Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Ulkomaalaisten kiinteistöomistukset kasvavat

  • Ulkomaalaisten kiinteistöomistukset kasvavat

Venäläiset ostavat edelleen eniten lomakiinteistöjä Suomesta

    asiasta kertoo UutisVuoksi 10.8.2012 Minna Rajainmäki otsikolla "Ulkomaalaisten kiinteistöomistukset Suomessa kasvavat".

Ulkomaalaisten tekemät kiinteistökaupat Suomessa ovat lähteneet muutaman vuoden takaisen taantuman jälkeen jälleen kasvuun.Viime vuonna ulkomaalaisten tekemien kiinteistökauppojen ( 600 kiinteistöä) yhteen laskettu arvo oli noin 75 miljoonaa euroa. Taantuman edeltäneeseen summaan ei kuitenkaan ole vielä päästy. Vuonna 2008 ulkomaalaiset ostivat Suomesta kiinteistöjä lähes 130 miljoonalla euroa.

Suurin osa ulkomaalaisille myytävistä kiinteistöistä myydään edelleen venäläisille. Virolaiset, saksalaiset, ruotsalaiset ja sveitsiläiset ostivat viime vuonna kukin noin parikymmentä kiinteistöä.

Lehtikirjoituksen mukaan ulkomaalaisten omistusta Suomessa ei vapaakauppasopimusten takia rajoiteta muuta kuin "yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä alueilla". Näitä ovat raja-alueilla maanpuolustuksen kannalta tärkeimmät alueet, kerrotaan oikeusministeriössä.

Venäläisten tekemistä sijoituksista Suomeen ei ole saatavissa tarkkoja tietoja. kun kansainväliset pääomaliikkeet ovat vapautuneet, yritykset voivat siirtää varoja vapaasti rajojen yli, sanoo vanhempi ekonomisti Seija Lainela Suomen Pankin Siirtymätalouksien tutkimuslaitoksesta." STT UV

Venäläisten maakaupoissa aina harmittaa

suomalaisia ja etenkin täällä Itä-Suomessa se, että puuttuu vastavuoroisuus ja suomalaiset eivät voi ostaa lomapaikkoja rajan läheisyydessä. Venäjä kun rajoittaa siellä ulkomaalaisten maanomistusta.

Onhan jokaisella ihmisellä kansalaisuudesta riippumatta omistusoikeus?, se niin kuin kuuluisi ihmisoikeuksiin, joten jos on halu ostaa ja toinen on valmis myymään, niin kauppa voi toteutua.

Venäläiset, niin kuin muutkin ulkomaalaiset ostavat kiinteistöjä Suomesta, koska on tarjontaa, ja varmaan Suomi on heille kiinnostava sijoituskohde, mutta Suomessa kukaan ei tiedä venäläisten kiinteistökauppojen määrää.

Pitäisikö muuten tietää?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Sattumoisin juuri tänään pohdin venäläisten paljonpuhuttuja kauppoja linkkitornien läheisyydessä Suomessa. Ymmärtääkseni on osoitettu, että tällaisia tontteja on ostettu liian paljon ollakseen sattumaa. Kuinka luulet,että kävisi, mikäli suomalaiset olisivat toimineet samoin Venäjällä?

Entä onko sinun mielestäsi oikein toimittu Venäjältä, että suomalaiset eivät saa ostaa tonttia läheltä rajaa Venäjän puolelta? Lähentääkö tämä kansojen välistä kanssakäymistä ja yhteisymmärrystä?

Mistä syystä suomalaiset eivät saa ostaa tontteja läheltä rajaa? Voisiko samasta syystä kieltää venäläisten tontinostot ainakin läheltä linkkitorneja samasta syystä?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Jooel Jaakkola kirjoitti :"Kuinka luulet,että kävisi, mikäli suomalaiset olisivat toimineet samoin Venäjällä?",
-en luule, mutta olen varma, ettei Venäjä olisi sallinnut sellaista toimintaa jos ei olisi ollut maitten kesken erityistä sopimusta siihen!
Jos olisi minun valta, niin kieltäisin ainakin tonttimyynnit strategisesti tärkeiltä paikoilta.

JJ:"Entä onko sinun mielestäsi oikein toimittu Venäjältä, että suomalaiset eivät saa ostaa tonttia läheltä rajaa Venäjän puolelta? Lähentääkö tämä kansojen välistä kanssakäymistä ja yhteisymmärrystä?",

- ei ole oikein toimittu ja nimenomaan niitä ihmisiä kohtaan, jotka ovat joutuneet jättämään omia seutuja kiinteistöineen sinne!Ei tämä tietenkään paranna kansojen välistä yhteisymmärrystä!
Venäjä rajoittaa ulkomaalaisten maanomistuksen rajan läheisyydessä näköjään turvallisuussyistä.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Ostetaan talo/mökki ja sitten aloitetaan tietyissä tapauksissa kirjaimellisesti kaivamaan verta nenästä:
http://www.karjalainen.fi/fi/uutiset/uutis-alueet/...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Jukka Heikkinen.
Sitaatti tuolta sinun linkistä karjalainen.fi-stä: "Saavatko venäläiset liputtaa Suomessa venäläisellä lipulla?Oikea vastaus on, että Suomessa on liputusvapaus ja että lippulaki ja -asetus koskevat vain Suomen lippua. Kuitenkin hyvät tavat ja isäntämaan kunnioitus edellyttäisivät toimimista Suomen periaatteiden mukaisesti.",

- niin se olisi,mutta jos se yksityinen alue kuuluu Venäjän kansalaiselle, niin eikö periaatteessa olisi oikeutta nostaa Venäjän lippu ? Olisiko joku lainpykälä, joka kieltäisi sen liputuksen niiltä, jotka eivät halua toimia Suomen periaatteiden mukaisesti?
Tiedän tapauksen, että erän Venäjän kansalaisen yksityisellä tontilla Venäjällä on salkossa ympärivuoden Suomen lippu ja viranomaiset eivät löytäneet lainpykälä, joka kieltäisi sen ja se pysyy siellä, koska omistaja on ihastunut Suomeen.

Reijo Tossavainen

Valtioiden välisen kanssakäymisen tulee perustua tasavertaisuuteen. Siksi olen Eduskunnassa tehnyt aloitteen, että kiinteistökaupat Euroopan Unionin ulkopuolisten tahojen kanssa kielletään.

Toki aloitteeni perusteluksi löytyy muitakin syitä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Reijo Tossavainen kirjoitti :"...että kiinteistökaupat Euroopan Unionin ulkopuolisten tahojen kanssa kielletään.",

-eli ajattelitko niin, että Euroopan Unioni kieltäisi kaikkien ulkopuolisten tahojen kiinteistökaupat, ettei venäläiset sitten pääsisi ostamaan kiinteistöjä Suomesta.Lieneekö Euroopan Unionin intressi sulkeutua kaikista ulkopuolisista tahoista sen takia, että Suomi nyt "kiukuttelee" asiassa, jonka itse allekirjoitti! Muistathan?
Kiitos kommenttistasi.

Käyttäjän kolhi kuva
Jaakko Kölhi

Tasavertaisuuteen voi pyrkiä kahta kautta. Mielestäni parempi tie olisi pyrkiä saamaan suomalaisille oikeus ostaa kiinteistöjä Venäjältä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Jaakko Kölhi: "...saamaan suomalaisille oikeus ostaa kiinteistöjä Venäjältä."

- se ratkaisu ei tulee itsestään! Jonkun täytyy tehdä aloite ja istua neuvottelupöydän ääreen etsimään kompromissiratkaisua asiaan.

Käyttäjän Holmes kuva
Jens Fogelholm

Itseäni ei juurikaan haittaa jos venäläiset ostavat loma asuntoja Suomesta. He ketkä tänne tulevat tuovat tänne rahaa - he ostavat maata, ostavat rakennuksen/rakennustarvikkeet/maksavat työvoimasta, he ostavat täällä ruokaa, he ostavat täältä kaikkia tarpeellisia asioita, he vierailevat suomalaisissa tiloissa kuten kylpylöissä ja missälie.

Tottakai täytyy kuitenkin tietää paljonko maaomistuksia on kansaa kohden, ihan tilastollisista syistä tietenkin.

Onhan se toki epäreilua ettei suomalaiset saa ostaa maata Karjalasta, mutta kysyäkseni rehellisesti, kuka täysjärkinen suomalainen haluaisi mennä Venäjän Karjalaan ostamaan omaisuutta, kun voisi sen sijaan ostaa ihan hyvin täältä omasta kotimaasta..? Sen ymmärrän että venäläiset ostavat mökkejä ja maata täältä, täällä on turvallisempaa ja luotettavampaa kuin siellä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Jens Fogelholm.

- niin, venäläiset tuovat tänne rahaa ja rakastavat Suomea, koska "...täällä on rauhallista, siistiä ja kaunista ja ihanaa" sanoi pietarilainen Julia Kuprosova Saimaa News haastattelussa.

Aiheesta "venäläiset rakastavat Suomea" olin kirjoittanut Puheenvuorossa ja oli mielestäni kiva keskustelu. Jos kiinnostaa, niin linkki sinne.

Olkaa hyvä!Пожалуйста!

http://viovio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/57085-venal...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset