Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Nuorten mielenterveysongelmissa varhain apu on tärkeää.

Mielenterveyden keskusliiton Revanssi-lehdessä 1/2010 Mielenterveyden keskusliiton aluejohtaja Henri Rinkinen kirjoittaa.., siteeraan :  

"Tutkimuksen mukaan noin joka viides nuorista, 13-22-vuotiaista, kärsii mielenterveysongelmista. Tästä ryhmästä neljäs osa tarvitsee erikoissairaanhoidon tasoista apua ongelminsa. Täällä hetkellä vain reilulle puolelle erikoissairaanhoiotoa tarvitsevista pystytään järjestämään hoitoa.

Nuoret eivät pääse tutkimuksiin riittävässä ajassa resurssien puutteen vuoksi.Jos mielenterveysongelmat tunnistetaan riittävän ajoissa ongelmat eivät ehdi kasvaa kohtuuttoman suuriksi...

Nuoruus on aika, jolloin ihminen luo pohjaa loppuelämästä selviytymiselle! Jos ongelmia ei hoideta ajoissa ne vaikuttavat ihmisen selviytymiseen myös myöhemmissä elämänvaiheissa. Tämä saattaa pahimmillaan johtaa monenlaiseen riskikäyttäytymiseen.Riskikäyttäytyminen voi ilmetä muun muasaa päihdeiten käyttönä, seksuaalisen riskikäyttäytymisenä tai vaikkapa syömishäiriönä", ja Rinkinen jatkaa :

"..Lasten ja nuorten mielenterveyteen kiinnitetään nykyisin yhä enemmän huomiota".

Kysytään : Onko todella niin?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Viola
Aika paradoksaalista on, että ensimmäisenä älähdi KELA & al: oli huomattu, että nuoret käyttävät aiempaa kymmeniä prosentteja enemmän sosiaalivakuutusetuuksia (sairauspäivärahaa, kuntoutustukea, sairaseläkettä, lääkitystä).

Sitten tulee perässä havaitsijoina niitä, joiden toiminta - tärkeä, eettinen ja suorastaan henkeä pelastáva - on suurelta osin kiinni siitä, että RAY jakaa pelihimoisten keräämästä potista miljoonia.

Se saa eniten, joka ymmärtää pitää eniten julkista mekkalaa ja samalla tietää toimia RAY:n ja EU:n sääntöjen mukaisesti (Reumayhdistykseltä se jotenkin lipsahti).

Elämä on taistoa leivästä. Jos leipä on plakkarissa, tulevat maslowin hierarkian ylemmät tasot.

Muuan niistä on psykoterapia, jonka tehosta ja soveltuvuudesta muiden hoitomuotojen kanssa maan ja maailman tiede- ja hoitoyhteisöt paraikaa käyvät erittäin tasokasta, tiukkaa ja tuloksia perästäpäin tuottavaa keskustelua.

Tällä erää näyttää siltä, että paras tapa auttaa nuoria on käyttää "koko palettia" taiten ja verkottuen. Usein siis myös lääkkeitä, mutta ei läheskään aina.

Raha joka tapauksessa ratkaisee valitettavan paljon eikä nettikeskustelujen sympatia juuri mitään.
Jos sellaista nimittäin on, tulee joku suomi24/homma, jossa terävän älyllisellä kynismillä viedään tuhkatkin pesästä. Ja luotta siihen, että asiat voisivat olla jotenkin kohdallaan. Vain huono skuuppi myy!

Violiina (nimimerkki)

Uutisvuoksi-lehden sivulta (25.4.2010) pomittu pieni kirjoitus otsikolla:
"Nuorille vaaditaan lääkitystä psykoterapian ehtona"(STT takana). Siteeraan :

"Mielenterveyden keskusliitto on huolissaan siitä, että Kela on asettanut ehtoja nuorten kuntoutuspsykoterapialle. Liiton tiedossa on nuoria, joita on vaadittu aloittamaan lääkitys ennen pääsyä psykoterapiaan. Kela on myös vaatinut nuorten suostumaan useamman lääkkeen kokeiluun. Mielenterveyden keskusliiton mukaan joiltakin nuorilta on edellytetty kolmen kuukauden hoitosuhdetta vain julkisella sektorilla.
Liitto muistuttaa, että vaatimus suostua lääkitykseen kuntoutuspsykoterapian ehtona on potilaslain säännösten vastainen....
Nuorten mielenterveyden häiriöiden aiheuttamat haitat ovat voimakkaassa kasvussa.Mielenterveysongelmat ovat kasvaneet eniten 16-19 vuotiaiden miesten keskuudessa"-STT.

On kummallinen Kelan näkökulma! Voimme sanoa, että Kela pyrkii "pakkolääkitykseen"..se varmaankin on helpompaa ja edullisempaa Kelalle.
Johan meillä Suomessa "makaa" lääketokkurassa kehitysvammaiset ja vanhukset laitoksissa! Onko Kelan pyrkimys laittaa"ongelmallinen" nuoriso jo kotona "kemiallisiin kahleisiin"!?

Raija (nimimerkki)

Kun parikymmentavuotta sitten aloitettiin saastamisvimma, niin tulokset nakyvat nyt. Jos tassa ajassa maa ei ole muuttunut mitenkaan, vaan ongelmat ovat ainoastaan lisaantyneet, niin kannattaa miettia missa todellinen syy on.

Aivan turha taas kiinnittaa huomiota itse ongelmaan, kun samaan aikaan paatoksilla ei edes yriteta muuttaa valtarakenteita. Suomella tulee olemaan raskas tie edessaan, jos muutoksia nuorten tilanteeseen ei aleta nopeasti toteuttaa. 70 miljoonaa ei riita ja raha ei ole ainoa asia, joita nuoret kaipaavat.

Niin kuin kaikki valtion monopoolit RAY pelaa myos likaista pelia nuorten mielenterveydella ja tulee viela aika, etta vaarinkaytokset vedetaan paivanvaloon lahempaa tarkastelua varten.

Pirkko Leskinen (nimimerkki)

Viikonlopun blogeissa joka toisessa käsiteltiin maahanmuuttajia, mielenterveysongelmat ei ole pop-juttu, jolla voisi yrittää eduskuntaan.
Mikä on suhdeluku maahanmuuttajien ja mielenterveyshäiriöistä kärsivien kesken.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset