Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Eläkeläisten Taloudellinen Ahdinko

 • <center>Jaakko Tuomi</center>
  Jaakko Tuomi

Eläkeläisten Köyhyys Suomessa

Imatralla vietettiin vanhustenviikon juhla keskiviikkona 10. lokakuuta 2018 -- Kaupungissamme 1'000 ikäihmistä kärvistelee 800 euron eläkkeellä...

Asiasta kirjoitti Hannu Ojala Uutisvuoksessa 11.10. 2018 otsikolla: Vanhemman Polven Juhlaviikko

Lehtikirjoituksen mukaan juhlavieraiden mieli oli kepeä, mutta juhlassa puhuneen sosiaalineuvos Jaakko Tuomen sanoma oli vakava.

Jaakko Tuomi

Jaakko Tuomi on suomalaisen vanhustyön pioneereja, ja hän on eläkkeelle jäätyään toiminut pitkään valtakunnallisen Vanhustyön keskusliiton valtuuston puheenjohtajana ja ministeriön asiantuntijana vanhuksiin liittyvissä kysymyksissä.

Joten hänen sanomisillaan on painoa, koska "ei ole tärkeä mitä sanotaan vaan se, kuka sanoo"!

Ikäihmisten Taloudellinen Ahdinko

Sosiaalineuvos Jaakko Tuomi, 84, vertaa vuosia 1952 ja 2017.

Hänen mukaansa Olympiavuonna Suomi pystyi asuttamaan siirtolaiset, rakentamaan Lapin, maksamaan sotakorvaukset ja hoitamaan 70'000 sodassa vammautunutta.

   Bruttokansantuote oli silloin 7'700 euroa. Nyt se on yli 40'000 euroa, mutta Suomessa yli 100'000 eläkeläistä yrittää elää 800 euron eläkkeellä. Heistä 1'000 asuu Imatralla.

Vanhusten viikon juhlassa Imatralla puhuneen Tuomen johtopäätös tilanteesta on yksiselitteinen.

   Vanhukset on jätetty syrjään.

Poliittisten Puolueiden Välinpitämättömyys

Ikäihmiseksi luokitellaan vanhuspalvelulain määritelmän mukaan ikänsä puolesta työeläkkeeseen oikeutetut henkilöt.

Poliittisten puolueiden välinpitämättömyys ikäihmisten asioihin ihmetyttää Tuomista. Jo nyt Suomessa on 1,35 miljoonaa ikäihmistä. Imatralla heitä 8'400 ja runsaan kymmenen vuoden kuluttua 9'800.

Tuomi ennakoi ikääntyneiden asioiden nousevan keskeisempään asemaan, kun suuret ikäluokat tulevat Eläkeikään, jolloin palvelujen tarve kasvaa.

Ikäihmisiä Tarvitaan Vain Äänestämään!

Ikäihmisiä tarvitaan Tuomen mukaan vain äänestämään. Siinä vanhimmat ikäkuokat ovatkin olleet aktiivisia, sillä viime eduskuntavaaleissa 75-vuotiaiden ikäryhmässä äänestysprosentti oli 60 prosenttia. Äänestämme ahkerasti eduskuntaan kansanedustajia uskossa että juuri Sinun, Ikäihmisen, asioita hän käy siellä hoitamaan.

Samaan aikaan kirjoitetaan, että Suomi on maailman paras maa, mutta käytännössä on niin, että yhdelle on, toiselle ei. Nyt se ei ainakaan ole niille 100'000 eläkeläisille, jotka yrittävät elää 800 euron eläkkeellä kuukaudessa.

  Mistä tuo 800 euroa kuussa on otettu? Muistaakseni takuueläke on noin 776 euroa. Blogissani Suomalaisten köyhyys koskettaa myös sotaveteraaneja! 15.12.2017 on linkit materiaaliin, jossa kerrotaan, että suurin osa veteraanien puolisoista elää alle köyhyysrajan. Esimerkiksi sotaveteraanin puolison takuueläke noin 775 euroa.

  Ja muuten Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tutkimuksen mukaan suomalaisista noin 8 prosentin eli 440'000:n henkilön tulot eivät riitä kohtuulliseen vähimmäiskulutukseen.

Ehkäpä Suomi on maailman paras maa vain niille 200 kansanedustajalle, jotka saavat pohjoismaiden parasta sopeutumiseläkettä melkeinpä kuolemaansa saakka tekemättä mitään muuta kuin verosuunnittelua ja nauttimalla sen lisäksi pääomatuloista.

Oikein Hyvää Vanhusten Viikkoa!

Niin.
Miksi vain viikkoa?
Pitäisi kuulua:

Hyviä eläkevuosia!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva
Kirsi Oksiala-Mäki-Petäjä

- - "Muistiliiton väliaikainen toiminnanjohtaja Anna Tamminen pitää yllättävänä, että asiakaslaki ei toteudukaan tällä hallituskaudella.

Toisaalta Tamminen tietää lakiluonnoksen ongelmat, koska Muistiliitto toi niitä esiin myös omassa lausunnossaan.

”Jatkovalmistelu on varmasti ihan paikallaan, mutta on ikävää, että tämä nyt siirtyy. Lain lähtökohta on ollut todella kannatettava. Suuri osa sen vaikutuspiirissä olevista ihmisistä olisi nimenomaan muistisairaita.”

Tammisen mukaan muistisairaiden hoidossa on paljon potilaiden itsemääräämisoikeuden kannalta ongelmallisia käytäntöjä. Tyypillinen esimerkki on hygieniahaalari, jota käyttäjä ei saa itse päältään. Sitä käytetään siksi, ettei ihminen sotkisi itseään ulosteisiin.

”Haalarin käyttö saattaa olla välillä ihan rutiininomaista. Ihminen voi kokea erittäin ahdistavaksi ja omituiseksi sen, että ei voi itse hoitaa vessa-asioitaan, kun on tällainen haalari päällä”, Tamminen sanoo.

”Tuleva laki olisi vaatinut esimerkiksi tämän haalarin käyttöön selkeät perustelut.”

Tammisen mukaan uusi laki oli herättänyt hyvää keskustelua ongelmallisista käytännöistä. Hän on huolissaan siitä, suhtaudutaanko asioihin yhtä vakavasti nyt, kun lakiesitystä ei ollakaan tuomassa eduskuntaan.

”Voi olla, että näitä asioita ei enää mietitä hoitoyksiköissä niin aktiivisesti.” - -

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005861182.html

Katso lisää alla:

http://kirsiomp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262433-ka...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Ai, ainako tuo "pupupuku", joka on tosi ahdistava, on käytössä rutiininomaisesti!? ja virkamieskoneisto pähkkäilee sitä lakia?

Aikoinaan huomasin vanhusten palvelutalossa, että yöksi heille latettiin tuo haalari päälle ja tarpeita piti laskea siihen..!

Olen kirjoittanut aiheesta blogin jo 22.6.2010

"pupupuku suomalaisten hoitajien innovaatio":

http://viovio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/37181-pupup...

Käyttäjän Kirsiomp kuva
Kirsi Oksiala-Mäki-Petäjä

Vanhukset Suomessa vankejakin huonommassa jamassa :(

Pupupuvut tulee kieltää lailla. Ovat alentavia.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen Vastaus kommenttiin #11

Vangeilla perustarpeet on turvattu lailla, mutta vanhukset tosiaan jäävät tässä heikompaan asemaan. Meillä monilla ei ole enää rahaa edes kaikkein välttämättömimpiinkään asoihin. Jos haluat syödä kunnolla, niin lääkkeitä ei ole varaa ostaa. Ulkoillakin pitäisi, mutta kun ei ole vaatteita. Vangeilla on kaikki tämä valtion puolesta. Pupupuvut lienevät jo menneen talven lumia.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen Vastaus kommenttiin #25

Ei ne pupupuvut ole vielä "menneen talven lumia"! Ne ovat keksitty helpottamaan hoitohenkilökunnan työtä!

Pekka Iiskonmaki

Tunnen useita eläkeläisiä Suomesta.

Eläke alle 700 euroa/kk.

Monella menee pelkästään kiinteistöveroon yhden tai jopa kahden kuukauden eläke.

Joutuvat myymään esim. kesämökkinsä tai talonsa ja kitumaan sitten kerrostalossa, joka ei ole kaikkien unelma paikka asua.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Totta se on! Ja tämä on häpeä pilkku hyvinvointivaltio Suomelle!

Kiitos kommentista ja blogin suosittelusta!

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Sehän se köyhyyttä vasta onkin. Voi pyhä yksinkertaisuus.

Käyttäjän Kirsiomp kuva
Kirsi Oksiala-Mäki-Petäjä

Viola, katsopa tätä, jos ehdit:

https://www.oikeusasiamies.fi/fi/ratkaisut/-/eoar/...

Ihmetyttää, että tarkastusajankohta on kesällä 2017 ja raportti on vasta nyt julkaistu.

Aika pysäyttävää luettavaa, ks. mm. seuraava:

- - "Oikeusasiamies suosittaa ensisijaisesti, että hygieniahaalarin käytölle löydettäisiin vaihtoehtoisia keinoja. Oikeusasiamies toteaa, että luonnoksessa hallituksen esitykseksi asiakas-ja potilaslaiksi hygieniahaalarin käyttöä ei sallittaisi." - -

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

En lukenut raporttia kokonaisuudessaan, mutta oikeusasiamiehen lausuma kertoo paljon ja ihmetyttää tosi kovasti, että raportin julkaisemiseen meni yksi vuosi ja kolme kuukautta!
Kirsi, kiitos kun tulit keskustelemaan ja suosittelet kirjoitusta! Nyt hyvää yötä!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Linkitetyssä videossa Vantaan kaupungin johtaja Ritva Viljanen lipaskeräyksessä kertoo kaupunkiköyhyydestä. Miksi se on kasvanut? Syinä hän näkee muiden muassa olevan tuloerojen kasvun ja eriarvoisuuden lisääntymisen...

https://www.youtube.com/watch?v=ON6PpeYOqOM

"Köyhyyden kasvot Suomessa ovat usein vanhan naisen kasvot" - Yhteisvastuuavaus Paalutori 4.2.2017

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Koko tuo sosiaalietuksien ja eläkkeiden yhteensovittaminen pitäisi arvoida uudelleen. Nyt etuuksia saavat sellaiset henkilöt, joilla itselläänkin olisi varaa selviytyä, mutta toisaalta sitten sellaiset ihmiset, jotka eivät omin avuin pärjää, jäävät systeemin ulkopuolelle. Koko systeemi pitäisi, mummoni sanojalainatakseni "panna turkpussii ja höpsyttää". Meillä ei vain ole sellaista tahoa,joka kykenisi niin kauaskantoiseen ajatteluun.

Käyttäjän Kirsiomp kuva
Kirsi Oksiala-Mäki-Petäjä

Hyvää yötä, Viola.

Muille illan ja yön virkuille vielä kerron, että samassa linkittämässäni raportissa lukee, "Oikeusasiamies toteaa, että jos tahdosta riippumattomassa hoidossa tai tarkkailussa oleva potilas ei suostu ottamaan hänelle määrättyä lääkitystä, häntä voidaan lääkitä tahdosta riippumatta vain, jos lääkitsemättä jättäminen vakavasti vaarantaa hänen tai muiden terveyttä tai turvallisuutta. Oikeusasiamies suosittaa, että tahdonvastainen lääkitys ymmärretään THL:n julkaisemassa pakon käytön vähentämistä koskevassa käsikirjassa tarkoitetulla tavalla:

Tahdosta riippumattomassa hoidossa tai tarkkailussa olevaa potilasta voidaan lääkitä tahdosta riippumatta vain, jos lääkitsemättä jättäminen vakavasti vaarantaa hänen tai muiden terveyttä tai turvallisuutta. Lähtökohtana tulee lääkehoidossakin olla potilaan hoitaminen yhteisymmärryksessä hänen kanssaan. Tahdonvastaisella lääkityksellä tarkoitetaan sellaista lääkitystä (pisto, tabletti, liuos ym.), jota potilas ei suostu ottamaan. Toimenpiteiden kirjaamisessa pyritään siihen, että kaikki lääkitykset, joita potilas ei suostu ottamaan, merkitään 4a luvun rajoituskoodilla 100. Tämä tarkoittaa myös lääkitystilannetta, joissa potilaalle kerrotaan, että mikäli hän ei ota lääkettä suun kautta, niin hän saa lääkkeen tahdonvastaisena injektiona."

---

Kyllä näistä em. itsemääräämis- ja hoitokäytännöistä tulisi saada selkeät asiakas- ja potilaslait makusote-uudistukseen sen hyväksyntävaiheessa ts. äänestykseen mennessä, jotta niitä ei tuunata ihan mielivaltaisesti jälkeen päin.

Nyt on vaarassa se, että sote-uudistus hyväksytään vain raamina, johon em. hoitokäytännöt laatii vasta seuraava hallituskokoonpano.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Hei, Kirsi!

Kiitos tiedosta! Nyt on tosi tärkeää "saada selkeät asiakas- ja potilaslait makusote-uudistukseen"!

Toivomme parasta, mutta pitäisikö varautua pahimpaan,
että tapahtuu juuri noin kun kirjoitat, "..että sote-uudistus hyväksytään vain raamina, johon em. hoitokäytännöt laatii vasta seuraava hallituskokoonpano.

Joskus tuntuu niinkin, että siitä on tullut jo tapa, siirtää vastuu seuraavalle hallitukselle päätöksestä,
joka koskee vaikeita asioita.

Kiitos kommentista ja oikein mukavaa lauantaita!

p.s.
Tuore tieto netistä: Asiakas- ja potilaslaki kaatui lausuntokierroksella – ”Lain valmistelu on ollut huonoa”

https://www.suomenuutiset.fi/asiakas-potilaslaki-k...

Käyttäjän Kirsiomp kuva
Kirsi Oksiala-Mäki-Petäjä

Viola, olen kyllä ehdottomasti sitä mieltä, että mitään pelkkää sote-raamia ei voi hyväksyä äänestyksessä. On kansanedustajien ja siten kaikkien kansalaisten aliarvioimista, jos näin tehdään.

Maku- ja sotelakikokonaisuuden tulee olla KOKONAISUUDESSAAN selvillä vaikutusarviointeineen siinä vaiheessa, kun siitä äänestetään eduskunnassa. Tämän tulisi olla kaikille itsestäänselvyys. Jos sotemakupaketti ei ole äänestyskelpoinen, niin siitä ei voi äänestää.

Yksinkertaista.

Jos toimitaan toisin, EU on se taho, johon asia tulee seuraavaksi viedä.

Mitenkään ei voi hyväksyä sitä tilannetta, että Suomi ei noudata vammaisten ja vanhusten, myös muistisairaiden, osalta perusoikeuskirjaa ja ihmisoikeussopimuksia. Näin väistämättä käy, jos emme ole nyt tarkkoina siinä, mitä em. ryhmien asioista ollaan säätämässä sote- ja maku-uudistuksessa.

Maakuntahallinnon tulee toteutuessaan palvella sotea ja soten maakuntahallintoa. Siten se on samalla halveksittu lehmänkauppa, mutta myös yksi juridinen kokonaisuus, jonka tulee palvella kaikkia väestöryhmiä tasapuolisesti.

Vanhusten, vammaisten ja muistisairaiden asiat eivät voi jäädä yhtään vähemmälle tässä uudistuksessa. Siitä tulee oikeusasiamiehen pitää nyt huoli jo oman statuksensakin perusteella:

- -"Eduskunnan oikeusasiamies on nimetty YK:n kidutuksen ja muun julman, epäinhimillisen tai halventavan kohtelun tai rangaistuksen vastaisen yleissopimuksen valinnaisen pöytäkirjan (OPCAT, the Optional Protocol of the UN Convention against Torture and Other Cruel, Inhuman or Degrading Treatment or Punishment) tarkoittamaksi kansalliseksi valvontaelimeksi." - -

- -"YK:n vammaisyleissopimuksen (CRPD) ratifioinnin myötä (10.6.2016) eduskunnan oikeusasiamiehestä on tullut osa yleissopimuksen 33 artiklan 2 kohdan mukaista rakennetta, jonka tehtävänä on edistää, suojella ja seurata vammaisten henkilöiden oikeuksien toteutumista." - -

https://www.oikeusasiamies.fi/fi/ratkaisut/-/eoar/...

Näiltä osin eduskunnan oikeusasiamiehen tehtävät ovat aivan selvät, ja oikeusministerin alulle laittamaa selvitystä ei näiltä osin tarvita.

TÄRKEÄÄ MUISTAA, että "Yleissopimuksessa määritellään, ketkä kuuluvat vammaisiin henkilöihin. Vammaisuuden määrittelyssä on keskeistä henkilön toimintakyvyn suhde ympäristöön. Vammaisuuden kuvaamisen lähtökohtana on henkilön suhde ympäröivään yhteiskuntaan eikä lääketieteellinen diagnoosipohjainen määrittely."

https://www.oikeusasiamies.fi/fi/vammaisten-oikeudet

Mukavaa lauantaipäivää Sinulle, Viola. Kiitos, että jaksat viedä tärkeää asiaa eteenpäin! :)

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Eläkeläisköyhyydestä puhutaan vähemmän, sillä eläkeläisiä on monen tasoisia.

Jotkut pärjäävät loistavasti, jotkut joten kuten ja monet ala-arvoisesti.

Onko tilastoa siitä, kuinka monen eläkeläisen nettotulo jää alle 1000 euron?

EU:n köyhyysraja on muistaakseni 1200 euroa/netto.

Jos asuu maaseudulla, jossa asuminen on edullisempaa, saattaa selvitä tuolla alimitoitetulla tulolla.

Suurissa kaupungeissa pärjääminen sen sijaan on lähes mahdotonta. Siksi meillä on nuo surullisen kuuluisat leipäjonot ja yhteiset pöydät.

Nyt, jos koskaan, olisi puututtava pieneläkeläisten toimeentuloon. Meillä on paljon yksinasuvia, ikäihmisiä, joiden eläke on syystä tai toisesta jäänyt pieneksi.

Keinoista paras ei ole eläkkeen nostaminen joillakin kympeillä, sillä verotus iskee välittömästi ja asumistuki pienenee.

Järkevintä olisi sosiaalietuuksien nostaminen. Maksuton hammashoito (myös protetiikka), maksuttomat terveyskeskuskäynnit ja maksuton liikkuminen julkisilla.

Kyse on tahdosta, mihin yhteiskunnan rahoja ohjataan. Ihmistä ei saa unohtaa missään iässä.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Itse olen hukassa juurikin implanatoinnin kustannusten vuoksi, kun ei kantaväestö saa samoja ettuksia kuin maahanmuuttajat (tämä ei olemitään rasistista pulinaa, vaan klinikalla tapasin erään ulkomaalaisen, muutamaankin kertaan ja hän sai lähestulkoon identtisen hoidon yhteinkunnan varoin ja minä maksan lopun ikääni siitä, enkä kykene koskaan enää elämään normaalin ihmisen tavoin). Kela tulkitsi, että kyseessä oli "muu kuin terveydellinen syy", (luki hylkäävässä päätöksessä) vaikka kahdelta, myös julkisen sektorin lääkäriltä oli lausunto, jossa nimenomaa sanottiin, että muuta keinoa ei enää ole. Jos en paremmin tietäisi, miten näitä asioita käsitellään, sanoisin, että kelan lääkäri on tulkinnut väärin, mutta työskeneltyäni paikassa, jossa näitä päätöksiä tehdään, tiedän vallan hyvin, että niitä papereita ei ole välttämättä edes luettu ja kolmeen kohtaan on laitettu kolmensadan euron hintaiset ruksit. Siksi olen niin hemmetin vihainen tälle järjestelmälle, kun se virkamiehet syövät ihmisiltä elämän ja nauttivat vastuuvapauttaan hvyiä yöunia nukkuen.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#26 Suomalaisten hammashuolto on kivikaudelta! Julkiselle puolelle on kuukausien jonot ja yksityisellä maksut korkeat.

Kuitenkin on todettu, että hoitamattomat hampaat ovat usein syynä mm. sydänkuolemiin.

Mitään kirurgisia toimenpiteitäkään ei tehdä ilman, että hampaat on ensin hoidettu kuntoon.

Ei tunnu olevan hallituksella tämänkään asian kanssa kiirettä. Tärkeämpää lienee pitää huolta, että rahavirrat ohjautuvat itselle tärkeisiin kohteisiin.

Kela = hallitusvalta - säännöt ja määräykset tulevat valtion rahakirstun vartijoilta. Kelan työntekijät toteuttavat kaavamaisesti ohjeistusta, kun vaihtoehtoja ei ole.

Aiemmin, kuntakohtaisena vastuuna, sosiaalityöntekijät kohtasivat ihmisen ja hänen ongelmansa. Vaihtoehtona oli myös harkinnanvarainen avustus, jos tilanne niin vaati.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen Vastaus kommenttiin #27

Oli tarkkaan harkittu veto siirtää toimeentulotuen maksatus kelalle, sillä nyt sen voi tosiaan hoitaa kasvottomana virkamiespäätöksenä, kohtaamatta asianosaista kasvotusten ollenkaan. On helpompaa kirjoittaa päätös ja postittaa se, kuin kohdata hädässä oleva kasvokkain ja kertoa hänelle, että ei tipu apua ja nähdä, miten tämä ihminen siitä kärsii.
Onhan vieläkin mahdollista, että kunnan sosiaalitoimi tekee omasta näkövinkkelistään muutoksen tähän kelan päätökseen, mutta kun se toimii kelan päätöksen pohjalta, niin senkin on helppo stumbata hakemus, vedoten tähän kelan ennkkopäätökseen.
"Kun on Tuppurainen Tappuraisen takkuumiehenä", niin sen tietää, miten näitä asoita hoidetaan.
Voi luoja, kunpa nämä asiat olisi silloin aikoinaan rakennettu kestävälle pohjalle, niin olisi paljon helompaa pitää ne ajan tasalla, mutta kun niistä tehtii susi jo syntyessään, niin nyt niiden kanssa ollaan k´´´´ssa. Jaettiin sellaista hyvää, mitä ei ollut olemassakaan ja jos sitä vielä silloin oli, niin olisi pitänyt nähdä, että sellainen hurlumlei ei tulisi kauaa jatkumaan.
Mutta, kun päättämään pääsevät ihmiset, joille vain oma napa merkitsee ja joilla ei ole tuon taivaallista käsitystä talouden pidosta suuressa mittakaavassa, niin tässä se nyt nähdään, mihin se on meidät vienyt. No, eipä ole vieläkään järkeä, että alettaisi korjata tätä raakiletta parempaan suuntaan, vaan sitä värkätään aina vain hullummaksi.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen Vastaus kommenttiin #28

Kyllä se jossain vaiheessa kaikki korjautuu parempaan suuntaan, mutta se prosessi on hidasta. Meidän pitäisikin antaa enemmän vihjeitä vallanpäättäjille täältä ruohonjuuritasolta, niin kuin te teettekin. Ja vaihtaa päättäjät viisaampiin ja järkeviin ihmisiin, jotka näkevät pidemmälle omaa napaa ja kurkistaisivat joskus tänne ruohonjuuritason kentälle, jossa tavalliset ihmiset kärvistelevät 700e eläkkeellä kuukaudesta toiseen!

Irma, kiitos kun tulitte kertomaan vaikeuksistanne ja niin kuin sanoitte itse : annoitte kasvot köyhyydelle! Se muuten vaatii paljon rohkeutta ja henkistä voimaa, joten päättelen, että olette vahva ihminen! Joten toivon, että ne pahimmat ajatukset pystytte vaihtamaan parempiin ja valoisampiin. Ja vielä kerroitte, että iäkäs äitinne on hyvässä kunnossa, joten "omena ei kauas puusta putoa" joten teillä on pitkän iään geeniperimä äidiltänne!

Oikein mukavaa sunnuntaita! Täällä aurinko paistaa ja luonto on ihmeellisen kaunista nyt lokakuun puolivälissä!
Voikaa hyvin!

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen Vastaus kommenttiin #35

Viola, nyt en endes jaksa vastata sinulle, sillä mielstäni pulppuaa nyt niin ISOJA SANOJA, että ne eivät madu tähän paperille.
Näen tämän maailman todella ahdistavana ja pahana, enkä kykene pukemaan sitä kauniiksi sanoiksi parhaalla tahdollanikaan. Näen ongelmien syyn, näen ratkasuja, joilla asiat vois ihelposti korjata, mutta en näe, mihin nämä tyhmät päättäjät sulloisi.
Ehkä jonain päivänä päivä paistaa minullekin, ehkä ei - nyt en näe mitään hyvää missään.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Irma Asikainen kirjoittaa: [Ehkä jonain päivänä päivä paistaa minullekin, ehkä ei - nyt en näe mitään hyvää missään.],

-Kyllä se Aurinko paistaa meille köyhillekin! Eino Leinokin runossaan on sitä mieltä.

Eino Leino

Näin unta kesästä kerran

Näin unta kesästä kerran,
kuinka paistoi päivä Herran,
paistoi mulle, paistoi muille,
paistoi köyhänkin pihoille...

Kiitos kommentista! Ja jaksamista Sinulle! Sitä moni meistä myös tarvitsee!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kiitos kaikille keskusteluun osallistujille, blogin suosittelijoille ja lukijoille, kuin myös fb-sivulla tykkääjille ja linkin jakajille!

Illan ratoksi kuunnellaanpa saksofonin soittoa.

Romanttinen saksofoni...Tapaaminen...Syksymaisemissa

https://www.youtube.com/watch?v=mLqPS6oBJ2s
♫ Романтический саксофон... Встреча...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset