Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Viisumivapaus venäläisille

  • Viisumivapaus venäläisille

Viisumivapaus

toisi Suomelle yli miljardi euroa vuodessa kirjoittaa UutisVuoksi 4.4.2012 (Jukka Sonninen). Lehti jatkaa:

    Kokonaisuudessa viime vuonna Venäjällä asuvia matkustajia kävi Suomessa yhteensä 3,3 miljoonaa ja he toivat matkustustuloja noin 1,1 miljardia euroa. Kasvua vuoteen 2010 oli 53 prosenttia.

    - Jos Suomi haluaa nopeasti uusia matkailutuloja, niin meidän pitää aktiivisesti ajaa EU:ssa venäläisille myönnettävä viisumivapautta, toteaa Matkailun edistämiskeskuksen ylijohtaja Jaakko Lehtonen.

    Täällä hetkellä viisumiprosessi hidastaa erityisesti lyhyiden lomien suuntautumista Suomeen, sillä silloin päätökset lomakohteesta tehdään nopealla aikataululla eikä viisumin hankkimiseen jää riittävästi aikaa.

    - Olemme nyt päässeet vasta raapaisemaan vähän pintaa. Viisumivapaus yhdistettynä voimakkaaseen markkinointipanostukseen näkyisi nopeasti Suomen taloudessa, tähdentää Lehtonen."

Olisivatko ne todellakin viisuttomista matkailuista hyödyt moninkertaiset haittoihin verrattuna?

Luin äsken venäläisessä Metro-lehdessä 12.4.2012 Venäjän matkailuteollisuuden varapuheenjohtajan Sergei Korneevin haastattelun (haastatteli Svjatoslav Tarasenko), jossa hänen kertomuksen mukaan Pietarissa odotetaan eniten nyt turisteja Aasiasta eikä Euroopasta.

Kysymykseen: "Mitkä maat eniten kiinnostavat Pietarin kaupunkia?" hän vastasi, että ne joitten kanssa on viisumivapaus. Nykyään niitä on solmittu jo lähes 90 maan kanssa. Viime vuonna viisumivapaus tuli Turkin kanssa ja se johti siihen, että 45 prosenttia tuli sieltä enemmän matkustajia. Odotetaan kovasti turisteja Aasiasta, koska nyt on suorat yhteydet sinne ja tämä vuosi on Kiinassa Venäjälle matkailuvuosi. Sen lisäksi kasvu on odotettavissa myös Keski- ja Etelä-Amerikoista.

Huomattavaa kasvua Euroopasta ei ole odotettavissa, mutta Allegro-junan ja uusien lauttalinjojen avaaminen lisää saapuvia turisteja Skandinaviasta ja erityisesti Suomesta.

Eli kilpailu kasvaa, joten pitäisikö sittenkin miettiä viisumivapautta matkustajille?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Hely Alhainen

Heistonen: "Viisumivapaus toisi Suomelle yli miljardi euroa vuodessa."

Miten niin yli miljardi euroa, missä se on noin tarkkaan laskettu? Entä mitä muuta viisumivapaus toisi? Vastaus: vaikka suurin osa turisteista on varmaankin kunniallisia ihmisiä, toisi vapaa pääsy tänne rikollisuutta, kuten varkauksia, ihmis- ja huumekauppaa, laitonta maahanmuuttoa, liikennerikkomuksia... Heistonen voi jatkaa listaa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Hely Alhainen, kiitos kommenttistanne!

Tarkempia tietoja miljardista saatte, jos viitsitte mennä lukemaan linkin takana Uutisvuoksi lehteä.
Viisumivapaus venäläisille ei ole henkilökohtaisesti Heistosen asia, joten en jatka listaa siitä minne te jäitte!

Käyttäjän LasseRyti kuva
Lasse Ryti

Itse en lähtisi ihan ensimmäiseksi poistamaan viisumeita, mutta parin kolmen päivän turistimatkaan Suomessa ei mielestäni viisumia tarvita. Taitaa samoin toimia ymmärtääkseni jo nyt Suomesta Venäjälle ainakin laivaliikenteessä.

Turhaa niistä viisumeista on periä rahaa turisteilta, jotka joka tapauksessa käyttävät rahaa Suomessa varmasti enemmän kuin mikä on viisumin hinta. Taitavat mielummin mennä niihin maihin, joissa tuota ylimääräistä ja tarpeetonta kulua ei ole. Samoin säästetään tarpeettoman byrokratian poistamisessa myös hallinnossa. Vai halutaanko säilyttää suojatyöpaikkoja?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Lasse Ryti kirjoitti: "...mutta parin kolmen päivän turistimatkaan Suomessa ei mielestäni viisumia tarvita. Taitaa samoin toimia ymmärtääkseni jo nyt Suomesta Venäjälle ainakin laivaliikenteessä."

- niin,laivaristeilyllä oli niin, mutta tänä kesänä ei kuulemma enää pääse ilman viisumia. Pari kolme päivää olla reissulla ilman viisumia toisi varmaan enemmän matkustajiakin ja rahaa, kun kaikki nyt lasketaan rahoissa.

Reijo Tossavainen

Viisumivapaus tarkoittaisi liki ylivoimaisia ruuhkia rajalle, sillä maahan tulevasta porukasta joudutaan karsimaan osa pois. Nyt se tehdään viisumien myöntämisen yhteydessä. Esim. rikollisten "keikkamatkailu" pitää kyetä estämään myös viisumittomassa tilanteessa. Pitää muistaa se "kulttuuriero" mikä Suomen ja Venäjän välillä on.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Rejo Tossavainen kirjoitti :"Viisumivapaus tarkoittaisi liki ylivoimaisia ruuhkia rajalle",

- se on totta ja itse raja ei olisi valmis ainakaan vielä siihen. Rajavartiolaitoksen esikuntaan siirtynyt tämän vuoden alussa Kaakkois-Suomen rajavartioston komentaja eversti Pasi Kostamavaara( tiedot UV 2.9.2011. Harri Manskinen "Kaakkoisrajalla ei olla vielä valmiita viisumivapauteen")sanoi, että "Viisumivapaus voi tulla, kun olemme siihen valmiita niiden ennusteiden pohjalta mitä meillä on viisumivapauden vaikutuksista rajaliikenteeseen...Poliitikot lopulta ratkaisevat , missä vaiheessa viisumivapauteen voidaan mennä."

Käyttäjän dobro kuva
Taneli Dobrowolski

"Viisumivapaus tarkoittaisi liki ylivoimaisia ruuhkia rajalle, sillä maahan tulevasta porukasta joudutaan karsimaan osa pois."

Juuri tuon takia rajanylityspaikkojen resurssien lisäämisestä olisikin korkea aika alkaa käydä keskustelua eduskunnassakin, koska jos ja kun se viisumivapaus tulee, ei rajoilla haluta olla aliresurssoituja.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Taneli Dobrowolski kirjoitti :"...olisikin korkea aika alkaa käydä keskustelua eduskunnassakin, koska jos ja kun se viisumivapaus tulee, ei rajoilla haluta olla aliresurssoituja."

- periaatteessa vaikea on kuvitella miten rajavartiosto pystyisi karsimaan porukasta epäluotettavat pois!, vaikka resurssejakin lisätään, joka on tietenkin välttämätöntä.
Katsotaankin luotettavasti Reijo Tossavaiseen!

Käyttäjän dobro kuva
Taneli Dobrowolski

"periaatteessa vaikea on kuvitella miten rajavartiosto pystyisi karsimaan porukasta epäluotettavat pois"

Periaatteessa ihan samoin keinoin kun sitä tehdään tällä hetkellä viisumiosastoilla. Viisuimiosastoilla nykyisin tehtävä työ vain siirtyisi rajoille. Tämä tietäisi merkittävää lisäresurssien tarvetta, josta nyt pitäisikin keskustella. Myös viranomaisjärjestelmät pitäisi kehittää sellaisiksi, että ne pelaisivat luotettavasti kaikkien viranomaistahojen välillä.

Eero Kivelä

Viisumivapaus venäläisille? Toivottavasti sellainen hulluus ei koskaan toteudu.

Aivan liikaa haittaa on jo Schengenin sopimuksestakin. Suomen pitäisi purkaa osaltaan koko sopimus, eikä helpottaa maahan saapumista uusilla typeryyksillä.

Parin päivänkin aikana ehtii hyvin tehdä rikoksensa ja häipyä pois maasta. Se on jo nähty ja oli hyvin ymmärrettävissä ennen Euroopan unioonkin liittymistä.

Ehdotukset viisumivapaudesta tulevat epäisänmaallisilta tahoilta.

Kovin on hengissään välinpitämättömyys Suomen surkeasta tulevaisuudesta. Lieneekö niin, että jotkut toivovatkin Suomelle vaikeuksia? Siltä vaikuttaa.

Käyttäjän dobro kuva
Taneli Dobrowolski

”Aivan liikaa haittaa on jo Schengenin sopimuksestakin. Suomen pitäisi purkaa osaltaan koko sopimus, eikä helpottaa maahan saapumista uusilla typeryyksillä.”

Schengenin sopimusta ja viisumivapautta ei kannata sotkea keskenään, koska kyse on kahdesta eri asiasta. Viisumivapaus ei poista raja-tarkastuksia, vaan mahdollisesti jopa tiukentaa niitä, koska viisumivapauden nykyään lausuttuna edellytyksenä on muun muassa biopassi. Jos joku on tulossa Suomeen perämoottorivarkauksiin, ei sillä ole merkitystä, onko henkilöllä viisumia vai ei. Jos rajalla jää kiinni matkan aikana tehdyistä laittomuuksista, viranomaisrekisterit pitävät kyllä huolen siitä, että sellaiselta henkilöltä estyy maahantulo.

Mahdollisista haitoista pitää käydä kattava viranomaiskeskustelu ja toteuttaa sen jälkeen toimenpiteitä, joka minimoisivat haitat sen jälkeen kun mahdollinen EU:n ja Venäjän välinen viisumivapaus astuu voimaan.

Martti Kauppila

Ei viisumuvapautta, mutta viisumien hintoja voisi toki laskea enemmänkin. Onhan USA;hankin matkustettaessa viisumi. ns, ESTA-kaavake, joka ennen ainakin oli ilmainen, nykyään en tiedä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset