Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Ja anna meille jokapäiväinen leipämme...

  • Ja anna meille jokapäiväinen leipämme...
  • Ja anna meille jokapäiväinen leipämme...
  • Ja anna meille jokapäiväinen leipämme...

Imatran seurakunnassa ei riitä resursseja antaa apua jokapäiväisen leivän tarvitsijoille. Asiasta kirjoittaa Uutisvuoksi 7.4.2017 Minna Mäkinen otsikolla :

Imatran seurakunnan diakoniatyössä koettiin hengästyttävä tammikuu, kun vastaanotolle alkoi virrata yllättävän paljon avun tarvitsijoita...

     Me haluamme auttaa ja tukea, mutta meidän resurssimme eivät mitenkään riitä. Meiltä meni tammikuussa avustuksiin yli 6'000 euroa. Budjetti ylittyi reippaasti. Nyt käytäntömme on se, että ihmisiä kehotetaan hakemaan aina ensin tukea Kelalta ja Eksotelta.

Samassa UutisVuoksi lehdessä ihmisten hädästä kirjoittaa 7.4.2017 Minna Mäkinen otsikolla :

Elämän Avuksi - Yhdistys

Lehtikirjoituksen mukaan toimeentulotuen viipyminen on ajanut imatralaisia entistä hankalampiin taloudellisiin tilanteisiin.Vuoksenniskan ruokakassijakelussa on suomalaisten ruoanhakijoiden määrä alkuvuonna kasvanut. Ruokajakelussa kassit jaetaan ensin suomalaisille, sen jälkeen venäläisille. Mukaan on tullut uusia kasvoja, esimerkiksi perheitä lasten kanssa, kertoo ruokakassijakelusta vastaava Hannele Lainpelto Elämän avuksi -yhdistyksestä.

Yhdistyksen vapaaehtoinen Pentti Haikonen tietää, että monilla syy ylijäämäruoan hakemiseen on viime aikoina ollut viivästyneessä toimeentulotuessa...

Imatran Helluntaiseurakunta

Sama ilmiö on havaittu myös helluntaiseurakunnan ruokakassijakelussa, kertoo vastaava Ossi Baltzar.

Aiheesta on kirjoitettu paljon ja muutkin kirjoittajat viittaavat siihen, että syy on pelkästään Kelan toiminnassa, koska toimeentulopäätökset viipyvät.

Mielestäni tämä kertoo eniten siitä, että jokapäiväisen leivän tarpeessa on paljon enemmän suomalaisia kuin mitä seisoo ilmaista ruokakassia jonottamassa. Kuinka paljon lieneekään suomalaisia, jotka elävät toimeentulontuen varassa?

Pitäisikö Leipäjonoja Olla Vaiko Ei?

"Leipäjonoja ei pitäisi olla" UutisVuoksi, Mari Pajari, 7.4.2017. – Lehtikirjoituksen mukaan Imatrallakin leipäjonojen venyminen osoittaa, että tuen maksatusten viivästyminen tuo avun piiriin aivan uusia ihmisiä. Eniten riipaisee tieto lapsiperheiden kasvaneesta joukosta jonoissa...

Yllätti Viranomaisetkin

Samassa kirjoituksessa kerrotaan, että pysyvästi toimeentulotuen varassa elävien määrä yllätti viranomaiset, vaikka uudistuksen piti olla perusteellisesti taustoitettu. Kelan pääjohtaja Elli Aaltonen on päästellyt julkisuuteen autenttisen kuuluisia parahduksia sosiaaliturvaan elämäänsä nojaavien ihmisten kohtaloista...

Hyvinvointivaltion Kokonaistilanne

Tehtävää riittää. – Todella riittääkin! Ja olisi jo korkea aika arvioida kunnolla hyvinvointivaltion kokonaistilannetta suomalaisten köyhyydestä! Vaikka se köyhyys häpeä onkin!

Hyvää vointia kaikille!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Tässä olisi lisää tietoa suomalaisten köyhyydestä, jos kiinnostaa!

Ylempi köyhälistö :

http://viovio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/225116-ylem...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Ruokajonoista ja köyhyydestä ei ole kiva keskustella ja jopa hävettääkin, mutta ikävistäkin asioista kannattaa ainakin puhua! Nyt linkitetyissä kirjoituksissa näkee, että Imatralla ollaan huolestuneita asiasta.

"Ihmisten nälän pitäisi hävettää meitä kaikkia."-Sanoo kirjoituksessaan Uutisvuoksen päätoimittaja Mari Pajari.

Nälän tunne on meille kaikille tuttu juttu. Se on luonnollinen signaali siitä, että maha on tyhjä ja elimistö kaipaa lisää energiaa. Nälkä pysyy kurissa tai poissa, kun saamme ruokaa, mutta jos sitä ei riitä, niin tänä päivänä ainakin Suomessa pelastaa ilmaisruokajakelu ja jonoon on pakko mennä vaikka kuin hävettäisi! Etenkin jos perheessä on pieniä lapsia!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Esa-Jussi Salminen kommentoi blogia Fb:ssa : [Ja (aihe) liittyy kuntavaaleihinkin.],

- Kyllä! Ja tärkeä aihe onkin, vaikka ihminen ei elä ainoastaan leivästä...! sanoo Raamattukin!

Raamattu 1933. 5. Mooseksen kirjassa 8 mainitaan nälästä :

3.Hän nöyryytti sinua ja antoi sinun nähdä nälkää, ja hän antoi sinulle mannaa syödä, jota et ennen tuntenut ja jota eivät isäsikään tunteneet, opettaaksensa sinut ymmärtämään, että ihminen ei elä ainoastaan leivästä, vaan että hän elää jokaisesta sanasta, joka Herran suusta lähtee.

http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite....

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Reetta Angelvo-Riipinen kommentoi FB:ssa : [Se on häpeällistä, että suomalaisten leipäjonot kasvavat ja samaan aikaan laittomat turvapaikanhakijat leiriytyvät keskellä Helsinkiä ja heille suvakkinaiset kantavat kaksin käsin ruokaa. Eikö niitä suvakkinaisia omien hätä kiinnosta?
- Ei näköjään! Me, paluumuuttajat, kun tulimme 1990-luvun alussa Suomeen, niin ei kukaan antanut ilmaiseksi leipämurustakaan vaan samaan tien töihin tienaamaan...Turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten kohdalla tänä päivänä maassamme toimitaan toisella tavalla. Ajat ja tavat ovat lyhyessä ajassa kummallisesti muuttuneet.Mitä se tuo tullessaan kukaan ei voi edes varmuudella ennustaa.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Syy on Kelan toiminnassa pitkälti. Sehän oli ja on uskomaton möhläys. Adressissa vaaditaan Kelan johdon erottamista, mutta vika on tietysti nykyhallituksessa. Tätä kannattaa miettiä myös kuntavaaleissa: https://www.adressit.com/kelan_johto_vastuuseen

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset