Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Ulkomaalaistaustaisia isoäitejä erotetaan Suomessa lapsenlapsistaan karkottamalla pois maasta.

Raution toimintakeskus Imatralla on keksinyt maansisäisen karkotuksen maahanmuuttajaasukkaan inkeriläiselle isoäidille. Yritin eilen tukihenkilöni kanssa päästä tapaamaan vammaista maahanmuuttajalapsenlastani. Vantaan käräjätuomarin, Vantaan kehitysvammahuollon, Imatran poliisin,viranomaisedunvalvojan ja AVI:n ilmoituksen mukaan minulla piti olla vapaa tapaamisoikeus tyttärenpokani kanssa.Kuitenkin toimintakeskuksen kolme työntekjää asettui ovelle kuin Gestapon vartijat ikään.Toimintakeskus sekä tukihenkilöni soittivat paikalle poliisit.

Toimintakeskus syytti minua 74 vuotiasta isoäitiä agressiivisesta käyttäytymisesta, minkä tukihenkilöni voi todistaa väärääksi.  

Olin pyytänyt tukihenkilöni mukaani, koska edellisen kerran yrittäessäni mennä tyttärenpokaani tapaamaan marraskuussa , minut tuupittiin ovelta pois.

Olen tehnyt kaksi suurta virhettä Suomen kehitysvammahuollossa. En tiennyt etten maahanmuuttajana ja tyttärenpokani ainoana lähiomaisena olisi saanut kysellä Raution toimintakeskukselta omaiseni lääkityksen oikeellisuutta. Toinen virheeni oli kanteluiden teko ja virkamiesten turha häiritseminen. Maahanmuuttajan tulee olla hiljaa ja kiitollinen.

Raution toimintakeskus aloitti yli vuosi sitten sanktiot iäkkään isoäidin nujertamiseksi ja kehitysvammaisen ja puhumattoman tyttärenpokani vieraannuttamiseksi minusta. Kun tekaistu pahoinpitelysyyte ei johtannutkaan syytteeseen, piti keksiä järeämmät aseet. Olen tavannut tyttärenpokani viimeksi 22.11.2009 syyttämättäjättämispäätöksen jälkeen, jolloin tyttärenpokani näytti minulle valokuvasta kuka oli lyönyt häntä poskelle.

Tapaamisten kieltämistä toimintakeskus perustelee tyttärenpoikani itsemääräämisoikeudella.Puhetulkki ja toimintakeskuksen työntekijät ovat käyttäneet valta-asemaansa ja tulkanneet tyttärenpokaani haluamallaan tavalla. Entisessä kotimaassani Stalinin vainoissa lapset pakotettiin todistamaan vanhempiaan vastaan. En tiennyt, että Suomen kehitysvammahuollossa käytetään samoja fasistisia keinoja.

Milloin Suomen yli 30 vuotta vanha kehitysvammalaki ja ihmisoikeuksia loukkaavat pakkokeinot kumotaan? En arvannut muuttaessani tyttärenpoikani kanssa Suomeen, että Suomen kehitysvammahuolto elää vielä syvässä keskiajan hengessä. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

kores (nimimerkki)
Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

TÄNÄÄN VOIN HELPOTTUNEENA SANOA,
että VIHDOINKIN pitkän ajan (lähes 8 vuotta!!!) jälkeen saamme lapsenlapseni kanssa tavata toisiamme, blogissa mainitun hänen asumisykikössä, säännöllisesti!
Iloitsemme siitä molemmat!

Pirkko Leskinen (nimimerkki)

Suomen kehitysvammahuollossa omaisia pidetään vammaisen pahimpana esteenä itsenäistymisen tiellä. Melkein 40 vuotta kehitysvammaisten tukiyhdistyksessä toimineena olen nähnyt kuinka meitä omaisia erilaisin keinoin yritetään erottaa vammaisesta perheenjäsenestämme.

Vuonna 1977 säädetty kehitysvammalaki ja sen 42 § ns pakkokeinopykälä antaa suuren väljyyden käyttää vammaisen hoidossa erilaisia pakkokeinoja, eristämistä, viranomaisvieraannuttamista ja pakkolääkitystä.

Vanhusten hoidossa arvojohtajat ovat puuttuneet vanhusten ylenmääräiseen lääkitykseen, milloin uskalletaan puuttua kehitysvammaisten hoidossa usein tolkuttoman suuriin psyykenlääkityksiin.
Meillä on sekä vanhus- että vammaispuolella paljastunut myrkkyhoitajia, mutta ehkä vain jäävuoren huipun verran.

Myös kehitysvammaisilla ihmisillä tulee olla oikeus omaisten läheisyyteen, työntekijät tulevat ja menevät, mutta omaisten rakkaus säilyy.

Vanhasen hallituksen tulisi nopeassa tahdissa vihdoinkin saattaa loppuun kehitysvammalain ja vammaispalvelulain yhteensovittaminen ja kumota ikiaikainen pakkokeino§ ja nostaa kehitysvammaisten ihmisoikeudet kunniaan, jota EOA on vaatinut useamman kerran.Suomi ei ole pystynyt ratifioimaan YK:n vammaisten ihmisoikeussopimusta, koska kansallinen lainsäädäntömme ei ole ajan tasalla.

Miksi STM ja hallitus vitkuttelevat kehitysvammaisten ihmisoikeuksien säätämisessä. Yliopistolaki runnottiin nopeassa tahdissa ja kun poliittista tahtoa ja arvojohtajien kannanottoa löytyi, myös ulkomaalaislaki on mahdollista muuttaa.

Milloin kehitysvammaiset ihmiset saavat ihmisoikeutensa.

Upphew (nimimerkki)

"En tiennyt etten maahanmuuttajana ja tyttärenpokani ainoana lähiomaisena olisi saanut kysellä Raution toimintakeskukselta omaiseni lääkityksen oikeellisuutta. Toinen virheeni oli kanteluiden teko ja virkamiesten turha häiritseminen. Maahanmuuttajan tulee olla hiljaa ja kiitollinen."

Muuten oikein, mutta viimeiseen lauseeseen on onnistunut lipsahtamaan liian tarkka määrite: maahanmuuttaja. Kyllä Suomessa kaikkien tulee olla hiljaa ja kiitollisia, oli sitten mamu tai natiivi. Sitten saa nostaa äläkkää, jos on rahaa tai valtaa niin paljon, ettei tarvitse julkisella puolella rahvaan kanssa olla.

Tuula Hölttä

Kun luin Viola Heistosen selonteon, toivoin, että hänelle vastaisi joku, jolla on kokemustietoa asiasta. Kiitos Pirkko Leskiselle vastauksesta.

On häpeä Suomelle, jos tilanne on tämä: "Suomi ei ole pystynyt ratifioimaan YK:n vammaisten ihmisoikeussopimusta, koska kansallinen lainsäädäntömme ei ole ajan tasalla."

Tepi (nimimerkki)

"En arvannut muuttaessani tyttärenpoikani kanssa Suomeen, että Suomen kehitysvammahuolto elää vielä syvässä keskiajan hengessä."

Asiaan löytyy helppo ratkaisu, palatkaa porukalla Venäjälle. Venäjällä on käsittääkseni vammaishoito reilassa, vai mitä Viola? Suomalaiset veronmaksajat ovat näköjään elättäneet teitä jo kaksikymmentä vuotta, joten nyt on Äiti-Venäjän vuoro.

Käyttäjän ilponurmenniemi kuva
Ilpo Nurmenniemi

Hävettää tämä suomalaisten virakamiesten ja kopmmentoijienkin rasistinen kovuus. Ihmisoikeudet koskevat meitä kaikkia, myös kehitysvammaisia ja heidän mummojaan. Kehitysvammaisten huolto on kehittynyt kovaa vauhtia 1960-luvulta alkaen, mutta tähänkö on tultu? Näköjään tarvittaisiin uusi kehitysjakso suomalaisten asenteissa, eikä vähiten viranomaisten toiminnassa.
Sinnikkyyttä tarvitaan liian paljon, jos ihmisoikeudet ovat näin vaikeasti saavutettavissa Suomessa. Kaikkea hyvää Violalle toivoen!

just joo! (nimimerkki)

"Maahanmuuttajan tulee olla hiljaa ja kiitollinen."

Jos toinenkin noista toteutuisi niin se jo olisi edistystä.

Tasra (nimimerkki)

Hyvä Viola, vammaishoitopaikat ovat bisnesmuoto (siinä missä lasten huostaanototkin), jonka maksaa Valtio eli verorahoillamme yksityisyrittäjät "hoitavat" vammaisia ja valtio maksaa verorahoistamme sievoiset päivämaksut. Huostabisnes toimii samanlaisilla toimintatavoilla.

Eduskuntamme "kansan"edustajat eivät uskalla koskea muutoksilla tähän antiikkiseen lakiin, sillä se on miljoonabisnes monelle. Verorahoistammehan yleensä kustannetaan kaikenlainen vankilatoiminta.

Näyttää taas kerran, että moraaliton toiminta lakkauttaa omatunnon siitä mitä muut meistä ajattelevat. Ajatelkaa, jos yhdestä vammaisesta voi saada satojatuhansia tuloja vuosittain niin mitä sitä muuttamaan 2010 luvulle vammaishoitoa(kaan). Kamalaa meuhkaamista pidetään työttömyyskorvauksista, mutta kannataisi kurkistaa miten suuret miljoonaat pyörii verorahoillamme tässäkin "vankilamaisessa" bineksessä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset