Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

AIDS ja HIV Kaakkois-Suomessa

  • AIDS ja HIV Kaakkois-Suomessa
  • AIDS ja HIV Kaakkois-Suomessa
  • AIDS ja HIV Kaakkois-Suomessa

Etelä-Karjalassa kehotetaan testaamaan myös ikäihmisiä mahdollisen HIV-tartunnan toteamiseksi.

Asiasta kertoo Yle.fi Uutiset Petri Kivimäki otsikolla "Vanhusten Venäjän-matkoilta karu tuliainen – eteläkarjalaisten miesten kaikki uudet HIV-tartunnat yli 70-vuotiailla Venäjän-matkaajilla"

Lehtikirjoituksen mukaan luulo siitä, että HIV olisi vain nuorten aikuisten tai keski-ikäisten sairaus, on erheellinen. Etelä-Karjalassa viime vuonna kaikki HIV:iin sairastuneet miehet olivat yli 70-vuotiaita.

Tartunnat Venäjältä

Sairastuneita miehiä yhdistää se, että he ovat saaneet tartunnan Venäjältä. Ainakin nämä tartunnat on saatu Venäjällä rajan läheisyydessä sanoo Lappeenrannasta Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin infektioylilääkäri Pekka Suomalainen.

Infektioylilääkäri Suomalainen haluaa muistuttaa, että myös iäkkäillä ihmisillä voi oireiden takana olla HIV-tartunta. Tauti voi olla pitkällekin edennyt.

    Ei ole niin, että jos ihminen on yli 70-vuotias, niin hänellä ei voi olla HIV-infektiota...

Infektioylilääkäri kehottaa testaamaan myös ikäihmisiä mahdollisen HIV-tartunnan toteamiseksi.

Hiv-Testejä Myös Vanhuksille

Etelä-Karjalassa on jo vuosien ajan ollut ilmiönä se, että vanhemmat ihmiset ovat saaneet HIV-tartunnan. Infektioylilääkäri Pekka Suomalainen toivookin, että myös alueen lääkärit ja hoitohenkilökunta epäilisivät HIV:n mahdollisuutta myös iäkkäillä ihmisillä, mikäli oireet siihen suuntaan viittaavat. HIV on helppo havaita yhdellä pienellä verikokeella. Suomalaisen mukaan tauti on voinut iäkkäällä ihmisellä edetä jo AIDS-vaiheeseen.

Tosi surullista ja jopa pelottavaa. Näillä kulmilla se taitaakin olla jo monivuotinen riesa! Ainakin jo vuonna 2010 Uutisvuoksessa oli kirjoitus,

jonka pohjana kirjoitin blogin "Hiv iski Etelä-Karjalaan".

Silloin infektioylilääkäri Pekka Suomalaisen mukaan hiv-tartunnoissa tehdään Imatralla tänä vuonna (2010) kaikkien aikojen ennätys… Myös koko Etelä-Karjalassa vuodesta on tulossa ennätyksellisen synkkä. Uusia tartuntoja on tullut ilmi jo kahdeksan.

Viime ja tämän vuoden 14 tartunnasta 8-10 juontaa Venäjälle. Eli tässäkin ikävässä jutussa toistetaan: Venäjä.. Venäjä.. Venäjä!

Aids Venäjällä

Mitä sinnepäin kuuluu aids suhteen? Hain tietoa venäläisiltä nettisivuilta СПИД в России / AIDS Venäjällä.

Venäjänkielisen kirjoituksen mukaan 20. heinäkuuta "Nezavisimaya Gazeta", kertoi, että YK aids-ohjelman mukaan Venäjästä on tullut yksi tämän vaarallisen epidemian maailmanlaajuisista leviämis-keskuksista.

YK raportin mukaan vaikka sairastuvuus on suhteellisesti vähentynyt, silti Itä-Euroopassa ja Keski-Aasiassa, tauti leviää nopeasti. Kertomuksessa todettiin myös, että Venäjän osuus kasvusta oli 80% vuonna 2015...

Venäläisten YK:n asiantuntijoiden mukaan

    Moskovassa ja Moskovan alueella 16 – 26 -vuotiailla AIDS on 3 – 5 prosentilla. Yli 1% raskaana olevista naisista Venäjän 20 hallintoalueella sairastaa aidsia.

On mahdollista, että yli 1,5 miljoona ovat saanut tartunnan. Ja epävirallisten tietojen mukaan yli 5 miljoonaa on sairastunut, mukana myös raskaana olevia naisia.

Uhka Kansalliselle Turvallisuudelle

Viime vuoden lopulla, pääministeri Dmitri Medvedev sanoi, että HIV-tartuntojen määrä Venäjällä kasvavat vuosittain 10%. Terveysministeriö on vahvistanut, että nykyinen taudin leviämisen nopeus voi nostaa tartunnan määrän kaksi ja puoli kertaiseksi vuoteen 2020 mennessä.

Asiantuntijoitten mukaan aidsin leviäminen ja huumeiden käyttö on vakava uhka tulevaisuuden kehittämissuunnitelmille. Jonkin verran se on jopa uhka kansalliselle turvallisuudelle ja Kremlin poliittisille tavoitteille.

    AIDS voi pian olla yhtä suuri uhka kuin terrorismi tai Naton ohjuskilven laajentaminen Venäjän rajojen lähialueella.

Näin siis kirjoittavat venäläiset lehdet! Ei näytä hyvältä tai voisi paremminkin sanoa, että tilanne Venäjällä näyttää tosi pahalta. Jos viisi miljoonaa, eli Suomen väkiluvun verran mahdollisesti sairastavat nykypäivänä AIDS:ia!, niin varmasti osa sairastuneita tai tartunnan saanneista asuu Venäjän lähialueillakin, jonne matkustaa täältä Etelä-Karjalasta paljonkin porukkaa! Siellä voi nopeasti käydä vaikka päiväseltään.

Olkaapa varovaisia niin nuoret kuin vanhuksetkin kun ylitätte valtiorajan ja siirrytte Venäjän puolelle!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Olkaapa varovaisia niin nuoret kuin vanhuksetkin kun ylitätte valtiorajan ja siirrytte Venäjän puolelle!"

Varovaisuutta kannattaa noudattaa joka maassa, myös omassa kotimaassaan, olipa se sitten vaikka Suomi.

Vanha viidakon sananlasku sanoo, että kondomia pitää käyttää kaikissa muissa sukupuoliyhteyksissä kuin sellaisen oman kullan kanssa, jonka kanssa ollaan oltu lähemmässä kontaktissa vähintään 3 kuukauden ajan.

Muuten muistuu mieleeni kesä -84, jolloin radiossa alettiin puhua aidsista ja hivistä. Silloin kerrottiin, paljonko hiv-tartuntoja on maailmassa ja että niiden määrä tuplaantuu joka 6. kuukausi. Laskin tuolloin, että vuoteen 2000 mennessä koko ihmiskunta on saanut tartunnan... Onneksi todellisuus ei toimi niin kuin ekonomistien ennusteet.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Janne Kejo kirjoitti: [Varovaisuutta kannattaa noudattaa joka maassa, myös omassa kotimaassaan, olipa se sitten vaikka Suomi...Onneksi todellisuus ei toimi niin kuin ekonomistien ennusteet.],
- Niin se on,mutta kun nyt lehdistö kirjoittaa nimenomaan Venäjästä, niin minä perässä.Tietenkin maassa kun maassa täyty olla varovainen hiv-tartunnan kanssa.
Toivotamme, että täälläkin kertaa "todellisuus ei toimi"! Tarkoitan siinä mielessä, ettei nyt näiltä kulmilta paljon löydy testeissä uusia tartuntoja!

Kiitos kommentista!

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Tietysti toivotaan, että ne tartunnat, jotka oikeasti ovat olemassa, myös paljastuvat testeissä niin että sairastuneita ihmisiä voidaan hoitaa parhaalla mahdollisella tavalla. Ja samalla toivotaan, että kovin moni ei ole tartuntaa saanut.

Ja muuten kannustetaan kansainväliseen tutustumiseen ja läheisyyteen -- jopa intiimiin sellaiseen -- turvallisella tavalla.

Käyttäjän Creap kuva
Vesa Nikkanen

Ei pyyhkiytynyt Afrikan väestökään pois HIV epidemian seurauksena. Taitaa siellä elää enemmän ihmisiä kuin koskaan aikaisemmin.
On hyvä tiedostaa, että ihmisellä voi olla AIDS ilman HIV tartuntaa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Vesa Nikkanen kirjoitti: [Ei pyyhkiytynyt Afrikan väestökään pois HIV epidemian seurauksena. Taitaa siellä elää enemmän ihmisiä kuin koskaan aikaisemmin.],
- Ei pyyhkinyt, mutta väkiluku väheni.

CNN:n mukaan, aids-epidemia Zimbabwessa on laskenut keskimääräisen eliniän noin 25 vuodella...65:stä 39:sään.

Alustavien arvioiden mukaan Zimbabwen väkiluku on vähentynyt noin 1,6 miljoonalla. Ugandassa - 1,3 miljoonalla, Nigeriassa - lähes 1 miljoonalla, Etelä-Afrikkassa 900 000:lla

Lasten ja nuorten kuolleisuus on erittäin suuri, mutta siellä on korkea syntyvyyskin, joten väkeä riittää ainakin vielä!

Lähde: http://herpes.ru/venera/dis/aids.htm

Asiantuntijat kertovatkin siitä, että AIDS voi olla ilman HIV tartuntaa, niin kuin kirjoitat. Kiitos kommentista!

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#1

>Muuten muistuu mieleeni kesä -84, jolloin radiossa alettiin puhua aidsista ja hivistä. Silloin kerrottiin, paljonko hiv-tartuntoja on maailmassa ja että niiden määrä tuplaantuu joka 6. kuukausi. Laskin tuolloin, että vuoteen 2000 mennessä koko ihmiskunta on saanut tartunnan... Onneksi todellisuus ei toimi niin kuin ekonomistien ennusteet.

ooo

Vuosien varrella aidsilla pelottelu on ollut todella massiivista.

- - - -
Aidsista on aina hyvä muistaa mistä ensimmäinen A- kirjain on lyhenne.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Jorma Moll kirjoitti:[Aidsista on aina hyvä muistaa mistä ensimmäinen A- kirjain on lyhenne],

-wikipedia: "AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome) on kädellisten immuunikatotauti, jonka ihmisissä aiheuttaa retroviruksiin kuuluva HI-virus eli HIV ja apinoissa SI-virus (SIV, simian immunodeficiency virus), josta HIVin arvellaan kehittyneen. HI-virus hyökkää immuunijärjestelmää vastaan, ja hoitamattomana HIV-infektio johtaa immuunikatoon eli AIDSiin."

Niinhän se on, että tartunta heikentää tai tuhoa kokonaan elimistön puolustusjärjestelmää eli immuunijärjestelmää, jonka tarkoitus on torjua vieraita taudinaiheuttajia, esimerkiksi viruksia ja bakteereja. Kiitos kommentista.

Käyttäjän Creap kuva
Vesa Nikkanen Vastaus kommenttiin #10

Katsoin netistä dokkarin, jossa spekuloitiin hiv:n alkujuuria. Afrikassa, muistaakseni 50-luvulla, kehitettiin TB-rokotetta simpanssien elimistöstä. Tätä rokotetta injektoitiin tuhansiin ihmisiin Afrikassa. Tämä on eräs teoria hiv:n siirtymisestä ihmiseen. Eräs toinen on, että ihminen on saanut sen teurastaessaan apinoita ravinnokseen. Onhan näitä.

Eräs jo edesmennyt tiedemies, jonka nimeä en muista, arvioi hiv:n olleen ihmisellä ainakin 900 vuoden ajan.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen Vastaus kommenttiin #15

Saattaa olla, että tuo pitää paikkaansa, että hiv on ollut ihmisellä jo satoja vuosia. Kun elimistön puolustusjärjestelmä katoa (hiv tekee sen), niin ihminen ei kestä millaistakaan sairautta, niin ymmärtäisin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Aika kaukaa haettu ajatus? Tutkimukset rahan tuhlausta.

Aivan kuin tätilleni tehty keuhkotautitutkimus.
Vedottiin Karjalaisuuteen? Ihminen tullut evakkona sisämaahan jo -40 luvulla? Eikä ko.sairautta ollut esiintynyt 89v mennessä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Marja-Liisa Kalkela kirjoitti:[Aika kaukaa haettu ajatus.Tutkimukset rahan tuhlausta.],

- se on totta, että joskus tutkimuksia saadaan tehdä jonkun korkean tahon tilauksesta. Lienekö lääkärillä ollut "kaukaa haettu ajatus" tuoda julki tällaisen vaarallisen taudin leviämisestä näillä kulmilla? Voi tietenkin vähätellä asiaa, mutta mielestäni lääkäri varoittaa ihmisiä olemasta vaarasta. Eikä siitä ole haittaa kenellekään! Aihe vaan on niin arkaluontoinen.
Kiitos kommentista.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

''Moskovassa ja Moskovan alueella 16 – 26 -vuotiailla AIDS on 3 – 5 prosentilla.''

Saatana saapui Moskovaan sittenkin.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Täytyy varoa ja toivoa kovasti, ettei mainitsemasi paholainen lähtisi loikkimaan lähinaapurimaahan! Mutta tilanne on todella vakava nuorten kohdalla!

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

#11
Mihail Bulgakov oli sitä mieltä jo 80 -vuotta sitten.

Hän oli yhtä hyvä ennustaja kuin Majakovski. Hän osasi ennustaa kuolinpäivänsä tarkalleen.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen Vastaus kommenttiin #13

Olet lukenut Bulgakkova ja Majakovskia!?
Ei ollut kummankaan kirjailijan elämä helppoa! Bulgakov joutui käyttämään morfiinia...ja Majakovski itse päätti elämänsä..!

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #16

#16
Luin lapsena ja nuorena kaikki venäläiset klassikot. Aleksei Peskov oli yksi suosikkini.

Maxim Gorkina hän oli kommunistien marionetti ja otti palkkionsa länsivaluutassa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen Vastaus kommenttiin #18

Venäjäksi vai käännettynä?
Joka tapauksessa, oчень хорошо!

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #19

Русский язык. Спасибо!

Aga Jevgeni Onegin on vene keeles liiga keeruline minu jaoks ja selle ma lugesin eesti keeles.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Blogissani mainituissa Yle:n ja UV:n kirjoituksissa korostettiin hiv tartuntoja Venäjällä, HS kirjoituksen mukaan eniten suomalaiset saavatkin tartuntoja ei Venäjällä vaan Thaimaassa!

Jukka Hiiro HS 22.1.2016."Hiv leviää vauhdilla Venäjällä: Suomalaiset saavat ulkomailla tartuntoja eniten Thaimaasta"

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002881438.html

Jos ette viitsi lukea, niin lainaus: "Venäjällä tehtiin torstaina? kyseenalainen ennätys, kun maassa kirjattiin miljoonas hiv-potilas..
Maan kansallisen aids-keskuksen johtajan Vadim Pokrovskyn mukaan arvioiden perusteella tartuntojen määrä voi todellisuudessa olla paljon suurempikin, jopa 1,5 miljoonaa tartunnan saanutta...

SUOMESSA Venäjän paheneva hiv-tilanne ei ole aiheuttanut toimenpiteitä eikä sitä tarvitse pelätä, sanoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen erikoistutkija Kirsi Liitsola."

Jos niin sanoo erikoistutkija, niin varmasti se on niin!
Joten sanoisimmeko, että kaikki pelko pois?!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kiitos kaikille keskusteluun osallistuneille,blogin suosittelijoille ja lukijoille! Käväisimmekö Thaimaassa...?

https://www.youtube.com/watch?v=zMbi2YUWyfc

Amazing Thailand = Удивительный Таиланд

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset