Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Yhä useampi suomalainen juo itsensä hengiltä!

näin kertovat tilastot Ikäinstitutin tutkijan Tommi Sulanderin mukaan. Saman aikaa useat eri asiantuntijat ovat huolissaan alkoholihaittojen hoitoon, ennaltaehkäisyyn ja tutkimukseen liittyvien resurssien supistumisesta.Alkoholihaitat koskevat kaikkia väestöryhmiä, muiden ohella iäkkäiden ihmisten alkoholinkäyttö on ylestynyt huolestuttavasti...alkoholiperäisiin tauteihin ja alkoholimyrkytyksiin liittyvä kuolleisuus on kaksinkertaistunut viimeisen kahdenkymmenenvuoden aikana 65 vuotta täyttäneiden henkilöiden osalta", näin siis, Ikäinstitutin tutkijan mukan.

Uusi Suomi tänään julkaisi "Pahat kuoleman luvut Suomesta", jossa todetaan, että Suomi sijoittui 15-59 vuotiaiden kuolemantapauksissa huomattavan korkealle sekä miesten, että naisten osalta. Suomalaiset miehet ovat Euroopan maiden vertailussa perätti ykkössijalla!

Varmaan näissäkin tilastoissa alkoholilla on ollut  osuutta kuolemiin.

Näin Vappuaatona toivonkin hauskaa ja turvallista juhlintaa, pitäkään huolta toisistanne!  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Erland Salo (nimimerkki)

Tilastojen näyttämä alkoholista aiheutunut kuolleisuus on Suomessa hurjan korkeaa. Tosin eikö kaikkein parhaimmat veronmaksajat ole heitä, jotka ovat maksaneet kaikkien muiden verojen ohella runsaasti aloholi- ja tupakkaveroja?
Jos mies kuolee suuremmin sairastelematta suorilta jaloiltaan heti eläkkeelle päästyään hän on tehnyt velvollisuutensa. Monet kuolevat ensimmäiseen sydänkohtaukseensa. Heille kuuluu kunnia yhteiskuntamme merkittävimmistä ihmisistä.

Ensimmäisen kerran luen, että Suomi on ohittanut miesten kuolleisuudessa kaikki muut siis esim. Venäjä on jäänyt taaksemme. Onko tämä ylpeiden aihe vai ei?

Violiina (nimimerkki)

Siis, Uusi Suomi julkaisi.
Se vertailu on Euroopan maiden kesken. Suomen perässä tulevat Portugali, Ranska ja Tanska.
Naisten listan kärkipäässä..Belgia, Iso-Britannia ja Alankomaat.
Huolestuttaa, että tilastoissa niinkin nuori väki 15-59vuotiaat!

Käyttäjän ande kuva
Antti Aaltonen

Eikö Suomi olekin kamala paikka elää??

Pirkko Leskinen

Minun kouluaikanani meillä oli kansakoulussa joka vuosi raittiuskilpakirjoitukset, raittiuskasvatus aloitettiin jo 7 vuotiaana, sodankäyneet isät ryyppäsivät kotona ja ajoivat perheen pakkaseen, tämä malli haluttiin katkaista.

Tänä päivänä nuorison alkoholinkäytön malli ei niinkään tule kotoa, vaan median kautta.

Kaljalla käyminen on niin itsestään selvää, että muutamat täysraittiit Vanhanen ja Pekkarinen ovat vitsien aiheita.

Odottavien äitien alkoholinkäyttö aiheuttaa joka vuosi useita sikiövaurioita ja FAS-lapsia syntyy.

Kehitysvammaisten nuorten yhdenvertaisuuteen ja itsemääräämisoikeuteen vedoten nuoret työntekijät katsovat omien ihanteidensa mukaan olevansa oikeutettuja ohjaajaan kehitysvammaisia alkoholin käyttöön. Sininauhaliiton tutkimusten mukaan kehitysvammaisia alkoholisteja on muita vaikeampi vierrottaa alkoholista.

Glada vappen, klara vatten!

Gagarin (nimimerkki)

Tyttäreni ja heidän ystävänsä lähtivät juuri ulos viettämään Vappua. Tarjosin heille kaikille lasilliset punaista shamppanjaa Vapun kunniaksi.
Nuorille pitää opettaa, että alkoholi on tarkoitettu luomaan iloa ja hauskuutta. Esimerkkejä masentuneista juopoista on liian paljon ympärillä Suomessa.

Violiina (nimimerkki)

#4 Oikein huomattu kehitysvammaisista.
Ongelma on sielläkin olemassa niiden aikuisten ja nuorten kohdalla, jotka asuvat asuntoloissa tai itsenäisesti, ilman tiukkaa valvontaa.

Yki (nimimerkki)

Isäukkoni oli pienyrittäjä. Työllisti 2-3 hlöä itsensä lisäksi.Hyvän tienistin tarjosi kyllä itselleen ja samalla perheelleen. Ei verosuunnittelua. Saappaat jalassa poistui 56 vuotiaana. Muutaman sikarin poltti silloin tällöin, viskiäkin meni huomattavasti, ajeli mielellään autolla ja moottoriveneellä. Tällaisia veronmaksajia suomi tarvitsisi - ei kotoutettavia.

Tuula Hölttä

Erland S. #1: "Ensimmäisen kerran luen, että Suomi on ohittanut miesten kuolleisuudessa kaikki muut siis esim. Venäjä on jäänyt taaksemme"

FutureBundit-sivustolla oleva tieto vuodelta 2005 kertoo, että alle 65-vuotiaiden miesten kuolleisuus vammoihin (sis. murhat ja itsemurhat) ja myrkytyksiin (sis. alkoholikuolemat) on Venäjällä yli neljä kertaa korkeampi kuin Suomessa, jossa vastaava kuolleisuus on EU-maiden korkein.

Violiina (nimimerkki)

#8: "..Venäjällä yli neljä kerta korkeampi kuin Suomessa.."
Tämä ei saisi meitä lohduttaa.Sen sijaan huolestuttavampi olisi .."jossa vastava kuolleisuus on EU-maiden korkein"!

Alkoholinkäyttö ja alkoholismi näyttää olevan tänäkin päivänä kulttuurissamme tabu.Asiasta tiedetään, mutta se vaietaan..

Tuula Hölttä

Violiina #9: "Alkoholinkäyttö ja alkoholismi näyttää olevan tänäkin päivänä kulttuurissamme tabu.Asiasta tiedetään, mutta se vaietaan.."

Enpä ole huomannut, että alkoholi ja alkoholismi olisi kulttuurissamme tabu, josta ei puhuttaisi. Enemmän on mielestäni vaiettu siitä, mikä ihmisissä saa aikaan "eksistentiaalisen tyhjyyden", joka saa ihmisen sumentamaan tietoisuutensa alkoholilla tai esimerkiksi huumeilla.

Yksi tekijä on mielestäni ihmisten "altistaminen" kvartaalikapitalismin säälimättömille ehdoille ja toinen heidän eriarvoistamisensa ja syrjäyttämisensä jo lapsesta alkaen kilpailuyhteiskunnan "plussien ja miinusten" avulla.

Violiina (nimimerkki)

Tuula Hölttä #10 : olet ihan oikeassa en vain vienyt ajatuksiani pidemmälle..
eli mikä johtaa siihen alkoholismiin tai huumeiden käyttöön?..
Ei pitäsi olla syytä hyvinvointivaltiossa Suomessa? Eihän?,

muttei kaikki maassamme voikaan hyvin, "eriarvostaminen ja syrjäyttäminen" tekee elämän turvattomaksi. Lieneekö tilastoja kuinka paljon meillä on syrjittyijä, sortuneita, köyhiä, pitkäaikaissairaita,vanhuksia laitoksissa, joitten elämä voi olla joskus äärirajoilla ja umpikujassa.. ?

Jo päiväkodeissa esintyy syrjintää ja eriarvoisuutta! Joten nouseminen tasaarvoisuudeen myöhemmässä vaiheessa saatta olla mahdoton joissakin tapauksissa. Yhteiskunnan tulevaisuuden arvot alkavat nousta sieltä päiväkodeista..!jo siinä vaiheessa pitäisi kiinnittää huomiota oikeaan kasvatukseen, jokaisen ihmisarvoa kunnioittaen!

Pirkko Leskinen

Muistelen niitä 50 ja 60 lukujen kuntien raittiussihteereitä ja raittiuslautakuntia, jotka tekivät meidän silloisten nuorten keskuudessa tärkeää valitus- ja nuorisotyötä. Viina ja ryyppääminen eivät olleet silloin median välittämiä ihanteita.

Tänään viinalla läträäminen on yleisesti hyväksyttyä kaikissa piireissä. Ensiapupoliklinikat täyttyvät viikonloppuisin kuningas alkoholin uhreista.
Tosin päidehuollossa puhtaat juopot alkavat olla harvinaisia, muut päihteet ohittavat viinan.
Ehkä luonto säätelee päihteillä välilukua?

Violiina (nimimerkki)

#12 iines :"toisin päihdehuollossa puhtaat juopot alkavat olla harvinaisia.."

Onko "iines" todella sitä mieltä, että olisimme pääsemässä eroon "puhtailta jupoilta"? Sehän toisi paljon rauhaa ympäristölle, koska "puhtaat juopot" eivät juo kotona yksin vaan kerääntyvät mielestäni kotikulmiin pimeille nurkille.. ja siellähän vilisee "humalaista kansaa" erityisesti kesällä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset