EU teki Suomesta poliisivaltion.

Silloin tällöin voimme lukea mediassa kuinka poliisi vahvistaa omia otteita kansalaisten tarkkailuun?

Niin kuin tänäänkin 4.8.2013 Helsingin Sanomissa ”Poliisi hankkii oman vakoiluohjelman” (Lasse Kerkelä, Trond H. Trosdahl).

    Kirjoituksen mukaan tietokoneelle asennettavaa vakoiluohjelmaa käytettäneen muutamassa rikostutkinnassa vuosittain… Poliisi voi käyttää vakoiluohjelmaa tietokoneen käytön seurantaan vain tuomioistuimen luvalla. Seuranta voi kohdistua vain sellaisiin ihmisiin, joita epäillään muun muassa terrorismirikoksesta, henkirikoksesta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, törkeästä talousrikoksesta, törkeästä huumerikoksesta tai törkeästä vahingonteosta.

Kiinnitin huomiota tuohon sanaan ”vain”: ”vain tuomioistuimen luvalla” ja ”vain sellaisiin ihmisiin joita epäillään”. Pitääkö se paikkansa?

EU:n vakoiludirektiivi

Mitä sanoo EU:n vakoiludirektiivi, joka oli hyväksytty EU:n parlamentissa joulukuussa 2005?, jota kutsutaan myös ”teletietojen tallentamiseksi”.

Direktiivin mukaan operaattorien on tallennettava kaikki tiedot muun muassa kansalaisten puheluista sekä sähköposti- ja tekstiviestiliikenteestä. Se antaa operaattoreille oikeuksia, jotka kuuluisivat vain viranomaisille. EU:n vakoiludirektiivi antaa viranomaisille mahdollisuuden pitää kirjaa kansalaisten tekemisistä: kenelle he ovat soittaneet, keneltä he ovat saaneet sähköpostia ja missä kansalainen on liikkunut matkapuhelimineen. Eli tiedot tallentaa teleoperaattori, ei viranomainen.

    Direktiivi antaa teleoperaattorille erittäin suurta tarkkuutta ja luotettavuutta vaativa viranomaistehtävä ilman virkavastuuta!

Operaattorit ovat kaupallisia yrityksiä, niin kuin tuossa ylempänä mainitussa Helsingin Sanomien kirjoituksessakin sanotaan:

    ”Poliisi voi ostaa valmiita vakoiluohjelmia ulkomaisilta yrityksiltä (ymmärrän operaattoreilta). Joidenkin maiden viranomaiset ovat myös tehneet tai teettäneet sellaisia itse. ”Teemmekö Suomessa ohjelmiston itse vai ostammeko sen ulkopuoliselta? Molemmat vaihtoehdot ovat mahdollisia. Uskon, että molempia tullaan käyttämään”, poliisiylitarkastaja Hankilanoja sanoo.

Urkinta ja vakoilulaki, joka on hyväksytty Eduskunnassa viikolla 11.–15.3.2011 vahvisti poliisivaltaa ja tuntuu siltä, että poliisilaitos on muutettu Neuvostoliiton KGB:n ja Stasin DDR:n kaltaiseksi vakoilu- ja ilmiantokoneistoksi yhteistyössä muiden viranomaisten ja teleoperaattorien kanssa.

    Puhelinyhtiöt ovat velvollisia antamaan pyydettäessä apua mm. erilaisten vakoiluohjelmien salaiseen asentamiseen yksittäisten tietokoneen käyttäjien koneisiin.Tämä on kansalaisia lannistavaa valvontaa ja yksityiselämään puuttumista ja viranomaispelkoa lisäävää laki.

Kohti totalitaarista poliisivaltiota

Näin siis, mielestäni Suomi menee EU;n vakoiludirektiivin ohjaamana suuriin askeliin kohti totalitaarista poliisivaltiota. Onko Suomessa nyt vakoilu yhtä vilkasta kuin kylmän sodan aikana vai onko Suomessa elpymässä tsaarinvallan ajoilta Ohrana-nimisen salaisen poliisin rautainen ote kansalaisiin, joka nyt on saanut käsiinsä erinomaisen viestintäverkon valvontaansa?

Pakostakin joutuu kysymään: ovatko seinillämme ”korvat” ja ”silmät” ja onko EU:n kansalainen potentiaalinen rikollinen ja pitäisikö kansalaisen olla joka hetki valmiina todistamaan poliisille tai viranomaisille, ettei meillä ole mitään pahoja aikomuksia järjestäytynyttä yhteiskuntaa vastaan?

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu