Unelma Joka Toteutui

Eräs nuori maalaistyttönen Galina haaveili oikeasta elämästä, että se varmaan on kaupungissa. Halusi muuttaa kaupunkimaisemiin, pukeutua kauniisti ja kävellä kopsutella komeasti korkokengät jalassa kaupungin kaduilla..! Mutta niin kuin tulevaisuus, elämämme polutkin ovat arvaamattomia. Niin olivat Galinankin.

Tänään Galina ei kopsuttele suuren kaupungin kaduilla vaan hän miehensä Valerin kanssa johtaa omaa maatila ”Solnetshnoe” / ”Aurinkoinen”, joka sijaitsee ihan tuossa Venäjän rajan pinnassa, lähellä Svetogorskia (entinen Enso).

Muutama vuosi sitten sattumalta osuin niille kulmille ja sain mahdollisuuden hieman tutustua tähän ihanaan perheeseen. Tämä tosikertomus pohjautuu Galinan kertomukseen ja lisää tietoa olen ottanut heidän maatilansa nettisivuilta.

Galina, Valeri Ja Solnetshnoe

Galina ja Valeri tutustuivat Leningradissa, jolloin Galina oli siellä opiskelemassa pedagogisessa opistossa. He perustivat perheen ja heillä oli jo kolme lasta, kun Neuvostoliitto hajosi. Oli vaikea saada jopa maitoa lapsille… He eivät kuitenkaan lannistuneet vaan niin kuin venäläinen sanonta on ”Засучив рукава принялись за работу” / ”Käärivät hihat ja alkoivat toimia!”. He saivat kuin saivatkin pienen maapalstan. Myös siitä piti taistella. Paikalla sattuivat olemaan vanhat ja erittäin vahvat peruskivet edellisten, evakkoon joutuneiden, asukkaitten talosta. Näiden päälle he rakensivat kotinsa.

Maatilan vieraille näytetään entisten asukkaitten, eli karjalan suomalaisten asutusten vanhoja rauniota. Ilo-farmin opas kertoo vieraille entisten asukkaitten historiasta, jotka olivat asuneet tällä useita kymmeniä ja jopa satoja vuosia sitten.

Siellä voi käydä myös vanhojen suomalaisten tuotteiden museossa. Sinne on kerätty tarvekaluja, joita suomalaiset käyttivät 1800-luvulla.

Täällä tavalla tilan nykyiset asukkaat haluavat osoittaa kunnioitusta niille ihmisille, jotka aikoinaan asuttivat tilaa ja niille, jotka joutuivat lähtemään omilta kotikunnilta pois maittemme välisten poliittisten ja sotilaallisten tapahtumien seurauksena.

Moni tuon kylän entinen asukas ja heidän jälkeläisensä on käynyt siellä retkellä.

Kalliolle Kukkulalle …

Tarina alkoi yli kaksikymmentä vuotta sitten.

Maatilan ”Solnechnoye” perustivat vuonna 1991 Valeri ja Galina Altsagirova nimenoman elantotarkoituksella. Koulutukseltaan he ovat molemmat pedagogeja. Heidän unelmansa toteutui Karjalan Kannaksen maisemissa pienellä kukkulalla kauniissa ja viihtyisässä ympäristössä, jonne he rakensivat oman majansa… Ja sanan mukaisesti voi sanoa, että he ihailevat Karjalan kannaksen kauneutta omasta ikkunasta!

Talo rakennettiin vanhan peruskiven päälle. Tämä kivi oli jäänyt talosta aikanaan evakkoon lähteneiltä karjalaisilta. Pariskunta lapsineen elvytti tuon hylätyn kylän maisemat. … Ja uutta rakennettiin.

Monilapsinen perhe sai ensimmäisen lehmänsä lahjoituksena. Se tuottikin perheelle maitoa ja siitä he saivat vielä sivutuotteena esimerkiksi rahkaa, smetanaa ja juustoa lähes kymmenen vuoden ajan.

Tänään maatilalla ”Solnechnoye” on kuusi lehmää, 25 lammasta, hevonen Orlik, kanoja, hanhia, vuohia ja mitä niitä vielä onkaan. Jokaisen nimeä en edes muistakaan.

Lapsiperhe

Lapsia heillä on kahdeksan, kuusi oma lasta ja kaksi ottolasta. Yhteensä vanhimman pojan ja tyttären perheitten kanssa, heitä on kaikkiaan kaksikymmentäyksi henkilöä. Lapset kasvavat pihapiirissä ja aikuiset työskentelevät omassa perheyrityksessä.

He elävät omavaraisesti oman maatilansa tuotteilla: liha, maito ja maitotuotteet, munat, vihannekset, yrtit, … myös metsän antimet käytetään hyväksi.

Perheen Perussäännöt

Altsagirovilla on kolme perussääntöä, joita uskollisesti noudatetaan.

1.
Ensimmäinen:
Vanhempien kunnioittaminen.
Isän sanaa lapset eivät kyseenalaista.

2.
Toiseksi
keskinäinen tuki ja avunanto!
Kaikki yrittävät olla mukana vaikkapa heinäteossa tai etsimässä eksynyttä lammasta tai ruokkimassa vastasyntynyttä vasikka…

3.
Kolmanneksi
lasten kunnioittaminen. Kaikki lapset ovat kasvaneet Altsagirovilla itsenäisiksi, heidän mielipidettään kunnioitetaan. Vanhemmat pyrkivät kehittämään heissä luovuutta…

Nuori Viljelijä

Luonnollisesti, kun lapset pääsevät vapaasti kontaktiin kanojen, hanhien, lehmien ja vasikoiden kanssa kuin myös hevosen selkään ratsastamaan ja tekemään kaikkea, mitä maatilalla voi tehdä ja harrastaa, he samalla perehtyvät maatilan töihin. – Isommat neuvovat pienempiä.

    Hieno juttu muuten!!!

Челядушки – Chelyadushki

Perheessä ymmärretään, että ”työmies” tarvitsee myös lepoaikaa ja juhlia, mutta nekin pitää osata järjestää taitavasti ja kauniisti. Tätä ”doktriinia” tukee perheen kulttuuriyhtye ”Челядушки” jossa lapset soittavat niin akardeoinia, bajania-harmonikkaa kuin harmonikkaakin ja jopa viulua ja balalaikkaa… he osaavat myös laulaa ja tanssia.

Aurinkoinen farmin oman yhtyeen esityksen näimme toissa vuonna 30.7.2015 kun perheyhtye ”Tseljadushki” oli Inkeri Klubin kutsumana esiintymässä Hiljan Pihalla Imatralla.


Koko esitys soittolistana tästä linkistä.

Imatra-Päivä 2017

Meillä, Inkeri Klubilla, on kunnia saada tänä vuonna, vieraaksi Imatra-päivän esiintymisemme ”Tseljadushki” perheyhtyeen jäsen Elvira Alzagirova. Hän on juuri päättänyt musiikin opintonsa Pietarissa.

Inkeri klubi esiintyy Imatrankosken kävelykadun esiintymislavalla ensi lauantaina 26.8.2017 klo 15:00 alkaen.

Tervetuloa juhlimaan kanssamme Imatra-päivää!

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu