Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Ampuma-aseet pois kansalta!

"Kymmeniä tuhansia aseita romuttamolle" kirjoittaa Uutisvuoksi 16.12.2015, Matti Saarela.

Kirjoituksessa kerrotaan uudesta EU:n komission ampuma-asedirektiivistä. Suomen aselakia on tiukennettu. Viimeksi laki muuttui joulukuun alussa. Uudessa laissa on entistä tiukempia määräyksiä muun muassa ampumaratojen käytöstä ja valvonnasta sekä aseiden säilytyksestä. Myös uudessa EU:n asedirektiivissä esitetään aselupien muuttamista määräaikaiseksi.

Lupamenettelyä on Suomessa tiukennettu viimeksi kesäkuussa. Ennakkotietojen mukaan direktiivillä aiotaan kieltää itselataavien puoliautomaattiaseiden käyttö ja hallussapito EU:n alueella.

    Meillä näitä itselataavia aseita on metsästyskäytössä varmasti kymmeniä tuhansia. Ne eivät juuri eroa tavallisista kivääreistä tai haulikoista ja ovat erittäin käyttökelpoisia esimerkiksi villisikajahdissa, suomen Metsästäjäinliiton Kymen piirin toiminnanjohtaja Erkki Pentinniemi sanoo.

    Me olemme tässä omassa lintukodissamme joutuneet suuren maailman armoille. EU varmasti pyrkii reagoimaan terroritekoihin jossain Lähi-Idässä, jossa aseita käytetään, miten käytetään. Nämä tapahtumat heijastuvat meille väärällä tavalla.

Etelä-Karjalan reserviupseerin piirin puheenjohtaja ei usko, että itselataavien aseiden täyskieltoa otetaan Suomen lainsäädäntöön, vaikka EU sellaisen direktiivin säätäisi. Kielto romuttaisi Suomen nykyisen maanpuolustusjärjestelmän, jossa 95 prosenttia sodan aikaisista joukoista muodostetaan reserviläisistä.

    Reserviläisten ampumataidon ylläpitäminen perustuu omatoimiseen harjoitteluun. Tällaisen aseiden kieltäminen olisi huomattava haittaa, Kesälahti muistuttaa.

Muistaakseni jo vuonna 2010 syys- ja lokakuun taitteessa oli järjestetty niin aseiden, ammuksien kuin räjähdysaineidenkin keräys. Ja täällä Etelä-Karjalassa lokakuussa 2010 poliisi keräsi aseita, josta kirjoitinkin blogin otsikolla "Onko vielä ullakolla se papan sotatuliaisina tuoma kranaatti?"

Samasta aiheesta kirjoitin, kun Suomen poliisilla oli Armovuosi-keräys käynnissä.

Minä, jolla ei ole omaa ampuma-asetta, jota voisin käyttää, en ymmärrä EU:n direktiiviä. Mihin se tähtää?

Muun muassa pahan päivän tulleen pyssyäkin vielä tarvitaan. Ja jos Suomen reserviläiset kutsutaan aseisiin, joiden käyttö heidän pitäisi osata sodan aikana, mutta nyt kuitenkin tuon direktiivin mukaan harjoittelu on kielletty. Tietenkin se heikentäisi maanpuolustusjärjestelmää! Vai tulevatko sitten Suomen maata puolustamaan jotkut paremmin koulutetut joukot?

Vai tähtääkö EU uudella direktiivillä siihen, ettei Suomessa (tai muissakaan EU-maissa) itse kansalaiset ryhtyisi terrori-iskuihin? – Mutta ketä vastaan? – Vai onko pelko, että kansa nousisi hallitusta tai jopa Brysseliä vastaan.

Näin tuumin minä, tavallinen EU:n kansalainen, joka olen saanut tuntea sodan kauhua ja sen seurauksia.

Hyvää ja rauhallista joulun aikaa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Jos olet huomannut uutisia siitä että Eu haluaa perustaa omat rajavalvontajoukot joita myös voitaiisiin käyttää turvaamaan Eu:m ulkorajoja myös ilman niiden kohdevaltioiden suostumusta. Näitä voitaisiin käyttää myös Schengen alueen ulkopuolisissa itäeuroopan maissa. Saman aikaisesti Eu suunnittelee myös kansalaisten aseiden kieltämistä ja aseiden keräämistä pois rauhanomaisilta kansalaisilta. Sattumaako ?

Tuskin.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Olli-Pekka Wallin kirjoitti: [... Eu haluaa perustaa omat rajavalvontajoukot],

- niin, ja se tapahtuisi jo tällä viikolla! Eli UUDET! rajavalvontajoukot!? Mitä ihmettä? Että,"...jäsenmaat joutuisivat ottamaan vastaan apua rajavalvontaan myös ilman omaa suostumustaan." Mikä apu se on jos jotkut joukot tulevat apuun ja "ilman jäsenmaan suostumusta"? Se kuulostaa miehitykseltä...
Onnistuuko Schengen pelastaminen tällaisella toiminnalla? Viimeinen yritys taitaa ollakin, niin kuin kirjoittaa Ylen toimittaja:

http://yle.fi/uutiset/ylen_toimittaja_brysselissa_...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tsaarin Venäjä ja Neuvostoliitto esimerkkinä, jossa metsästykseen sai käyttää ja omistaa kansalainen vain kerran laukeavaa haulikkoa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen Vastaus kommenttiin #15

En omistanut "kerran laukeavaa haulikkoa" Neuvostoliitossa ja en metsästänyt.
Kai se oli niin? Tiukat säännöt olivat siellä muutenkin.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin Vastaus kommenttiin #17

Tsaarin ajan Venäjä ja Neuvostoliitto tunnetaan valtiona jotka olivat totalitaristisia eli joissa valtion valta ulottui kaikkialle. Tällöin valtion etu ei ollut se että kansalaiset saavat aseita vaan kansa pidettiin aseettomana. Jostakin syystä kuitenkin rikolliset saivat ja saavat aina jostakin aseita riippumatta kaiken kattavasta asekontrollista.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen Vastaus kommenttiin #18

Olli-Pekka Wallin: [Jostakin syystä kuitenkin rikolliset saivat ja saavat aina jostakin aseita riippumatta kaiken kattavasta asekontrollista.],

- niin se on, että rikolliset kyllä saivat ja saavat aseita niin Venäjä/Nl:ssa kuin muuallakin maailmassa!

Mutta en muista että Neuvostoliitossa olisivat rikolliset riehuneet aseiden kanssa kansan keskuudessa! Eli rikollisuutta tietenkin oli, mutta kaduilla sitä ei oikeastaan paljon näkynyt. Mielestäni rikolliset siivottiin nopeasti pois näkyvistä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kansainvälinen aseidenriisuntaa pitäisi sentään aloittaa ihan toisesta päästä. Ensiksi kiellettäisiin ydikärkiohjukset ja pommit.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Lasten ja aseistamattomien henkilöiden kuolemien vähentäminen pitäisi aloittaa kansainvälisillä sopimuksille jotka kieltäisivät ilmaiskut kohteisiin joissa on lapsia tai siviileitä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Sotiminen pitäisi kieltää.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #4

#4
.... ja sota pitäisi julistaa sairaudeksi, jos tautiluokittelusta ei parempaa löydy, niin joukkopsykoosiksi.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen Vastaus kommenttiin #9

Nyt joukkopsykoosissa näyttävät olevan Euromaiden johtajat!
Ainakin sitä mieltä on australialainen taloustutkija.

Asiasta kirjoittaa Helsingin Sanomat:
7.10.2015 Anna-Liina Kauhanen.
"Australialainen taloustutkija: Euroalue on joukkopsykoosissa"

"Euromaiden johtajat ovat joukkopsykoosissa ja kieltävät tosiasiat.
Euromaiden johtajat tarrautuvat tuhoisan ryhmäajattelun sokaisemina kovaan oikeistolaiseen talouskuri-ideologiaan. Sillä puolestaan vain pahennetaan eurokriisiä ja hassataan kotimainen kulutuskysyntä..."Eurooppa jatkaa omaan jalkaansa ampumista"..., sanoo australialainen taloustieteilijä William Mitchell.

http://www.hs.fi/talous/a1444190924814

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Ydinaseiden poistaminen tarkoittaisi sitä, että esim. Ukrainan kriisi olisi jo aikoja sitten levinnyt tavanomaisin asein käydyksi maailmansodaksi. Eikä siinä mitään, ilmapiiri puhdistuisi sotaväsymyksen ja perusteellisen kärsimyksen myötä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Vain ydinuhkako on estänyt Natoa hyökkäämästä Venäjän kimppuun?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Margareta Blåfield kirjoitti : [Kansainvälinen aseidenriisuntaa pitäisi sentään aloittaa ihan toisesta päästä...],
- Jos puhutaan vaikkapa niin kuin kirjoitat "ydinkärkiohjusten ja pommien riisunnasta", niin mielestäni se on utopia tai voi sanoa, että se on ylivoimainen tavoite. Ydinaseita on räjäytetty maailmalla jo yli kaksituhatta kertaa.
"Ydinaseita on tunnetusti käytössä Yhdysvalloilla, Venäjällä, Isolla-Britannialla, Ranskalla, Kiinalla, Intialla, Pohjois-Koreassa ja Pakistanilla. Nämä maat ovat julistautuneet ydinasevaltioiksi. Lisäksi jotkin maat saattavat omistaa ydinaseita, mutta ne eivät ole julkisesti tunnustaneet niitä tai väitteitä ei ole pystytty todentamaan. Esimerkiksi Israelilla arvioidaan olevan huomattava määrä ydinaseita. Etelä-Afrikka on vapaaehtoisesti luopunut ydinaseistaan. Pohjois-Korea teki vuonna 2013 onnistuneen ydinkokeen, jonka muu maailma tuomitsi." wikipedia.

Ei yksikään valtio lähtisi purkamaan ensimmäisenä...se vaarantaisi sen maan turvallisuutta. Voisiko joku korkea taho sitä valvoa "riisuntaa"? Tuskin.
Ne ovat nyt varastoissa niin kauan kun joku lähtee liikkeelle?
Jumala varjelkoon!

Helpompi on riisua kansa aseista!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Niin tietenkin. Tappoaseita kuitenkin löytyy aina.
Kauhun tasapaino horjuu helposti, ei se ole mikään kestävä turvallisuustae.
Ihmisen sosiaalinen kehitys ei ole missään suhteessa teknisen kehityksen kanssa. Kilpailun sijaan pitäisi satsata yhteistyöhön.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

En usko hallitusten pelkäävän aseellista vallankumousta. Vaikka onhan sortohallituksen pelko voinut osittain olla esim. Yhdysvaltain perustuslain toisen lisäyksen takana. Ja jos Euroopan liittovaltion tuleva johto todella haluaisi ihmiset aseettomiksi, niitä nimenomaan tarvittaisiin heittämään kyseinen hirmuhallinto vallasta.

Tuskin takana on muuta, kuin poliitikkojen halu ostaa äänestäjänsä hiljaiseksi. Ehkä se oli myös Erkki Tuomiojan tarkoitus, kun hän aikanaan halusi kieltää kaikki aseet Suomen kansalaisilta. Helpoin ratkaisu kouluammuskeluihin, jos ei muustakaan ymmärrä.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

En hyväksy direktiiviä, jolla vain heikennetään reservien aseosaamista. Minä olen pienestä asti osannut käyttää käsipistooleita, haulikoita, kiväärejä. Olen osallistunut kisoihin skeetseihin, missä olen osunut 24/25.

Minä haluan ylläpitää osaamistani eikä heikentää sitä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Topi Rantakivi kirjoitti: [En hyväksy direktiiviä, jolla vain heikennetään reservien aseosaamista...Minä haluan ylläpitää osaamistani eikä heikentää sitä.],

- tätä EU:n direktiiviä on vaikea ymmärtää ja hyväksymisestä puhumattakaan! Mitä sen takana lienee? Kuka tai mikä taho on laittanut vireille tuollaisen edes ehdotuksena?

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Aseetonta kansaa on helppo hallita, on joku sanonut.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Se "joku" on oikeassa! Kiitos linkistä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset