Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Vieraannuttaminen on lapsen henkistä pahoinpitelyä!

näin sano lapsen vieraannuttamisesta väitöskirjaa tekevä oikeustieteen lisensiaatti ja varatuomari Anja Hannuniemi. Lähivanhempi mustamaalaa lapselle toista vanhempaa niin ettei lapsi halua tapaamisia. Anja Hannuniemen mukaan tuomarit ja sosiaalityöntekijät tulisi kouluttaa tunnistamaan vieraannuttaminen.

Kehitysvammaisten asumispalveluiden yksiköiten työntekijät harrastavat samanlaista tai ehkä vieläkin julmempaa asukkaan vieraannuttamista omaisistaan. Etenkin jos omainen yrittää puuttua kehitysvammaisen psykelääkitykseen. Omaisia mustamaalataan holhoaviksi ja jopa vaarallisiksi aikuisen kehitysvammaisen itsenäiselle ja omatoimiselle elämälle. Laitosten suljettujen ovien takana kehitysvammaisen mielipidettä on helppo manipuloida ja johdatella.

Useimmat omaiset tyytyvät pakosta vieraannuttamiseen eivätkä uskalla kyseenalaistaa työntekijoiden toimintaa etteivät menettäisi täysin yhteyttään kehitysvammaisiin lapsiinsa ja pelkäävät aiheellisesti vammaiseen tai itsensä kohdistuvaa kostoa.

Tarinat kehitysvammaisten hoidosta eivät tulee julkisuuteen, koska puhumattomat kehitysvammaiset ihmiset eivät pysty itse kertomaan kiusaamisestaan tai kaltoinkohtelusta, puhuvien kertomuksilla ei ole todistearvoa. Vain ääripäät tulevat julkisuuteen kuten Ylisen ja Lehtimäen surmat. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Inex (nimimerkki)

Tämän maan isillä voisi olla aika monta tarinaa tästä vieraannuttamisesta.

Pirkko Leskinen (nimimerkki)

Vanhemmat vieraannuttavat lapsia toisesta vanhemmasta. KUitenkin lapsella on silloin yhteys edes toiseen vanhempaan.
Viranomaisvieraannuttamisessa usein kaikki yhteydet katkaistaan omaisiin niin lasten huostaanotoissa kuin kehitysvammahuollossa aikuisten kehitysvammaisten vieraannuttamisessa omaisistaan. Syyksi riittää mikä tahansa keksitty syyte. Tai aina voidaan vedota kehitysvammaisen omaan tahtoon. Se tahto on kuitenkin useimmiten työntekijän esiliinan taskussa. Kuka selvittää parhaiten puhumattoman vaikeavammaisen tahdon.
Koti on meille kaikille tärkein asia elämässä ja kotiin kuuluu yhteys rakkaisiin omaisiin. Työntekijä ei voi koskaan korvata omaisia, hänhän on töissä 8 h vrk, liian läheiset suhteet vammasiin asukkaisiin herättävät jo epäilyksiä.

Violiina (nimimerkki)

Vieraannuttamisella rikotaan julmalla kädellä perherakenteia, kuka sitten vieraannuttaakaan, mutta surrimmat kärsijät tässä prosessissa ovat mielestäni joka tapauksessa lapset.

Hannu Rainesto

Vieraanuttaminen on Ihmisen työstä vieraannuttamista ja sen seurauksena syntyy muita vieraannuttamisen muotoja. Vieraannuttamisen perusta siis seisoo "tuotantotavassa" ja se on meillä kapitalistinen.

Jos kannatat kapitalismia kannatat tietämättäsi tai tietäen juuri vieraannuttamista! Kysy lisää, jos et ymmärtänyt!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset