Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Ihmishirviöt onko heitä?

 • Saatan olla pieni kooltani, mutta minulla on voimakkaat kädet - Stalinin kädet
  Saatan olla pieni kooltani, mutta minulla on voimakkaat kädet - Stalinin kädet
 • Kertokaa Stalinille, että kuolen hänen nimensä huulillani
  Kertokaa Stalinille, että kuolen hänen nimensä huulillani

Tulikin mieleeni tällainen kysymys kun luin ja katsoin kuvan Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un nöyryyttämisestä ja häpäisemisestä setäänsä Jang Song-theakia teatraalisissa mittasuhteissa.

Mielestäni se kertoo ihmisten välisestä tosi julmuudesta, joka tässä tapauksessa ainakin henkisesti tuhoa nöyryytetyn.

Ihmiskunnan vuosituhansien historiaan ajalta löytyy paljonkin esimerkkejä milloin ja miten ihmisen (homosapiens) pahuus kohdistuu toiseen ihmiseen. Historiasta löytyy julmia keisareita, tyranneja, kiduttajia, sarjamurhaajia... jotka keksivät toinen toistaan julmempia kidutusmenetelmiä. Jotkut tappoivat vain omia perheenjäseniä ja toiset taas miljoonia viattomia ihmisiä.

"Ihmishirviöt" kirjassaan Simon Sebag Montefiore tuo esille maailman pimeän historian puolen. Hän on kerännyt teoksensa "Maailman historian julmimmat ihmiset", joitten joukossa on Josif Stalin, Adolf Hitler, Vladimir Lenin ja vielä Nikolai Ežov, jota Neuvostoliitossa aikoinaan pelättiin enemmän kuin Stalinia.

Vladimir Lenin (1870-1924)

Vuonna 1918 Lenin aloitti punaisen terrorin kaikkia kansanvihollisiksi luokiteltuja vihollisia kohtaan.

  "Joka kymmenes loisimiseen syyllistynyt ammutaan heti paikalla...Meidän on käytettävä terrorin voimaa...Ampukaa ja karkottakaa ...kulakkeja, pappeja ja valkokaartilaisia vastaan on suunnattava säälimätön joukkoterrori..."

  Lenin vuonna 1918.

Leninin pahamaineinen hirttomääräys 11. päivänä elokuuta vuonna 1918, jolla hän määräsi sata kulakkia teloitettavaksi. Tämä vuonna 1918 annettu määräys oli hänelle tyypillinen:

  Toverit Kulakkien kapina teidän viiden piirikuntanne alueella pitää kukistaa armotta. On luotava esimerkkitapaus.

  1. Hirttäkää (ja tehkää se varmasti ihmisten nähden) vähintään sata tunnettua kulakkia, varakkaita miehiä, verenimijöitä.
  2. Julkaistakaan heidän nimensä.
  3. Ottakaa heiltä haltuun kaikki vilja.
  4. Nimetkää pankkivankeja eilisen sähkösanoman mukaisesti.

  Tehkää tämä niin, että ihmiset satojen kilometrien säteellä näkevät, vapisevat, tietävät ja huutavat: He kuristavat ja tulevat kuristamaan kuoliaaksi verenimijäkulakit. Vahvistakaa käskyn vastaanotto ja toimeenpano sähkeitse.

  Teidän Lenin.

Josif Stalin (1878-1953)

Vuonna 1929 Stalinia ylistettiin Leninin seuraajana, ja siitä lähtien häneen kohdistui hillitön henkilökultti. Hän ryhtyi teollistamaan takapajuista Neuvostoliittoa sekä kollektivisoimaan maataloutta keinoja kaihtamatta. Kun talonpojat vastustelivat, Stalin ryhtyi vainoamaan vauraita maanomistajia, joita kutsuttiin kulakeiksi. Monet ammuttiin ja vielä useammat karkotettiin. Kymmenen miljoonaa ihmistä kuoli nälkään, jonka Stalinin itse oli aiheuttanut, sillä viljaa myytiin koko ajan ulkomaille. Se oli yksi Stalinin pahimmista rikoksista.

Vuosina 1937-1938 Stalin laati salaisia määräyksiä, joiden perusteella pidätettiin ja ammuttiin tuhansia kansanvihollisia. Kaupungeille ja piirikunnille määriteltiin aluekohtaiset kiintiöt siitä, kuinka monta kansanvihollista niistä piti löytyä. Arviolta miljoona ihmistä ammuttiin noina vuosina ja useita miljoonia pidätettiin, kidutettiin ja karkotettiin työleireille Siperiaan, missä suurin osa menehtyi.

Edes Stalinin läheisimmät ystävät eivät olleet turvassa. Stalinin kerrotaan sanoneen tyypillisen hirsipuuhuumorinsa varjolla, että yksi kuolema on tragedia, miljoona kuolemaa on tilasto. Stalin tiesi olevansa raaka. Hän sanoi, että Neuvostomallin hyvä puoli on siinä, että sen ongelmat ratkotaan nopeasti vuodattamalla verta.

Politbyroo ja keskuskomitea puhdistettiin ja neljäkymmentätuhatta armeijan upseeria ammuttiin, muiden mukana kolme maan viidestä marsalkasta.

Käytännössä tätä Stalinin terroria toteutti:

Nikolai Ježov (1895-1940)

Stalin teki Nikolai Ježovista NKVD:n johtajan vuonna 1936 ja käynnisti raivoisan vainon Neuvostoliitossa...

  "Jos tämän operaation yhteydessä ammutaan tuhat ylimääräistä ihmistä, niin mitä siitä.”

  Nikolai Ježov, 1937.

Vuonna 1937 Ježov pidätti Stalinin käskystä Mihail Tuhatševskin, puna-armeijan lahjakkaimman upseerin, sekä koko joukon muita tärkeimpiä kenraaleita. Ajatuksena oli murtaa armeijan itsenäinen asema, mutta jotta neuvostojohtajat saatiin asian taakse, kenraaleiden oli tunnustettava syyllisyytensä rikoksiin valtiota vastaan. Ježov valvoi itse julmaa kidutusta. Kaiken kaikkiaan noin 40'OOO upseeria ammuttiin. Kaikki kenraalit ammuttiin Ježovin läsnä ollessa. Stalin,joka ei koskaan ollut läsnä kidutuksissa eikä teloituksissa, kyseli jälkeenpäin Ježovilta kenraalien käytöksestä viime hetkillä.

Ježov tuhosi ennen sitä entisen NKVD:n johtajan G. Jagodan ja hoiti myös Stalinin aiempien liittolaisten Zinovievin ja Kamenevin tapaukset: heidät ammuttiin Ježov:n ollessa läsnä. Ježov johti terrorikampanjaa ja pidätytti yhä enemmän epäiltyjä. Ihmisiä kidutettiin, jotta he tunnustaisivat kuviteltuja rikoksia.

Ješov laajensi hirmuhallintoa omituisella tavalla, epäilemättä Stalinin käskystä. Hän aloitti lukuihin perustuvat sattumanvaraiset teloitukset. Jokaiselle kaupungin ja alueelle annettiin kahdenlaiset kiintiöt: ensimmäiseen kategoriaan kuuluivat ammuttavat ja toiseen karkotettavat. Kiintiöitä suurennettiin jatkuvasti, kunnes noin miljoona ihmistä oli ammuttu ja monta miljoonaa lähetetty Siperiaan työleireille helvetillisiin oloihin.

Silmäätekevien uhrien vaimot pidätettiin myös ja yleensä ammuttiin. Yhdestä kolmeen vuoden ikäiset lapset pantiin lastenkoteihin, mutta sitä vanhemmat lapset saatettiin ampua.

  Hakatkaa ja tuhotkaa ilman valintaa, Ježov määräsi ja lisäsi: Parempi liian pitkälle kuin ei tarpeeksi pitkälle.

Vuonna 1938 Neuvostoliitto oli pelon ja murhaamisen aiheuttaman sekasorron vallassa. Ješov oli kaiken takana... Hän sai suurta mielihyvää ihmisjahdista. Hän nautti murhien järjestelemisen yksityiskohdista ja vietti yönsä uhrejaan kiduttaen. Saatan olla pieni kooltani, Ježov sanoi kerran, mutta minulla on voimakkaat kädet - Stalinin kädet. Ježovista tuli Neuvostoliiton toiseksi mahtavin mies, mutta hän päätyi oman lihamyllynsä uhriksi.

  Oikeudenkäyntinsä aikana hän sanoi: Kertokaa Stalinille, että kuolen hänen nimensä huulillani.

Näin siis Neuvostoliitossa.

Adolf Hitler (1889-1945)

on myös julmimpien ihmisten joukossa ja oli aikoinaan hääräämässä Neuvostoliitossa, joten hänellekin olisi minulla sanomista. Hänkin hankaloitti elämääni.

Hitler solmi Neuvostoliiton diktaattorin Josif Stalinin kanssa Molotov-Ribbentrop-sopimuksen, jolla Itä-Eurooppa jaettiin näiden kahden julman tyrannin kesken.

Syyskuussa 1939 Hitler valloitti Puolan... Keväällä 1940 Saksan armeijat suuntasivat länteen ja valloittivat salamasodalla Norjan, Tanskan, Alankomaat ja Ranskan. Vuonna 1941 Saksan valtaan joutuivat Jugoslavia ja Kreikka, ja niin ollen vain Englanti oli säilyttänyt itsenäisyytensä. Hitler hallitsi koko Euroopan mantereen käsittävää valtakuntaansa barbaarisin ottein, ja vaikutti siltä, että hän oli voittamaton.

Kesäkuussa 1941 Hitler käynnisti yllättäen operaatio Barbarossan, hyökkäyksen Neuvostoliittoon. Siitä tuli ihmiskunnan historian suurin ja julmin sota, jossa menehtyi pelkästään neuvostoliittolaisia 26 miljoonaa...

Alun perin Hitlerin tarkoitus oli orjuuttaa ja näännyttää slaavit ja ajaa juutalaiset pois Saksan hallussaan pitämiltä mailta. Mutta Hitler muuttikin suunnitelmiaan ja määräsi kaikki tuhottaviksi. Hän ammutti miljoona juutalaista Einsatzgruppenien eli erikoisyksiköiden avulla. Operaatio Barbarossa toimi pontimena ja tekosyynä "juutalaiskysymyksen lopullisessa ratkaisussa".

Hitler antoi SS:n Reichführerille Heinrich Himmlerille määräyksen, jonka mukaan juutalaiset piti kuljettaa tuhoamisleireille kaasukammioissa tuhottaviksi. Joukkotuho, jota sittemmin on kutsuttu holokaustiksi, vaati kuuden miljoonan juutalaisen sekä monien muiden natsien vihaamiin vähemmistöihin kuuluneiden ihmisten hengen. Näitä olivat esimerkiksi mustalaiset, slaavit ja homot.

Tämän rikoksen mittasuhteita ei mikään ole ylittänyt...

Vuonna 1945 kun Hilerin armeija hitaasti jauhautui olemattomiin idästä työntyvän puna-armeijan ja lännestä hyökkäävien brittiläisten ja amerikkalaisten joukkojen välissä, Hitler vetäytyi bunkkeriinsa Berliinissä ja teki siellä itsemurhan huhtikuun 30. päivänä 1945 aiheutettuaan seitsemänkymmenen miljoonan ihmisen kuoleman.

Mutta mitä Hitler omalle kansalle sanoi?

  "Jos Saksan kansa ei jonain päivänä ole enää riittävän vahva tai riittävän valmis uhraamaan vertaan olemassaolonsa puolesta, niin hävitköön sitten ja tulkoon jonkin toisen vahvemman vallan kukistamaksi..."???

  Adolf Hitler 27.päivänä marraskuuta 1941

Tyrannien vaikutus tavalliseen elämään

Valitsin juuri nämä herrat siteeraukseeni Monferioren kirjasta?

Koska nämä neljä 101 julmimmasta maailman historian henkilöistä liittyvät oman elämäni historiaan, vaikken heidän kanssa ollut henkilökohtaisesti tekemisissä, mutta heidän toimintansa on lyönyt ainakin henkisen leiman niin minuun kuin myös moneen muuhunkin nuoremman tai vanhemman sukupolven edustajaan, jotka elimme silloisessa Neuvostoliitossa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Antti Jokinen

Tarkoituksellasiko vähättelet Leninin ja Stalinin uhrien määrää?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Antti Jokinen,

- miksi vähättelisin tarkoituksella Leninin ja Stalinin uhreja? Tuleeko kirjoituksesta sellainen käsitys? Tuntuuko siltä?

Aiheista olen kirjoittanut aikaisemmissa blogeissani ja ajatus oli etsiä ne ja linkittää tänne. Kiitos kommentistasi.

Lupasin etsiä aikaisempia blogeja, niin yksi niistä, joka kertoo Stalinin uhreista koskien inkerinsuomalaisia.

" Ježovštšina Neuvostoliitossa - Ежовщина в СССР" :

http://viovio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/135538-jezo...

Antti Jokinen

No jää hiukan sellainen vaikutus, kun puhut 100 kulakista. Leninille kaikki jotka omistivat yhden lehmän oli kulakki ja kun on hyvin tietää, että Lenin tapatti muutamassa kuukaudessa kymmeni tuhansia ihmisiä. Ajoi maanpakoon miljoonia ja vielä enemmän lähetti Siperiaan ja Stalinin aikana meno vain kiihtyi. Meno oli niin villiä, ettei nykyään pystytä edes varmuudella tietämään menikö, 20, vai 30 vai 40 vai 50 miljoonaa henkeä vai vielä enemmän.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

100 kulakkia oli vain yksi esimerkki Leninin päätöksistään!
Huomasithan, että kirjoitukseni perustuu Montefiore kirjaan "Ihmishirviöt"?

p.s.Palaan myöhemmin kommentoimaan, nyt lähden 100-vuotian äitini luokse iltaa viettämään hänen kanssa.
Äitini voisi kertoa, ja on kertonutkin minulle Leninin ajoista, jossa pelko oli aina päällä. Itse olen Stalinin kasvatti.

Antti Jokinen

Ja Hitlerin uhreihin sitten, kuinka paljon noista 26 miljoonasta Neuvostoliittolaisuhrista johtui Stalinin välinpitämättömyydestä? Kuinka paljon siellä on puna-armeijan itsensä tappamia? Miksei esim. Leningradia evakoitu lapsista ja naisista ja vanhuksista? Taideaarteita ehdittiin kyllä evakoimaan muttei ihmisiä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Antti Jokinen,

en vähättelee Stalinin uhreja, mutta kommentissasi on tärkeitä asioita ja esimerkkinä Hitlerin ja Mannerheimin joukkojen salamannopea Leningradin piiritys kaikkine ihmisuhreineen...Se aihe ei mahdu tähän blogiin.Tarvitaan uusi.

Lisään Stalinin uhreista sen verran, että edellisessä blogissani " Suomi oli valmis talvisotaan" toin esille Stalinin välinpitämättömyyden kun hän lähetti
Suomea kohti miljoona puna-armeijalaista kesävarusteissa, joista 105 päivässä menehtyi 400'000 henkeä ja vangeiksi joutui 5'567 henkilöä eli tappiot olivat 40%. Suhteessa Suomeen ne olivat 2-kertaiset.

http://viovio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/155158-suom...

Petri Peltonen

"Ihmishirviöt onko heitä?"

"Ježovista tuli Neuvostoliiton toiseksi mahtavin mies, mutta hän päätyi oman lihamyllynsä uhriksi. Oikeudenkäyntinsä aikana hän sanoi: Kertokaa Stalinille, että kuolen hänen nimensä huulillani."

On heitä. Mahdollisesti meitä. Ainakin heidän mielestä me olemme heitä.

En tiedä kuka tuo tätä ketjua kommentoiva Antti Jokinen on, mutta jos hän ei ole heitä, niin hän on idioottipaskiainen.

Luultavasti tarkoituksella haluaa provosoida, sillä en muuta syytä keksi. Tämä tuli mieleeni nyt kun luin tätä ja hän oli ainoa vastakommentoija. Ihan vain päättelin hänen typerien kommenttien perusteella.

Laitan tähän väliin runon:

Miksi te lyötte näitä joita
aina on hakattu niin paljon
ne on metsän puita lintuja jotka
lapsina juoksivat lauloivat nauroivat.

---

Ihmettelen miksi tässä ei ole muita kommentteja esitetty. Eikö tämä kosketa ihmisiä vai menikö ymmärryksen ulkopuolelle? Luultavasti ei kosketa.

Jokin tässä kyllä kaihertaa. Jos tekstisi ei säväyttänyt, niin mahdollisesti apatia on iskenyt suomalaisiin.

Ehkä tällaiset aiheet eivät kiinnosta. Halutaan vain pelastaa maailman ilmasto ja muiden mantereiden hätääkärsivät. Tehdä jotain sellaista, niiqu suurempaa pelastusta.

Toisaalta, yleensä sellaiset kommentoivat, jotka ovat eri mieltä, joten mahdollisesti myös muut suomalaiset ymmärtävät. Sillä minullakin kesti kauan miettiä miten tämän kirjoitan.

Halusin vain suomalaisena sanoa, että luullakseni ymmärrän pointtisi.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Petri Peltonen : [Halusin vain suomalaisena sanoa, että luullakseni ymmärrän pointtisi.],

- kun luin ja näin kuvan tuon Pohjois-Korean tapauksesta yhden ihmisen nöyryyttämisestä julkisesti puoluetovereitten ja koko heidän oman kansan edessä, niin näen siinä viesti muille :

"jos ette ole samaa mieltä tai ette tottele, niin käy kuin hänelle".
Piti tuoda esille mallitapaus, joka vaikuttaa enemmän kuin sata kertaa lausuttua sana!

Lenin sanoi : [ Tehkää tämä ( kulakkien hirttäminen) niin, että ihmiset satojen kilometrien säteellä näkevät, vapisevat, tietävät ja huutavat...
Oli myös mallitapaus!

Valtaan pääsevät ehkä ihan tavalliset ihmiset, mutta valta turmelee ja sisimmästä saattaa nousta se "hirviö", joka halveksii muita ihmisiä ja nauttii rajattomasta vallankäytöstä. Niin tapahtuu nykypäivänäkin pienimmissä mittasuhteissa.

Lähteeksi otettu kirja on tutkimus pahuudesta ja turmeltuneisuudesta kolmen vuosituhannen ajalta. Siinä kerrotaan ihmiskunnan julmasta menneisyydestä, joka jokaisen tulisi tuntea.

" Ei kukaan muista Iivana Julman tappamia pajareita", sanoi Stalin ja käynnisti suuren terrorin.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Petri Peltonen : [Ainakin heidän mielestä me olemme heitä.],

- niin varmasti, koska noilla kaikilla kirjaan kootuilla "ihmishirviöt"- hallitsijoilla niin surullisesti kirjoituksessa mainittuja kuuluisilla kuin myös vähemmän tunnetuilla on samat piirteet : he nauttivat raa'asta säälimättömästä vallankäytöstä, halveksivat ihmiselämää ja saavat mielihyvää toisen ihmisen kärsimyksistä...

Vähemmän tunnetuista: Quin Shi Huangdi - Ensimmäinen keisari ( n.259 - 210 eaa.):

" Jos hallitset ihmisiä rankaisemalla heitä, he pelkäävät. Koska he pelkäävät, he eivät ryhdy rikollisiin tekoihin":
Lordi Snangin Lakikokoelma, jonka Quin Shi Huangdi omaksui hallintonsa pohjaksi.

Eli, ainakin mainitulta vuosiluvulta eea asti keksittiin jo rahvaalle lakeja ja rangaistuksia tottelemattomuudesta!

Eikös nykyäänkin, meidän on toteltava hallitsijaa, muuten voi käydä huonosti?

Maapallo pyörii...ajat vierivät, mutta ihminen on sama!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Petri Peltonen : [Ihmettelen miksi tässä ei ole muita kommentteja esitetty. Eikö tämä kosketa ihmisiä vai menikö ymmärryksen ulkopuolelle? Luultavasti ei kosketa.

Jokin tässä kyllä kaihertaa. Jos tekstisi ei säväyttänyt, niin mahdollisesti apatia on iskenyt suomalaisiin.],

- ehkä tekstini ei "säväyttänyt", koska pitäisi hieman irtautua nykypäivästä ja palata ihmiskunnan historiassa taakse päin. Joku viisas oli sanonut, että ilman menneisyyttä ei ole tulevaisuuttakaan. Ja tässä kun vielä nostettu esille ihmiskunnan historian pimeää puolta.

Montefior omistaa kirjansa kauheuksien uhreille ja hänen mukaan "Jälkimaailma ei saa unohtaa rikoksia jotka ovat tehty ihmiskuntaa vastaan...ja vain pysyvä tietoisuus kauheuksista voi ehkäistä niiden uusiutumista".

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Mao tappoi vielä enemmän. CCTV:ssä pyörii muuten isänmaallinen sarja, jossa nuori Mao niittää japsisikoja. Hänet kuvataan vaatimattomaksi, ja rehelliseksi patriootiksi.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Pekka Roponen:[Mao tappoi vielä enemmän],

- Kiinan kommunistijohtaja Mao Zedung (1893-1976). Koko 1950-luvun Mao kävi sotaa omia kansalaisia vastaan! Hänen arvioidaan aiheuttaneen 70 miljoonan oman kansalaisen kuoleman.

"Kun katson Maoa, näen Stalinin, täydellinen kopio"- sanoi Nikita Hruštšev.

Siteeraan Montefioren kirjaa " Mao hallitsi kuin Punainen keisari - vainoharhaisen huolestuneena omasta turvallisuudestaan, aina liikkeellä, kätyreitään taitavasti manipuloiden ja vanhoja tovereitaan säälimättä uhraten pitääkseen vallan käsissään hinnalla millä hyvänsä. Kerta toisensa jälkeen hän totesi: "liian lepsua, ette tapa riittävästi".

P.R. : [Hänet kuvataan vaatimattomaksi, ja rehelliseksi patriootiksi],
- niin kuvattiin Leninia ja Staliniakin meille!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset