Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Onko kryoninen hautaus tulevaisuutta?

 • <center>Metusalah</center>
  Metusalah
 • <center>Faarao Ramses</center>
  Faarao Ramses
 • <center>Robert Chester Wilson Ettinger</center>
  Robert Chester Wilson Ettinger

Mitä on kryoniikka?

  Kryoniikka eli syväjäädytys tarkoittaa organismien, esimerkiksi ihmisten (tai pelkästään heidän aivojensa) tai muiden eläinten säilyttämistä alhaisissa lämpötiloissa, jolloin aineenvaihdunta ja rappeutuminen pysähtyy lähes täysin. Yleensä tämä tehdään siinä toivossa, että tulevaisuuden teknologia (erityisesti nanoteknologia) saattaa tehdä mahdolliseksi organismin uudelleenkäynnistämisen...

  Vallitsevan käsityksen mukaan kryoniikalla jäädytettyjä vainajia ei pystytä nykyisellä tai lähitulevaisuuden teknologialla herättämään henkiin. Optimistisesti ajattelevat pitävät avainteknologioina tulevaisuuden molekulaarista nanoteknologiaa tai nanolääkkeitä.

Kuolemattomuus

Ihmiskunnalla on ollut aina halu elää niin pitkälle kun haluaisi ja haaveilut kuolemattomuudesta.

Raamatussa mainittu Metusalah oli historian vanhin mies, hän eli Raamatun mukaan 969 vuotta. Hän oli profeetta Hanokin poika, Lemekin isä ja Nooan isoisä.

Kuka keksi kryoniikan?

Robert Chester Wilson Ettinger tunnettiin kryoniikan "isänä" sekä Cryonics Instituten ja Immortalist Societyn perustajana. Hän, hänen ensimmäinen ja toinen vaimonsa sekä hänen äitinsä ovat kryosäilytyksessä Hän kertoi saaneensa idean kryoniikasta Neil R. Jonesin scifitarinasta The Jameson Satellite.

Ensimmäinen kuoleman jälkeen jäädytetty henkilö oli psykologi James Bedford. Hän oli Kalifornian yliopiston professorina. Hän sairasti parantumatonta syöpää ja vapaaehtoisesti suostui kryoniikkaan. James Hiram Bedford (syntynyt James Bedford, 20. huhtikuuta 1893. Hänet on kryonisoitu vuonna 1967. Hänen ruumiinsa on säiliössä tänä päivänäkin erässä kryoni-firmassa Amerikassa.

Krioniika-bisnes

Nykyään maailmalla on ainakin viisi merkittävää kryoniikka-firmaa. Ensimmäiset kaksi Amerikassa, yksi Ranskassa, yksi Saksassa ja yksi Venäjällä.

Nettikirjoituksen mukaan italialaiset pyrkivät kryonikiksi Venäjälle. Ainakin 10 henkilöä ovat tehneet kylmäjäädytys-sopimuksen. Nyt se on paljon edullisempi, kun rupla on devalvoitunut. Muuten hinnat ovat korkeat ja vielä kasvaa. Esimerkiksi nettitietojen mukaan Amerikassa koko ruumin jäädytys maksaa 150'000 dollaria, pään syväjäädytys 110'000 dollaria.

Jotkut haluavat myös jäädyttää omat lemmikkieläimensä. Koiran jäädytys 10'000 ja kissan 8'000 dollaria. Eli tästäkin on tullut bisnes.

Alalle pidetään kansainvälisiä konferensseja, joita sanotaan rituaali-konferensseiksi.

Antiikin Italian Bolognan kaupunki on jo pitkään tunnustettu maailman rituaali-teollisuuden pääkaupunki. Ensimmäinen tapahtuma sarjassa "[TanExpo]" järjestettiin siellä maaliskuussa 2014 ja siihen osallistui noin 200 näytteilleasettajaa 17 maasta. Näyttelytilat on 23'000 neliömetriä oli paikka virstanpylväs kansainvälisen foorumin, jossa osallistumista näytteilleasettajia asiakkaat ja vierailijat saivat 16'500 ammattilaiset hautajaiset liiketoiminnan 55 maasta...

Rituaaliteollisuus

Nyt on muodissa kokonaisvaltaisuus, joten onkin hyvä laittaa kaikki rituaalipalvelut saman nimikkeen alle.

Ehkäpä jo lähitulevaisuudessa hautaustoimistot muuttavatkin nimensä rituaalipalvelutoimistoiksi. Näin saman katon alta saisi kätevästi kaikki samankaltaiset palvelut.

 • Ristiäiset,
 • synttärit,
 • häät,
 • syntymäpäivät,
 • hautajaiset,
 • kryoniikkapalvelut ja lopulta
 • kryonisoitujen ihmisten uudelleenherättämispalvelut.

Vain mielikuvitus on rajana uusien rituaalipalvelujen keksimiselle...

Kryoniika Suomessa

Suomen Kryoniikkaseura on vuonna 2008 perustettu yhdistys, jonka tarkoitus on edistää kryoniikkatietoutta ja käytännön kryoniikkapalveluiden saatavuutta Suomessa. Seuran edustajat ovat käyneet tutustumassa Moskovassa ja Dresdenissä...

Tulevaisuus on tuntematon. Toivonpa, että kaikki nämä jäädytetyt joskus saavat uuden elämän.

Aurinkoisia kevätpäiviä kaikille tässä elämässä ja nyt.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

USA:laisen Alcor Life Extension Foundationin tapausselostusten perusteella voi maallikkokin vahvasti olettaa, että heillä on taito säilöä aivoja ilman hapenpuutteen aiheuttamia vaurioita, jos säätiön henkilökunta voi aloittaa omat toimensa heti kliinisen kuoleman jälkeen.

Mutta ongelma tuleekin eteen pakastusvaiheessa. Jossakin televisiodokumentissa mainittiin, ettei vielä ole keksitty pakastuskeinoa, joka säilyttäisi solut ehjinä (tai jotain sinne päin). Ilmiön voi nähdä keskivertopakastajakin: mansikka ennen ja jälkeen ei ole samanmuotoinen, vaikka maku kyllä on ihan kelvollinen.

Alcorin sivuilta löytyy (tai on ainakin ennen löytynyt) myös selostuksia pakastettujen ruumiiden sulattamisesta. Niissäkin on havaittu, että esimerkiksi sisäelimet eivät ole säilyneet ehjinä - aikamoinen palapeli siis henkiinherättäjillä. Muistaakseni Bedfordinkin ruumista on pystytty myöhemmin ulkoisesti tarkastamaan ja pakastamisen aiheuttamat suuret vauriot on todettu.
http://www.alcor.org/

Näillä tiedoilla kannattaa nauttia elämästä nykykropassa kuin panostaa uusioelämään nykykropassa.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Niin kuin on todettu, että "kryoniikalla jäädytettyjä vainajia ei pystytä nykyisellä tai lähitulevaisuuden teknologialla herättämään henkiin.", mutta niin kuin sanoi Robert Chester Wilson Ettinger, että multaan haudatulla ei enää mitään mahdollisuutta, mutta kryoniikka-mentelmällä on toivoa kunhan on keksitty uusi teknologia...
Sanotaanhan, että "niin kauan on toivoa kuin on elämää" vai voisiko olla päinvastoin?
Kuitenkin eletään nyt tätä päivää ja niin kuin sanoit,"kannattaa nauttia elämästä nykykropassa kuin panostaa uusioelämään nykykropassa.".
Kiitos kommentista.

Terveisin Viola Heistonen.

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Kryoniikka on out, vanha keino parempi kuin pussillinen uusia. Harvardin tutkijat ovat keksineet että nuorten veressä kylpeminen nuorentaa vanhuksia.

"Tänä vuonna 2016 verikylpyjen nuorentava vaikutus on saanut uutta tuulta siipiensä alle. Harvardin yliopiston kantasolututkija Amy Wagers, nimestä päätellen nainen, on yhdistänyt tutkimuksessaan vanhan ja nuoren hiiren verenkiertojärjestelmät yhteen. Tulokset olivat hämmästyttäviä; lihaksiston, sydämen ja aivojen toiminta paranivat selvästi nuoren veren voimalla. Tutkijat uskovat että iän myötä verestä katoavat proteiinit aiheuttavat ikääntymistä ja tästä syystä nuorella verellä olisi erilaisiin kudostyyppeihin nuorentava vaikutus."

http://asfalttikukka.blogspot.fi/

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Se varmaan pitää paikkansa, mutta miten käytännössä Harvardin tutkijoitten menetelmät voisi siirtyä pidemmälle hiirtä?...
No, blogissasihan kirjoitat, että "tutkija Sharon Sha Kaliforniassa on aloittanut tutkimuksen, jossa Alzheimer-potilaille annetaan nuorta verta uuden hoitomuodon kehittämiseksi. Tuloksia on saataneen jo tänä vuonna."

Mitä tuolta nettisivuilta luemme, niin nyt tehdään eri puolilla maapalloa telomeeritutkimuksia.

..."Telomeerit ovat nousseet vanhenemisen ja siihen liittyvien tautien tärkeäksi tutkimuskohteeksi. Ne ovat kromosomien päitä suojaavia rakenteita, jotka koostuvat toistuvista, lyhyistä DNA‑sekvensseistä ja niihin liittyvistä proteiineista".

Australialais-amerikkalainen tutkija Elizabeth Blackburn sai vuoden 2009 lääketieteen Nobelin yhdessä kollegoidensa kanssa tutkimuksista, jotka liittyvät siihen, kuinka telomeerit suojaavat soluja.
Uusi telomeeritutkimus kertoo, miten terveelliset elämäntavat voivat pidentää elinikää.
Sanotaanhan, että pidennä nuoruuttasi terveellisillä elämän tavoilla, niin seurauksena pidennät sitten vanhuuttasikin...

Venäläisten sivuilta tutkijat kertovat,että kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden päästä telomeraasin perustella voidaan valmistaa lääkettä, joka, jos ei ratkaise ikääntymisen ongelmaa täysin, se voi kuitenkin pidentää elämää merkittävästi.

http://www.gerontology.bessmertie.ru/sta.star.shtml

Kiitos kommentista ja linkistä! Mukavaa sunnuntaita!

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Minkä takia ihmisen (tai yleensäkään minkään elollisen) pitäisi voida herättää henkiin? Syntyminen ja kuoleminenhan ovat elämän kiertokulun kiintopisteet. Me jatkamme elämäämme jälkeemme syntyvissä ihmisissä ja meidän ajatuksemme ja muisto meistä vaikuttavat meitä seuraavien sukupolvien ajatuksiin.

En tarkoita jälkeemme syntyvillä edes suoraan omia jälkeläisiäkään, koska oma geneettinen perimämme on joka tapauksessa jakautuneena maailmassa. Jos johonkin uskon, niin uskon diversiteetin voimaan. Mitä monipuolisempaa elämä on, sen enemmän on mahdollisuuksia uuden syntymiseen. Mutta jatkuvaan määrälliseen kasvuun en usko, missään. Laadullista kasvua toivon.

Ajatus ikuisesta elämästä on kestämätön, suorastaan sietämätön, koska se poistaisi syntymän merkityksen kokonaan.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Juho Joensuu kirjoitti: [Ajatus ikuisesta elämästä on kestämätön, suorastaan sietämätön, koska se poistaisi syntymän merkityksen kokonaan...Me jatkamme elämäämme jälkeemme syntyvissä ihmisissä],

- Ihminen on osa luontoa, jossa kaikki muukin kuluu, ikääntyy ja lopussa tuhoutuu ja kuolee...Se on luonnon laki.
Nähtävästi luonto heittää kaiken energiansa nuoren, tässä tapaukseen ihmisen, luomiseen, että sillä olisi terveyttä ja voimaa lisääntymiseen.

Periaatteessa sehän on päätehtävä jokaisen elävän organismin, jättää jälkeläisiä, että elämä yleisestikin maapallolla jatkuisi, ettei laji kuin laji ja siinä myös ihminen kuolisi sukupuuttoon.

Vaikea on kuvitella miten kryoni- menetelmällä nyt jäädytetyt ihmiset sopeutuisivat luontoon tai päinvastoin miten luonto "ottaisi heidät vastaan"..ja itse ihmiskunta?
Diversiteetin voimalla on varmasti iso vaikutus elämän laatuun.
Kiitos kommentista.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Jos pakastetaan kriisiolojen ravinnoksi, niin mikä ettei. Melko energiasyöppöä touhua.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

"Kriisiolojen ravinnoksi"? No ei kai sillä ajattelulla kryoniikalla jäädytetään vainajia! Ei nykyihminen ole kuitenkaan toiselle ihmiselle susi! Vaikkakin ihmiskunnan historiassa on sellaiseen menty nälän hädän pakosta tai joissakin heimoissa uskomuksesta siihen, että se on oikein ja jopa hyödyllistä...
Tutkijoitten mukaan neandertalinihmisen aikana sellaista suhtautumista oman heimolaiseen oli, mutta ajat ja tavat ovat muuttuneet ja vanhaan ei ole enää tarvetta palata. Eikös niin?
Hyvää sunnuntai jatkoa!

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Eihän tarvetta vielä ole, mutta ans kattoo...Järjetöntä touhua säilöä omaa erinomaisuuttaan, kun luonnonkierto hoitaa evoluution ja tieto säilyy kirjoissa ja bittiavaruudessa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen Vastaus kommenttiin #10

Niin se on "luonnonkierto hoitaa evoluution". Sen kulkua on vaikea muuttaa. Ihminen kuitenkin kokeilee...
Kiitos kommentista!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kryoniikka on ollut jo noin lähes puoli vuosisataa, ja tuona aikana monet kuuluisat ihmiset ovat kryonisoitu tai ovat jo tehneet kryosopimuksen tulevaisuutta ajatellen, tai ainakin ilmaisseet suhtautumisen tähän uuteen ajatukseen. Kaikki alkoi Benjamin Franklinista ...

"Haluaisin..., että olisi keksitty palsamointi - menetelmä hukkuneille henkilöille, niin, että heitä voisi herättää henkiin milloin tahansa vaikka kuinka pitkän ajan jälkeen.

Koska minulla on valtava halu nähdä Amerikka sadan vuoden päästä, niin valitsisin tavallisen kuoleman sijan, että minä ja muutama kaveri mukana olisimme upotettu Madeira-viinin tynnyriin, josta sitten rakkaan maamme auringon lämmöllä palautettaisiin takaisin elämään.

Mutta ... kaikella todennäköisyydellä, me elämme niin kehittymättömässä maassa, että sen tiede on vielä lapsenkengissä, että tämmöinen voisi toteutua meidän aikanamme"
- Benjamin Franklin, 1773.

http://kriorus.ru/en/razdely/zvezdy-i-krionika

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset