Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Valittajaa ei hoideta!

täällä otsikolla ja tunnusmerkillä "Tämä ei voi olla totta" kirjoittaa 31.12.09 "Imatralainen" lehdessä.." Älä tee valitusta tai kantelua sairaanhoitopiiristä, mikäli haluat varmistaa, että hoitosi onnistuu jatkossakin terveydenhuollossa... Viimeiset kolme vuotta on käyty "taistelua"sairaanhoitopiirin kanssa. Valittajan leima on lyöty papereihin ja sen aistii kohtelussa.Entistä julkisen puolen vaativan tason erikoissairaanhoidon potilasta pompotellaan nyt kuin heittopussia terveyskeskuksen ja keskussairaalan välillä..Lääkäreitä voisi verrata koulukiusajiin,sillä heidän käyttäytymisestään valittajaa kohtaan löytyy paljon yhteneväisyyksiä. Vähättelyä, nöyryytystä, naureskelua. Mielivallasta kertoo myös se, että vakavia oireita ei noteerata eikä potilasta muutenkaan kuunnella. Taktiikkana on nujertaa potilas aivan kuin rankaisuna valituksesta...Valituskäsittelyssä lääkärin sana painaa vaakakupissa  enemmän kuin potilaan, jolle jää raskas, suorastaan mahdoton todistustaakka etenkin kun valituksen kohteena olevan sairaanhoitopiirin lääkärit panttaavat diagnooseja ja valitukset kaatuvat ns.näytön puutteeseen.

Huvittavalta tuntuu hyvää tarkoittavat neuvot, että kannattaa ottaa yhteys potilasasiamieheen. Kunpa tietäisivätkin kuin monta kertaa on tätä viranhaltijaa lähestytty laihoin tuloksiin.Nykyisellään potilasasiamies on vain sairaalan juoksupoika, jolla on sama palkanmaksaja..."

Näin siis kirjoittaa nimimerkki "tämä ei voi olla totta". Minä sanoisin, että "se on totta", että täällä tavalla leimataan valittaja muuallakin. Olen itse "leimattu" valituksista, joita olen tehnyt kehitysvammaisen tyttärenpokaani kohtelusta. Rangaistukseksi kehitysvammainen tyttärenpokaani eristetty minusta (12.1.2009) ja meneillä on julma vieraannuttamisprosessi minusta. En tiedä miten lapsenlapseni jaksaa, en ole tavannut häntä 22.11.2009 päivän jälkeen, mutta itse tunnen hengistä kidutusta ja kuinka kauan se voi jatkua?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Riitta Vaikkinen (nimimerkki)

Suomesta puuttuu terveydenhoidosta kuluttajasuoja.

Sanon tämän jo 4,5 vuotta kalliit syöpähoidot itse maksaneena.

Asia on viety jo eduskunnan oikeusasiamiehelle saakka ja valitusprosessi jatkuu, mutten usko, että näihin asioihin saa Suomessa oikeutta.

Huonoa kohtelua tai potilasvirheitä ei tarvitse silti hyväksyä! Potilasasiamiessysteemi on tikku renkaan läpi silloin , kun on hyvin hankalia asioita. Toki hän oli minun kohdallani ainoa rehellinen, joka sanoi,
" että Jos Suomessa jollekin käy todella väärin, niin häntä ei auta kukaan". Tiesi varmaan kokemuksesta, mistä puhui.

Vaikeasti sairaat, vammaiset, vanhukset jne.. ja heidän omaisensa ovat usein väsyneitä, eivätkä jaksa vuosien valitusprosesseja, josta tyhjä jää käteen. Ja senpä vuoksi heidän etujaan kavennetaan ensimmäisenä.

Voimia taisteluun!

Jalo Viinanen (nimimerkki)

Sinun totuutesi on sinun Pravdasi.

Silurus (nimimerkki)

#1: Vai, että kuluttajansuoja! Oletko tosissasi? Kuule, sellainen voi olla vain vapailla markkinoilla. Ihan yhtä hyvin voitaisiin puhua maaorjien työehtosopimuksista...

Pirkko Leskinen (nimimerkki)

Pahinta, mitä kansalainen voi tehdä on valittaminen ja virkamiesten häiritseminen. Virkamiesten muisti on pitkä ja hyvä veli- ja sisarkorruptio pelaa. Ei toinen virkamies toista petä.
Ei valitusteitä ole laadittu valituksia varten vaan näennäisdemokratian pönkittämiseksi.

Poliittisen vallan rapautuessa erilaisiin skandaaleihin, lautakasoihin ja vaalirahoitussotkuihin, Ruotsin vallan ajoilta peräisin oleva vahva virkamiesvalta vain vahvistuu.

Virkamiesten kytkökset, lahjonta ja sisäpiirisopimukset toimivat niin kunnallisella, valtiollisella kuin oikeuslaitoksenkin puolella.
Valiitamalla ei oikeutta saa, vain pahentaa asiaansa

Pertti Heinonen (nimimerkki)

Voi voi Viivi! Suomi näyttää kohtelevan tasapuolisen huonosti kaikkia täällä asuvia, niin Suomalaisia kun ulkomaalaisiakin. Sitten NL:n hajoamisen jälkeen täällä on terveydenhoito kuin muutkin sos,edut huonontuneet samassa suhteessa kuin bruttokansantulo on kasvanut. Ja nyt parin viime lamavuoden aikana kehitys eikun nopeutuu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset