Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Suomen köyhät

Tämä viesti siirretty KHI prom foorumista kirjoittajan Luigi:n luvalla.

Suomen köyhät ( helmikuu 19, 2010,06:21:04).

HS artikkeloi tänään keskustelussaan köyhyydestä.Mielenkiintoinen keskusteluketju.

Rupesin oikein ajattelemaan (Havukka Ahon tapaan) "Suomen köyhyyttä".

Suomen köyhä on Kelan elatustukien maksuvapautuskäytännön ja SUOMEN LAIN mukaan alle 1000 e kuussa tienaava.Mutta Suomen kastijaon mukaan se koskee vain opiskelijaa,työtöntä,eläkeläistä tai vankilassaolijaa ( mikä Kelan käytännön mukaan EI ole itse aiheutettu tilanne).

Mutta edes alle 900 e kuussa tienaava työssäkäyvä tai yrittäjä ei ole "köyhä" Kelan "vakiintuneen" käytännön mukaan! (asiakirjakopiot ovat hallussani).

Suomessa köyhyys siis riippuu kunkin ihmisen hänen valtiovallan "vahtikoirien" ilmoittamaan "köyhyyskastiin".

Esimerkiksi kansanedustaja on "köyhä" jos tienaa alle 3 500 e ; jopa virasta luopumisen jälkeen "sopeutumiseläke"pitää hänet hallitsijakastiin kuuluvana.! Ja edes eläkkeellä ei tarvitse pelätä joutumista pois kastista; siitä pitää huolen kansan "edustajien" eläkelaki, joka ainoana  jäi pois "elinaikaodotteen" piiristä; jota myös eläkeleikkuriksi kutsutaan!

Sitten on vielä Halosen ja Braxin+muiden taholta määritelty "oikeudellinen köyhyys", tavallinen Suomalainen alimpiin kasteihin kuuluva ei voi saada Presidentin -tai ministerinavustusasiaa edes poliisin "esitutkintaan"/ eoa päätös 876/2/05 (minä kuulun tähän kastiin). Jo päätös itsessään kertoo mihin kastiin itse "oikeusasiamies" kuuluu.

On myös paljon kastittomia mm.Halosen ja Braxin  päätöksellä lakimuutoksen 84/2009 seurauksena syntyi kastiton "perhepoliittinen" ryhmä;jolla ei edes ole HAASTEOIKEUTTA yrittää päästä seuraaviin kasteihin prosessoimalla valtakastiin kuuluvien harjoittamaa SYRJINTÄÄ heitä kohtaan.

Kuten lukijat huomaavat hallituksen on todella vaikea määritellä "köyhyys" niin, ettei kansa siitä nouse kapinaan.

kaikki edelläolevat seikat on tarkistettavissa JULKISISSA asiakirjoissa.

Ai, niin meinasi unohtua; että maahanmuuttajakastiin kuuluvan monilapsinen perhe on "köyhä" jos tienaa alle 40 000 e vuodessa?

Myöskin naisjärjestöt  ja niiden henkilökunta pidetään "leivän syrjässä".Laki Eräiden Naisjarjestöjen Valtionavusta "avulla".

Olisinkin kiitollinen, jos joku lukija julkisesti kumoasi tietoni Suomen edellämainitusta kastijärjestelmästä! Tietenkin faktat tulee olla mukana!

Intiassa sentään voi kasteissa tietyissä tilanteissa nousta ylöspäin? Suomessa matka on alaspäin kaikilla muilla paitsi hallitsijakastiin kuuluvilla.?

Toivoisin alimpiin kasteihin kuuluvilta tai kastittomilta tietoja mm.kastijärjestelmän ylläpitäjän Kelan "vakiintuneesta" ratkaisukäytännöstä!

Vastata saavat myös Brax ja Halonen; kiitos! 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Jukka-Pekka Vasara

Kyllä köyhyydellä on monet kasvot emmekä me ole tasa-arvoisia :) Asiaa oli tämä kirjoitus!

Janne G Pirinen (nimimerkki)

Mitä sie höpötät? Kyllä työssäkäyväkin saa sosiaalitoimistosta rahaa jollei normi täyty. Ei siinä ole kelalla millään lailla sormia pelissä.

Mie olen työssäkäyvä ja aina kun kuukausiliksa miinus vuokra sun muut asumiskulut on jäänyt toimeentulonormin alle, sosiaalitoimisto on maksanut loput.

Pirkko Leskinen

Suomi on rikas maa, tulo- ja varallisuuserot ovat kasvaneet ja kasvatteneet todella köyhien määrää, mikä näkyy leipäjonoissa. Ikääntyneiden ihmisten on vaikea mennä sosiaalitoimen luukulle.

Viola (nimimerkki)

#2 Ei sosiaalitoimi ole niin avulias jokaiselle.Tuntuu siltä, että sosiaalitoimistoissakin jaetaan ihmiset "kasteittain" ja katsovat kenelle toimitaan lain mukaan ja ovat "avokätisempi" harkintavaraisissa päätöksissä ja toiset sitten nöyryytetään kyyneliin, että seuraavalla kerralla kynnys olisikin korkea astua sen yli, ainakin kokemuksieni mukaan täällä kotikunnallani toimitaan niin. Ei tasa-arvoisuutta sielläkään!

Esa Olkoniemi (nimimerkki)

Jos, kaikki sosiaalitukeen oikeutetut menisi pyytää avustusta, olisi pitkät jonotuslistat kaikkialla. Sillä moni ei nöyrry sosiaaliavustuksen piiriin, vaan tinkii vaatteissa, ruuassa ja kaikessa missä on mahdollisuus. Tämä on varsinkin vanhemmalle sukupolvelle tyypillistä.

iiris (nimimerkki)

Selvää "kastijakoa" on. Suomessa on monen kerroksen väkeä. Köyhät on laitettu moneen erilaiseen laatikkoon.

Viola (nimimerkki)

#Luigi " Maahanmuuttajakastiin kuuluvan..." :
mielipiteeni on, että se pitää paikkaansa, että maahanmuuttajatkin jakautuvat saapuessaan Suomeen kasteihiin sen mukaan mistä maasta ja kuinka varakas maahanmuuttaja on ja jotkut pääsevätkin lähemmäksi ylempää kastia saman tien ja heitä hoidetaankin sosiaalitoimistoissa aika hellästi, etteivät he tuntisi täällä itseään köyhemmäksi mitä olivat jossain muualla. Sivusta seurannut.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset