Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Valmistaudumme sotaan

  • Valmistaudumme sotaan

Ainakin Imatra on hyvin varustautunut suojaamaan siviilikansaa. Siitä kertoo meille Imatralainen lehti otsikolla "Suojapaikkoja riittävästi", Joonas Tapaninen. Lehtikirjoituksen mukaan

    "Idän ja lännen kiristyneet välit ovat säikäyttäneet monet rajan tuntumassa asuvat. Moni on myös miettinyt, mitä tehdä jos aseellinen konflikti kohdistuisi Suomeen. Viranomaiset eivät anna suoria vastauksia heitä sitovien salassapitosopimusten takia.

    Ainakin yhdessä asiassa imatralaisilla on syytä huokaista. Väestönsuojien kapasiteetti on kaupungin asukaslukuun suhteutettuna korkea.Tällä hetkellä Imatralla on 366 väestönsuojaa, joista yleisiä väestönsuojia on viisi. Työpaikkojen yhteydessä väestönsuojia on 50 ja asumisen yhteydessä 307. Yhteensä suojapaikkoja on 26 282 henkilölle. Kaupungin väkiluvun ollessa 28 188, ilman suojapaikkaa jäisi siis reilu 1900 imatralaista.

    Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen johtava turvallisuuskouluttaja Ansa Komi pitää suojapaikkojen määrää riittävänä. – Poikkeustilassa, kuten sodan syttyessä väestönsuojien antamaa turvaa täydennetään evakuointien avulla. Käytännössä evakuoimatta jääneet mahtuisivat näihin olemassa oleviin väestönsuojiin, Komi sanoo."

Tällaiset kirjoitukset kuin muutkin esimerkiksi 5.9.14 Imatralainen: "Sotilaspoliisit harjoittelevat Etelä-Karjalassa" panevat tietenkin ihmiset miettimään onko se sota todellakin niin lähellä? Mitä jos se sota alkaakin huomenna?

Eli suoraan sanoen ja ilman salassapitovelvollisuutta, meidän täytyy valmistautua niin pakenemaan suojaan kuin myös lähtemään evakkoon! Olemmeko henkisesti valmiita siihen?

Ainakin minusta tuntuu, ettei se sota sytykään ainakaan vielä näillä kulmilla, koska en halua sen syttyvän! Kuulemma tuntui niin olleen kansan keskuudessa myös viime sotien lähestyessäkin. Toivomme parasta mutta pahempaankin on hyvä varautua. Maailma, niin Itä kuin Länsi on levoton. On hyvä tietää täällä Imatralla, että pommisuojia riittää kaikille evakuoimatta jääneille.

Jos huomenna alkaa sota

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Risto Koivula

Täällä Tampereella, ainakin Hervannassa kestää kalliion jyrsityt pommisuojet vaikka atomipommin. Sillä on jäähallit uimahallit parkkihallit.

Tampereen keskustaa rakennetaan oiken hälvetin pitkää ja syvää pommisuojaa. Se makssa 10% siitä, mitä maksaisi tunneli Helsingistä Tallinnaan. Arvatkaapa. kummasta Tapmpere olisi taloudellisesti hyötynyt enemmän. Ellei sitten tule sitä atomisotaa... Ehkä Tampereen survivalistijohto tähtääkin siihen...

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Ehkä "survivalistijohto tähtääkin siihen..", emme sitä voi tietää, koska "Viranomaiset eivät anna suoria vastauksia heitä sitovien salassapitosopimusten takia."

R.K.: [Tampereella, ainakin Hervannassa kestää kalliion jyrsityt pommisuojet vaikka atomipommin. Sillä on jäähallit uimahallit parkkihallit.]

Nykyihminen saattaakin ajatella niin, että pommisuoja olisi miellyttävä oleskeluympäristö jonne voisi vetäytyä lepäämään sodan sattuessa. Uhkan väistyttyä ja ydinpilvien haihduttua sieltä voisi mukavasti autolla körötellä jatkamaan ns. normaali elämää. Jos tähän tyyliin mennään...

Kiitos kommentista!

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

Eikö ne rakenna herroille Helsingissäkin suojaa. Siitä ei tunnu olevan puhetta missään mediassa ja kuulemma jumalattoman kallisprojektikin on. Lienekkö ne siellä salaisissa bilderberg-kokouksissa sillain hienosti talouden kannalta vihjanneet, että sotaa kaavailevat. Johonkinhan niitä vanhaksi käyviä pommejakin on ammuttava ja raha virtaa aseteollisuudelle.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Viivi Partanen : [Eikö ne rakenna herroille Helsingissäkin suojaa.],
- varmasti rakennetaan jos ei ole vielä rakennettu! Ensisijaisesti pahan päivän tullen täytyy suojata päämaja!

V.P. [Johonkinhan niitä vanhaksi käyviä pommejakin on ammuttava ja raha virtaa aseteollisuudelle.],
- kun varastot on täynnä ampuma aseita niin jonain päivänä ja jossain ne lähtee paukkumaan. Sitä vartenhan ne on keksitty ja aina keksitään uusia.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

Kyllä kansalaisilla olisi oikeustietää mikäli sitä rakennetaan, koska se on kuulema miljardien hanke ja meidän rahoillahan sitä rakennetaan.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kirjoitukseni tarkoitus oli kiinnittää huomiota siviilikansaan jos yhtäkkiä pamahtaa! Eli miten jokainen meistä toimisi uhkan tulleen? Missä se pommisuoja on joka juuri minulle on tarkoitettu tai mitä ottaisin mukaan jos käsky tulee evakkoon?

Kerran äkkiä evakkoon lähtenyt ja lapsena pelosta itkien pommitusta karkuun juossut, äidin helmasta pitäen kiinni, toivoisin, ettei sitä koskaan kenellekään tapahtuisi. Mutta itsekin ajattelen mitä tekisin jos juuri täällä hetkellä se tapahtuisi.

Kyllä hallitsijoilla on suojapaikat ja reitit sinne valmiina! Entä me tavalliset ihmiset miten pärjäisimme?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset