Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Miksi suomalaiset lapset ja nuoret voivat niin huonosti?

Yleisesti katsottuna asiat on hoidetuu hyvin ja Suomi ylpeilee saavutuksitaan, mutta jos mennä pintaa syvemmälle asiaan, niin korjattavaa löytyy!

Maailmalla yli 50 miljoona lapsen syntymää jää rekisteröytymättä..150 miljoonaa tekee vaarallista työtä tai töitä joka estää heidän koulunkäyntiä..jne.

Olemme kuitenkin Suomessa ja 16.12.2009 IS-toimituksen tiedoteessa : "Poliisi ilmaisi tänään huolensa lasten tekemisistä itsemurhista.

Helsingin poliisi  oli ilmaissut, että oli tutkinut viime vuona ( 2008) neljää alle 18 vuotiaan lapsen itsemurhaa. Muualla Suomessa tapauksia on ollut 12. Valtaosalla itsemurhan tehneistä lapsista on ollut täysin tavalliset kotiolot. Ylensä lapsen itsemurha yllättääkin vanhemmat täysin. -IS jatkaa:mielenkiintoista sinänsä, että ainoa taho, jota asia kinnostaa on poliisi. Lasten pahoinvointi on vain ja ainoastaan aikuisten syy.Aikuiset eivät ehkä ole luoneet tätä maailmaa, jossa tavallisenkin lapsen on paha olla tavallisen perheen tavallisessa arjessa. Mutta aikuiset antavat sen olla sellainen.Lapsi vaatii sitä, mitä maailmassa on vähiten. AIKAA."-siteeraukset IS-keskustelupalstalta.

Tiesittekö, että YK:n Lapsen oikeuksien sopimus täyttii 20.11.2009. 20 vuotta! Liputuspäivä silloin syntyi Pelastakaa lapset ry:n koordinoimalla kansalaisjärjestön aloitteesta.

Suomi on saanut YK:n Lapsen okeuksien sopimuksen toteutumista valvovalta YK:n Lapsen oikeuksien komitealta useasti huomautuksen aiheesta, ettei tiedota asiasta asianomaisille.

Nyt Opetusministeriö antaa tiedotteen 14.4.2010 "lasten oikeuksista tullaan tiedottamaan paremmin"

Lapsen oikeuksien kanssallinen viestintästrategia luovutettu kulttuuri-ja urheiluministerille Stefan Wallinille-"Oikeuksista on vähän käyttöä ihmiselle, jos he eivät tiedä niistä. Meidän tulee paremmin kertoa lapsille heidän oikeuksistaan ilmaistaa mielipiteittään. Aikuisten vastuulla on myös kuulla lasten viestiä"- sanoo Stefan Wallin.

Siis, miksi suomalaiset lapset ja nuoret voivat niin huonosti? Mielestäni Suomessa halutaan lapset ja nuoret niin nopeasti ja aikaisin itsenäistää, itsenäinen ja omatoiminen elämä tavoitteena. Lapset ja nuoret jäävät pienestä pitäen yksin. Suvun ja isovanhempien tuki puuttuu.Äitejä ei tueta tarpeeksi miellummin syyllistetään, perheen vanhempien urakehitys menee usein kaiken edelle.

"Itsenäinen ja omatoiminen elämä"-slogan on myös vammaishuollon periaatteita. Mahdollisimman pian kotoa pois ja eroon vanhemmista. Ylihuolehtivat vanhemmat ja perhe on "pahinta", mitä vammaisella ihmisellä voi olla.Sukua ja isovanhempia ei arvosteta.

Kuitenkin vanhemmat, perhe ja suku ovat tärkeinä mitä kehitysvammaisella ihmisellä voi olla, sitä rakkautta ei saisi ottaa heiltä pois.Vain omaiset ja suku tuntevat yhteisen historian, kultturin ja arvot. Vammaisia ihmisiä ei saisi jättää yksin ammattilaisten varaan, ei ammattilainen voi koskaan olla läheinen ihminen.   

Eli, lapset jäävät heitteille tai meitä pakotetaan jättämään heidät ilman läheisten rakautta! Aika julmaa peliä lasten kohdalla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Anna-Leena Nieminen

Viola Hellsten: "Siis, miksi suomalaiset lapset ja nuoret voivat niin huonosti? Mielestäni Suomessa halutaan lapset ja nuoret niin nopeasti ja aikaisin itsenäistää, itsenäinen ja omatoiminen elämä tavoitteena. Lapset ja nuoret jäävät pienestä pitäen yksin. Suvun ja isovanhempien tuki puuttuu.Äitejä ei tueta tarpeeksi miellummin syyllistetään, perheen vanhempien urakehitys menee usein kaiken edelle."

Hyvä kysymys ja hyviä vastauksia. Itse olen vielä sitä mieltä että osasyynä on päivähoito joko suoraan tai epäsuoraan..

Lueskelija (nimimerkki)

Syytä ei tarvitse etsiä kaukaa. Kun lukee vähän näitä blogeja ja varsinkin kommentteja, huomaa pirullisuuden joka vallitsee monessa paikassa muuallakin. Moni julkaisee blogissaan ilkeitä kommentteja nimeltä mainituista yksityishenkilöistä ja sanoo nauravansa niille, kuten mm. kommentoijasi numero yksi on tehnyt. Myös miesten pirullisuus naisia kohtaan on kommenteissa valtavaa ja ylittää hilseen. Miten he kehtaavat, julkisesti? Jos ja kun tällaista on myös muualla, mitä muuta lapset voivat kuin kärsiä.

Seppo Hildén

kuule Viola,

tiedätkö ihan raaasti mistä johtuu nuorten terveydenhoidon (mukaanlukien psykiatrinen hoito, ennaltaehkäisevä hoito jne) sekä nuortille kohdennetut työvoimapoliittisten tukien alati pienenevät budjetit ja määrärahat?

ihan suoraan sanottuna Teidän vanhojen naisten loppuvuosien kalliista terveydenhoitomaksuista. Ne naisille loppuvuosina mm. ýleistyvät korjausleikkaukset hauraiden luiden takia (lonkkamurtumat jne) ja monivuotiset kalliit vuodepaikat sairaaloissa sekä miehiä seitsemän vuotta keskimääräisesti pidempi elinikä kalliine sairauskuluineen on kaikki pois nuorien terveydenhoitomäärärahoista.

Tilastoista voi tarkistaa tämän kuluasian. Se on aika karmeaa luettavaa, siis kuinka paljon naisten viimeiset vuodet vie koko sosiaali-ja terveysbudjetista.

Tuula Hölttä

Haastattelin 90-luvun loppupuolella aikuistumisen kynnyksellä olevia nuoria yhteiskunnan ongelmista, kun paikkakunnalla oli puhjennut nuorten itsemurha-aalto, josta mm. paikallisen srk:n kirkkoherra ilmaisi lehdessä huolestumisensa.

Nuorten mukaan tärkein syy pahoinvointiin on se, jos ei ole ollut ketään johon turvautua, eikä nuoren omia tarpeita ja tavoitteita ole huomioitu missään vaiheessa. Tässä muita heidän näkökulmiaan:

- Yhteiskunnassa toimii vahvimman laki. Kun itsetuntosi on heikko, syrjäytymisesi alkaa siitä, kun heräät aamulla.
- Ahdistusta nuorelle voi aiheuttaa myös ympäristön julmuus kuten kettuhäkit, saasteet ja sodat.
- Aikuistuvat nuoret tuntevat syyllisyyttä, jos on pyydettävä rahaa vanhemmilta, joilla muutenkin on tiukkaa.
- Apua tarvitaan myös, kun alkaa tuntua, ettei ole tarpeeksi kaunis tai laiha sopiakseen porukkaan. Ja jonkun pitäisi kertoa, että olet ihmisarvoinen ilman suorituksiakin.
- Rahan ei pitäisi olla elämässä tärkeintä, mutta siitä on tehty sellainen. Nuoret itse asiassa kärsivät siitä, että raha näyttää ratkaisevan kaiken.
- Perustoimeentuloturvan poisottaminen oli niitti otsaan. Nuoret eivät elämän valintoja tehdessään ajattele ensisijaisesti bisnestä, kuten pörssikursseja ja sijoittamista, vaan elämää.
- Nyky-yhteiskunnan ihminen ei saa kyseenalaistaa. Pitää olla tasapaksua massaa, joka vaeltaa hiljaa pakotettuihin putkiin, maksaa verot ja kuolee ennen eläkeikää.

Anna-Leena Nieminen

3. Seppo

"on kaikki pois nuorien terveydenhoitomäärärahoista."

Mitä terveydenhoitomäärärahoja? Mitä ne auttaa koska on syvemmistä ongelmista kyse, jo lähtökohdiltaan eli kyse on yhteiskunta- ja poliittisesta järjestelmästä ja kulttuurista jotka ovat viallisia: vääristyneitä ja mädäntyneitä...

Mainitsemasi "terveysmäärärahat" hoitavat siis vain seurauksia ja seurauksien hoitaminen on aina kallista, tehotonta ja onnetonta...

Tuula Hölttä(4) sanoo kommentissaan osuvasti: - "Nyky-yhteiskunnan ihminen ei saa kyseenalaistaa. Pitää olla tasapaksua massaa, joka vaeltaa hiljaa pakotettuihin putkiin, maksaa verot ja kuolee ennen eläkeikää."

Dari-anne Suomalainen

Hilden

Perussuomalaiset aikovat siis eliminoida vanhenevat naiset hyödyttömänä kulueränä. Onhan sekin kannanotto säästösyistä.
Hyvä tietää.
-----------------

Allergiat lisääntyvät ja ihmiset masentuvat. Olemme ilmeiseti tulleet allergisiksi
tälle planeetalle ja nykyiselle elämänmenolle, niin fyysisesti kuin henkisestikin.

Violiina (nimimerkki)

#3Hilden!
Anna meidän kuitenkin pitää huolta vanhenemisistä naisistakin. Mistä tämmöinen ikärasismi? Nuorelta mieheltä..Nainenhan sinutkin on synnyttänyt tähän maailmaan.

T L

Ruotsalainen Stefan Erik Wallinin mukaan suomalaisia lapsia pitää ruotsalaistaa nykyistä enemmän mikä johtaa suomalaisten lasten pahoinvoinnin kasvamiseen. Ruotsin valta pakkokäännytti suomalaisia luterilaisiksi jonka oppien mukaan lapset ovat syntisiä ja perisyntisiä. Ruotsalaisten oppien mukaan suomalaiset ovat mongooleja jotka joutaa joukkotuhota. Wallin siis jatkaa rasistisen ja fasistisen RKP:n politiikaa mikä lisää pahoinvointia suomalaisissa lapsissa. Ruotsalaisuus Suomessa on pahonvoinnin lähde ja se on kielletty Pariisin rauhansopimuksessa.

Seppo Hildén

Violina, ensinnäkin en ole enää niin nuori mies (51 v), ja vaikka olisinkin, ei asia siitä miksikään muuttuisi.

Totuuden puhujista ei kukaan tykkää.

Halusin tuoda esille raaat faktat. Jollekin kun annat, se on aina joltakin pois. Meillä sosiaali-ja terveysmenojen rahat painottuu +70 naisiin. Ei se totuus siitä miksikään muutu vaikka Hildén olisi siitä kuinka hiljaa.

Samoin on laita ikääntyvien ihmisten itsekkäistä toimista pysyä työelämässä niin pitkään kun mahdollista ja näin ollen estää työpaikkojen vapautumista nuorille.

Ninun mielestä tässä yhteiskunnassa on vallalla enemmänkin vanhempien ihmisten ikärasismi ja saavutettujen etujen turvaaminen.

Pirkko Leskinen

Me isoäidit voisimme olla ei vain kuluerä vaan voimavara, jolla olisi aikaa lapsenlapsille. Suomalaiset lapset ja nuoret tarvitsevat turvallisen aikuisen aikaa ja rakkautta.
Kaarina Hazard kirjoitti jossain pakinassaan, kuinka ulkomaalaistaustaisten isoäitien ja lastenlasten likeiset välit herättävät meissä kateutta. Laajan perhekäsitteen hyväksymisen tyrmäsi myös pääministeri laskiessaan kuinka monta isovanhempaa olisi yhden perheen mukana tulossa.

Meidän nykyaikaisissa suurperheissämme, ns uusperheissä lapsilla voi olla jopa 8 isovanhempaa, luulisi lasten saavan turvaa, aikaa ja rakkautta näin monelta isovanhemmalta, muuta totuus on kai se, että tämä suurperhe harvoin on sovussa keskenään ja lapset joutuvat elämään huoltajuusriitojen ja vieraannuttamisen ristitulessa.

Seppo Hildén

Niin, ja Dari-anne,

en ole mihinkään puolueisiin sitotunut, olen aina äänestänyt ihmistä, en puoluetta. Perusuomalaisia en ole vielä kertaakaan äänstänyt yhdessäkään vaaleissa mutta ei ole poissa ettenkö äänestäisi seuraavissa vaaleissa jos sopiva ehdokas äänestyspiirissäni löytyy.

Olen äänestänyt jokaisessa vaalissa 30 vuoden ajan laidasta laitaan. Aina ihmistä, en puoluetta.Olen äänestänyt jopa Elisabeth Rehniä presidentiksi 1994, koska ajattelin että olisihan se reilua joskus antaa naisenkin kokeilla presidenttinä oloa.

Vuonna 2000 en enää naista äänestänyt, koska Halonen toimi virkaan pyrkiessään salailevasti ja totuutta vääristellen. Kirjoitin siitä myös blogissanikin.

Dari-anne, en ole myöskään juutalainen, en kuulu kirkkoon enkä tunnusta mitään uskontoa.

Joku voisi sanoa minua jopa pakanaksi.

Violiina (nimimerkki)

#4 Tuula Hölttä : sehän on hienoa, että teidän seurakunta oli huolestunut ja haastattelitte 90-luvun loppupuoleella aikuistumisen kynnyksellä olevia nuoria..koska paikkakunnalla oli puhjennut itsemurha-alto!
Blogin kirjoittajan tekstissä on siis 10 vuotta myöhempiä tietoja. Kuinka monta itsemurha tapausta Suomessa saattoi olla siinä välissä?

Syy pahoinvointiin-"jos ei ollut ketään, johon turvautua". Turvaton olo ja epävarmuus, jos ihminen ei näe ympärillään, kehen turvautua ja näkee vaan välinpitämätöntä "..tasapaksua massaa, joka vaeltaa hiljaa pakotettuihin putkiin.."
-"yhteiskunnassa toimii vahvimman laki ja -raha ratkaisee kaiken " : nuoret ovat ymmärtänet sen ihan oikein, muttei jokainen kestä elämän julmuutta, jos ei ole siihen kasvatettu /valmistettu...
- "kyseenalaistaminen" Suomessa on vaarallista, koska virkavalta on niin vahvasti korruptioitunut keskenään, että vähänkin toisinajattelija saattaa joutua virkakoneiston hampaisiin ja ihmisen mielipide on tallottu syvän mudaan ja jäljelle saattaa jäädä ihmisen nujerrettu henki.

Tuula Hölttä

Violiina #12:"koska paikkakunnalla oli puhjennut itsemurha-aalto!"

En muista tarkkaa vuosilukua, mutta tein tuon jutun seurakunnan omaan lehteen -98 siinä vaiheessa kun asia oli jo "akuutti". Itsemurhan tehneistä valtaosa oli nuoria 20-30 -vuotiaita miehiä, mutta joukossa oli myös haastattelemieni nuorten ikätovereita.

Violiina (nimimerkki)

Tuula Höltti #13 :
on surullista, että nuoret joutuvat päättämään elämäänsä parhaassa iässä, kun kaikki mahdollisuudet pitäisi olla viellä hallinnassa.

Miten käy koko Suomen kansalle, jos yksilö jätetään yksin? Hyvinvointivaltio kompuroi nyt jo raskaasti, että saisi "ruunsaat" väkiluvuksi 5 miljoona ihmistä! Se on pienempi luku kuin esim.,lähellä Suomen raja Pietari-kaupungin väkilukua. Suomella ei olisi varaa "tuhlata" omaa väkeä,niin nuoria miehiä kuin naisiakin, lapsista puhumattakaan.
Esimerkiksi, jos poistetaan Suomen väkiluvusta ja maasta vaikkapa näin virtuaalisesti vielä kaikki ulkomaalaistaustaiset ihmiset, niin mitä jäisi jäljeelle?.Ylpeys suomalaisuudesta kyllä, entä sen lisäksi?..

Kommentti (nimimerkki)

Kiitos kirjoituksestasi Viola. Myös kommenteissa on hyviä kannanottoja.

Yhteiskunta, joka ei huolehdi lapsistaan, ei ole oikeutettu menestymään.

Kirjoituksesi laittoi miettimään.

Weimari (nimimerkki)

Minkälaisen elämänmallin saa lapsi, jonka kotona juodaan, käytetään huumeita, huudetaan ja käyttäydytään muutenkin toisia perheenjäseniä kohtaan epäkunnioittavasti.
Myös työn ja ruan kunnioittaminen alkaa olla katoavaista.
Kyllä lapset tulevat kipeiksi ja itsetuhoisiksi, jos joka paikassa on vain valittavia dokaavia surkimuksia.
Ryhtiä nuoret aikuiset ja itseä niskasta kiinni.
Näillä asioilla ei ole mitään tekemistä politiikan kanssa.
Neuvostoliitossa oli pari hyvää sääntöä. Yksi niistä oli, että se joka ei tee työtä, ei pidä myöskään syömän.

Violiina (nimimerkki)

#15 kommentti :, Yhteiskunta, joka ei huolehdi lapsistaan, ei ole oikeutettu menestymään"
Jos asiaan emme puutu, niin ei muutukaan mitään.

Tuli mieleeni eräs kirjoitus Kaakkois-Suomen lehdessä.Kirjoittaja Juhani Paakkinen. Hän oli käynyt Tadzikistanin ja Afganistanin rajalla suorittamassa tehtäviä, ja tullut käymään Suomeen.
Kirjoitus oli "Kuin vanhain koti": Mitä köyhempi maa sitä enemmän lapsia. Kuusikymppiset ovat jo haudassa.
Kun astuu Suomen kamaralle, tuntuu kuin tulisi vanhain kotiin. Vaivaisesti liikkuvia vanhuksia on kaikkialla.
Ero katukuvassa on todella puhutteleva. Miten pärjäämme nuorten , energisten kansojen kanssa? Kilpailussa ei anneta ikähyvitystä, minkä olemme jo saaneet kokea...näin siis kolumnissaan Paakkinen.

foliohattu (nimimerkki)

lapsilla on ikävä olla kun aikuiset on ihan mulkkuja. Miksi aikuiset ovat mitä ovat, on se oikea kysymys.

mutta siinä onkin se iso filosofinen kysymys, että onko tämä kehityksen luoma kollektiivinen ongelma vai tietyn pienen ihmisryhmän aikaansaama luomalla luotu tilanne. Löytyykö pahoinvoinnin syypääksi joku vai ei? Kuka meitä ohjaa; me itse vai joku muu?

Yksinkertaiset asiat ovat yksinkertaisia.

Dari-anne Suomalainen

Hilden

On väärin syyttää vanhenevia ihmisia, jos heille yksinkertaisesti ei sallita yhteiskunnan ja lääketieteen keinoin luonnollista poistumista, vaan pidetään jopa kymmeniä vuosia sängynpohjalla riutumassa ja kuihtumassa.

Ensin heidät turrutetaan lääkkeillä, jopa ennaltaehkäisevästi, mahdollisten tulevien sairauksien varalta ja sen jälkeen hoidetaan tokkuraista sänkyyn vuosikausia, jopa kymmeniä vuosia.

Kaikki palvelee lääketeollisuutta, todellinen syyllinen on siellä, se ei ole yksiön vika. Jokaisen tulisi seurata omaisensa hoitoa, koska lääkäreihin ei kannata luottaa.

Markku (nimimerkki)

”kyseenalaistaminen” Suomessa on vaarallista, koska virkavalta on niin vahvasti korruptioitunut keskenään, että vähänkin toisinajattelija saattaa joutua virkakoneiston hampaisiin ja ihmisen mielipide on tallottu syvän mudaan ja jäljelle saattaa jäädä ihmisen nujerrettu henki.

Mielihokemasi eri muodoissa, epäkohtaa vastaan on taisteltava ammattimaisin juriidisin keinoin, se on ainoa keino voittaa. Ei siitä rangaista.

Markus RURIK Räsänen (nimimerkki)

KAPITALISMI ON JO PÄÄTTYNYT

www.markusreed.julkaisee.fi/51 ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja, Markus ”Red” Räsänen, kommentoi:

KAPITALISMI OLI VAIN KERTAKÄYTTÖ-PROSESSI

"Suomi ylpeilee saavutuksiaan"

Porvarit yrittävät vääntää saavutukset omiksi ansioikseen, vaikka taistelivat vastaan kuin peijoonit, kun taistolaiset kommunistit vielä 70-luvulla tuhansin lakoin rakensivat "hyvinvointia" myös työväelle.

Nopeasti bernsteinilaiset luopiot alkoivat puhua pohjoismaisesta hyvinvointi-mallista kuin olisivat viekkaat kampittajat sen itse keksineet.

Sinisalon malli sen teki.
Nyt ne samat demarit ovat jo purkaneet lähes kaiken saavutetuun, osoittaakseen suurelle hurri-kapitaalille, että ovat sille vielä tarpeellisia.
Jos se bisnes loppuisi heidän kihoiltaan, pitäisi bemaritkin vaihtaa
kansan-autoihin.

Uusi neuvosto-aika kuitenkin odottaa maailmaa.
Kasaari-pankkiirien rakennuttama N-liitto purettiin heille tarpeettomana kapitalismin vetoavuksi markkinansa avaten.

www.markusreed.julkaisee.fi/10
www.markusreed.julkaisee.fi/77

Markus RURIK Räsänen (nimimerkki)

KAPITALISMI ON JO PÄÄTTYNYT

www.markusreed.julkaisee.fi/51 ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja, Markus ”Red” Räsänen, kommentoi:

KAPITALISMI OLI VAIN KERTAKÄYTTÖ-PROSESSI

Suuren kulttuurimaan entisenä asukkaana sinäkin Viola arvostat varmaan maailman parhaita taiteilijoita.

Olen käynyt monet kerrat Pietarin Marinskii-teatterissa baletteja katsomassa ja monissa Pietarin musiikki-teattereissa. Suurenmoista nähtävää suomalaiselle.
Olen käynyt Venäjällä ainakin 350 kertaa ja Pietarissa 250 kertaa.
Olen tuonut levykkeinä Pietarista suuret määrät maailman parasta musiikkia, juuri nyt kuuntelen häntä.

http://www.youtube.com/watch?v=1Kl6u6rIbPo

Oletko hyljännyt Venäjän kansalaisuuden?
Valta osa inkeriläisistä eivät ole sitä virhettä tehneet.

Markus RURIK Räsänen (nimimerkki)

KAPITALISMI ON JO PÄÄTTYNYT

www.markusreed.julkaisee.fi/51 ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja, Markus ”Red” Räsänen, kommentoi:

KAPITALISMI OLI VAIN KERTAKÄYTTÖ-PROSESSI

Viola, valitettavasti sekä Suomen että koko maailman nuorison paikka on nyt suurelta osin siellä suuren finanssi-kapitasalin eli Massonin luoman
maailman-mallin työttömien vara-armeijassa.

www.markusreed.julkaisee.fi/58

Pertti Heinonen (nimimerkki)

Kyllä viimeiset 20 vuotta Suomessa harjoitettu politiikka on suurin syy nuorten ja vähän vanhempienkin masennukseen ja itsemurhiin.
Sosiaalista turvaverkkoa on purettu tehokkasti. Lisääntyvä työttömyys ja toivottomuuden tunne nuorisossa, joka vielä on epävarma itsestään ja tulevaisuudestaan purkautuu usein ikävällä tavalla. Nykyinen yhteiskuntamalli on tehostamisen ja kannattavuusperiaatteen seurauksena suurin syyllinen pahaan oloon nuorisossa. Koulutus ei nykyjään takaa minkäänlaista varmaa leipää tulevaisuudessa. Tälläkin saitilla useat maisterismiehet ja yliopistokoulutuksen saaneet monialaosaajat valittavat työn saannin mahdottomuutta.

Monet ovat opiskelleet 10 vuotta vain huomatakseen ettei heidän opinnoillaan ole käyttöä Suomalaisessa yhteiskunnassa. Saman aikaan hallitus ja siihen lääpällään oleva elinkeinoelämä vaativat lisää työperäistä mahanmuuttoa. Eikö tämä ole jo selvää vittuilua Suomalaisille? Suomessa on niin suuri joukko työttömiä korkeasti koulutettuja että huh, huh!

Miten sitten nuori, juuri koulunsa lopettanut innostunut ihminen kokee tämän tilanteen?
Haluja olisi kouluttautua ammattiin mutta jo kotipiirissä ja ympäröivässä todellisuudessa karu totuus paljastuu...Töitä ei yksinkertaisesti ole edes aikaisemmin koulutetuille moniosaajille. Eipä ole suuri ihme jos nuori masentuu ja heittäytyy "telakalle" huumeet ja alkoholi, "antautuminen" suuremmille voimille on tosiasia monille herkille luonteille. Sanon vielä kerran että NYKYINEN YHTEISKUNTAMALLI on se joka näitä itsemurhaavia nuoria valmistaa.

Markus RURIK Räsänen (nimimerkki)

KAPITALISMI ON JO PÄÄTTYNYT

www.markusreed.julkaisee.fi/51 ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja, Markus ”Red” Räsänen, kommentoi:

KAPITALISMI OLI VAIN KERTAKÄYTTÖ-PROSESSI

Lahdessa asuvalle tutulle, inkeriläiseksi nimitetylle, Makaran Tyynelle terveisiä.
Jos satut näkemään tämän, niin soita ja kerro kulumisia.

www.markusreed.julkaisee.fi/76

Käyttäjän kermen kuva
Kermen Soitu

Samaa mieltä Violan kanssa.

Kasvoton "yhteiskunta" tietää vanhempia paremmin, mikä on lapsen parhaaksi, tietää lapsia paremmin, mikä on vanhuksen parhaaksi.

"yhteiskunta" tietää jopa yksilöä paremmin, mikä on hänen itsensä parhaaksi.

Annetaanko ihmisten olla oman elämänsä asiantuntijoita?

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Onhan hyvä, että humanisteja on olemassa, vaikka muistan setäni (3+1 eno, n. 5 v. rintamalla) todenneeen ennen kuolemaansa: 'Vanhan sydäntä lämmittää, kun ryssä näkee nälkää'.

Tämän kirjoittajan näkemyksiin on kyllä helppo yhtyä ja olla kiitollinen, että tällainen henkilö on olemassa ja että on kirjoittanut tämän. Seppo Hilden in jutut on hauskoja, mutta ei ollut hauskaa katsoa omaa äitiäni viimeistä 2-3 kuukautta. Hän selvisi sodan aikana, kun vihulainen tulitti naisia ja lapsia. Mikä hirvitys lapselle. Hirveää oli myös katsella hoitohenkilökunnan toimettomuutta ja laiskottelua ja äitini hoidon laiminlyöntiä ja tahallaan annettuja nälkää vieviä lääkkeitä. Onneksi sain lähisukulaisteni kanssa aikaa, jotta pystyimme jonkin verran syöttämään häntä. Ja sitten se viimeinen päivä, siis sellaisen ihmisen viimeinen päivä, joka teki eläessään OIKEITA töitä ja paljon. Noin klo 13 iipee Meikussa totesivat, että ei tarvitse tehohoitoa, jonka jälkeen siirto ja kuolema klo 22.15. Kyllä oli lohdullista nähdä hänet kuolleena - ei enää kipuja. Rauha. Maksoi mitä maksoi, niin kyllä naisilleKIN on Seppo suotava kohtalainen kuolema. Minä pidin hoitotoimenpiteitä MURHANA JA PIDÄN EDELLEEN !!!! Ja kun nykyajan lapsille suolletaan sitä sun tätä kliffaa, niin olisi hyvä muistaa ne arvotkin edes joskus.

Violiina (nimimerkki)

#22 Markus Rurik Räsänen : Kapitalismi on jo päättynyt
"Valta osa inkeriläisistä eivät ole sitä tehneet"

Ensimmäinen paluumuuttoaalto ei saanut Suomen kansalaisuutta, ellei luopunut ven.kansalaisuudesta, joten monet jotuivat petetyksi, koska kaipu entiseen kotimaahan on jäänyt..
Venäläinen kultturi ja nimenoman Pietari (muistan sen Leningrad-kaupunkina), on munullekin erittäin tuttu!

Violiina (nimimerkki)

#20 Markku kommentoi: " epäkohtaa vastaan on taisteltava ammattimaisin juriidisin keinoin, se on ainoa keino voittaa. EI siitä rangaista"

Juridiisinkin keinoin on kokeiltu, joskus sekän ei voita! tiedätkö mikä on "oikeusmurha"? Hyvä, jos et tiedä.

Allan (nimimerkki)

Tämä ei ole mitään sen rinnalla miten huonosti sitten voivat jos eräiden kirjoittajien märkä uni toteutuu. Silloin köyhät ja tuottamattomat asutetaan yhteisparakkeihin kuluttamaan mahdollisimman vähän jotta eivät rasittaisi "kohtuuttomasti" hyväosaisten kukkaroa.

Tiedättekös että köyhien lapsille jopa jalkapallo on liian luksusta.

Petoja keskuudessamme.

http://janikorhonen.blogit.uusisuomi.fi/2010/02/18...

Violiina (nimimerkki)

#26 Kermen Soitu : "yhteiskunta tietää jopa yksilöä paremmin mikä on hänen itsensä parhaaksi"

Niin se valitettavasti on, tuntuukin joskus, että olet niin kuin olisit "henkisesti kahlittu", koska ihmisen oma mielipidettä ei useinkaan oteta huomioon.v(:-)

Viola (nimimerkki)

#30 Allan:
Kävin lukemassa linkistäsi blogin. Eli köyhyttää Suomessakin riittää.

Oliko se Eu-barometrin mukaan ( radiosta kuulin pari päivää sitten) Suomessa on n 700 000 ihmistä, jonka elintaso on köyhyyden alarajalla.
Näin siis hyvinvointivaltio-Suomessa! mielestäni, emme voi enää ylpeillä yhteiaskunnamme hyvinvoinnista!

Viola (nimimerkki)

#18 foliohattu : "aukuiset on ihan mulkkuja"..

Aikuiset on kasvattanut sama systeemi, joka nyt jatkaa lastemme kasvatusta! Jos emme pyri mitään muuttamaan, niin tilanne ei korjannu pelkästään kritiikillä.Meidänkin vastuu on siitä mitä maassamme tapahtuu.

Viola (nimimerkki)

#17 Dari-anne Suomalainen: "jokaisen tulisi seurata omaisensa hoitoa, koska lääkäreihin ei voi luottaa."

Olen vahvasti sama mieltä ja voin esimerkkinä kertoa , että oma äitini oli lääkäreitten määräyksestä sairaalassa siirretty "saattohoito-tyyppiseen"-hotoon jo kolme kertaa, joista minä olin hänet vetänyt takaisiin eläämään.Viimeinen tapaus oli maaliskuussa 2008 kun minulle kerrottiin kun tulin käymään, että äitini on halvautunut. Lääkäri oli tehnyt hoitajien kertomuksen perustella elvytyskieltopäätöksen.
Jäin paikan päälle : syötin, juotin, hieroin ja liikuttelin ja äitini avasi silmät ja kysyi, enkö minä kuollutkaan? Hän oli kuivunut ja nälissään. Siitä on kulunut jo runsaat 2 vuotta ja rakas äitini nyt (eilen ulkoilutin )97 v liikkuu rollatorin avulla, itse syö ja juo ja muistikin pelaa. Pyynnöstäni lääkäri poisti kaikki tarpettomat ylimääräiset lääkkeet, joita turhaa syotettiin.
Eli, omaiseet, valvomaan!

Weimari (nimimerkki)

#34 Viola

Kerrot poistaneesi vanhuksen tarpeettomat lääkkeet ja siitä sitten omaisesi maailma urkeni.
Tässä on ratkaisun makua! Kaikki ottamaan omainen pois hoitopaikasta ja kotioutumaan! Niin, ja lääkkeet pois, ihan kaikki vaan!
Näin se maailma paranee Viola! Onnea yrityksellesi, mikäli kirjoitat edes tosissasi!

Viola (nimimerkki)

#35 Asia on ihan tosiasia, mutta ymmärsit väärin, että olisin ottanut pois laitoksesta. Käyn siellä joskus ihan päivittäin ja ulkoilutan, jos en ole matkoilla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset