Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Mitä ihmettä lehmät tekevät pellolla?

Ne  kuulemma ylläpitävät perinnebiotooppeja. Mitä tarkoittaa perinnebiotooppi? Wikipedia kertoo:" Perinnebiotooppi tarkoittaa perinteisten elinkeino- sekä maankäyttötapojen muovaamia luontotyyppejä,  joilla kasvaa uhanalaisia lajeja. Esim. niityt, kedot, ahot ja metsälaitumet ovat perinnebiotooppeja...Perinnebiotooppialueella on aina arvokasta kasvillisuutta. Aikaisemmin esim. karjanlaidunnuksen ansiosta avoimina ja valoisina pysyneet perinnebiotoopit kasvavat helposti umpeen ja metsittyvät, ellei niitä hoideta. Hoitotapoja ovat laidunnuksen lisäksi raivaukset ja niitto"

Tästäkö olivat huolestuneet ympäristöministeri Paula Lehtomäki, maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila ja Ympäristöministeriön edustaja Tapio Heikkilä,

jotka olivat Sipoon Hindsbyssä tutustumassa Metsähallituksen mailla käyskenteleviin yrittäjä Kaj Schaumanin lehmiin. josta kirjoitti Riitta Ketola Keski-Uusimaassa 11.6.2010 uutisessaan "lehmät hoitavat maisemaa Sipoonkorven laitamilla"

Ministeri Paula Lehtomäki totesi, että Hindsbyn tapaiset perinnebiotoopit ovat Suomesta hävinneet todella rajulla vauhdilla. Ministeri Sirkka-Liisa Anttila puolestaan huomautti, että luonnon monimuotoisuuden häviäminen koskettaa jokaista maailman kansalaista, tämän vuoksi toimiin on ryhdytty eri maissa.

YK on julistanut kuluvan vuoden luonnon monimuotoisuuden teemavuodeksi. Myös Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman erityisteemana on tänä vuonna ympäristönhoito.

Joten kaikki lehmät laitumille töihin! Viljelijät ja yhdistykset hakemaan EU-tukia!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

demokraatti (nimimerkki)

Voi Viola rakas!
Perinnebiotooppeja eli nyt tarvitaan itsemurhapommittaja hääjuhlaan, tekemään isku monikulttuurisuuden nimissä, uhrimäärä on toivottavasti mahdollisimman suuri.
Pommittaja voisi vaikka räjäyttää itsensä hääseurueessa Perniössä tai muualla(ei sillä väliä).
Olisihan se hienoa että saataisiin monikulttuurisuuden nimissä todella tuntumaa hääparin sukulaisiin ja Talebaniin ja erityisesti monikulttuuriseen islamiin ihan Suomessa eikä enää tarvitsisi tyytyä ulkomaan uutisiin. Näin pääsisimme osallisiksi rakkauden uskonnosta - islamista! Ihanaa Islam, ihanaa!

Joke (nimimerkki)

Lehmien laiduntamisesta senverran että silloin kun kylässä oli laiduntavia
lehmiä oli myös kottaraisia, kun lehmät hävitettiin katosivat myös
kottaraiset, luin jostain että lehmien läjissä elävät hyönteiset
olivat kottaraisten luontaista ravintoa, kottaraiset joutuivat etsimään
korvaavaa ravintoa joka ei sopinut poikasten ruuansulatukselle
ja niin poikaset saivat ripulin, emot eivät pystyneet siivoamaan
ripulisontaa ja poikaset kuolivat likaan.

Pirkko Leskinen (nimimerkki)

Perinnemaiseman suojelu on yksi tärkeä luonnonsuojelun alue.
Lapsuuteni kissankäpälöitä, kissankelloja, ketoneilikoita ei enää löydy ketojen ja niittyjen kadottua. Samoin ahomansikat ja mesimarjat alkavat olla harvinaisia, Tehokarjankasvatus ei ylläpidä luonnonmonimuotoisuutta. Tärkeään asiaan ministerit puuttuivat, laiduntava karja turvaa myös meille puhtaampaa ruokaa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

1#demokraatti :
Arvoisa kirjoittaja,
aiheellanne ei ole mitään tekemistä luonnonsujelun kanssa.Kyse on luonnon monimuotoisuudesta ei monikulttuurisuudesta.

ee-n (nimimerkki)

Laiduntavat eläimet yleensäkin ylläpitävät monenlaista pienempää ja suurempaa elämää (## 2 ja 3 puhuvat asiaa).

Ne pitävät myös maisemat kauniina, avoimina.

Siis kannattakaamme laiduntamista! Eri asia sitten on, miten EU ja valtio tekevät laiduntamisen kannattavaksi.

Vapaa äänestäjä (nimimerkki)

Kupunkilaiset ovat kuitekin istuttaneet metsiin runsaasti susia ja karhuja. Lehmiä ei voida laskea enään metsiin. Sama koskee myös lapsia.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Pentti Linkola omalla pienellä osuudellaan suojelee luonnonmetsiä ja ketoja perustamansa luonnonperintösäätiön kautta. "Pentti Linkola, ystävä ja innoittaja 2007" kirjan mukaan säätiön toimesta on syntynyt jo 12 suojelualuetta.

Ellei ketoja hoideta laiduntamalla, pitää niitä niittää tarkoituksena estää kedon itserehevöityminen, jossa vuosittain lahoava kavijäte avaa tietä monokulttuurikasveille angervoille ja koiranputkille.

Viola (nimimerkki)

Niityt kedot ja hakamat ovat laidunnuksen ja niiton loputtua umpeen kasvamassa. Myös pellon raivaus ja metsittyminen sekä rantaniittyjen vesirakentaminen, ruoppaukset ja rehevöityminen ovat syinä perinnebiotooppien uhan alaistumiseen.

Suomessa noin 90% perinnebiotooppien luontotyypeistä on luokiteltu joko äärimmäisen tai erittäin uhanalaiseksi.

Viola (nimimerkki)

# 5 ee-n " Ne pitävät myös maisemat kauniina ja avoimina" :

Turvaamaalla perinnebiotooppien sälymisen varmistamme samalla, että merkittävä osa kansamme historiaa, kulttuuria ja identiteettia sekä perinteistä kaunista maalaismaisemaa monipuolisine ja lajistoineen säilyy tulevillekin polville ihailtavaksi ja vaalittavaksi.

Meillä on myös erityisen suuri kansainvälinen vastuu maankohoamisrannikolle omaleimaisten merenrantaniittyjen säilyttämisessä.
Lähde : www.ympäristö.fi peinnebiotoopit.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset