Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

SPR mainostaa suomalaisia turvapaikkoja

 • SPR mainostaa suomalaisia turvapaikkoja

"Venäjältä paljon turvapaikanhakijoita" kirjoittaa Outi Salovaara Uutisvuoksi 12.12.2012

Lehti kirjoittaa: "Jo vuosia Venäjän kansalaiset ovat olleet yksi suurimmista turvapaikanhakijoiden ryhmistä Suomessa.Tänä vuonna venäläiset ovat toisena irakilaisten jälkeen. Marraskuun loppuun mennessä noin 200 Venäjän kansalaista haki turvapaikkaa Suomesta. Yhteensä turvapaikkahakijoita oli noin 2900.

Lähes poikkeuksetta pakolaisstatuksen tai turvapaikan Suomesta saaneet Venäjän kansalaiset ovat olleet Pohjois- Kaukasukselta eli joko Tshethseniasta tai Ingusiasta, sanoo turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo maahanmuuttovirastosta. Kaikkia Suomeen on asettunut asumaan arviolta reilu tuhat tshetsheniä.

Satunnaisesti Venäjältä tulee muita turvapaikanhakijoita, jotka ovat esimerkiksi näkyviä vallanpitäjien vastustajia tai seksuaalivähemmistöjen edustajia."

  Jos kaikkia turvapaikanhakijoita on tänä vuonna ollut noin 2900 niin mielestäni ei tuo määrä Venäjältä tunnu olevan kovin iso?

Mitä kirjoittaa aiheesta esimerkiksi venäläinen lehti "Ulkomaa"- "ЗАГРАНИЦА" № 12(448)

otsikolla "Изолятор для беженцев".- "Eristyskeskus pakolaisille". Lehtikirjoituksen mukaan (allekirjoittaneen vapaamuotoinen käännös ja siteeraus):

  Suomen Punaisen ristin delegaatio, johon kuuluivat toimittajat, sosiaalityöntekijät ja ihmisoikeuspuolustajat kävi Pietarissa tutustumassa käytännössä pakolaispolitiikkaan Venäjällä. He kertoivat myös millaisissa olosuhteissa elävät pakolaiset tai pakolaisstatusta tavoittelevat maahanmuuttajat Suomessa. Marraskuun lopussa Suomeen tuli vastavierailulle Pietarin delegaatio.

  Pakolais- ja maahanmuuttajien Suomen Punaisen Ristin johtajan Leena Kaisa Öbergin mukaan Suomi tarjoaa tällä hetkellä parhaat edellytykset Euroopassa. Kaikille maahanmuuttajille myönnetään oleskelulupa he saavat ilmaisen sairaanhoidon ja heille maksetaan 22€ per päivä. ... Mutta kuitenkaan pakolaiselämä ei ole helppoa. Tilastojen mukaan vain 1/3 osa saa myönteisen päätöksen ja jää maahan.

  Asian käsittelyyn Suomessa voi mennä muutamasta kuukaudesta jopa kolmeen vuoteen. Sen aikaa he voivat asua joko pakolaiskeskuksissa tai voivat vuokrata asunnon valtion kustannuksella. Levottomia pakolaisia kuitenkin pidetään eristyksessä, mutta kuitenkin he saavat kunnon ruoan ja tarvittaessa terveyspalveluja niin kuin kaikki suomalaiset.

  Leena Kaisa Öbergin mukaan viranomaisten periaate pakolaispolitiikassa on se, että "Jos pakolaiset saavat samanlaisia palveluja kuin suomalaiset, niin heillä on enemmän mahdollisuuksia integroitua suomalaiseen yhteiskuntaan.

Lehtikirjoitus kertoo, että vieraat Pietarista kävivät Helsingin "Metsälä" -vastaanottokeskuksessa, jossa heille esiteltiin olosuhteita siellä :

Metsälän pohjakerroksessa asu "luotettavia" asiakkaita kun taas toisessa kerroksessa eristetty alue, jonne mahtuu 40 henkilöä Sielläkin voi katsella TV, saunoa, käydä kuntosalilla, pelata pöytätennistä ja dominoa. Heitä ruokitaan neljä kertaa päivässä tilavassa ja valoisassa ruokailutilassa. ... Pakolaisilla on mahdollisuus pestä pyykkiä ja lapsia, naisilla oma alue.Tämän vastaanottokeskuksen kustannukset ovat olleet vuodelle 2009 noin 5 miljoonaa euroa.

Onhan se hienoa pakolaispolitiikkaa,

kun vastaanottaja maa, tässä tapauksessa siis Suomi, käy kehumassa olosuhteita, jotta pakolainen tai turvapaikanhakija tietää etukäteen millaisen vastaanoton saa turvallisessa Suomessa! Tosi loistavaa!

Hehän varmaan ovat tosi hädässä ja etsivät turvaa maasta kun maasta, joten ei kannata sitten haukkua saapuneita pakolaisia tai turvapaikkahakijoita kun vielä itse houkutellaan heitä tänne ja kerrotaan olosuhteista.

Vai mitä mieltä ollaan täällä Uuden Suomen keskustelupalstalla?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Pitäähän SPR:n niitä turvapaikkoja mainostaa, etteivät asiakkaat pääse loppumaan. Siinä voisi joiltakin SPR:n johtajilta loppua työt kesken.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Pertti Väänänen.
Ei asiakkaat varmaan pääse loppumaan, vaikkei mainostaisikaan, mutta asiakkailla on mahdollisuus valita kohde jonne suunnistavat.
Venäjänkielisessä tekstissä kerrotaankin, että itse Venäjälle pyrkijöitä on vähän, koska olosuhteet ovat muuta kuin mukavat.
Johtajien ja muitten työntekijöitten työllistämiseen tällainen toiminta tietenkin vaikuttaa positiivisella tavalla.

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Avustus- ja pelotteluteollisuus ovat yksi suurimpia teollisuudenalueita. Se työllistää armeijan palkollisia ja on symbioosissa median ja politiikan kanssa. Systeemissä rahaa viedään rajojen yli hämärään, jossa kirjanpito ja valvonta on lähes olematonta.

Usein ihmiset ostavat pikaratkaisuna hyvää mieltä ja maksavat 'aneita' ja tukevat kirkastavaa 'hyvää tarkoittavaa' toimintaa. Tällaiselle fiilikselle on markkinoita. Politiikot saavat ääniä ja media lööppejä.

Valtio tukee voimakkaasti tällaista toimintaa. Varsinkin kansainvälisyys ja monikulttuurisuus on pakkomielteinen plussa tukien saamiseksi. Rahat tulevat veroista ja valtion ottamista lainoista.

Totta kai tällainen toiminta tarvitsee normaalin markkinoinnin ja mediajulkisuuden olemassaolonsa turvaksi ja laajentumisen varmistukseksi. On sitten ihan luonnollista rekrytoida systeemiin avustettavia kampanjoilla ulkomailla. Useilla järjestöillä on kaupallisisia vastaanottosysteemeitä Suomessakin. Kuntiin vastaanottopisteitä markkinoidaan sen tuomalla valtionavulla kuntiin.

Netissä törmään silloin tällöin mainoksiin, jossa suomalaiset koulut rekrytoivat opiskelijoita ilmaiseen opiskeluun Suomessa. Afrikassa on järjestetty koetilaisuuksia. Valtio maksaa kulut ja ulkolaisille on korotettu tuki. Osa katoaa Suomeen tultuuaan jonnekin Euroopaan.

Varsinkin joulunalla kannattaa miettiä miten rahansa äänestää ja millaista toimintaa haluaa tukea.

http://www.youtube.com/watch?v=s4SYM8JsDg4
http://www.youtube.com/watch?v=IMsp5z4mckI

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Jarmo Kanerva kirjoitti:"Avustus- ja pelotteluteollisuus ovat yksi suurimpia teollisuudenalueita Se työllistää armeijan palkollisia ja on symbioosissa median ja politiikan kanssa. Systeemissä rahaa viedään rajojen yli hämärään, jossa kirjanpito ja valvonta on lähes olematonta.",

- Ihminen on herkkä hätähuutoon, joten meitä on helppo huijata.
Onhan tullut ilmi tapauksia, jossa valvonta ja kirjanpito joskus pettää rajojen sisäpuolellakin puhumattakaan "rajojen yli". Kiitos youtube-videoista.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Suomen Pankin Liikanenkin tänään kannusti ottamaan maahanmuuttajia. Näinhän me saadaan tänne työtä suomalaisille ja niitä joita meidän pitää palvella ja joiden edestä maksamme verot jne. Suomalaiset ovat hyväntekijöitä, mutta hiukan selektiivisiä sellaisia, sillä omat vanhuksemme jäävät huonolle hoidolle, jos ei ole rahaa millä hoito maksetaan. Samoin työttömätkään eivät saa yhtä hyvää passausta kuin nuo maahan houkutellut. Mitäs jos tähän tehtäsiin muutos ja ruokittaisiin ja paapottaisiin omiakin?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Irja Laamanen kirjoitti : "Suomen Pankin Liikanenkin tänään kannusti ottamaan maahanmuuttajia.",

- Suomen Pankiltahan rahaakin siihen löytyisi? Vai mitä? Jos ei, niin nykypäivänähän saa helposti lainaa Maailman Pankilta! Voi tietenkin näin vitsailla, mutta jos vakavasti,niin tiedän hyvin, miten vanhustenhoidossa menee ja mitä "kuuluu" työttömille.

Täällä Suloisessa Suomessakin olisi asioita, joita pitäisi parantaa, mutta hädässä oleville ihmisille apu on myös tarpeen, muttei kannata totuttaa "yllä kylläisyyteen" jo vastaanottokeskuksissa, koska tiedän itse miten yleisesti maahanmuuttajalla sitten menee : ei kukaan anna esimerkiksi ilmaista ja jopa vuokralle asuntoa tai, anna ilmaista ruokaa 4 kertaa päivässä!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset