Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Venäjä nostaa Suomen matkailun tavoitteita.

Matkailualalle on asetettu kovat kasvutavoitteet. Työ-ja elinkeinoministeriön mukaan Suomen vahvuuksia matkailualalla on ainutlaatuinen asema Venäjän naapurina, vetovoimaiset matkailualueet sekä matkailukeskittyminen monipuolisuus. Heikkouksia ovat Suomen tuntemattomuus ja saavutettavuus sekä korkea hintataso.

Työ-ja elinkeinoministeriön mukaan matkailuun liittyvien  toimialojen osuus bruttokansantuotteesta pitää nostaa yli 5 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä. Nyt osuus on reilusti alle 4 prosenttia.

Jos tavoite toteuutuu, työntekijämäärä kasvaa yli 170 000:een, kun ala työllistää nykyisin 130 000 henkilöä. Samalla valtio odottaa verotulojen kasvavan 7,5 miljardiin euroon 4 miljardista eurosta. -STT.

Vaikka venäläiset ovat kannattavia asiakkaita Suomelle ja erityisesti täällä Itärajan tuntumassa Lappeenrannassa ja Imatralla, ja venäläisturistien määrä on kasvamaan päin, silti suhtautuminen venäläisiin on sitä, mitä on.

Nyt esimerkiksi on keskustelu siitä, että tarvittaisiinko  tien ja katujen varrelle venäjänkielisiä opasteita, että vältettäisiin eksyneiden odottamattomat liikkeet ja harhaanajamiset.

"Venäjänkieliset tienviitat eivät saa kannatusta" kirjoittaa Etelä-Karjalan Vartti 9.kesäkuuta 2010 ja kertoo, että keskustelu on käynyt kuumaana muun muassa Etelä-Saimaan Estarit-palstalla. Kritiikki on vahva. Nimimerkki mummi 72v., ilmoittaa kantansa tavalla, joka ei jätä kysymysmerkkejä ilmaan. Jos Lappeenrantaan tulee venäjänkieliset katukyltit, tulen sotkemaan joka ainoan spraymaalilla. Samankaltaisia viestejä on myös Facebookissa, jonne on perustettu venäjänkielisiä katukylttejä vastustava ryhmä".

"Venäjänkieliset opasteet jakavat imatralaisia"-kirjoittaa "Imatralainen" lehti 16.6.2010.

-Venäläisturistien määrä Imatralla on kasvamaan päin ja ehdotuksia on jopa tullut kadunnimikylttien -ja katujen nimien kääntämisestä venäjäksi.

Kaikki ehdotukset on aikaisemmin tyrmätty ja lähitulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä auki".

Lehdessä mainitaan, että imatralaiset Juuso Mustonen ja Kristiina Tahvola eivät kuitenkaan tyrmää ajatusta ."Mikä ettei. Venäläiset ovat kaannattavia asiakaita täällä, pohtii Tahvola. - Isompia ja selvempiä merkkejä kylttejä voisi lisätä keskustaan ja kauppojen läheisyyteen, Mustonen lisää".

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

kokoomusta äänestävä (nimimerkki)

Suomessa oli 100 vuotta sitten venäjän kieliset katukyltit pakollisia.

Suomen itsenäistymisen jälkeen ne poistettiin.

Venäläiset katukyltit Suomessa ovat ryssän vallan symbooleja!

Mieluummin vaikka englannin kieliset katukyltit kuin venäiset katukyltit!

Ryssät opetelkoot lukemaan latinalaisia kirjaimia!

Jos Lappeenrannassa halutaan venäläisiä katukylttejä, niin koko kaupungin voisi liittää Venäjään.

suometar (nimimerkki)

Eikö Lappeenrannassa olekin opasteet joihinkin matkailukohteisiin myös venäjäksi? - Minusta ihan asiallista.
Kaikissa asioissa ei tarvitse tunteilla, voi käyttää järkeään.

luuserius (nimimerkki)

Lappeenrantahan on vanha venäläinen kaupunki. Ja uskon että Pietarin talousalue ja sen potentiaali ovat enenevissä määrin tulevaisuutta. Kyllä Lappeenrannassa liikenneympyrässä lukee Pietari 204 vai mitä niitä kilsoja nyt olikaan. Voisihan se lukea siinä toisellakin kotimaisella.

Lähialueyhteistyön tiivistymisen ja talouden kehittymisen ensimmäisenä edellytyksenä olisi rajamuurin (ja kielimuurin) madaltuminen. Nyt liikkuminen on edelleen liian vaikeaa. Ajaako Suomi tosissaan viisumivapautta vai onko meillä isompi halu suojella omia (työ)markkinoitamme ja verotasoja.

Tulikivenkatku (nimimerkki)

Lappeenranta ei ole vanha venäläinen kaupunki. Siellä on asunut aina suomalaisia enemmistönä.

Anita K (nimimerkki)

Suometar puhuu asiaa. Järjen käyttö ja tietenkin harkinta on se mitä pitää noudattaa. Onhan meillä Suomessa kuntia, joissa löytyy opasteita ensin ruotsinkielisinä ja sitten suomenkielisinä. Järjestyksen pitäisi olla toinen vaikkakin muuten ihan ok.
Violalle kaikkea hyvää kun perussuomalaisena olet ajamassa asioita, joita vääristelemällä vastustajat pyrkivät vastakkaissuuntaisesti puoluettamme leimaamaan.
perusvaltuutettu

kokoomusta äänestävä (nimimerkki)

Perussuomalaisia ei tarvitse leimata. He leimaavat itse itsensä vaikka miksi!

Anita K (nimimerkki)

Tässä oma leimani.
Olen täysin palvellut eläkeläisopettaja. Työpaikallani ei minua ole kukaan leimannut. Puoluetaustani on julkisesti ollut ensin SMP ja sen aikana olin varavaltuutettuna. Nyt perussuomalaisena valtuutettuna. Media tuntuu mielestäni niitä leimoja antavan.

Viola (nimimerkki)

#1 kokoomusta äänestävä : "Suomessa oli 100 vuotta sitten venäjänkieliset kyltit pakollisia" :

olivat, koska Suomi oli silloin vielä osa Venäjänkeisarikuntaa ja oli nimeltään Suomen Suurruhtinaskunta.
Jos palataan 200v historiassa takaisiin,muistattehan,että tämä oli Venäjän ja Ruotsin välisen sodan rauhansopimuksen mukaan, joka oli solmittu 1809 suomalaisessa kaupungissa Haminassa.
Suomi oli saanut silloin laajan autonomian ja itsehallinnon. Sen perusteet määriteltiin maaliskuussa 1809 Porvoon kaupungissa ( Borgå) järjestelyillä valtiopäivillä,
joka painoi oman rahansa; sillä oli oma hallitus, eduskunta, oikeuslaitos ja toimeenpanevat elimet. Venäjän ja Suomen välillä oli tulliraja. Suomen Ruhtinaskunta oli irrallinen osa Venäjänkeisarikuntaa, eli periaatteessa se oli valtio valtion sisällä: sillä oli jopa omat erilliset lakinsa.Suomi laajensi myös aluellisesti, 1811 Suomeen liitettiin Viipurin lääni.
Mielestäni sen ajan joitakin kylttejä rinnakkain nykyisiin olisi ollutkin hieno säilyttää Suomen oman historiansa takia.

Viola (nimimerkki)

#2 suometar :
joitakin, mutta Vartti lehden mukaan, "Katuviitta asia nousi julkisuteen, kun kaupunki-yhtiöiden toimitusjohtaja Tom Hultin oli antanut asiasta lausunnon venäläiselle sanomalehdelle. Päätöksiä asiasta ei ainakaan vielä ole tehty", kertoo lehti.

Viola (nimimerkki)

#STT"..heikkouksia ovat Suomen tuntemattomuus ja saavutettavuus" :

Venäjänkilisille turisteille löytyy tietoa matkailusta, kulttuurista ja muutenkin yhteiskunnasta verkkosivulta Info-Finlandia.

"Sivuston virallisesti 7.4.2009 avannut ulkoministeri Alexander Stub (kok) oli sitä mieltä, että sivusto on osa niin sanottu julkisuusdiplomatiaa. Lisäksi Info-Finlandialla yritetään tietenkin edistää matkailua Suomeen. Matkailun edistämiskeskus onkin yksi ulkoministeriön yhteistyökumppaneista.

Info-Finlandia ilmestyi nettiin jo viime (2008) syksynä, mutta ukloministeriö ei ole juuri hiiskunut siitä aiemmin.-STT

Viola (nimimerkki)

# ..lisää Info-Finlandia sivustosta,
että sivuston kohderyhmä ovat kaikki venäjää puhuvat ihmiset. Ulkoministeriön nettisivulla on liki 300 miljoonaa potentiaalista lukijaa. Venäjän lisäksi Ukrainassa, Valko-Venäjällä, Baltian maissa ja IVY maissa.
Verkkoportaali on syntynyt tarpeista parantaa Suomen näkyvyyttä, tunnettuutta ja toimintatapojen tuntemusta.-STT.
www.Info-Finlandia.ru

Viola (nimimerkki)

#6 kokoomusta äänestäjä " He (perussuomalaiset) leimaavat itse itsensä vaikka miksi".
Pyytäisin ystävällisesti perustelemaan väitteenne ja lisäksi kiva olisi, jos rohkenisitte tulla kasvokkain ja omalla nimellä keskustelemaan loukkaamatta blogin ylläpitäjää ja muita bloggini keskustelijoita, eikä "ampua" jostain pusikosta nimettömänä.
Terveisin Viola Heistonen,
Perussuomalainen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset