8633" 

Miten lienee säännöt ei EU-maiden turvapaikkahakijoiden kohdalla? Olisiko tulossa niihinkin muutoksia?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Onevote (nimimerkki)

Kyllä!

Viimeistään seuraavien vaalien jälkeen. Toivottavasti ei ole liian myöhäistä Suomen kannalta.

Viola (nimimerkki)

# 1 Onevote "...Suomen kannalta" :

myös ei EU-maiden turvapaikan hakijan kannalta olisi inhimillistä ratkaista asia lyhyessä ajassa, ettei turhia odotuksia olisi kuukausitolkulla vastaanottokeskuksessa ja loppuenlopuksi tyytyä kielteiseen päätökseen..Varmaan on vielä valitusoikeuskin..lieneekö?

Pertti Heinonen (nimimerkki)

Lyhyestä virsi kaunis, tässä tapauksessa se on jopa ihanaa. Elättivarikset pääsevät toivottavasti jatkossa pikaisesti toiseen maahan koettelemaan sen vieraanvaraisuutta.

Viola (nimimerkki)

# Wikipediasta :
.."EU-maasta tulleet eivät voi saada turvapaikkaa Suomesta, sillä EU:n jäsenvaltiot katsotaan turvallisiksi maiksi..",

otetaanko sitten kuitenkin EU-maan kansalaisilta turvapaikkahakemuksen käsittelyyn, joka voi kestää vuosia ja siinä ajassa

"Sosiaaliedut Suomessa" : turvapaikan hakija voi saada alennetun toimentulo tuen, lapsilisää, kotihoidontukea, vanhempain eduksia ja muita harkinnan varaisia tukia, vastaanottokeskuksen ilmaisen asumisen ja ruuoan lisäksi.
v.2009 joulukuun alussa EU-maan Bulgariasta oli saapunut jo 433 turvapaikan hakijaa.."
Joten pitäisikin ratkaista turvapaikkahakemukset nopeutetussa menettelyssä jos niitä ylipäätänsä pitää ottaa EU:maan kansalaisilta.

Liisa Valtonen (nimimerkki)

Kyllä Suomi on paha maa. Ei tänne kannata tulla.
Turvapaikkaa hakevan Eu-kansalaisen oikeutta vastaanoton palveluihin rajoitetaan.
On se niin surkeata, kun heidät heitetään maasta ulos niin nopeasti, etteivät kerkeä nostamaan Suomen kansalaisille tarkoitettua sosiaaliturvaa.
On se niin väärin. Kyllä Suomi on paha maa.

Erland Salo (nimimerkki)

On sangen omituista, että EU-maista tulevat hakevat turvapaikkaa siis "turvapaikkaa" Suomesta. Turvaa mitä varten tai mitä vastaan?

Aivan selvää on, että hakijat olettavat saavansa kotimaataan paremmat olot.

Olisi todella kummallista ja outoa sekä typerää, jos Suomi ei pitäisi muita EU-maita turvallisina maina. Nehän ovat EU:n jäseniä.

Muut maat ovat sitten asioita erikseen. Niiden joukossa on hyvin turvallisia kuten Venäjä ja turvattomiakin.

Viola (nimimerkki)

#6 Erland Salo : " ..turvaa mitä varten tai mitä vastaan?":

Köyhyyttä vastaan omassa maassa, koska mielestäni EU:n oli hyväksytty sellaisia maita, jossa asiat eivät olleet vielä EU:n vaatimuksen "tasolla".., mutta kun he pyrkivät kovasti.
Nyt korjataan "satoa" siitä mitä oli "kylvetty" aikanaan..Nyt ollaan solidaarisia kaikille EU:n kansalaisille, samassa liitossa kun ollaan, joten...

Erland Salo (nimimerkki)

# 7 Viola
Mikäli ymmärsin oikein lauselmasi Suomen tulisi pitää huolen niistä EU:n jäsenvaltioiden kansalaisista, jotka ovat suomalaisia köyhempiä.
Hei pikkasen rajaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset