Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Miksi Euroopan Parlamentti ei vastaa eu-kansalaiselle?

Taistellessani kehitysvammaisen lapsenlapseni puolesta olen todella joutunut viranomaisten hampaisiin jopa valtakunnallisesti.Avunpyynnöt lähetetty maamme Presidentille, Eduskunnan Oikeusasiamiehelle, Oikeuskanslerille, Lääninhallitukselle (nykyiselle AVI:lle). Ei keneltäkään vastausta.Vähemmistövaltuutetulta ei myöskään myötätuntoä.

Netissä on selkeät ohjeet siihen, että EU-kansalainen voi kääntyä EU Parlamentin puoleen, jos ei omassa maassa oikeutta saa.Tein sen, muttei sieltäkään tullut mitään vastausta,ainakaan vielä. Alempana teksti, jonka lähetin :

1 maaliskuuta 2010 klo 22.18 Viola Heistonen kirjoitti :

European Parlament

Commitee on Petitions

The Secretariat

Rue WIERTS B-1047 Brussels

          VETOOMUS EUROOPAN PARLAMENTTI

                  YKSITTÄINEN PYYNTÖ

Nojaten EY:n Perustamissopimuksen 194 artiklaan, jonka mukaan jokaisella EU kansalaisella on oikeus tehdä yksittäinen pyyntö, joka koskee yksityistä etua.

Esitän pyynnön kiinnittää huomiota EU:n jäsenmaahan Suomeen, jossa mielestäni törkeästi rikotaan kehitysvammaisten perus-ja ihmisoikeuksia.

Pyydän ottamaan kantaa vaikeasti puhevammaisen, kehitysvammaisen ja autistisen 27v.tyttärenpokani (nimi) eristämiseen minusta hänen 74 vuotiaasta isoäidistään ja hänen ainoasta elossa olevasta lähiomaisestaan. Olemme molemmat Neuvostoliitosta 1991 Suomeen muuttaneita inkeriläisiä, joiden äidinkieli on venäjä.

Tyttärenpokani kaappaus ja minulle asetettu tapaamiskielto tapahtui perättömin perustein 12.1.2009 Imatralla ja tapaamisen estämistä on nyt kestänyt jo ylivuoden.

Toiminnanjohtaja (nimi) R:toimintakeskuksessa Imatralla, jossa tyttärenpokani on asunut kohta 2 vuotta, teki minusta perättömän ilmiannon pahoinpitelystä12.1.2009, mutta Kaakkois-Suomen syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä Kimmo Pietilä vapautti minut epäilyistä 20.11.2009. Vantaan käräjäoikeus kuitenkin poisti minulta edunvalvojuuden 28.8.2009, koska olin epäilty pahoinpidelystä. Vaikka käräjätuomari Timo Heikkinen totesi toiminnanjohtajan (nimi) ilmoituksen mukaan, etten enää ole tapaamiskiellossa tyttärenpokaani, kuitenkin yksityinen R:toimintakeskus pitää tyttärenpokaani suljettujen ovien takana, eikä anna hänelle mahdollisuutta tavata minua isoäitiään ja kuulla yhteistä äidinkieltämme venäjää ja laulamiani venäläisiä lauluja. Myös yhteys yhteiseen historiamme Neuvostoliitossa on häneltä evätty. Olin jo Neuvostoliitossa hänen huoltajansa.Tyttärenpokani molemmat vanhemmat ovat kuolleet.

Tässä mielestäni rikotaan törkeästi Suomen Perustuslain 7§ ja Euroopan ihmisoikeussopimuksen 5 ja 8 artiklaa.

On julmaa ja epäinhimmillistä erottaa puhumaton, kehitysvammainen ja autistinen lapsenlapsi hänelle rakkaasta isoäidistään, äidinkielestään ja venäläisestä kulttuurista ja perinteistä.

Pyydän käsittelemään luottamuksellisesti. Pyydän mahdollisuutta osallistua Valiokunnan  kokoukseen, jossa vetoomuksestaan keskustellaan.   

Viola Heistonen

Imatra, Suomi

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Kokoomusta äänestävä (nimimerkki)

Ehkä olet valittanut väärään osoitteeseen. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on Strasbourgissa. Nettiosoite on seuraava:

http://www.echr.coe.int/echr/

Valitus on tehtävä virallisella kaavakkeella, jonka voi tulostaa em. kotisivulta. Valituksen voi tehdä suomeksi.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Käsittämätöntä, kertakaikkiaan ja vielä Suomessa! Ymmärrän hätäsi ja toivon sinulle voimia jatkaa ihmisoikeustaistelua oikeuden saamiseksi itseäsi ja ainoata lapsenlastasi kohtaan.

Viola (nimimerkki)

#1 Kiitos vihjeestä.
Olin tehnyt pyynnön nettisivulla virallisen kaavakkeen mukaan ja lähettänyt liitteet postiste.
Ihmisoikeustuomioistuin ottaa valituksen vastaan sen jälkeen kun vasta kaikki tuomioistuimen "portaat" Suomessa on käyti läpi. Olemme "jumiutuneet" vuosiiksi siihen kiipeämiseen...korkeimman tuomarin eteen.

Viola (nimimerkki)

#2 Kiitos!
Voimia tarvitaan, koska horisonttia ei näy tässä taistelussa...Itseni takia en ehkä jaksaisi enää, mutta kyse on puolustuskyvyttömästä autistisesta ihmisestä, jonka ajatusmaailma on todella koetuksella, en tiedä selviäkö hän tästä!

markku (nimimerkki)

Sanot joutuneesi hampaisiin, koska et ole saanut myötätuntoa, vastauksia. Kovin emotionaalista.
Mitä haet, myötätuntoa vai muutosta päätökseen? Viranomaisäätökset Suomessa perustellaan faktoilla, ei tunteilla.

Mainitsemasi instanssit tuskin tekevät hoitopäätöksiä. Ongelmasi on juridinen, kuten ratkaisukin, juridiikka tietysti maksaa.
Ratkaisu ei myöskään löydy näiltä sivuilta.

Viola (nimimerkki)

#5 Markku ".. ratkausua ei myöskään löydy näiltä sivuilta..:
Ei löydykään ja näin ovat sanoneet moneet muutkin muualla, mutta kerron asiasta muillekin tiedoksi miten asiat voivat olla Oikeusvaltio Suomessakin. En pelkää tuoda tunteita esille.
Faktat ovat lähetetty kaikille instansseille ja juridisestikin asia on vireillä.Mutta aika kuluu, joten isoäidin täytyy kiirehtiä yrittää saada apua lapsenlapsellensä. Elämä on ainutlaatuinen jokaiselle ja ei ole oikeudenmukaista "talloa se maahan" ennenaikaisesti.
Kunnioittaen,
Viola Heistonen.

Dr.Schmidt (nimimerkki)

Etkö voisi hakea teille molemmille karkoitusta takaisin Venäjälle?

Viola (nimimerkki)

#7 Pr.Shcmidt "Etkö voisi hakea teille molemmille karkoitusta takaisiin Venäjälle?":
kiitokset ystävällisestä ajatuksestanne. Tämä ei ole uutta, olen kuullut tuon tyyppisiä "ehdotuksia" vahvemmassa muodossakin, mutta paluuta takaisiin ei ole, emmekä harkitsekaan, koska olemme kaikesta luopuneet siellä myös venäjänkansalaisuudesta.

Siis, olemme nyt molemmat Suomenkansalaisia ja pysymme tässä maassa!,ja haluan, että puhumattomalla lapsellani olisi oikeus tavata isoäitiään ja sen puolesta pitään ääntäni.

Pirkko Leskinen

Kehitysvammahuollossa toimitaan hyvin samalla lailla kuin lastensuojelun huostaanotoissa, joissa sosiaalitoimi voi kirjata omana näkemyksenään mitä tahansa, jota heidän ei tarvitse toteennäyttää.
Omaiset saadaan helposti polvilleen uhkaamalla pahimmalla mahdollisella tavalla, määräämällä tapaamisrajoitteita, kieltämällä tapaamiset ja vieraannuttamalla omaisistaan.
Perheen yhteyden turvaamisen ajatus sisältyy YK:n ja Eu ihmisoikeussopimuksiin. Muualla Euroopassa se on itsestään selvyys samoin laaja perhekäsitys, mutta meillä on pitkään ajateltu, että oma perhe ei ole mikään lapsen erityinen oikeus.
Työntekijät eivät voi koskaan korvata omaisten rakkautta ja välittämistä.

Olin eilen palaverissa, jossa vammaisen omainen yritti saada vaikeavammaista lastaan kotihoitoon ja mahdolliseen saattohoitoon. Vaikeavammaisen omaa mielipidettä ei kysytty, tosin hän kovasti kouristelemalla alkoi protestoida. Kouristelua on jatkunut edelleen ja välillä hän sanoo ainoan sanan minkä pystyy, POIS.

Dr. Schmidt (nimimerkki)

Miehen edunvalvojan kuuluu päättää hänen asioistaan. Ei isoäidin.

Viola (nimimerkki)

# 9 iines "Perheen yhteyden turvaamisen ajatus sisältyy YK:n ja EU:n ihmisoikeus sopimuksiin" :
niin se on, mutta mielestäni Suomessa hajotetaan perherakenteita julmalla "virkamiesten" kädellä ja liian syvälle tunkeututaan perheen sisäisiin asioihin.
On niin surullista tuokin tapaus, ettei äiti voi ottaa sairasta lastaan kotihoitoon ja ei edes, mahdollisesti saattohoitoon. Mikä maa, mitkä julmat tavat? Mihin tämä tulevaisuudessa johtaa? Onko Suomi liukumassa holhousvaltioon?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Viola, EIT:ssa istuu Suomen edustajana Päivi Hirvelä, valetuomariksi kutsuttu. Hänellä on -ööh- kaunisteltu työtodistus ja hänen tehtävänsä on olla tulppana Suomesta käsin tehdyille valituksille.

Nimeä valituksesi vastaanottajaksi joku muu henkilölle EIT:ssa.

Lisäperustelu valitukseesi:
"Apulaisoikeuskanslerin päätös 20.4.2010 (Dnro OKV/14/50/2009) (ASIA: Sosiaaliturvan muutoksenhakulautakunnan toimintakyky ja oikeusturvan toteutuminen):
”Perustuslain 22 §:n säännöksen mukaan julkisen vallan on turvattava perusoikeuksien ja ihmisoikeuksien toteutuminen myös aktiivisilla toimenpiteillä, kuten lainsäädäntöä säätämällä ja taloudellisia
voimavaroja kohdentamalla. Sosiaali- ja terveysministeriön toteuttamat toimenpiteet eivät toistaiseksi ole olleet riittäviä varmistamaan oikeusturvan ja perusoikeussäännösten toteutumista
lautakunnan toiminnassa. Ministeriö on kuitenkin edellä esitetyn perusteella vastuussa tilanteesta ja sen on löydettävä keinot tilanteen ratkaisemiseksi.”
”Valitusten käsittelyaika on kohtuuttoman pitkä eikä täytä perustuslain vaatimuksia.”

käsittääkseni pätee suuntaa antavasti myös sinun tapaukseesi.

Ja Viola, älä Dr. Schmidtista välitä. Hän on muistaakseni psykologi joten emme voi odottaa häneltä säällistä käytöstä taikka tasapainoisia mielipiteitä :D Hän projisoi ;)

Viola (nimimerkki)

#10 dr.Shcmidt "..edunvalvojan kuuluu päättää hänen asioistaan.." :

niinhän edunvalvoja tekeekin, mutta isoäiti on pyrkimässä siihen, että lapsenlapseni saisi nähdä vielä elossa olevaa isoäitiään. Miksi häneltä on riistetty julmasti ihmisen perusoikeudet : vapaus, oikeus tunteisiin ja kommunikoinnin vapaus isoäidin kanssa. Hän ei saa jakaa isoäidin kanssa iloja suruja, pelkoja ja ahdistuksia, ei työntekijä ole hänelle omainen eikä ystävä. ja vähiten vielä virallinen edunvalvoja, joka on 300 km päässä ja jolla on vielä muita noin 200 valvottavaa.
Hän on yksin vierassa joukossa. Perhesiteet ovat tärkein voima, jotka pitävät ihmistä koossa.

Viola (nimimerkki)

#12 Riika Söyring : Kiitos!
Päivi Hirvelä istuukin varmaan siellä vahvana tolppana ja seuloo valituksia Suomesta, ettei ne menisi EIT:n asti. Miten ihmessä Päivi Hirvelä valittiin taas sinne? tapauksesta olen hieman tietoinen.
Emme voi valittaa vielä EIT:n asti, koska "istumme vielä hovioikeuden" portailla valituksemme kanssa.

"Lisäperustelut"-ovat hyvät, otan ne käyttöön.

Jos dr.Shcmidt on psykologi, niin hänen pitäisi ymmärtää millaista vahinkoa meidän tapauksessa on aiheutettu lapsenlapseni tunne-elämään.

Viola (nimimerkki)

#9 iines "..omaiset saadaan helposti polvilleen.." :

Tuntuu siltä, että kehitysvammahuollossa omaiset ovat "pahinta" mitä voi olla kehitysvammaiselle henkilölle, koska kvm-sten asuinyksiköissä ( laitoksissa, asuntoloissa, palvelutaloissa) useimmiten hoitohenkilökunta halua saada hinnalla millä tahansa heidät pois näkyvistään.Keinoja kaytetään laidasta laitaan. esim. voivat määrätä tapaamiset kerran kuussa 2 tuntia kerrallan, leimata häiriköksi ym.
Minut yritettiin leimata rikolliseksi, syyttäen mustelmasta lapsenlapseni poskessa, jonka syntyperää kukaan ei tiedä ja lienekö sitä ollutkaan, koska poliisi ei mennyt paikan päälle todistamaan mustelmaa ja pahoinpitelyä, vaan otti rikosilmoituksen vastaan puhelimitse.

Arvoton kurja... (nimimerkki)

Täällä itäisessä kurjalassa ei ole ihmisarvoa, se viimeinenkin virkamies jonka puoleen hädässä käännyt pettää, ei sitä voi ymmärtää ennen kuin siihen ruljanssiin itse joutuu, virkamiehet ovat vastassa yhtenä rintamana jos niin halutaan, lausuntoja väärennetään kierosti apua tarvitsevaa vastaan.

Meidän perhe joutui virkamiesten syyllistämisen ja raivon kohteeksi kun yritettiin saada asuntoa jossa voisi hengittää, terveystarkastaja etunenässä oli tätä estämässä niinkin pitkälle että meinasi karata elämänlangat käsistä, fyysisesti teki jo kuolemaa, henkisesti myös, koska ei tiennyt mistä fyysinen kituminen johtuu, ei suostuttu tutkimaan vaan syyllistettiin/haukuttiin/morkattiin...yritettiin repiä pois se viimeinenkin usko tulevaisuudesta, ihmisarvo vietiin koko perheeltä, valheilla meidät uhkailtiin hiljaisiksi kärsimään yksin, ei auttanut vaikka olisimme voineet todistaa kaiken valheeksi, me syylliset kurjat jotka tarvitsivat vain terveen asunnon ja syyn fyysiseen kärsimykseen joka oli silmin nähtävä.
Tätä silmin nähtävää kurjuutta yritettiin myöhemmin käyttää taas meitä vastaan lähettämällä lastensuojelu hakemaan keskoslastamme pois tuosta asunnosta, joka vei meitä suoraan kuolemaan, meidät vanhemmat yritettiin saada rikki tavalla tai toisella ettei asunnon tila tulisi oikeasti julki, meidän haluttiin jäävän sinne asuntoon kärsimään, vain poika yritettiin viedä turvaan sen jälkeen kun valitettiin terveystarkastajasta hallintoon..

Kiitos kuitenkin lastensuojelulle joka ymmärsi tilanteen vakavuuden tullessaan meille, meiltä oli jo usko mennyt paremmasta, meidän elämä perustui siihen että jaksamme huolehtia toinen toisistamme sen verran että pysymme hengissä ja lapsemme voi hyvin, diabeetikko mieheni sai 4 kertaa shokin ilman minkäänlaista ennakko varoitusta, itse olin koko ajan koiranunessa jo tulleiden shokkien takia, onneksi vaistot olivat hereillä ja herättivät minutkin auttamaan shokissa olevaa miestäni kesken unien.

Tämä kaikki oli vain viimeisiltä kuukausilta jolloin meidät yritettiin rikkoa ettei meistä olisi vastusta, ja onnistuivat siinä, meidät ajettiin fyysisesti ja henkisesti niin huonoon kuntoon ettei meille jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin allekirjoittaa sopimus, jossa luovutaan kaikista oikeuksistamme..
Vielä tänäänkin kärsitään edelleen asunnossa johon pakenimme tervehtymään, saimme kuulla että asunto on ollut asumiskiellossa, se selittää sen miksi ei terveys palaa vaan oireet jatkuu hieman eri muodossa, apua ei saa vaikka pää kainalossa sitä pyytäisi, on täysin arvoton ihminen jolle ainoana hoitona tarjotaan mielialalääkkeitä...

Kiitos myös sosiaaliasiamiehelle joka ymmärsi todellisen hätämme ja jaksoi auttaa meitä vaikka sai itsekin siitä sanomista ylemmiltä tahoilta, nyt edessä olisi samanlainen tilanne, mutta pelko siitä mitä vastassa on vaikeuttaa asiaa, se tieto kun on yksin virkamiesten hampaissa...sama kuin menisi uimaan tietäen että joutuu hainhampaisiin, apu on vasta kaukana jossain tulossa, jos on...olet yskin niissä hampaissa ja taistelet hengestäsi jotta voit auttaa lastasi toisen hainhampaista...

Meitä on paljon jotka ovat tuohon virkamies suohon hukkumassa, ei ole vain ketään joka sieltä auttaisi pois, se kohtelu josta sinäkin kerroit on niin täysin totta, ihmiset suorastaan rehellisesti uhkaillaan hiljaiseksi, ihmisarvo poljetaan kuin tupakantumppi maahan, täällä hyvinvointiyhteiskunnassa on niin yksin ettei sitä ymmärrä vasta kuin tarvitsee täydestä sydämestään apua ja luottaa sitä saavansa, kunnes huomaa että kaikki on lumeapua jonka varjossa virkamiehet suunnittelevat kuoliniskua...

Tästä tuli nyt tällainen purkaus tällä kertaa, näitä asioita ei voi käsitellä tuntematta uudelleen aina vaan sen arvon joka sinulle on annettu, piti vain sanomani että kyllä olet oikeassa, ihmiset haluavat uskoa tuohon KURJAAN VIRKAMIESARMEIJAAN joka on avuksemme annettu, niissä hampaissa ei lohduta se ettei kukaan ympärillä usko mitä yrität kertoa, mutta on meitä jotka ovat käyneet saman läpi.

Voimia sinulle....

Viola (nimimerkki)

#16 Armoton kurja..: kiitos purkauksestasi! "..ei sitä voi ymmärtää, ennen kuin siihen ruljanssiin itse joutuu. Virkamihet ovat vastassa yhteenä rintamana jos niin halutaan, lausuntoja väärennetään kierrosti apua tarvitsevaa vastaan..
syyllistettiin, haukuttiin, morkattiin..., yritettiin repiä pois se viimeinenkin usko tulevaisuudesta..vaikka olisimme voineet todistaa kaikki valheksi.."
Tämän kaiken ja muun tekstissäsi allekirjoitan, koska sama mallia virkamiehet käyttävät muitakin kansalaisia kohtaan.Me ainakin ollan samassa "mallissa".

Mutta haluan pysähtyä tuohon valehtelemiseen, koska meidän tapaus alkoikin ihan alussa valehtelemisesta. Ensinkin suoraa valehtelemista oli se, että minä mukaa pahoinpitelin lapsenlastani, vaikka saatoin hänet viikonloppulomalta ihan "siistiinä" laitokseen ja hoitaja todisti sen poliisikuulustelussa, kuitenkin korkeimpi johtaja itse ja, sai vielä taaksensa lääkärin "todistamaan", että "isoäiti on pahoinpitellyt lapsenlastaan hänen asunnossaan".
Tämä oli niin törkeää valehtelua, että vaikea oli uskoa siihen, mutta kaikki oli kirjoitettu rikosilmoitukseen, jossa minua epäiltiin lapsenlapseni pahoinpitelystä.
Ja pitkä ja tuskallinen prosessi alkoi joka jatkuu edelleen ja valheita minun päälle kaadettu ja kaadetaan edelleen. Kaikki virkamiehet (kehitysvammahuolto, sosiaaliviranomaiset, maistraatti, käräjätiuomarit) ottavat ne valheet todeksi ja minun sanomisella ei ole mitään arvoa.On isketty otsaan leima! Näin siis, näillä kulmilla! Kiitos kirjoituksestasi, se lohduttaa hieman ja voimia tarvitaan!

Erkki Alatalo (nimimerkki)

Tavallisena suomalaisenakin tunnustan pelkääväni virkamiehiä, sillä he ovat jotenkin heikkolahjaisia ja tunnottomia eivätkä tiedä mitä tekevät. Netissä liikkuu selkeitä linkkejä juuri tällaisista tapauksista. Uskon sinua ja toivon, että saat jonkin A-studion tai MOT:n myös julkistamaan tilannettanne!

Viola (nimimerkki)

#18 Erkki Alatalo : Kiitos!
Uskossa ja toivossa parempaan vielä yritetään tässä elää.. Netissä on adressit.com:ssa nimien keruu kehitysvammaisen-tapaamisrajoite asian puolesta, jos kurkistatte..

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset