Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Isoäitien maansisäinen ja maanulkoinen karkotus

Kävimme torstaina 27.5 luovuttamassa eduskuntaryhmille vetoomuksen kehitysvammaisten ihmisoikeuksien puolesta, pakkokeinojen uudelleen säätelemiseksi ja pakkokeinopykälän 42§ ja koko kehitysvammalain kumoamiseksi.
Samalla luovutimme adressin, 185 nimeä, jossa vaadittiin kehitysvammaisen tyttärenpoikani oikeutta tavata minua hänen isoäitiään ja ainoaa lähiomaistaan.

Mukanamme oli myös egyptiläinen isoäiti Eveline Fadayel poikansa Maher Gergesin kanssa, jotka luovuttivat vetoomuksen egyptiläisen ja venäläisen isoäidin käännytysten peruuttamiseksi.
Meitä on kolme isoäitiä, joista kahta uhkaa "maanulkoinen karkotus" käännytys lasten ja lastenlasten luota Suomesta pois, minut on "tuomittu maansisäiseen karkotukseen" vammaisen lapsenlapseni läheisyydestä. Suomen suppean  perhekäsityksen mukaan  me isoäidit emme kuulu lastenlastemme perheisiin.

Eduskunnassa meidän vetoomuksiamme oli vastaanottamassa Inkeri Kerola, kesk, Arja Karhuvaara, Sirpa Asko-Seljavaara, Eero Akaan-Penttilä ja Petteri Salo, kok. Satu Taiveaho, sdp, Heli Järvinen, vihr,  Merja Kyllönen, vasem, Tarja Tallqvist, KD,  Pentti Oinosen eduskunta-avustaja PS.

Kansanedustajat pitivät tärkeänä huoltamme kehitysvammaisiin kohdistuneista ihmisoikeusloukkauksista. He lupasivat, että kehitysvammaisten itsemääräämisoikeuksien rajoitusten määrittelyyn ja pakkokeinopykälään 42 palataan syksyllä. Kotikuntalain muutos tulee eduskuntaan ennen juhannusta. YK:n vammaisten ihmisoikeuksia koskevan sopimuksen ratifiointi vaatii näitä lakimuutoksia.
Meitä vammaisten omaisia ja isoäitien tukijoita oli paikalla yli 20, asia kiinnosti kovasti myös tiedotusvälineitä.

Me kehitysvammaisten omaisten ja tukijoiden ryhmä seuraamme näiden lakien valmistelua ja palaamme eduskuntaan ja sosiaali- ja terveysministeriöön syksyllä.

Me isoäidit olemme tärkeitä ja turvallisia omaisia ja suvun ja oman kulttuurin perinteiden siirtäjiä lapsenlapsillemme.

Jos laki ei ole oikein ja kohtuullinen, se tulee muuttaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Vanha demari (nimimerkki)

Kyse ei ole karkottamisesta vaan maasta käännyttämisestä. Molemmat ovat tulleet maahan turistiviisumilla ja sitten noin vain jääneet tänne. Ymmärrätkö, että jos heitä ei käännytetä, tänne voi tulla kuka tahansa ja jäädä tänne asumaan.

Elämme oikeusvaltiossa. Ollaan hyvin vaarallisella tiellä, jos poliisit ryhtyvät valitsemaan mitkö tuomioistuinten päätökset pannaan täytäntöön ja mitkä ei. Jos egyptiläismummon poika yrittää estää käännyttämisen, kyllä poliisi osaa senkin hoitaa.

Käyttäjän kangaro kuva
Ros-Britt Kangas

Vanha Demari uskoo Höpö-höpö väitteisiin, ja piilottelee niiden takana yhtä lailla kun meidän poliitikomme jotka eivät osaa matematiikka, logiikka eikä päätösten-tekoa puhumattakaan johtajuuden ja vastuun ottamista. Eikä Suomi ole OIkeusvaltio vaan Lain kirjaimen vanki, joka estää lain henkeä noudattamista.

gröna (nimimerkki)

Hienoa, olen kanssasi samaa mieltä!

heidi (nimimerkki)

Ihanaa Viola!
Ehkä nyt vihdoin tapahtuisi jotain järkevää, teidän jokaisen kannalta!!!!

Galbraith (nimimerkki)

Kangas taas ei osaa näköjään ajatella tekojen seurauksia laajemalti, vaan on tunteidensa kokonaan vietävissä.

Jos turistiviisumilla maahantulevien annetaan jäädä maahan ja saada kaikki kansalaiselle kuuluvat edut, meidän taloutemme tulee romahtamaan siitä seuraavan sosiaalikulujen taakan alla.

Maksajana en ole todellakaan halukas maksamaan ulkomaalaisten kuluja, minun rahani eivät siihe riitä vaikka veroprosenttini nostettaisiin sataan.

Eikä näytä riittävän edes omille vanhuksillemme.

Miksi ihmeessä ottaisimme tänne ulkomailta vanhuksia huollettavaksemme, kun rahamme eivät näkäjään riitä edes omien vanhustemme kunnolliseen hoitoon ja inhimilliseen kohteluun.

Kangas on ihan pihalla maailman menosta. Tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla, kuten vanha ja toennettu viisaus sanoo.

Ja Kangas on nyt näiden hyvien aikomusten tiellä. Olisihan se kiva hoitaa hyvin ja arvokkaasti kaikki maailman miljardit vanhukset, mutta siihen ei meidän rahamme riitä.

Todellisuuskalibrointi on näille Kankaille tarpeen.

sakari lehtonen (nimimerkki)

Vaimoni on kotoisin Venäjältä. Jos laki muuttuu isovanhemmille myönteiseksi niin voin vakuuttaa vaimoni vanhempien pian olevan suomessa saamassa hoitoa ja hoivaa jota he eivät kotimaassaan saa. Kiitos etukäteen veronmaksajille.

heidi (nimimerkki)

Ihanaa Sakari! Teistä tulee omaishoitajia! Kunioitettavaa!!! Onneksi sinulla on niin hyvät välit anoppiin :)

Pirkko Leskinen (nimimerkki)

Maanantaina Kolmen sepän patsaalla klo 17 on mielenilmaus näiden kolmen isoäidin puolesta; venäläisen ja egyptiläisen isoäidin pitää saada jäädä Suomeen lastenlastensa luo. Imatralaisen isoäidin Viola Heistosen pitää saada oikeus tavata vammaista lastenlastaan.

Pääministeri Vanhanen ja maahanmuuttoministeri Astrid Thors ovat valehdelleet kansan edessä, eikö siinä mennyt kansan luottamus, vaalit ovat ovella. Anneli Jäätteenmäki valehteli eduskunnan edessä ja menetti luottamuksen ja sai lähteä. Päämisteri eroaa kohta, ja uutta päämisteriä ei sido edellisen lupaukset.

Prof. Koskenniemeä siteeraten: kuka Suomea johtaa, hallitus yhdessä presidentin kanssa vai onko valta annettu virkamiehille.

Turun akatemian aikana konsistorin määräyksestä testattiin noutuutta Aurajokea käyttäen, jos hukkui, ei ollut noita, jos kellui, oli noita ja piti mestata.

Nyt on epäselvyyttä, selviävätkö nämä kaksi isoäitiä ilman omaisiaan yksin Egyptissä ja Venäjällä, jotka ei ole EU-maita.
Uuden yliopistolain mukaan meillä on vielä konsistori, joka voisi määrätä Aurajoki kokeen tätä testiä varten.
Pyydän anteeksi karkeaa ja ihmisoikeutta loukkaavaa vertaustani, mutta todellisuudessa Suomi on tekemässä samanlaisen julman kokeen, jos nämä kaksi isoäitiä karkotetaan ts palautetaan rakastavien lastensa ja lastenlastensa luota Suomesta "Aurajokitestiin Egyptiin ja Venäjälle"

Viola Heistosen maansisäinen karkotus Imatralla on tavallaan myös Aurajoki-testi, kuinka kauan hän jaksaa taistella vammaisen lapsenlapsensa ihmisoikeuksien puolesta.

Minäkin olen isoäiti, me olemme kaikki jo elämän ehtoopuolella. Suomalainen yhteiskunta suhtautuu meihin ikäihmisiin ja erityisesti vanheneviin naisiin rasitteena ja kulueränä.
Emmehän me suuret ikäluokat suvaitse tällaista ikärasismia. Me isoäidit olemme tärkeitä lapsenlapsillemme.

Käyttäjän kangaro kuva
Ros-Britt Kangas

#5: Nimenoman osan perehtyä asiaan ja myös arvioida seuraumukset pidemmän päälle tosiasioita huomioon ottaen, päinvastoin kun te jotka nojautuvat huhuihin ja uskomuksiin eikä asiaan edes ole perpehtyneet.Mutta matematiikka ja logiikka ei olekaan kovin vahvoja taitoja ja uskomustensa taakse voi hyvinkin piiloutua kertoamatta asenteidensä tosisyitä. Valitettavasti monet vielä uskoavat tunteitensä vieminä näitä höpö-juttuja.

Niina (nimimerkki)

Oman maan vanhuksista tuleekin pitää huoli, mutta ei joistain turistivanhuksista suomalaisten veronmaksajien kustannuksella vain sillä perusteella, että kotimaassa heistä ei välitetä ja meidän valtiomme voi ottaa velkaa ulkolaisten vanhuksien hoitoon. Meillä on hädin tuskin varaa hoitaa omiakaan vanhuksia, joten hoitakaamme suomalaiset vanhukset kunnialla, ja hoitakoon muut maat omat vanhuksensa, koska se on heidän vastuunsa.

Minä en halua osallistua / minulla ei ole varaa osallistua / ei ole minun vastuuni osallistua muiden maiden vanhuksien huoltoon millään tavoin, suomalaisten vanhuksien hoitoon kyllä haluan osallistua.

Käyttäjän kangaro kuva
Ros-Britt Kangas

Sakari: Vasta sitten kun toinen on kuollut ja toinen on sairas ja kykenemätön hoitaa itseänsä ilman tyttärensä apua, edellyttäen ettei vaimoallasi on yhtään siskoja Venäjällä tai muita anoppisi lähisukulaisia. Olet ymmärtänyt asian siis täysin väärin niin kuin joukottain täällä nämä vastustajat.

Jos toisaalta rakastat vaimoasi (ja hänellä ei ole siskoja venäjällä), ehkä olisi jo syytä miettiä miten toimit sinä päiävänä kun vaimosi murtuu surunsa ja tragedian alle kun joutuu näkemäään oman äidin kuolevan yksin ilma läheistensä pelastavaa apua kotimaassaan. No ei, hätä Suomi maksaa kiltisti sitten hänen (vaimosi)hoitonsa kulut ja ehkä teidän lapsennekin mahdollisia ongelmia jotka syntyvät murhedraman yhteydessä.Sinäkö olet sitten edelleen tyytyväinen koska nykyisen sanomasi muksan venäläinen anoppisi pysyminen poissa tästä maasta on tärkeämpää kuin omaa perheitensi hyvinvointia.Voihan tietysti olla että vaimosi on venäläiseksi yllättävän välinpitämätön äitiänsä tai isäänsä suhteen. Epäilen kuitenkin että et ole vielä oikein tajunnut mitä nykyinen käytäntö, joka puolustat voi tarkoita juuri sinulle, sinun vaimollesi ja sinun lapsillesi( jos lapsia on).Tai sitten hänen vanhempiensa toinen ei koskaa tule kuuluumaan siihen pieneen ryhmään, jolle nyt yritetään saada turvaa ja oleskelulupaa. Se siitä mummo-virrasta. Pelkkä Höpö-höpö-puhetta.

Käyttäjän kangaro kuva
Ros-Britt Kangas

Niina: Ota asioista selvää ennenkuin esistät shabloona-väitelmiä. Niitä on jo kuultu niin että korvista tulee ulos, ja kaikista puuttuu asian ydin ja totuus mistä on kysymys.

Käyttäjän kangaro kuva
Ros-Britt Kangas

Minun piti paitsi "vastata" yksittäisiin kommenteihin myös kirjoittaa ylleisempi kommenti mutta koska siitä tuli niin pitkä se meni nyt omaan blogiini:

http://kangaro.blogit.uusisuomi.fi/2010/05/29/vaar...

Tomppa (nimimerkki)

Voisitko, rouva Kangas kertoa miksi suomalaisten pitäisi kustantaa vierasmaalaisten elämän täällä Suomessa?

heidi (nimimerkki)

Tompalla nyt ajatuksena vaan nuo menot, niinkuin kelpo kapitalistilla ainakin :) Violan tapauksessa kyse ei ole muuta kuin korkeintaan säästöistä!
Kokeile hetkeksi sitä inhimillistä näkökulmaa...
Venäjän mummo saattaa kuolla tuohon siirtoon rajan yli. Egyptiläisenkään mummon kunto ei ilmeisesti ole kovin hyvä...
Tämä siirto takaisin vanhuksille on todella rankkaa sekä henkisesti, että fyysisesti.
Tuskin sinun täytyy tämän tapauksen ansiosta yhtään enempää veroa maksaa. Verot nyt nousee mummoista huolimatta!
Voiko Suomi saada syytteen murhasta, jos jompikumpi vanhus ei selviä tuosta reissusta???

Tomppa (nimimerkki)

Tunteella ei maailmaa eikä Suomea pyöritetä, kyllä ne kovat realiteetit tulevat esiin kaikessa vaikka ei niin tahtoisikaan. Varmaa on että suomalaisten turvaverkot heikkenee ja osittain tippuu täysin alas koska rahaa ei yksinkertaisesti ole. Eläkkeet pienenee, sairaaloissa aletaan priorisoida tosissaan kuka saa elää ja kuka kuolla ja täällä näperrellään parin mummun osoitteesta. Muuttakoot egyptiläsimummun lapset hoitamaan äitiään Egyptiin ja Putin huolehtii venäläismummusta, meille suomalaisille kuuluu suomalaiset mummut jotka eivät saa hyvää, tai edes kohtuullista hoitoa laitoksissamme, Minä tiedän järjestelmän ja sen jäykkyyden koska kaksi tätiäni on hoidettavana näissä laitoksissa.

Käyttäjän kangaro kuva
Ros-Britt Kangas

Tomppa voi lukea blogini jossa kyllä on vastaukset jos olet niistä kiinostunut. Ensin sinun kannattnee selvittää itsellesi Mitkä kustannukset? Monilleko? Miksi juuri näille? Mikä karkottaminen maksaa Suomelle? Onko inhimillisyys minkäarvoinen? jne.

Tomppa (nimimerkki)

#17 "Mikä karkottaminen maksaa Suomelle?"

Ei pesetaakaan kun ei näitä häiriköitä oteta ensiksi Suomeen.

Niina (nimimerkki)

12, 19

Kangas perustelee mielipiteensä niin "perusteellisesti". Täytyy olla aika röyhkeää sorttia, jos ei voi muuta vastata toisen mielipiteeseen kuin "Väärin."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset