Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Anteeksi, Oleg!

  • https://vimeo.com/21693830
    https://vimeo.com/21693830

Rakas lapsenlapseni Oleg,

Pyydän anteeksi sinulta, etten ole pystynyt vielä tähän asti voittamaan vammaislaitosten mielivaltaa, joka on eristänyt meidät julmasti toinen toisistaan valheellisin perustein 12.1.2009.

Olen yrittänyt mielestäni lähes kaiken, taistelussani palauttaa sinulle ihmisoikeudet ja nimenomaan oikeuden tavata lähiomaisiaan, mutta surullisena kerron sinulle, että olen hävinnyt tätä koneistoa vastaan totaalisesti kaikissa oikeusasteissa.

Minä yritin suojella sinua ihmisoikeusloukkauksista, mutta minulta se on kielletty ja viranomaiset suojelevat nyt sinua minulta ainoalta elossa olevalta lähisukulaiselta eli isoäidiltä, ilman mitään laillista perustetta, - eli pitävät sinua vankina minulta Raution toimintakeskuksessa jo neljättä vuotta!

Sinä täytit tänään 30 vuotta!

En saanut tälläkään kertaa tulla synttäreillesi, sinun kotiisi Raution toimintakeskukseen, joten onnitteluni jälkikäteen ja toivoisin, että voisin sanoa sinulle, että olet nyt aikuinen ja elämäsi on sinun omissa käsissäsi, muttei se niin ole puhumattomalle autistiselle henkilölle edes tässä vapaassa maassa oikeusvaltiossa Suomessa.

Sinun elämästäsi päättävät nyt vartiaiset, vainikat, häglundit, wästergardit, mäkelät ja muut ... joille sinä olet vain varakkaan kunnan huutolaispoika, josta maksetaan hyvä hinta.

Vetoan edelleen Raution toimintakeskuksen toiminnanjohtajalle Vartiaiselle, jossa lapsenlapseni asuu, Satakielen laulun ry puheenjohtajalle Vainikalle ja sen hallitukselle, joka ylläpitää Raution toimintakeskusta, Vantaan ensimmäiselle edunvalvojalle Mäkelälle, Vantaan kehitysvammahuollon johtajalle, että milloin palautatte Lapsenlapselleni oikeuden tavata lähiomaisiaan?

Edelleen vetoan! Kiitos!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Ari Kemppainen

Nyt kannattaa soittaa sille Vladimir Puttinin ihmisoikeuasiamiehelle moskovaan, ja sim sala bim, hän vierailee helsingissä ja vantaalla ja korjaa tämän tapahtuneen vääryyden, koska venäjä on ihmisoikeusvaltio, eikö niin?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

iivari aake kirjoitti: "...koska venäjä on ihmisoikeusvaltio, eikö niin?",

- en lähde puuttumaan Venäjän valtion ihmisoikeuksiin, mutta Suomen maan kansalaisena minulla on oikeus puuttua ihmisoikeusloukkauksiin jos näen niitä! Käyttäen Perustuslain pykälää 12, joka suojaa minun, niin kuin teidänkin sanan- ja ilmaisun vapautta! Eikö niin?

Ei Suomikaan ole ideaalinen mallimaa ihmisoikeuskysymyksissä!Ihmisoikeuksia loukataan täälläkin ja jopa joskus räikeästi!Ja erityisesti se koskee vammaisia henkilöitä, jotka asuvat laitoksissa!

Katso videodokumentti KHI-forumin teematapahtumasta

"Onko Suomi ihmisoikeusrikosvaltio?"

http://vimeo.com/19738307

Kiitos kun vaivauduitte kommentoimaan!

Pirkko Leskinen

Ihmisoikeudet vammaisten arkeen verkosto on avannut adressin Olegin ja Violan tapaamisten puolesta ja vaatii Vanraan valtuustoa noudattamaan Eduskunnan oikeusasimiehen huomautusta: vastuu tapaamisrajoitteesta kuuluu palvelujen ostajakunnalle.

Vantaan valtuusto ei halua ottaa vastaan adressia ja luottamushenkilöt pakoilevat vastuuta ja siirtävät sen virkamiehille, joiden tulee heidän mukaansa noudattaa lakia.

Espoon vammaisasiamies otti voiamakkaasti kantaan luottamushenkilöiden vastuuteen ostopalveluiden laadun valvonnassa Sama viesti on STM kilpailutusohjeissa.

On häpeällistä kuinka, Suomen kehitysvammahuolto kaltoin kohtelee iäkästä maahanmuuttajaisoäitiä ja hänen vammaista lapsenlastaan.

Ristiriidat alkoivat ylilääkitysepäilyistä ja kyselyistä diapamin käytöstä.
Kehitysvammaisten ylilääkitys on tabu, johon ei saa puuttua, muuten seuraa ankaria sanktioita.

Ihmisoikeudet vammaisten arkeen verkosto järjesti viikonvaihteessa keskustelutilaisuuden vammaisten ylilääkityksestä Keski-Uudenmaan vammaismessuilla, jossa professori Sirkka-Liisa Kivelä oli puhumassa vammaisten ja vanhusten ylilääkityksestä Hän kertoi että kemiallinen kaltoinkohtelu on viime syksynä päässyt WHO:n luokitukseen. Professori Kivelä kehoitti omaisia puuttumaan ylilääkitykseen ja pyytämään lääkityksen kokonaisarviota.
Kehitysvammaisten ylilääkitystä pitää alkaa tutkia ja kerätä omaisten tapauskertomuksia kirjaksi kuten tehtiin vanhuspuolella.
Itsemääräämisoikeustyöryhmän lakiehdotuksiin on hyväksyttävä yhdeksi rajoitteeksi ylilääkitys ja yhteydenpidonrajoitus, mikä on usein seurauksena omaisten puututtua vammaisen lääkityksiin.

Ihmisoikeudet vammaisten arkeen verkosto on ottanut tavoitteekseen vammaisten ylilääkityksen tiedostamisen ja vammaisten haastavaan käyttäytymiseen vastaamisen lääkkeettömin menetelmin käypä hoito suosituksissa. Vammaislakia säädettäessä ja laitoksia purettaessa, kehitysvammapsykiatria pitää siirtää erikoissairaanhoidon piiriin, jolloin lääkitys määräytyy dignoosien mukaan eikä kehitysvammahuollon ikivanhoja toimintaperiaatteita noudattaen

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset