Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Liikuntapolitiikka.

Kuntalehti : Liikuntapolitiikka :Varmistamme jokaisen tasavertaisen mahdollisuuden liikuntaan ja urheiluun.Liikunnan ja urheilun mahdollisuudet ovat avoin kaikille. Tasavertaisuus, suvaitsevaisuus ja oikeudenmukaisuus ovat liikunta-ja urheiluyhteisön yhteinen perusta..

Tuoressa Kuntalehden artikkelissä professori Ilka Vuori: Suomessa on arvioitu liikunnan puutteen aiheuttavan terveydenhuollolle vuodessa arvioilta 200-250 miljoonan euron kustannukset.Tupakoinnin-246 miljoonaa,alkoholin 123-226 miljoonaa ja lihavuuden-190 miljoonan euron kustannukset.

Sosiaalibarometri ( kyselyyn vastaavat sosiaalitoimen, terveyskeskuksen , työ-ja elinkeinotoimistojen ja kelan toimistojen johtajat ja kuntien sosialihuollosta vastaavien lautakuntaien puheenjohtajat) on 20vuotta seurannut vuosittain sosiaali-ja terveyspalvelujen  ja kansalaisten hyvinnvoinnin kehitystä. Keskeinen havainto täältä ajalta on suurten väestöryhmien hyvivoinnin kohentuminen ja vaikeista sosiaalisistä ongelmista kärsivien asema suhteellinen heikentyminen. Pysyvästi heikommaksi hyvinvointi on jäänyt pitkäaikaistyöttömillä sekä päihde-ja mielenterveysongelmista kärsivillä.Tämän vuoden sosiaalibarometrin mukaan näiden ryhmien  syrjäytymisriski kasvaa edelleen ja uutena esille on noussut nuorten, erityisesti työttömien nuorten syrjäytymisriskin kasvu. Kuitenkin, kansallinen liikuntatutkimus 2009-2010 kertoo, että jopa 92%3-18 vuotiaista lapsista ja nuorista harrastaa jotain urheilua, josta 43 urheiluseuroissa Omatoiminen urheilu on vähentynyt.Lähde :7/10,SLU.fi LUM.

Ei ole jokaisella meillä mahdollisuutta harrastaa kalliita urheilulajia, joten jospa lähtisimme ovesta ulos kävelylenkille? Kävely on terveysliikunnan kuninkaslaji, se ei vaati kalliita varusteita ja on lähes kaikille sopiva liikuntamuoto. Kuulemma lähes kaksi miljoona suomalaista aikuista harrastaa kävelyä, koska liikkeelle lähtö on helppoa useimmille riittää kotiovesta ulos astuminen.Kävely vaikuttaa edullisesti terveyteen ja fyysiseen kuntoon.Se pane tuki ja liikuntaelimistön sekä hengityksen ja verenkierron käyntiin,kehittää aineen vaihduntaa, ylläpitää ryhtiä, lihasvoimaa ja tasapainoa, se pitää yllä sosiaalisia suhteita : neuvoo kävelyliikkunnan ohjaaja, fysiologian ja anatomian opettaja, tämän blogin kirjoittaja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Vanhat Tavat... (nimimerkki)

Terveydenhuoltomme ajaa ainoastaan lääketeollisuuden etuja, sairauksien ennaltaehkäisy on kirosana! Esimerkin asiassa kaivan lähiajoilta!
Euroopassa diabeetikoille ollaan 90-luvun alusta asti käytäntönä määrätty benfotiamiinia estämään komplikaatioiden syntymistä, tutkimuksissa havaittu jopa alkaneen munuaisvaurion korjaantuminen kyseisen b-vitamiinilisän avulla! Meillä terveydenhuolto ei ole asiasta kuullutkaan, vaikka meillä diabetesta enemmän kuin missään muualla! Viranomaiset vähättelevät käytäntönä ravintolisien merkitystä, kiistävät olevan näyttöä hyödyistä!
Maahamme saapui kyseinen lisä 2007, viimeisenä oljenkortena itsekin tuskien särkemään elooni siitä apua hain, kaikki lääkkeet kokeiltuani niistä ei ollut apua. Omakohtainen kokemukseni oli huimaava, kivut lievittyivät huomattavasti, toki kipulääke silti välttämätön, ääreisverenkierto elpyi nopeasti, kolesteroli putosi 8-2 ja tasapaino sokereissa parani.
Salassa viranomainen päätti tuotteella olevan lääkkeenomaisia vaikutuksia, vaikka vaikutukset käytäntönä pitkään kiistettiinkin, loppui maahantuonti vuoden vaihteessa!
Uusi kansantautiluokituksemme onkin sitten munuais sairaudet, oireiden helpottamiseen löytyy kalliit lääkkeet, toki ymmärrettävää että ennaltaehkäisyä ei hyväksytä!
Terveydenhuoltomme on korruptoitu läpi kotaisin, ainoastaan lääketeollisuuden etu painaa! Maassamme ollaan lääkekokeita ihmisillä tehty pitkään, sopimuksella artisti maksaa, eli hyödyt saa ulkomaalainen yritys ja haitat kärsii potilas! Tälläkin hetkellä on pitkäaikaistutkimukset meneillään testaamattomista ssri-lääkkeistä, joita liki puoli miljoonaa kansalaistamme käyttää!
Kansalaisille ei kerrota ikäviä tosiasioita, jotka saattaisivat lääkkeidet tuottajat ikävään valoon, raha puhuu!
Autoimmuunisairauksien räjähdysmäinen kasvu 60-luvulta asti, peitellään ja yritetään syyllistää itseaiheutetuksi, vaietaan ympäristön osuus ja mahdolliset rokotteista seuraavat reaktiot! Pääasia on jokapäiväinen lääkitys loppu iän, siitä toki tykätään!

Viola (nimimerkki)

1# Vanhat Tavat:
"Terveydenhuoltomme on korruptioitunu läpikotaisin ainoastaan lääketeollisuuden etu painaa...Kansalaiselle ei kerrota ikäviä tosiasioita, jotka saattaisivat lääkkeiden tuottajat ikävään valoon, raha puhuu"
Niin se on, että aika harvoin meille kerrotaan vaikkapa esim. lääkkeitten yhteen sopivuudesta ja siitä mahdollisesti syntyneistä haittavaikutuksista, jos emme itse ole kovin aktiivisia hankkimaan tietoa, mielestäni saa kyseenalaistaa lääkkeitten oikeellisuutta ja jopa konsultoida toista lääkäriäkin. Onhan siihen meillä oikeus.

Pirkko Leskinen

Hyötyliikuntaan voisi yhdistää kävelyn lisäksi roskien, pullojen ja tölkkien keräämisen. Mukaan vain muovipussi ja työhanskat. Itse keräilen koiran kanssa kävellessäni oman koiran ja vähän muidenkin jätöksiä.

Eri yhditykset voisivat organisoida yhteisiä kävelyklubeja. Ikäihmisten olisi viihtyisämpää ja turvallisempaa vaikka sauvakävellä yhdessä. Erään kehitysvammaisten palvelukodin asukkaat kävelylenkeillään erityisesti viikonlopun jälkeen keräsivät aina tienvarsien pullot ja purkit.

Viola (nimimerkki)

#3 iines: "hyötyliikuntaan"! Nyt olisikin ajankohtaista siirtyä luontoon "hyötyliikuntaan" keräämään vapunjälkeistä roinaa. Samalla verikiertää, lihakset ja tasapaino vahvistuu ja posket punottaa..

Kävelyn erimuodot löytyvät Suomen Latu-sivulta, kävely.fi Mutta haluan tässä tuoda esille kävelymuodon-"kävelykokous".
Kun kokous rutiineihin halutaan vaihtelua ja käsiteltäviin asioihin innovatiivisia, uusia näkökulmia, on kävelykokous hyvää vaihtoehto.Kävelykokous sopii ideointi-,kehitys-,muutos ja palautepalaveriin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset