Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Kiusaamisen monet kasvot

Wikipedian mukaan kiusaaminen on verbaalista, eleellistä tai fyysistä aggressiivista käyttäytymistä, jota esiintyy kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla. Kiusaaminen on toisen suunnitelmallista alistamista onnettomaan ja voimattomaan mielentilaan.

Kiusaaminen on joko suoraa tai välillistä maineen pilaamista. Kiusaaja pyrkii yleensä ensin pilaamaan toisen maineen, jotta hän voi muista välittämättä koventaa hyökkäyksiään, kunnes kiusattu menettää toimintakykynsä.

Verbaaliset, eleelliset ja fyysiset hyökkäykset on suunniteltu ihmisen sosiaalisten kasvojen tuhoamiseen. Kiusauksen syyksi riittää mikä tahansa erilaisuuden muoto tai ryhmän ruodusta poikkeaminen.

Yleensä kiusaaja kokoaa ympärilleen hovin, jonka lietsoo joukkohysterialla pelaamaan peliään ja sulkemaan kiusatun ryhmän ulkopuolelle. Sitä peliä pelataan päiväkodeissa, kouluissa, työpaikoilla ja minun kohdallani kehitysvammaisten palvelukodissa.

Vahva johtaja saa kannattajansa joukkopsykoosissa hirmutekoihin, kuten historia tänään ja eilen todistavat.

Pekka Töpöhäntä joutui Monnin ja Pillin ja Pullan kiusaamaksi hännättömyyden takia.

Todellisessa elämässä kiusaamisella on harvoin onnellinen loppu kuten Pekka Töpöhäntä sadussa.
Meillä Imatralla kirkkoherra kivitettiin sukupuolen vaihdoksen takia. Kiusaajat kovensivat panoksiaan tappouhkauksilla kunnes onnistuivat savustamaan kirkkoherran ulos.

Omalla kohdallani olen äitinä ja isoäitinä joutunut kokemaan satuttavimman kiusauksen muodon, lapsen, minun kohdallani vammaisen lapsenlapseni eristämisen ja vieraannuttamisen minusta. Lapsenlapseni on riistetty sylistäni kuten juutalaisäideiltä lapset vietiin keskitysleirien porteilla.

En vielä tiedä kuinka kovat panokset ovat minua varten varattuina, kuinka minut kivitetään ja savustetaan ulos. Kaikista tehokkain kidutuksen muoto on lapsen hengellä tai terveydellä uhkaaminen. Jokainen äiti tai isoäiti tunnustaa mitä vain jotta hänen lapsensa säätyisi elämälle

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

kommentti (nimimerkki)

Kiusaaminen on liian lievä ilmaisu.
On oikeampaa puhua henkisestä väkivallasta.

Pirkko Leskinen (nimimerkki)

Kiusaamisen lajeja riittää. Seurasin eräässä seminaarissa maahanmuuttajan puheenvuoroja. Meidän kantasuomalaisten oli hyvin vaikea peittää kiusaantumista, kyllästymistä ja ärtymistä, kun maahanmuuttaja vajavaisella suomen kielellä spontaanisti ja elehtien yritti selittää asiaansa. Joku totesi, että taas se pitää showtaan. Maahanmuuttajan kokemaa syrjintää ja vähättelyä kantasuomalainen on jäävi arvioimaan.

Raija (nimimerkki)

Ulkomaalaisen syrjintaa loytyy joka maasta, mutta Suomi on kylla kiusaamisessakin varmaan karkisijoilla. Suomessa viranomaisvalta on paassyt ryostaytymaan kasista ja kun on heikomassa asemassa olevasta ihmisesta kysymys, niin vallalla on selvasti alettu maissailemaan.

Toisaalta on kaksi tapaa voittaa kiusaaja, taistella tai paeta. Itse olen tehnyt kumpaakin ja tanaan on tullut yksi valivoitto, vaikka taistelu jatkuukin. Aavistelen kylla milta sinusta tuntuu ja toivotan jaksamista.

ylern optimisti (nimimerkki)

# 3 Raija:
"Ulkomaalaisen syrjintaa loytyy joka maasta, mutta Suomi on kylla kiusaamisessakin varmaan karkisijoilla."

Tuohonpa sanoisin, että Raijan mielide on hyvin yleinen ja tyypillinen suomalainen Suomea aliarvostava. Mehän olemme niin hirveitä ja mitä ne ulkomaalaisetkin meistä ajattelevat.

Ehkäpä tämän kaiken hyvinvoinnin ja uusavuttomuuden sekä mulle kuuluu kaikki heti mentaliteetin vallitessa olisi hyvä pysähtyä peilin ääreen. Siinä voisi katsella itseään ja mietiskellä omaa osuuttaan.

Raija (nimimerkki)

Joo kylla sita on kayty peilinaaressakin tarkastamassa kenessa on kuinka paljon vikaa ja mista moni kumallinen asia minunkin elamassa on saanut alkunsa. Jossain vaiheessa se kuitenkin pitaisi loppua, mutta kotimaantaholta lentaa aina silloin talloin tulikirveita. Kateellisuus kun on loputon luonnonvara, ainakin Suomessa.

Viranomaiselle on anettu ohjeeksi hoitaa ihmisten asioita hyvaa virkamistapaa noudattaen, ei vi...malla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset