Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Seuraava Maailmansota Käydään Vedestä

 • Seuraava Maailmansota Käydään Vedestä
 • Seuraava Maailmansota Käydään Vedestä
 • Seuraava Maailmansota Käydään Vedestä
 • Seuraava Maailmansota Käydään Vedestä
 • Seuraava Maailmansota Käydään Vedestä
 • Seuraava Maailmansota Käydään Vedestä
 • Seuraava Maailmansota Käydään Vedestä
 • Seuraava Maailmansota Käydään Vedestä
 • Seuraava Maailmansota Käydään Vedestä
 • Seuraava Maailmansota Käydään Vedestä
 • Seuraava Maailmansota Käydään Vedestä
 • Seuraava Maailmansota Käydään Vedestä
 • Seuraava Maailmansota Käydään Vedestä
 • Seuraava Maailmansota Käydään Vedestä
 • Seuraava Maailmansota Käydään Vedestä

Tiedämme, että vesi on elämän perusta! niin ihmiselle kuin eläin- ja kasvikunnallekin! Jos kolmas maailman sota syttyy, niin todennäköisesti siinä taistellaan vedestä eikä muista luonnonvaroista, esimerkiksi öljystä, kaasusta, ym.

Ihminen voi pärjätä ilman kaikkia mukavuuksia mitä meillä on: asuntoja, autoja ja hyviä teitä ja kaikkea muuta ja vaikka vähemmällä ruoallakin pärjää. Ilman niitä elämä muuttuisi vain vaikeammaksi, mutta jos puhdas makea vesi loppuu niin ihminen ei pärjää kolmeakaan päivää ilman vettä, veri tulee sakeaksi ja ihminen kuolee ja koko elämä maapallolla loppuu.

Vettä On Aina Yhtä Paljon Kuin Ennen

Veden kiertokulku takaa sen, että vettä on maapallolla aina yhtä paljon kuin oli silloin, kun elämä maan päällä alkoi. Joten voisi ajatella, että ei huolia! Vesi ei häviä minnekään maapallolta ja sitä on aina saatavissa. Se on meidän luonnonresurssi.

Miljoonia, tuhansia ja vielä satojakin vuosia taaksepäin vettä riitti kaikille, koska ihmisiä oli paljon vähemmän ja teollisuus ei ollut kovin kehittynyt.

Mutta Miten Nyt?

Vaikka vettä on maapallolla niin paljon kuin ennenkin, niin riittääkö sitä meille kauan ja vieläpä jokaiselle tasapuolisesti ja tarpeen mukaan?

Jossain laissa sanotaan, että "Vesi kuuluu kaikille — niin maapallon ihmisille, eläimille kuin kasveillekin." Entä jos olosuhteet muuttuvat ja sitä ei riitä kaikille? Miten käymme jakamaan?

Tutkijoitten mukaan nykypäivänä Länsi-Aasiassa, Pohjois-Afrikassa, Kiinassa, Intiassa, Venäjällä ja Yhdysvalloissa vettä kulutetaan enemmän kuin sitä syntyy. Tänään käytetään vettä 30 prosenttia enemmän, mitä luonto voi tuottaa.

Veden Saastuttaminen

Suolaton, makea vesi on pääasiassa joissa, järvissä, jäätiköissä sekä pohjavetenä. Vain yksi prosentti makeasta vedestä on helposti hyödynnettävissä järvissä, joissa ja tekoaltaissa. Iso osa siitäkin on teollisuuden jätevesien sekä maatalouden lannoite- ja torjunta-aineiden saastuttamaa.

Mitä Raamattu Sanoo Veden Saastumisesta

Ilmestyskirja 8:10

   Ja kolmas enkeli puhalsi pasunaan; niin putosi taivaasta suuri tähti, palava kuin tulisoihtu, ja se putosi virtoihin, kolmanteen osaan niistä, ja vesilähteisiin.

Ilmestyskirja 8:11

   Ja tähden nimi oli Koiruoho. Ja kolmas osa vesistä muuttui koiruohoksi, ja paljon ihmisiä kuoli vedestä, koska se oli karvaaksi käynyt.

Nykypäivänä tuskin Enkelit taivaalta tulevat puhaltamaan vaan itse Planeettamme kuningas, Ihminen, saastuttaa oman juomavetensä! Niin kummalliselta se tuntuu, mutta niin se on!

Makea Vesi Uhanalainen Luonnonvara

YK ilmoitti vuoden 2025 olevan vesikriisin vuosi! Eli kriisi on jo tuossa aivan kynnyksellä. Mitä on kansakunnan elämässä 7 – 10 vuotta. Yksi silmänräpäys ja vesikriisivuosi on siinä!

Tutkijat arvioivat, että vuoteen 2050 mennessä puolet maailman tulevasta seitsemästä miljardista ihmisestä joutuu elämään ilman puhdasta juomavettä.

Vesisota On Jo Menossa

Tiedämme että jo tällä hetkellä elämme monilla maapallon alueilla keskellä vesikriisiä ja sota vedestä on jo käynnissä eri puolilla maailmaa ja se vaikeuttaa kansojen välisiä suhteita. Viimeisten 50 vuoden aikana on veden takia tapahtunut noin 500 konfliktia, niistä 21 konfliktissa käytettiin ampuma-aseita.

Vesiemigrantit Ja Vesiterroristit

Monien maiden ihmiset ovat jokapäiväisen vesistressin alla ja janon takia ihmiset jättävät kotinsa kuivilla alueilla ja tulevat tänne pohjoiseen, koska täällä on vielä vettä!!!

Noin 1,1 miljardia ihmistä kärsii puhtaan veden puutteesta. Tämä synnyttää niin vesiemigrantteja kuin vesiterroristejakin.

Joittenkin asiantuntijoitten mukaan vuonna 2025 pakolaisia voi olla jopa 700 miljoonaa ihmistä, eniten Lähi-Idästä ja Keski-Asiasta.

Jemen Maailman Kuivin Asuttu Maa

Asiantuntijoitten mukaan kaikkein huonommin asiat veden suhteen ovat Arabian niemimaalla Jemenissä.

Jemen tulee olemaan ensimmäinen maa, jossa vesi loppuu.

Siellä makea vesi pumpataan maan alta ja pohjavesi laskee joka vuosi useita metrejä alemmaksi. Syvimmät kaivot ovat jopa kilometrin syvyisiä. Edes pohjavesi ei kelpaa juotavaksi. Sitä täytyy puhdistaa ja vedenpuhdistuslaitoksiakaan ei ole riittävästi.

 • Maassa on 900 salaista porakaivoa, joista paikalliset Khat-huumeen kasvattajat pumppaavat vettä pensaitten kastelemiseksi. -- 70% työvoimasta saa elantonsa Khat-huumeen kasvattamisesta.

Valtioiden Rajat

Jokien ja pohjavesien jakautuminen yli valtiorajojen aiheuttaa myös kiistoja maiden välillä.

  Ganges-joki

Intian ja Bangladeshin välillä on konflikteja Ganges-joen käytöstä.

Ganges on pyhä joki intialaisille ja he käyttävät sen vettä oman näkemyksensä ja uskontonsa mukaisesti. Asiantuntijoitten mukaan Intia käyttää vettä holtittomasti. Se laskee jokeen likavedet, tehtaiden jätevedet ja vieläpä poltettujen ruumiiden osia. Tämä kaikki virtaa Gangesissa Bangladeshiin, josta sitten laskee Bengalinlahteen.

  Dnepr-joki

Yksi Euroopan suurista joista, Dnepr saa alkunsa Venäjältä. Se virtaa Valkovenäjän ja Ukrainan kautta Mustaanmereen.

Nyt Ukraina on sulkenut Dnepristä Krimille johtavan kanavan. Tässäkin näkyy vesisodan merkkejä.

Vesi Tulevaisuuden Strateginen Voimavara

Se on selvä, että veden niukkuudesta riippuen, jaettavissa olevat vesivarat tulevat voimankäytön kohteeksi. Tämä lisää ristiriitoja maiden sisällä ja niiden välillä.

Taistelu vedestä tulee lisäämään poliittisia jännitteitä ja johtaa siihen, että se vaikuttaa vahingollisesti koko luonnon ekosysteemiin.

Vesi on tärkein luonnonresurssi ja sen hallussapito voi tarjota näkymättömän määräysvallan kansojen, maiden ja maanosien välille. Vesi voi olla tulevaisuudessa strategisena voimavarana paljon tehokkaampi kuin miehitysarmeijat.

On aivan selvää, että vedellä on tärkeä rooli kaikissa maailmanlaajuisissa konflikteissa, sanovat viisaat.

Miltä Tuntuu Jäädä Ilman Vettä?

Kuivuus. Tiedän sen.

Kouluikäisenä muistan sodanjälkeiset (1946 – 1947) vuodet Neuvostoliitossa. Silloin oli kova kuivuus ja siitä johtuen meni kaksi peräkkäistä vuotta ilman sadonkorjuuta. Nyt tiedän, että silloin kuoli nälkään 1,5 miljoonaa ihmistä.

Vieläkin muistan sen nälän ja veden puutteen. Ei ollut juomavettä! Vesi kuljetettiin hevosella jostain muutaman kilometrin päästä. Jos sai ämpärin vettä, niin sitä piti riittää kaikkeen käyttöön aina seuraavan jakeluun asti!

Noin kilometrin päässä kylästä oli sovhoosin ruokala, josta sai joskus kaalikeittoa jossa ei ollut muuta kuin vettä ja muutama kaalin lehti. Olen seissyt siinä jonossa aikuisten kanssa. Ei lapsilla ollut mitään etua. Se keitto juotiin ja sitten takaisin kotiin.

Varmaan se jano ja ruoan puute vei ihmisiltä voimat. Kuumuus oli niin kova, että maanpinta halkeili ja paljain jaloin ei pystynyt ollenkaan kävelemään. Maa poltti jalan pohjaa. Muistan kuinka minäkin olin aika huonossa kunnossa. En toivoisi kenellekään enää sellaisia aikoja!

Säästäkää vettä ja pitäkää siitä huolta, ettei taistelu vedestä olisi ihmiskunnan viimeinen!

Pitäkäämme siis huolta juomavedestä
myös täällä Suomessa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Hieno kirjoitus vakavasta aiheesta kaiken maailman mielensäpahoittajien pikkuongelmien sijasta.

Pohjoismaat on varustettu runsailla vesivaroilla. Meidän pintavetemmekin ovat usein juomakelpoisia sellaisenaan tai kevyen suodatuksen jälkeen.

Miksi meillä on näin hyvin? Kyse ei sattumasta pelkästään. Meillä on niin pieni väestö, että luontomme on säilynyt.

Massamuuton seurauksena voidaan luontomme sotkea kymmenissä vuosissa lopullisesti. Siksi itse vastustan väestömäärän lisäämistä Suomessa ja Pohjolassa. Siihen halpaan ei tule menmä millään verukkeella.

Ympäristö- ja väestöasioita on mietittävä vuosisata eteenpäin eikä vuosi kerrallaan. Se on valtiovaltamme velvollisuus ja tarvittaessa ohittaa sitoumuksemme EUn tasolla.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Suomessa uusiutuvia vesivaroja on eniten henkeä kohden Euroopan unionissa kertovat asiantuntijat. Tulevaisuudessa Suomen pitäisi nousta kansainväliseksi vesialan moniosaajaksi, taloudellisesti menestyväksi vesiosaamisen viejäksi ja globaalin vesidiplomatian taitajaksi. Mutta kilpailu maailmalla on kovaa.

Kilpailu on tosi kova diplomatian paikalle!

Tämä globaalin "vesidiplomatian" tulemiseksi voi tapahtua jos Suomen väestönluku eikä käy pursumaan rajojen reunojen yli. Mutta nuo ennustettu 700 miljoonaa vesipakolaista pitää jonnekin "sijoittaa" ja ensisijaisesti he pyrkivät tänne Pohjolaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

No eihän siihen muu auta kuin pitää ihmisten ympäristö elinkelpoisena. Koska parilta miljardilta kun loppuu ruoka ja vesi niin valtioiden rajat menettävät merkityksensä. Silloin massamuutto on väistämätöntä.

Näkisin ihmiskunnan kannalta erittäin tärkeänä sitä, että rakennetaan niin paljon uusiutuvaa energiantuotantoa kuin mahdollista korvaamaan rajallisia. Jos muutakaan käyttöä ylimääräiselle energialle ei löydy niin käsittelee sillä vaikka merivettä, ja valmistaa siitä juomakelpoista- tai kasteluvettä, ja erottelee mineraaleja siihen liuenneistä suoloista.

Ihmiskunnalta näyttää puuttuvan poliittinen tahto pelastaa elinympäristö. On niin kivaa istua omien käsien päällä, lämmitellen niitä pieruilla, peukalo anuksessa samalla kun poltellaan parin sadan miljoonan vuoden aikana kasautuneet fossiiliset ilmakehään.

Kukaan ei ole ikinä kertonut että mitä järkeä tuossa on tai vaikka sitä miksi joulun pitäisi olla joka päivä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Matti Karnaattu kirjoittaa: [...Jos muutakaan käyttöä ylimääräiselle energialle ei löydy niin käsittelee sillä vaikka merivettä, ja valmistaa siitä juomakelpoista- tai kasteluvettä, ja erottelee mineraaleja siihen liuenneistä suoloista.],

- Merivettä varmasti käsitellään jo monessakin maassa pienemmässä tai isommassa mittakaavassa, mutta lehtikirjoituksen mukaan Israel on johtava maa makean veden tuottamisessa merestä. Noin kolmasosa Israelin juomavedestä on suolanpoistolaitoksista.

http://il4u.org.il/wp-content/uploads/2015/06/wate...

http://il4u.org.il/blog/about-israel/israel-today/...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Tuo keskustelu Ob-joen kääntämisestä virtaamaan etelään...
Katsoin blogissasi kartalta mitä sinne suunnitellaan...

Näin tavallisena tallaajana ajattelisin, että se toisi arvaamattomia seurauksia ja ehkä toisenlaisia "vesikratereita", mutta enpä minä suunnittelekaan vaan paljon viisaammat ovat asialla!

Jos otetaan nyt kartan, joka on linkin takana ja katsotaan millaiset vesimassat pitäisi valjastaa!?

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c...

Ob-joki(Обь, pituus 3 650 km), joka alkaa Altailta ja laskee Pohjoiseen jäämereen.
Jossain vaiheessa siihen yhdistyy Irtyš-joki(ven. Ирты́ш pituus 4 248 km),joka saa alkunsa Kiinan Xinjiangin autonomiselta alueelta. Sieltä virtaa Kazakstanin koillisosaan kautta ja jatkaa Venäjän puolelle.

Nämä joet virtaa etelästä pohjoiseen kaikkine sivy jokineen! Mikä mahtava vesimäärä!!! Ei mikään pikku joki!
Ja tätä vesimassaa ihminen halua kääntää virtaamaan päinvastaiseen suuntaan? Jos vaikka kääntäisikin, niin näin tavallisena tallaajana ajattelen, että se toisi ekologista stressiä koko alueen luonnolle ja varmasti yllättäviä isojakin seurauksia, ja ehkä jopa juomaveden pilaantumistakin!.

Risto Koivula

Ei sitä kokonaan tarvitsisi kääntää. Uoma oli kuilussa kulkevan Tobolin uoma, jonka pohja on korkeimmillaan vain 200 m merepinnan yläpuolella. Vesiä voi suunnata myös Kaspian meren suuntaan, joka on 30 m merempinnan alapuolella. Yllätykseskseni huomaan vasta nyt, että Aral on 40 m. yläpuolella. Päähaaraa ei välttämättä tarvitsisi kääntää, mutta sekään ei olsi vaikeaa, kun Uralilta tulevat joet ensin ohjattaisiin toisin päin kallistettuun Tobol-jokeen. Sen voisi suluttaa ja päästää vettä sen verran kuin kulloinkin parhaaksi katsotaan. Se viilentäisi ilmastoa haihdunnallaan niin kuumassa Keski-Asiassa kuin Jäämeren rannikollakin. Jäämeren jääongelmat ovat pahimpia Lena-joen suistossa, joka myös jäätyy usein pohjia myöten. eikä Ob-ja Jenisei-jokien yhteisessä suistossa.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Kimmo Sasi ehdotti jo muutama vuosi sitten, että Suomen pitäisi myydä kaikki myytävissä oleva vetensä kansainvälisille sijoittajille.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Huono idea. Vesi kannattaa myydä jalostettuna (=pullotettuna tms.) loppukäyttäjille.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Koska suomen vesi on kansallista omaisuutta, ei sitä noin vain pidä myydä. Minä haluan ainakin osingot siitä.

Ettei vaan olisi ajatuksena se, että joku myy yhteisiä asioita muille ja kerää rahat omiin taskuihin?

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Korjaisin, että nimenomaan ”ilmaisesta” puhtaasta vedestä on maailmanlaajuisesti mahdollista tulla puute, kun vettä kuitenkin pystyy puhdistamaan käyttökelpoiseksi monin tavoin. Tällöin sille sitten tulee hintalappu, jolla globaalit yhtiöt kuten Nestle iilmeisesti nyt jo rahastavat. Ensin kaapataan jonkun alueen valmiiksi puhtaat vedet ja sitten myydään pullotettuna sitä maksukykyisille.

Esim. Jemen on veden ympäröimä, mutta sen hyödyntäminen vaatii resusseja.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Hydrologilla olisi asiaa.
Ihmisen läpi menevä vesi on tärkeä mutta sitä voi puhdistaa merivedestä j.n.e.
Pohjavesiä myrkytetään urakalla varsinkin Suomessa koska bisneksen teko ja vanhat tottumukset on tärkeämpää kuin puhdas vesi.
USA:ssa tutkittiin 5000 kaivoa, kolmasosasta löytyi myrkkyjä joiden olisi pitänyt haihtua ilmaan !!
Myrkyt myös säilyy pohjavesissä pitkään, löytyi myrkkyjä (esim. DDT) joiden käyttö kiellettiin 40-50 vuotta sitten.
Jo selvien tilastojen mukaan Suomessa jäteöljyjä ja muita myrkkyjä käytetään voiteluaineina sellaisissa kohteissa joissa jokainen pisara joutuu maahan ja pohjavesiin, 5-6 miljoonaa litraa joka vuosi.
Luonnolle kaikkiaan vesi on välttämätön, esimerkiksi keskikokoinen puu tarvitsee 500-700 litraa vuorokaudessa vettä.
Jo parikymmentä vuotta sitten kun olin asian kanssa enemmän tekemisissä, Euroopassa käytettiin pohjavesiä 80% koska pintavedet oli niin saastuneita, Australiassa 15 %.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Vettä sinällään riittää, mutta miten monella tulevaisuudessa on varaa puhdistettuun veteen, kun puhdistamattomat pintavedet ovat saastuneet juomakelvottomiksi. Paljon puhutaan luonnon suolejusta. Ei luonto suojelua tarvitse. Riittää, kun sitä ei saastuteta eikä roskata, kuten nykyään surutta tehdään. Luonto selviää siitäkin ajan kanssa, mutta miten käy ihmisen. Tuho tulee, jos emme opi elämään ympäristöämme turmelematta.

Pekka Iiskonmaki

Pelkästään Suomen vesimarkkinat ovat miljardiluokkaa, vaikka Suomi on tuhansien järvien maa.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Ei käydä. Kaikki vähänkään merkittävät valtiot sijaitsevat merien äärellä ja niissä vettä piisaa. Jatkossa maapallon vesipinta-ala tulee vain kasvamaan joten veden tavoitettavuus paranee. Ihminen osaa puhdistaa veden, poistaa siitä suolan ja siirtää vettä pisteestä a pisteeseen b. Tekniikan kehittyessä se on aina vain helpompaa ja halvempaa. Jo nykyään osataan erotella vesi jopa ilmasta hyvinkin alkeellisin välinein joten on turha luulla ainoa vesi saadaan valtameristä tai pohjavesistä.

Seuraava maailmansota käydään jonkun suurvaltana itseään pitävän idioottihallinnon sen aloittaessa. Syykin on vanhanaikainen: ollaan nationalisteja, luullaan itsestä suuria ja halutaan lisää alueita ja rikkauksia väestölle.

Hyvä veikkaus onkin että todennäköisin aloittaja on Venäjä joka täyttää kriteerit jo nyt alati köyhtyvänä vanhan teknologian museona. Seuraavaksi todennäköisin aloittaja on Kiina jonka täytyy oikeasti laajentaa rajojaan kasvavan väestömäärän takia ja luonnonrikkauksia saadakseen. Kiina pääsee käytännössä laajentumaan vain länteen.

Ainoa yhteys maailmansodalla veteen on että merenpinnan nousu aiheuttaa paineen hakea muualta asuinalueita kasvavalle ja yhä tiiviimmälle väestölle.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

@ pasi majuri

Kaikki mitä ihminen pystyy rakentaman myös pystyy sen tuhoamaankin. Millainen oli Kaddafin tekojärven kohtalo Libyassa? Ei tarvinnut paljonkaan pommeja kun koko systeemi oli tuhottu ja itse Kaddafi...

Tuon melkein yksinkertaisen menetelmän saada pilvestä vettä on keksinyt pietarilainen professori, akateemikko, uusiutuvien energialähteiden alalla spesialisti Aleksandr Solovjov, mutta hänen mukaan kukaan ei ole paljonkaan vielä kiinnostunut keksinnöstä Venäjällä!?, mutta sen sijan ulkomaalaisia delegaatioita jotka käy tutustumassa se kiinnostaa. Onko sille keksinnölle tulevaisuutta? Voiko tuollainen systeemi kerätä vettä koko maapallon aina kasvavalle väestölle?

Suolaveden puhdistaminen juomavedeksi on todennäköisesti erittäin kallis homma ja veden hinta varmasti tulee nousemaan pilviin.Jos ei ole varaa ostaa sitä, niin toinen vaihtoehto on ryöstää aseella.
Kiitos kommentista!

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Suomen pohjavesien myyntiä yksityisille sijoittajille alettiin pedata noin vuonna 2011. Vesilakia muutettiin ja silloisen ulkoministeri Alexander Stubbin nimittämä ja Jorma Ollilan johtama maabrandityöryhmä otsikoi raporttinsa "Drink Finland". Raportin mukaan Suomi voisi myydä vettä ympäri maailmaa. Samoihin aikoihin MTV3:n(?) järjestämän Tehtävä Suomelle -kilpailun voittajaksi valittiin niinsanottuun vesiosaamiseen (googlaa "vesiosaaminen") liittyvä idea.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

@ Janne Kejo

Aiheeseen liittyvä video, jossa Marko Sihvonen vuonna 2010 pohtii puhtaan veden merkitystä. Hänen mielestä Suomi on myymässä kansallisomaisuuttaan, puhdasta vettä, ylikansallisille yhtiöille. Hän pitää tällaista tekoa moraalittomana.

https://www.youtube.com/watch?v=ZDVeI_tpoio
SUOMI-UUTISIA: Marko Sihvosta tapaamassa 1/3

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kiitos kaikille keskustelijoille, blogin suosittelijoille ja linkin jakajille, kuin myös lukijoille!

Näin viikonlopun ratoksi kuunnellaanpa musiikkia ja hauskaa venäjänkielistä laulua "Miksi olen vedenkantaja?"/ "Почему я водовоз?" elokuvasta (1936) "Volga,Volga"...

Ilman vettä ei pärjää kukaan...ei edes kärpänen! Niin se on!

https://www.youtube.com/watch?v=WIHK-as04NU

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset